Правосъдният министър: Прекъсвам адвокатската си практика

Правосъдният министър: Прекъсвам адвокатската си практика
"От 2002 г. не съм се занимавал активно с адвокатска работа, планирам да прекратя тази си практика. "Работил съм върху други неща", обяви новият правосъден министър Христо Иванов по повод информацията, че не си е плащал членския внос и е с отнети права.
<p>&quot;Това е мой личен проблем, дължа извинение единствено на колегите от адвокатската колегия&quot;, обобщи темата Иванов.</p> <p>Той призна, че за три месеца е невъзможно да се направи реформа в съдебната система.</p> <p>&quot;Едва ли успеем да направим кой знае какви решителни. Аз съм външен човек на процеса за избор на председател на ВКС. Важно е изборите да се направят прозрачно. И двете кандидатури имат своите аргументи&quot;, обясни Иванов.&nbsp;</p> <p>Христо Иванов зазяви готовността си да се справи с проблема с надзирателите в затворите, които са в стачна готовност. &quot;там е тежко положението, ще опитаме да оправим нещата&quot;, заяви служебният министър.</p> <p>&quot;Не съм част от &bdquo;Протестна мрежа&rdquo;, познавам хората там, но не може да се каже, че съм член на тази организация. Постановката &quot;Протестът е на власт&quot; е неправилна. Протестът не може да бъде на власт&quot;, категоричен беше Христо Иванов.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Изпечен мошеник!

    08 Авг 2014 16:19ч.

    Този е от нашите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Afera BG

    08 Авг 2014 16:24ч.

    Христо Иванов, който е в пряка връзка с тази групичка около Прокопиев и Плевнелиев, е най-удобната фигура поради сравнителната си отдалеченост от преки участия във фирмите на двамата олигарси, но същевременно е проверен в битка – той е човекът, написал като юрист сигнала срещу Василев, Пеевски и Бареков, благодарение на който беше съборена КТБ. В „Протестна мрежа“ той се занимаваше с прокарването на юридически обосновани предложения, свързани с интересите на Прокопиев. Юрист, изключен от адвокатската колегия, наказан с всички възможни наказания, подвизаващ се в НПО, финансирани от западни тръстове, който в момента заема пост, несъвместим нито с опита му, нито с икономическите интереси на близкото му обкръжение. Пристрастността му е извън всякакво съмнение – той има пряко отношение към определени събития в областта на правосъдието. Присъствието му на този пост не може да гарантира нито компетентно, нито безпристрастно реформиране на съдебната система. Просто сменихме едни олигархични интереси с други. Да ни е честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gosho

    08 Авг 2014 16:39ч.

    Това е от Правен свят за нередовното отчитане дейността на фондацията на въпросния \&quot;министър\&quot;: Възползвах се от линк-а за Отчетите на фондацията \&quot;БИПИ\&quot; който редакцията публикува за да се осведомя наистина ли е така както твърди директорът на БИПИ Биляна Гяурова-Вегертседер. Цитирам нейните думи: \&quot;Това не е вярно, заяви за \&quot;Правен свят\&quot; . Фондацията разполага с документи, че редовно е депозирала годишните си отчети в МП.\&quot; Какво виждам аз от Document Properties на файловете който са публикувани там от самата фондацията: Годишен доклад 2013 г. File: BIPI_-_report_for_MoJ_for_2013.pdf Autor: Biliana Created: 7.8.2014 г. 15:39:31 ч. Modified:7.8.2014 г. 15:39:31 ч. Годишен доклад 2012 г. File: BIPI_-_report_for_MoJ_for_2012.pdf Title: ФОНДАЦИЯ Autor: Biliana Created: 18.7.2013 г. 15:33:59 ч. Modified:18.7.2013 г. 15:33:59 ч. Годишен доклад 2011 г. File: BIPI_-_report_for_MoJ_for_2011.pdf Title: ФОНДАЦИЯ Autor: Biliana Created: 8.1.2013 г. 15:01:28 ч. Modified:8.1.2013 г. 15:01:28 ч. Въпроса ми е, как така този файл с годишният доклад за дейноста на фондация „Български институт за правни инициативи\&quot; е създаден днес (7.8.2014 г. 15:39:31 ч.) и същевремено по думите на директорът на БИПИ Биляна Гяурова-Вегертседер: \&quot;Годишните отчети на фондацията са представяни в срок всяка година. Те са качени на сайта на БИПИ. Проблемът не е в нас, а в Министерството на правосъдието, тъй като, макар и представени в срок, те не са качени на сайта на министерството. Прави впечатление, че на сайта на Министерството на правосъдието не е актуализирано дори и настоятелството на БИПИ, което обаче не е може да се вменява като вина на фондацията – ние сме представяли в срок всяка промяна.\&quot; Та уважаема редакция къде е \&quot;компромата\&quot; или просто някои тук лъже? Направете си сами изводи за морала на новите министри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юрист

    08 Авг 2014 16:55ч.

    Да оставим,че министърът е неморален(макар,че и това има първостепенно значение).Основното е,че е некомпетентен.той не е извършвал правна работа-явяване по дела,преподаване в университет,писане на книги,съдебни документи,писмени защити и пр.Той не познава нито правната доктрина,нито съдебната практика.Все едно за учител по хлебопроизводсдтво да назначат човек,който не е влизал във фурна и не знае как се медси хляб.Но тук става дума за държава и правосъдие.Позорен е фактът,че,освен,че е неморален и арогантен,министърът е и некомпетентен.Той е турен там по подобие на едновремешните назначчения от ЦК на БКП-наши хора,\&quot;верни на Партията\&quot;,избрани от партийния комитет.Единствено оставката му мое да удовлетвори професионалната гилдия и изобщо юридическата общност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hhhh

    08 Авг 2014 17:47ч.

    А вие смятате ли, че Сабрие Сапунджиева /лесовъд/, Ралица Негенцова/пенкелер/ или ЧСИ Халаджова§Димоларова /мутреси/ са по-компетентни, опитни и морални?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи