Предизвикаха Риши Сунак да стане веган за месец в замяна на дарение от 1 млн. паунда

Предизвикаха Риши Сунак да стане веган за месец в замяна на дарение от 1 млн. паунда

Британският премиер Риши Сунак е изправен пред предизвикателството да стане веган за един месец в замяна на дарение от 1 млн. паунда за благотворителност, съобщи в. "Индипендънт". Сумата от 1 млн. паунда идва от богат дарител чрез веганска организация, която твърди, че животновъдството е основна причина за вредните емисии на парникови газове.

Дарителят и организацията "Веган поколение" ("Generation Vegan") твърдят, че Обединеното кралство не може да постигне целта си, без да намали драстично консумацията на месо и млечни продукти, които са причина за "най-малко 16,5 % от емисиите, причинени от човека".

От днес всички гигантски билбордове на метростанция "Уестминстър" ще популяризират предизвикателството към  Сунак, като рекламите ще бъдат разположени на пероните, във влаковете, на ескалаторите и на вратите за продажба на билети.

От събота и през първите 10 дни на новата година в националните вестници ще се появят реклами на цяла страница, публикуващи отворено писмо до него.

В писмото, изпратено до "Даунинг стрийт"№ 10 в сряда, Наоми Халъм, главен изпълнителен директор на "Веган поколение", пише: "Бихме искали да дарим 1 млн. паунда на избрана от Вас благотворителна организация в замяна на това, че ще приемете растителна диета за един месец."

"Приемането на растителна диета е едно от най-добрите неща, които можем да направим, за да подкрепим британските фермери и нашата природа, като същевременно изпълним ангажиментите си за намаляване на емисиите и подкрепим общественото здраве."

Говорител на "Даунинг стрийт" № 10 заяви, че не може да предложи коментар и не може да каже дали премиерът е бил информиран за потенциалното дарение.

Миналата година бившият американски президент Доналд Тръмп отказа подобно предложение, като заяви, че "се страхува да не загуби мозъчните си клетки", се твърди в една книга.

Папата не отговори на същото предложение, но даде благословията си за кампанията, а по-късно призова младите хора да ядат по-малко месо.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Винкела

    02 Яну 2023 8:45ч.

    Когато преди години за пръв път четох Оруел (1948), Олдъс Хъксли (Прекрасният нов свят) и доайена Евгений Замятин (Ние) /книгата е написана 1920 г./, все ми се струваше нереално политическото инженерство да дебилизира скотонаселението така бързо - в рамките на живота ми. Явно нещата наистина са много напреднали. Тези бюргера на острова са готови да минат масово на скакалци до 5-6 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахахаха...

    02 Яну 2023 10:02ч.

    ...представете си цар Киро и Ко. вегани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    02 Яну 2023 11:04ч.

    И при нас скоро, край на разплащанията с луканки, само с ярма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    02 Яну 2023 11:24ч.

    Щом като ще го правим на клоун, от мене 100 евро ако си застане на главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХА, ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕСО И МЛЯКО ЗАМЪРСЯВА, НО ЗАМЯНАТА НА ТРАНСПОРТА НА ГАЗ ПО ТРЪБИ С ТОЗИ НА ЯМЕРИКАНЦИТЕ С ТАНКЕРИ, ТОВА НЕ ЗАМЪРСЯВА!

    02 Яну 2023 14:44ч.

    Няма нужда да си вярващ в конспирации, за да си дадеш сметка какво се опитват да правят с промотирането на веганството. Вместо да промотират транспорта на газ по тръби, защото е най-екологичен транспорт на въглеводороди, те взривиха Северен Поток 2 и го замениха с транспортиране на Американски ЛНГ от десетки хиляди километри с танкери и последващи процеси на регазифициране. Защо не публикуват данни за въглеродния отпечатък на тази замяна? За каква борба с глобалното затопляне става дума? Или може би говорим за борба за доунищожаване на средната класа, последната фракция от която са фермерите? Налагане на биоиндустрията, която ще пълни магазините с изкуствени индустриални храни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи