Премиерът ще уволнява за политически пристрастия и корупционни скандали

Премиерът ще уволнява за политически пристрастия и корупционни скандали
Служебният министър Георги Близнашки предупреди, че с постовете си ще се разделят всички, които са участвали в корупционни скандали и тези, които проявяват политически пристрастия. Служебният премиер подчерта, че кабинетът му не е търсил извънредни правомощия, защото си дава сметка за ограниченията както на мандата във времето, така и на правомощията.
<p>&quot;Държавният глава очерта приоритетите и задачите на нашето правителство. Най-важният е организирането и провеждането на честни парламентарни избори, такива, които да произведат резултати, които не се оспорват от никого и се приемат от всички. С активното участие на гражданското общество&quot;, заяви при встъпването си в длъжност служебният премиер Георги Близнашки.</p> <p>&quot;Приоритетите могат да бъдат сведени до 3 основни. Изборите са първият, както и да се стабилизират всички обществени системи. Да се възстанови доверието с нашите партньори - ЕС и НАТО, започването на ключови реформи. Ясно си даваме сметка за краткостта на мандата и правомощията ни&quot;, обясни служебният премиер.</p> <p>&quot;Преди една година правителството прие управлението в условията на дълбока криза, формирани бяха крайно негативни обществени тенденции. Работихме в най-сложната политическа среда в най-новата ни история, но въпреки това спазихме своите обещания и постигнахме добри резултати&quot;, обобщи работата на кабинета досегашният премиер Пламен Орешарски в началото на официалната церевония по сдаването на властта.&nbsp;</p> <p>&quot;Имате щастието и малшанса да работите като служебен премиер. Малшанс, защото няма достатъчно време за реализиране на плановете, а щастие, защото служебните министри са най-успешните у нас&quot;, завърши изявлението си Орешарски, като пожела успех на новия премиер.&nbsp;</p> <p>По-рано днес със свой указ президентът Росен Плевнелиев разпуска 42-ото Народно събрание, считано от днес, 6 август 2014 г. Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 5 октомври т.г.&nbsp;</p> <p>веднага след официалната церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство то ще проведе и първото си заседание.</p>

Коментари

  • св.Петър

    06 Авг 2014 17:59ч.

    http://glasove.com/politika/40373-chicho-dacho-borbata-prodyljava---posmyrtno-slovo-na-bliznashki-za-jordan-jotov

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протокол

    06 Авг 2014 20:56ч.

    Проф.Близнашки предлага на Премиера Близнашки да назначи Георги Близнашки за милионер на република България, благодаря за вниманието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде е заровено кучето

    06 Авг 2014 23:08ч.

    Със сигурност ще изработи избори,както \&quot;изработи\&quot; подписката за референдума.Апетитът идва с яденето.Ренегатът по ренегатски.Ма защо Мефистофела не го огре......?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    07 Авг 2014 2:42ч.

    Ще уволнява за политически симпатии, казано иначе. Но пък политически чистки няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох

    07 Авг 2014 14:42ч.

    Ох,тези властимащи!И този ,още не е видял как изглежда новия му кабинет и вече плаши с уволнения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Uuuuuu

    07 Авг 2014 17:23ч.

    ДЕБИЛ.ВИД И МИСЪЛ НА БАВНОРАЗВИВАЩ ИДИОТ.ТОЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ УЖАСНО ПРОСТ И ПРОТИВЕН НИЩОЖНИК Е ОТВРАТИТЕЛЕН.ИДИОТА-ПОМАК ЕДВА ЛИ МОЖЕШЕ ДА \&quot;НАЗНАЧИ\&quot; ПО-ГОЛЯМО НИЩОЖЕСТВО ОТ ТОЯ ЛИЗАШКИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    07 Авг 2014 17:25ч.

    ЛИЗАШКИ ИМА ВИД НА ДОБИЧЕ,ВОЛ.УЖАСССССССССССС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи