Кирил Петков: 60% ваксинирани с 2 дози и премахваме зеления сертификат

Кирил Петков: 60% ваксинирани с 2 дози и премахваме зеления сертификат
Има предложение за премахване на зеления зеленият сертификат за България, при постигане на два критерия: достигане 60% на ваксинация с две дози или когато всичките интензивни легла в страната паднат на 5% и надолу заетост от COVID-19. Това обяви на брифинг за мерките министър-председателят Кирил Петков.

Снимка: БНТ

 

"Ще премахнем зеления сертификат в момента, когато постигнем два критерия. Първият е ваксинация от 60% с две дози. Вторият е - ако всички интензивни легла в страната паднат на 5% заетост от COVID болни. Ако заболяемостта се вдигне, сертификатът отново ще се въведе. Това е предложение, което ще се дискутира в следващите дни", заяви премиерът

 

"В държави членки на ЕС има много по-високо ниво на ваксинацията - въпреки че нашето се увеличава, далеч не може да достигне средноевропейските нива. В много от тези държави се облекчават част от мерките - това е при много по-високо ниво на ваксинацията", подчерта проф. Асена Сербезова.

 

Това не е крайно решение, а предложение, допълни премиерът и каза, че ако заболяемостта се вдигне, сертификатът отново ще се въведе.

 

Искаме да обявим продължаване на управлението на ковид кризата, каза Петков. В този модел вече оптимизирахме клъстерите в 5 региона, като възможността дава много добър шанс в области в България, в които има ниски нива на интензивни легла, да прехвърлят интензивните случаи към съседните области. Така може да се намали риска от затваряне на области, добави той.

 

Добрата новина е, че засега вариантът на ковид не води до много високи нива на заетост на интензивните легла, допълни премиерът.

 

Регион 1, който включва София-град, София - област и Благоевград се очаква след 5 дни да влезе в етап 3, както и Регион 5, който включва област Ямбол. Това означава, че ще се влезе с меки, но ограничителни мерки след 5 дни. 

 

На сайта на правителството вече всеки ще може да види какво се случва с регионите и какви са ограничителните мерки.

 

 

"За пътуване навън ще се съобразяваме с европейките мерки - допълни главният държавен здравен инспектор. - Засега у нас не се приемат промени в срока на действие на сертификата, нито с този за бустерната доза, нито този за антитела".

 

Петков показа и оптимизиран план на властта за противоепидемичните мерки, който разделя страната на пет региона, за които да се взимат отделни мерки. Досега те бяха шест.

 

"Петте региона покриват петте медицински университета в страната", обясни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

"Предвижда се в области с малък брой на интензивни легла да могат да прехвърлят интензивните случаи към други области. Така няма да затваряме цели области. Добрата новина е, че новият вариант на COVID не води до висока заетост на интензивните легла", каза още Петков.

 

"Има няколко не толкова добри новини. Регион 1, който включва София, София-област и Благоевград се очаква след пет дни да влезе в Етап 3, което започва с ограничителни мерки. Регион 5 област Ямбол влиза в етап 3, което означава също меки, но ограничителни мерки след пет дни", заяви премиерът.

 

"Ще даваме на всеки регион поне пет дни предизвестие преди да влязат в сила мерките", допълни той.

На сайта на правителството вече всеки ще може да види какво се случва с регионите и какви са ограничителните мерки.

 

"На coronavirus.bg вече всичко ще е видимо. По отношение това, което спомена премиера, в държавите членки на ЕС знаете, че има много по-високи нива на ваксинация. Това искаме да постигнем и ние. Има връзка между ваксинацията и интензивните легла. Знаете в 90% от случаите тези легла се заемат от неваксинираните", коментира проф. Сербезова.

 

"Ако COVID се промени и стане една нормална респираторна инфекция няма да има нужда от никакви мерки, но с ваксинацията ще успеем да си върнем нормалния и свободен живот", обясни доц. Ангел Кунчев.

 

Доц. Кунчев уточни, че на база на опита от предишните три вълни, тази е много динамична, ще обхване повече хора, но по-бързо стават нещата.

 

По думите му в някои области на места вече са стигнали пика. В някои региони има лек спад в интензивните легла, което означава, че в рамките на две-три седмици тази вълна ще обхване цялата страна и ще започне постепенно нормализиране. Доц. Кунчев очаква до края на февруари, че ще влезем във фазата на нормализиране.

 

"В момента ученическата възраст влезе като първа по заболяемост", потвърди Кунчев. "Не се наблюдават засега много тежко протичащи заболявания при децата, но все пак сме в началото на вълната", допълни той.

 

Източници: БНТ, "24 часа"

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • "достигане 60% на ваксинация с две дози или когато всичките интензивни легла в страната паднат на 5% и надолу"

  21 Яну 2022 18:54ч.

  Досрамяло ги е да споменат името на I D I O T A, измислил гези "два критерия".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбрах

  21 Яну 2022 19:01ч.

  Петков ще ми купи колело, ама друг път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор

  21 Яну 2022 19:04ч.

  Никога подобно недоразумение не било министър-председател.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И що с две дози?

  21 Яну 2022 19:10ч.

  Къде е медицинската логика? Нали бустер беше необходим? И то не дамо един, че бая с трета доза са болни понастоящем. Залъгалка за идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лора Дан

  21 Яну 2022 19:12ч.

  Както съветничката на Петков, Радка Ар. сподели наскоро, сертификатът не служи за друго, освен да подтиква към ваксинация. Да, ама ваксите не са вакси, а някакви експериментални течности. Българите имат здрав разум и няма да се подложат доброволно на такова премеждие. Ерго, няма да има 60 % набодени и няма да се отмени нищичко, нали? Защо инструкциите на СЗО вече не означават важна препоръка за правителството? Доскоро изпълняваха стриктно всички мерки... А-а-а-а, не са си изпълнили плана и едни големи пари за бигфармата ще отидат на халост.)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 60 % за да идете ето тук - ГЛЕДАЙТЕ !!!

  21 Яну 2022 19:13ч.

  https://www.facebook.com/groups/2066958490241753/?multi_permalinks=3233157356955188%2C3229317917339132%2C3229155604022030%2C3231820110422246%2C3229180427352881&notif_id=1642229202237986&notif_t=group_activity&ref=notif

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  21 Яну 2022 19:34ч.

  Демек на кукуво лято ще отпадне зелевия фалшификат! Кирчо май то ще отпаднеш преди него! Комай ни лъжат тия синковци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  21 Яну 2022 19:41ч.

  Духайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Валидността им ( на сертификатите) ще се следи през създадените за целта мобилни приложения и имплементираните в тях бизнес правила. "

  21 Яну 2022 19:52ч.

  https://glasove.com/categories/novini/news/evropeyskite-sertifikati-za-vaksinatsiya-shche-sa-validni-270-dni --- Ето как прохожда Големия Брат, сега се учи да ходи, като почти 2 годишен. Роди се началото на пандемията, раждането беше по план, без усложнения, бебето и бащите-майки от Давос се справиха добре със Събитието, и досега са здрави и безнаказано се радват на бързото развитие на отрочето си. Името Големия Брат дойде от само себе си, и хлопна на място, когато се разбра, че бащите-майки са бременни и чакат нова/и добавка/и към семейството, предстои да узнаем скоро от говорителите на семейството: СЗО, Били, бай Дон, и вси светии от европейската кръвосмесена фамилия на аристократи, стари и нови пари.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • само 60% ??

  21 Яну 2022 19:54ч.

  А цяла западна европа и америка имат над 70% и нови локдауни, сертификати и 4-5 бу -стер ни дози....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • https://www.saveusnow.org.uk/vaccinated-stark-warning-from-oxford-professor-all-will-die/

  21 Яну 2022 19:58ч.

  видео 4 минути, говори Д-р Шон Брукс,Phd, Oксфорд: https://www.saveusnow.org.uk/vaccinated-stark-warning-from-oxford-professor-all-will-die/ "Д-р роберт Малоун, който създаде иРНК инжекции, каза: 'Никой не трябва да приема тези ваксини, никога.' Нека ви кажа какво ще стане: хората, които са инжектирани с иРНК вакс, ще умрат в следващите 6 месеца до 3-5 години, по 3 причини: 1) намалена имунна функция, до 35% намаление .... 2)Подобрение, зависещо от антитела (Antibody Dependent Enhancement), или засилване на заболяването, води до цитокинова буря.... 3) тромбози - всеки ваксиниран с иРНК има тромбози-ако не ми вярвате, направете D-Dиmer test, който открива тромбози на микроскопично ниво... ... Към родителите, които ваксинират децата си: вие ги стерилизирате.... 80% от вакс жени са загубили бебе в първия триместър на бременността... КРЪВНИТЕ БАНКИ !! кръв, заразена с шипов протеини... "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПЛОСКОЗЕМЕЦ

  21 Яну 2022 20:21ч.

  Апотеоз на безсмислието- 60%, 5% , генератор на случайни числа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  21 Яну 2022 20:24ч.

  Стига глупости , има ли разум в главите ви да повтаряте до втръсване тъпите опорки , на които никой разумен човек не вярва!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дреалист

  21 Яну 2022 20:30ч.

  А, бе..., РОБЕ! .... Докато правиш 60% с 2 дози - ще сменят заповедта - на три дози... И .... ПАК ЩЕ СИ СМЕШЕН... ПАК няма да и дадат свободата, а ти ПАК ще си СЛУГА!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прост о Киро,

  21 Яну 2022 20:37ч.

  Тези шменти можеш да ги пробутваш по канадско или на леля си Радка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гот е! Грешка няма

  21 Яну 2022 20:38ч.

  В Испания, Австрия, Италия... животът се завръща. Долната камара на австрийския парламент – Националният съвет, прие законопроект, с който ваксинациите срещу COVID-19 стават задължителни за всички граждани над 18 години от началото на февруари, предадоха световните информационни агенции. Предстои законопроектът да премине през Федералния съвет - горната камара на парламента, и да бъде подписан от президента Александър Ван дер Белен – две стъпки, които до голяма степен са формални. Според здравния министър Волфганг Мюкщайн това е „решение за завръщане към живота такъв, какъвто го познавахме преди пандемията“. Мярката няма да важи за бременните, за тези, които не могат да се ваксинират по медицински причини, както и за преболедувалите през последните 6 месеца. От средата на март влиза в сила система за контрол за спазване на новия закон. Нарушителите ще бъдат глобявани със сериозни суми - между 600 и 3600 евро. Австрия е първата държава, която приема закон за задължително ваксиниране срещу COVID в такъв широк възрастов диапазон. Италия направи ваксинациите срещу COVID-19 задължителни за хората над 50 години, Гърция предприе същата мярка за хора над 60 години, а други европейски държави направиха ваксината задължителна за определени професии - главно за медицински персонал и служители в социални домове, припомня Ройтерс. Едновременно Австрия предвижда и сериозни финансови стимули за хората, за да ги мотивира да се имунизират. Един от тези стимули е за общините, които са постигнали голям брой ваксинирани – те ще получават финансови дарения от бюджета. За такива мерки са предвидени 1 милиард евро. Общини с поне 80% ваксинирани ще получат „подарък“ от 75 млн. евро, тези с 85% - 150 милиона, а постигналите 90% - 300 милиона евро. А в България общините си спират уличното осветление. Започва и лотария, в която всеки, поставил си поне една доза и преди, не само след обявяването на мерките , може да спечели 500 евро. Сумите ще се дават под формата на ваучери за ресторанти и магазини, като според местните медии на практика всеки десети ще бъде възнаграден по този начин. А в България затварят ресторанти и ще си играем от локдаун на локдаун.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, Перфида все още мисли, че прави неква презентация

  21 Яну 2022 20:42ч.

  пред некъв venture capitalist за некво seed/mezzanine финансиране в стил fake-it-till-you-make-it. Ръсят се някакви с нищо не подкрепени цифри (бе нали умира да анализира?!). 60 или 65%? Или по-добре 70%, а? Или каквото му се нареди от WEF или от някакво друго сенчесто място на вземане на решения за съдбините на плебса. Тотално дискредитиране, но ще си плюят на суратите и изпълняват заповедите, додето не се реши, да ги подменят със следващите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Благодаря" за поредната манипулация,

  21 Яну 2022 20:44ч.

  "Гот е! Грешка няма на 21.01.2022 в 20:38"! Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако заболяемостта се вдигне, сертификатът отново ще се въведе.

  21 Яну 2022 20:51ч.

  Премиере, момче мило, още глупаво, що не си държиш езика зад зъбите, че ха си отворил уста, ха си разселя всички съмнения. Ми нали повишаването на "заболяемостта" (егати тъпата дума, нарича се "заболеваемост", идва от "заболявам", а не от "заболяам") говори точно, че сертификатите нямат отношение към контрола на епидемичния процес? Не можете ли да стоплите елементарни неща? Същите са и адептите ви тук, барабар с трубадурите. За нищо не стават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пейзаните още не вдяват, що на Перфида и колегите му из правителствата

  21 Яну 2022 20:55ч.

  им се нарежда да ваксинират поголовно и да налагат сертификати. Зъся сертификатът ще съдържа само вакс-инфо. ПОсле постепенно ще се добавя още и всякаква лична инфо, докато накрая всичко за индивида от А до Я е в него. И полека-лека ще почне въвеждане на ограничения и забрани, напр. ако по еди кой си показател имаш отклонения, нямаш достъп до/не ти се разрешава да/няма да получиш и т.н. Тоз "социален кредит" работи с пълна сила в Китай и тихомълком се въвежда в САЩ и ЕС

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 20:38 НИКАК НЕ Е ГОТ

  21 Яну 2022 21:01ч.

  Ето ти тук подкастът на Роугън с откриватела на mRNA-технологията Д-р Робърт Малоун: https://covidvaccinesideeffects.com/joe-rogan-interview-with-dr-robert-malone-transcript/ Пообразовай се малко, четейки мнение на възможно най-големия експерт в областта, преди да каканижеш глупости. И не ми развявай писмото на 280-те "лекари" против Роугън и подкаста, от които само 80 се оказаха наистина лекуващи лекари, Всички други от агитпропа и обичайни заподозрени, бключително двамата автори на писмото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абе, нали трябваше при 70% - стаден имунитет да се постигне и вс. ОК

  21 Яну 2022 21:04ч.

  как така сеги при 60% ще отпада ЗелСер-то, и какви са тези 5% интензивни легла - да вкарват хората по какъв критерии - здравен или финансов? ....... И второ, как да проумеем - декларациите на К.Петков от преди десетина дни: докато аз съм премиер ВАКСИНАЦИЯТА НЯМА да бъде задължителна! .... Днес същият К.Петков ИСКА 60% ваксинирани, като пак не задължава хората, а ги убеждава?!. .... ..... И като не искат, какво правим - даваме париииии. ...... ..... Е, горе колега написал "Гот е! в 20:38" ....... Кое е гот човеко, че насилствено те бодат, защото така са си навили на пръста - и понеже "витамините" са много гот - ти ги дават безплатно, че и награда ти дават ваучер, бе! .... .... БЕЗ за носят отговорност за последствията! ........... Защо не носят отговорност фармациите?! ......... .......... Колега от друг сайт беше припомнил една еврейска мъдрост: "Когато ти дават нещо безплатно, значи стоката си ти!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бизнес

  21 Яну 2022 21:12ч.

  Мяу мяу, бау бау, плюнки и лозунги. Как никой не проследи парите? Язък ви за анонимния напън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-залози

  21 Яну 2022 21:22ч.

  Кирчо заедно със стартъпите хванат за колесник ще отлети за Канада преди 40%.А може и да не отлети.Може да опере пешкира заради Борисов. Възмездието трупано за Борисов ще се стовари върху Кирчовата глава.Всекидневното плещене на глупости,а вече и вършенето ме кара да бъда снизходителен към Борисов.Алергията която получавах от предишния все пак беше поносима.Борисовия генийне можеше и да сънува че съдбата ще го дари с такъв инфантил.Близнаците освен природен интелект се радват и на голям късмет.Очевидно Радев е осиновено дете.Рожденната му дата го определя като Близнак.Но ни ум ни късмет!? Значи не истинска.А и оня двойник от балкана?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до 20:55 - точно така цифровизация и контрол безумен

  21 Яну 2022 21:27ч.

  Умпомрачение и лудост е затиснало някакви човекоподобни решили да се самотормозяват с излишни грижи за милиони човеци - освен ако не се заеме с контрола някой НЕестествен интелект. Да се не знае и на дивотията античовешка. .... Но и САЩ даваха репортаж - кой има достъп до лечение и до лекарства. Например - За лечение в болница от ковид само ако имаш придружаващи заболявания, и вадят разпечатка на Еxelска табличка - всичко за здравното ти състояние. (както нашто Кире иска да вкара здравните ни лични данни в ХЪБ и да ги даде на Амазон. И нищо чудно да го правят покрай хоститализациите, ама казва ли някой) . .... Обаче ако си без други заболявания ще чакаш прием за болница. А ако си от бялата раса, предимство се дава на черната за болнично лечение. За лекарства - същото предимство имаш ако си черен. ... Примитивен алчен егоистичен нечовешки разум създава невиждан хаос на Планетата, насред налагането на тотален контрол.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доброволна ваксинация

  21 Яну 2022 21:34ч.

  "Доброволната" ваксинация прилича досущ на "доброволното" коопериране на селяните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Монтанското село "Пали лула"

  21 Яну 2022 21:46ч.

  Взимайте пример -----> https://nova.bg/news/view/2022/01/21/354019/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D1%81-%D0%B1%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 21:27 Бръчет, малко са още вдяващите,

  21 Яну 2022 21:49ч.

  че номерът не е в самата ваксинация. Тя е сал повод при нищожна смъртност 0.26% от всички заразени, а при омикрон даже и по-ниска. На никой от обичайните заподозрени зад схемата не му пука, дали ваксините работят, ще работят или не. Номерът е издаването на всеки на сертификат и полека-лека вкарване на тотална инфо за индивида и контрол. За таквиз платени ентусиасти или просто глупаци кът ГОТ Е, пуснах транскрипта на подкаста с д-р Малоун, баре да са уверят, че самата баксинация и ваксините са тотален BS и претекст за другото

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето кой е Робърт Малоун

  21 Яну 2022 22:01ч.

  https://www.theatlantic.com/science/archive/2021/08/robert-malone-vaccine-inventor-vaccine-skeptic/619734/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли документи?

  21 Яну 2022 22:03ч.

  В които са предложени тези два критерия и кой ги е подписал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • stefan

  21 Яну 2022 22:18ч.

  Може ли някой да ми обясни това безумие или съм най-тъпия човек на вселената, или има някаква лъжа, Защо никой не повдига въпроса, че щом на ден имаме около 10000 от тестваните положителни, или там 15 - 20 % от тестваните - то тогавя има някакво подобно съотношение и в цялост за страната, което означава миниму 400 000 новозаразени на ден /нали така, 10 % от шест милиона са шестотин хиляди, но имаме даже 20 % и да намалим двойно бройката, и още с една трета, то пак имаме 400 000/ - та хайде още да намалим, да не са на ден, а да са на 3 дни 400 000 /минимум/ тогава за един месец трябва да са се заразили 4 милиона, на два месеца да сме го прекарали всички в страната, а на 4 месеца всеки да се е заразил минимум по два пъти. Тогава, за къв да се ваксинираме, като всеки в страната ще го е изкарал по най-простата сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Робърт Малоун непрекъснато бива опровергаван

  21 Яну 2022 22:18ч.

  Робърт Малоун преследва користни цели заради пропуснати ползи за слава. Той е твърде тщеславен, да признае, че е само един от многото и само в началото на този процес, които са участвали в разработването на иРНК технологията от последните тридесет години. И сега, от как възникна ковид-пандемията, се "бори" за реваншизъм. А негови колеги непрекъснато го опровергават, когато ги потърсят за обяснения на непотвърдените му с мед. научни доказателства тези. Манипулативните и безотговорните му изказвания са опасни за невинни жертви. Хора без медицинско образование или с неактуализирани знания, каквито са множество мед. кадри у нас, които са се деквалифицирали отдавна, ще повярват на изявленията му, защото Малоун се представя като добре осведомен „експерт". А вече отдавна не работи професията си, не поддържа експертизата си и е просто един обиден пенсиониран учен. ---> https://factcheck.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9V36YN-1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирил Петков: 60% ваксинирани с 2 дози и премахваме зеления сертификат

  21 Яну 2022 22:19ч.

  Ха-ха-ха, това звучи и изглежда като бизнес план?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колкото по-голяма част от населението е ваксинирано, толкова по-малко геномни вариации/мутации се наблюдават

  21 Яну 2022 22:39ч.

  Мутациите възникват при неваксинирани и затова трябва масова ваксинация, за да не възникват по-контагиозни и/или по-вирулентни варианти, които да ни блокират живота периодично и да си играем от локдаун на локдаун. И да бъдем принудени да се ваксинираме периодично с по-нова адаптация на ваксина. И политиците трябва да спрат да спекулират по теми, по които не разбират, защото таково говорене е безотговорно към нацията. Крайно време е да се опровергват всякакви техни небивалици ----> http://6nine.net/2022/01/08/lujite-na-vazrajdane/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 60% ваксинирани с 2 дози? В България?

  21 Яну 2022 22:59ч.

  И един мармот врътка станиолчета....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 22:01 и 22:18 Е ся баш да ми цитирате

  21 Яну 2022 23:00ч.

  дрипи като ляволибералния The Atlantic или да ми навирате фамозните фейк-производители factcheck, кой бил и кой не бил д-р Малоун... По ино времи д-р Малоун го канцелираха и от linkedIN, ма ся е пак там. Та съветът ми е, вместо да папагалствате оттук-оттам, вижте му профила там. Пък ку имати врем, подхванети едно сталинско писъмце от РБ със сександокуз "доктури" против д-р Малоун. Сигур сте на възрас и мое да сте "писали" вече подобни писъмца за тоз-оня

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  21 Яну 2022 23:08ч.

  Кирчо сложи си 10 дози, тъкмо да изумееш напълно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До 21.01.2022 в 22:39 - Мутациите възникват при неваксинирани и затова трябва масова ваксинация

  21 Яну 2022 23:15ч.

  Простата логика показва, че при галопиращо заразяване, след три месеца всеки в страната ще е изкарал Омикрон - не мога да разбера, след като така или иначе всеки ще го изкара този вирус, не означава ли, че пандемията в страната приключва април? или май?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутациите възникват при неваксинирани

  21 Яну 2022 23:27ч.

  Страхотна логика Съизмерима с Когато е облачно ,обичайно вали, и затова чадърите са задължителни. Важи само за хипохондрици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не приемаме ултимативни искания от когото и да било

  21 Яну 2022 23:43ч.

  както учи президентът Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • stefan

  22 Яну 2022 0:02ч.

  Зеленият сертификат е дискриминационен, защото пред всяко обществено място, в което се иска зелен сертификат, трябва да е налице будка за извършване на тестове. Тогава ще бъде съпоставимо неудобството на неваксинирания да се тества, за да докаже, че не е заразоносител, с правото на ваксинирания да бъде считан неопасен за здравето на другите. При липса на такива пунктове за тестване пред всеки ресторант, мол, фитнес център, не може да се изисква от огромна част от гражданите да губят часове наред. Нека Киро се консултира с юристи и да обсъдят този въпрос - трябва будка пред всяко кафене и пред всеки фитнес център, но за сметка на държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За употребата на учените

  22 Яну 2022 0:20ч.

  Например горе някой обяснява кариерата на д-р Малоун, което е възможно да е така. Но ако се разровите и проследите как се достигат човешките научни постижения, обикновенно е процес, в който има пионери, които всъщност раждат идеите и откритията, а след тях идват комерсиалните групи, които използват откритията и ги превръщат в печалба без да зачитат откривателя-крадат. Първите са използвани, вторите са алчни търговци. Първите живеят скромно, бедно, някои саморазрушаеващо, а някои буквално са използвани и изритани от обществото бедни. Как няма да страдат тези хора, като знаят че тяхната идея се използва, без да са получили необходимото признание и уважение? Как няма да говорят, когато виждат неправомерната употреба на тяхното откритие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко

  22 Яну 2022 0:25ч.

  Доброволна ваксинация на 21.01.2022 в 21:34 "Доброволната" ваксинация прилича досущ на "доброволното" коопериране на селяните. Още НЕ.Единият ми дядо е лежал в затвора 1г. -1957 заради упорството.Забележителното в случая е ,че в затвора го вкарват тия които е хранил точно защото е бил свободен селянин.С малко земя и 4 малки деца е намирал начин да помага на партизаните.Бил е ятак.Но земеделец.Другият ми дядо си бил комунист.И още по беден.Та е влязал без нужда от убеждение.Днес ми е забавно да наблюдавам антикомунистите,ваксърите и т.н. социални прояви на наследниците на онези хора там преди близо 100г. Абсолютно никакво значение няма каузата.Наследниците на свободните хора и днес държат на своята и на другите свобода.Наследниците на бранниците и другата сволач пак са с власта а тя квато е неустойчива ги боядиса кат джендъри;В цветовете на дъгата.И това ще отмине. Но явно някой там в далечното минало някой се е погрижил да има един устойчив и оцеляващ ,непокорен ген сред тоя народ.И това ми дава безкрайна надежда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това, че СЗО е призовала за премахване на зелените сертификати е манипулация и/или грешка в превода!

  22 Яну 2022 1:00ч.

  Адв. Мария Шаркова: Не знам дали умишлено или заради проблем с чуждите езици, но масово от два дни се разпространява една манипулация. Твърди се, че СЗО призовала да се премахне зеленият сертификат. Това е заблуждаваща информация. СЗО препоръчва следното: ✅ Премахване или облекчаване на забраните за пътуване (travel bans), тъй като в случая със силно заразния омикрон се установи, че подобни забрани не могат да ограничат разпространението. СЗО има предвид забраните за полети, която наложиха редица държави за хора, пътуващи от определени държави от Африка, където беше открит вирусът. Всички мерки свързани с пътуванията трябва да са основани на оценка на риска, като не бива пътуващите да понасят голяма финансова тежест във връзка с изискванията за пътуване. ✅Да не се изисква доказателство за ваксинация като ЕДИНСТВЕНО условие за международни пътувания, а да се предвиди и алтернатива като например тестване или карантиниране за определен срок. Препоръката е мотивирана от обстоятелството, че има неравномерно разпределение на ваксини, което затруднява тези граждани, които нямат равен достъп. Категорично СЗО не е мотивирала препоръката си с неефективност на ваксините. Зелените сертификати, както добре знаем, не се издават само при ваксиниране, а и при наличие на отрицателен тест или доказателство за преболедуване. ❗СЗО не само не препоръчва премахването на зелените сертификати, но дори не ги споменава в препоръката си. Въобще не коментира тяхната ефективност. За тези, които искат да се запознаят с оригиналния текст на препоръката:https://www.who.int/.../19-01-2022-statement-on-the-tenth...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хора, не влизайте в болница!

  22 Яну 2022 1:04ч.

  Явно единственият ни изход от "Зеленият Сертификат" е да се опитаме да преодолеем страха си и заболяването сами, с помощта на Ивермектин, чайчета, Витамин D3, Фиброзим (Цинк + Quercetin), без да влизаме в болница...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Побългареният зелен сертификат трябва да се премахне

  22 Яну 2022 1:04ч.

  Или да се премахне опцията за тестване на антитела, което показва само, че някой е преболедувал, но не и че е защитен. Затова няма такава опция в европейските зелени сертификати.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли сред писачите някой който живее в кАнада,

  22 Яну 2022 1:10ч.

  да ни опише от личен опит живота там и идеала (мечтата) на този нещастник... К. П.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до на 22.01.2022 в 01:04

  22 Яну 2022 6:49ч.

  точно по кой начин синтеза на шипов протеин във вашето тяло те защитава?! Ами ако не можеш да го почистиш, с наличната ти имунна система?! Ами ако иглата вкара инокулата в някоя вена? Не сте защитени, и ще умрете всичките набодени, при това много скоро, хем болест, хем глад, хем война!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Почти няма съмнение, че се задава нова голяма война.

  22 Яну 2022 7:08ч.

  В момента единственият възрастен човек начело на държава е Путин. И трябва да разговаря с де*или като Джо Байдън, Борис Джонсън, и Макрон ... зад които стоят ястреби, банкери и алчни войнолюбци, които притежават акции в хам. военна промишленост... Сегашната пЛандемия е само за да отвлича вниманието на хората от главните им машинации отново да запалят света... Слава на Бога, новият "вариант" - Омикрон - е по-безопасен за живота на хората, и макар и по-заразен, преминава по-леко, с много по-малко смъртни случаи... Агенция Ройтерс след анализ на данни от официалните хам. източници на здравна информация, твърди че Ковид 19 намалява в уса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • The British Medical Journal, едно от най-старите и уважавани издания в света...

  22 Яну 2022 7:31ч.

  е излязло с унищожителна критика на правителствата (по света!!!) към начина по който се борят с пандемията. https://fox26newshenry.com/2022/01/21/dr-meryl-nass-testimony-against-vaccine-mandates/ В Мейн, САЩ, на обществено обсъждане призовават за 5 (пет) годишна ЗАБРАНА на ваксинациите, докато се направи трезва и обективна преценка на въздействието им върху възпроизводителните способности на населението! Но нашиот успешно ваксиниран МП, отворен за бизнес, зает с раболепничене пред началниците от нейто и ЕС, и преследване по всички линии и тормоз на д-р Мангъров, няма време да осмисли, че при сегашната ни СЪЩЕСТВУВАЩА демографска криза такива мерки като 60 % завършено ваксиниране, ще доведе нашия народ до истинска ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА! Ще го питаме тогава кой ще използва тунела на ДПМ под Стара Планина и за какво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато в кАнада задължават всички федерални държавни служители

  22 Яну 2022 7:39ч.

  да се ваксинират или да излязат в неплатен отпуск, в Нигерия са унищожили повече от 1 милион AZ ваксини!!!! https://www.ctvnews.ca/health/coronavirus/nigeria-destroys-1m-expired-donated-covid-19-vaccines-1.5716958 Да, наистина, по-лесно е да се унищожат ПОДАРЕНИ медикаменти, но все пак се иска то*ки и за това...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  22 Яну 2022 7:57ч.

  Кириле, защо плаче АДЕЛ, накарай Линда да ти преведе, защото започвам да подозирам, че английския ти език е като на Борат, само мустаците ти липсват.... вери найс? https://www.youtube.com/watch?v=eKc3N0CY-CY Защо плаче Адел?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естественият имунитет е най-добър

  22 Яну 2022 8:00ч.

  CDC (Centers for Disease Control and Prevention) в САЩ признава, че естественият имунитет е по-добра защита от ваксините! https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/prior-covid-infection-more-protective-than-vaccination-during-delta-surge-us-2022-01-19/ Така че, уважаеми сънародници, имаме късмет, че сегашният вариант то К-19-мора не е толкова смъртоносен, и с повече внимание и грижа за собственото ни здраве, ще преодолеем и тази разпоредба на натегачите! Също имаме късмет, че у нас човек може да си напазарува в аптеките Ивермектин, резервен вариант в краен случай; в много западни "бели" страни този медикамент е забранен дори с рецепта от лекар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 22.01.2022 в 01:04 Или да се премахне опцията за тестване на антитела, което показва само, че някой е преболедувал, но не и че е защитен.

  22 Яну 2022 8:30ч.

  Очевидно полезен идиот, продукт на тестовата система на изпитване и възпитание формирано от телевизията??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мутациите възникват при неваксинирани и затова трябва масова ваксинация, за да не възникват по-контагиозни и/или по-вирулентни варианти, които да ни блокират живота периодично и да си играем от локдаун на локдаун.

  22 Яну 2022 8:57ч.

  TТази глупост за мутациите сам ли я измисли или звездите ти я нашепнаха? Можеш ли да докажеш, че мутациите на вируса, който няма собствен метаболизъм, се извършва само и единствено у неваксинирани? Или хвърляме ей-така приказки, нещо като чайника на Ръсевл?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скука

  22 Яну 2022 9:00ч.

  Не е ли по-добре за БГ и бг народ да се махнете вие защото се вижда,че не ставате за нищо, на каишка сте,и мъпрки менте изборите по„ти никой не ви подкерпя?! Просто корчо става за премиер на Канада,на едно ниво е с Трюдо,продукти на тяхната образователна смешна система,на за БГ не става. Тук подобни недоразумения будят досата,и негативни чувства само като си отворят устата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези двамата - Просто Киро и Адана предадоха четата.

  22 Яну 2022 9:44ч.

  Момченцето обезмисли две години пропаганда за "ваксините", а момиченцето откровено си призна на срещата в МЗ, че сертификатите няма да отпаднат, защото сме били поели ангажимент към партньорите, но в нейния случай не стана ясно към кого от 4-та ѝ партньори е поетия ангажимент??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хахаха

  22 Яну 2022 9:48ч.

  само на мен ли ми прави впечатление, че на предна линия за оборване на Мангъров излизат всякакви лекари, от общопрактикуващи до академици алерголози, но не и инфекционисти? Възможно ли е аз, като специалист примерно по история да влизам в спор с някой географ? :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • видео 4 минути, говори Д-р Шон Брукс,Phd, Oксфорд:

  22 Яну 2022 9:48ч.

  https://www.saveusnow.org.uk/vaccinated-stark-warning-from-oxford-professor-all-will-die/ "Д-р роберт Малоун, който създаде иРНК инжекции, каза: 'Никой не трябва да приема тези ваксини, никога.' Нека ви кажа какво ще стане: хората, които са инжектирани с иРНК вакс, ще умрат в следващите 6 месеца до 3-5 години, по 3 причини: 1) намалена имунна функция, до 35% намаление .... 2)Подобрение, зависещо от антитела (Antibody Dependent Enhancement), или засилване на заболяването, води до цитокинова буря.... 3) тромбози - всеки ваксиниран с иРНК има тромбози-ако не ми вярвате, направете D-Dиmer test, който открива тромбози на микроскопично ниво... ... Към родителите, които ваксинират децата си: вие ги стерилизирате.... 80% от вакс жени са загубили бебе в първия триместър на бременността... КРЪВНИТЕ БАНКИ !! кръв, заразена с шипов протеини... "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...

  22 Яну 2022 9:49ч.

  Третия вариант e когато по-спешност се изнесе отново за Канада за да се отърве от бустерицата/гьостерицата. Все пак той официално не е канадски гражданин, но родителите, съпругата и децата му са. т.е. коя държава му е родина България или Канада?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трй бе, мисир или по свали материала когато се съберат много негативи. Умееш го

  22 Яну 2022 9:50ч.

  Тоя карикатурен премиер събра за един месец толкова омраза, колкото тиквуняка за 12 години

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • do визи-гота с финансовите стимули и завръщането наживота

  22 Яну 2022 9:57ч.

  По-тъп пост отдавна не бях чел -- дано си жив в следващите 5-10 години да видиш масовото измиране на "стумулираните" хора и общини ... 75 млн евро на общини над 80% вакс и 300 милиона евро за общини над 90% са САМО ДУМИ -- или ще иде в джобовете на политиците -- защото тия общини ще се намалят до половината жители -- и обещанията на политиците са много "надеждни", нали Готин? -- те , политиците винаги, ама винаги изпълняват думата си ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гот е! Грешка няма на 21.01.2022 в 20:38

  22 Яну 2022 9:58ч.

  НЯМА ГРЕШКА, ЧЕ СИ ОТ ГОТИТЕ - ТЕ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СА НАРИЦАТЕЛНО ЗА ЕЛЕМЕНТРНОСТ И ЗАМРЪЗНАЛ МОЗЪК...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя гот няма и да схване

  22 Яну 2022 10:04ч.

  че хората ще измират в следващите 5-10 год от вакс, за него животът е във финансовите стимули. Което блести, е злато.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гот е, с финансовите стимули, които връщат живота

  22 Яну 2022 11:40ч.

  Д-р Шон Брукс,Phd, Oксфорд: https://www.saveusnow.org.uk/vaccinated-stark-warning-from-oxford-professor-all-will-die/ ---- "' ... хората, които са инжектирани с иРНК вакс, ще умрат в следващите 6 месеца до 3-5 години, по 3 причини: 1) намалена имунна функция, до 35% намаление .... 2) т.нар. Засилване на заболяването (Antibody Dependent Enhancement) води до цитокинова буря.... 3) тромбози - всеки ваксиниран с иРНК има тромбози-ако не ми вярвате, направете D-DIMER test, който открива тромбози на микроскопично ниво... ... Към родителите, които ваксинират децата си: вие ги стерилизирате.... 80% от вакс жени са загубили бебе в първия триместър на бременността... КРЪВНИТЕ БАНКИ ! кръв, заразена с шипов протеини... "

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • откровено си призна на срещата в МЗ, че сертификатите няма да отпаднат

  22 Яну 2022 11:43ч.

  Лена откровено си призна на срещата в МЗ, че сертификатите няма да отпаднат, защото сме били поели ангажимент към партньорите ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  22 Яну 2022 11:46ч.

  Нещата ще се обърнат. Много хора в началото на ВСВ са смятали, че Хитлер и нацистка Германия няма да могат да бъдат спрени. Всички знаят какво се случи. За тези също ще има Нюрнбергски процес. Включително и в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много отворен за бизнес, от всяка страна и от всеки край

  22 Яну 2022 11:47ч.

  ваксинираният МП, е много отворен за бизнес, от всяка страна и от всеки край.... но от лицето му и изражението му лъха на простотия. Нали знаете как на лицето се изписва интерлигентността, и за хората около и над 40 год техния истински облик е изписан в лицето , защото младите черти, които замъглят , ги няма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли сред писачите някой който живее в кАнада

  22 Яну 2022 12:07ч.

  "да ни опише от личен опит живота там и идеала (мечтата) на този нещастник..." -- К.П. показва с делата си мечти и светоглед -- по делата им ще ги познаете: ПОСЛУШАНИЕ над всичко , за пари - това е канадското верую, нагаждачество за пари, подлизурство за пари, такъв КОНФОРМИЗъМ както в Канада не съм виждал в БГ; --- дали от студа им е замръзнал мозъка, не знам, но са като германците: каквото им кажат отгоре, това правят, не мислят, или се страхуват за парите си.... К.П. е ТИПИЧЕН средно ( и под средно) интелигентен канадец от Public Service, т.е. държавни служители, "paper pushers" = прехвърлят хартии; ------ Типичният средно ( и под средно) интелигентен канадец К.П. : уверен в "партиийната линия" на правителството; успеха в това колко струваш в парично изражение, бизнесът да е глобален, невежество и нежелание за история, безродие, липса на национална идентичност, гражданин на СВЕТА на ПАРИТЕ, емоционално нуждаещ се със зависимост от одобрение ('approval junkie' e канадският израз, junkie е някой зависим от дроги, този израз казва, че е зависим от одобрение като от дрога)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли сред писачите някой който живее в кАнада, да ни опише от личен опит живота там и идеала (мечтата) на този нещастник...

  22 Яну 2022 12:36ч.

  Горния пост за манталитета в Канада е точен: доста по-различни са от американците, но не за добро. Американците, поне голяма част от тях, имат свободомислие и свободо-любие - свободата над всичко. Канадците са послушковци и т.нар. канадска култура е в преклонената главичка. Ако можеше османската империя да мине оттам, всички до крак щяха да станат мохамедани за десетилетия, не векове. Това е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  22 Яну 2022 12:42ч.

  Абе Петков, нали като станат 60% ще има три пъти повече умиращи ваксинирани! Ти искаш да умориш ваксинираните. Ами те Сатанистите които пуснаха тези ваксини искат същото. И “ти ли Бруте“!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли сред писачите някой - има

  22 Яну 2022 12:48ч.

  Интересен факт като добавка към горните 2 канадски поста: Public Servants ( държавни служители) , били на държ работа няколко години, в Частната индустрия не ги харесват за назначение по частните фирми, щото не стават за работа и са ниско интелигентни. Неписан Факт от живота в Канада. Държ служители бива само да се оправдават с документи, да се натискат на стола, а кпгато има нещо да се свърши, местният мениджър търси : на кого да дадем тази работа - в 99% на имигранти -контрактори, които работят на срочни договори, не са служители, но вършат цялата работа. Иначе контракторите са първите да им се прекрати контракта/договора, когато се смени мениджъра или духне неизвестен вятър, като в договора си е записано, че той може да се прекрати без предизвестие по всяко време от клиента ( местното министерство или агенция)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли сред писачите някой - има на 22.01.2022 в 12:48

  22 Яну 2022 13:04ч.

  Да, точно така е в кАнада , както пишеш. Който не може да се класира за частните фирми, поради различни фактори, има много голям шанс в правителството. Което значи, че там отиват некачествени работници. Второ, правителството взима предимно не-бели хора, и хора с не-християнско вероизповедание. Бял човек няма шанс ако има и такива кандидати. Само да се мерне някой мургав, или от пакистан, афганистан и пр, и е вътре назначен на държ работа, независимо от други фактори. Китайци, дето едва фъфли, и не може да се разбере какво казват на англиийски, но са преди всеки друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виж ти, писачите от кАнада

  22 Яну 2022 13:32ч.

  малко по малко изградиха профила на натресения ни за минпред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  22 Яну 2022 14:34ч.

  единствения начин да убедиш един антиваксър е да се зарази, а на по-твърдите глави препоръчвам командно дишане. Ако имат 10 % успех ще станат после други хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Герберастче, ходи плаши гаргите.

  22 Яну 2022 15:53ч.

  Опитвам се да се заразя всеки ден, вече трета година и все безуспешно, хем с бая заразени и телесни течности обменях.. Само миналата година за 2-3 дена се пробва нещо да ме събори но безуспешно. Коронавирусите са опасни само за хора със съпътстваща патология, тези които прекарват тежко срещата си с тях са имунно такива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Канадеца Киро, според Уикипедия,

  22 Яну 2022 19:19ч.

  е работил за компания Маккейн, според профила му в Уикипедия. Бас, че ако беше успял да се задържи и/или напредне там, нямаше да дойде тука да прави бизнес с биотехнологичната си компания Провиотик (пак от Уикипедия, Гласове, няма защо да триете, като той сам го е писал,, или с негово одобрение е писано в Уикипедия) Имал професор който работил по КЛЪСТЪРни трцхнологии -- схаващате ли откъде му идват думите - те ти булка , КЛЪСТЕРИ в Булгария, звучи няккак еххеее сложно, и учено, "иноваторство" на гърба на професора му. (Уикипедия)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  22 Яну 2022 20:06ч.

  значи накратко, всичките човеколюбиви шоршо-гейтски организации, наело със сзо и другите байо-упеп-терористи заеха позиции, че всичко е найс-няма вече пландемия, няма вайръс, нема маски , нема гащи и чорапи, все едно нищо не правиха със поне 300 000 000 загинали от предишните им мерки, ни писиар мирисали, ни клизма поели... когато и да увиснат на въжето ще е многокъсно, заедно с гнусните си семейства до 101-во банкстерско коленце, наркотрафикантско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи