Правителството в оставка даде два имота на "Продължаваме промяната" в самия център на София

Правителството в оставка даде два имота на "Продължаваме промяната" в самия център на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С решение на правителството политическа партия „Продължаваме промяната" получава правото на ползване на два държавни имота в София - един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии. Това обявиха от пресслужбата на Министерския съвет след днешното заседание на правителството в оставка на Николай Денков. На заседанието не присъства вицепремиерката от ГЕРБ Мария Габриел.

Единият от имотите се намира на ул. „Христо Белчев" № 8 в район „Средец", а вторият - на бул. „Витоша" № 12 в район „Триадица". На втория адрес бе централата на партията на Таня Дончева.

ПП „Продължаваме промяната" отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите - частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване, обясниха от правителствената пресслужба

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

Първоначално офисът на ПП бе на столичната улица "Чаталджа" в сграда, която бе собственост на Асен Василев. Там жилище имаше и депутатът Даниел Лорер. След продажбата на тази сграда, партията нае офис на жълтите павета.

Източник: "24 часа"

 

 


 

Коментари

  • Тарильома

    20 Март 2024 14:56ч.

    На ползу роду.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Март 2024 18:31ч.

    Следващия МС ще отмени предоставянето и ще уволни Областната кифла ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    20 Март 2024 15:01ч.

    Нека. Да не са валат. Сега им е паднало. След 09.09.1944 много хора са останали без имоти. Само казвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    20 Март 2024 15:30ч.

    така е. но е хайли лайкли доста от тия "хора" да си ги придобили по същия начин, по който сегашните "хора". само казвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    20 Март 2024 15:58ч.

    Е да, всичко "ново" е добре забравено "старо". Имаме си традиция в това. И не само в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекар

    20 Март 2024 16:57ч.

    След 09.09.1944-та частната собственост у нас бележи ръст защото на всички селяндури с ипотекирани имоти към Буров и колегите му им се връща собствеността върху къщите. Масово се правят нотариални актове за собственост през 60-те, а и по-рано, на имоти където селяка само е пърдял и срал без никакви документи за собственост до преди това. По-късно масово се ПОДАРЯВАТ апартаменти ЧАСТНА собственост с нотариален акт на куцо и сакато(говорим за милиони, толкова колкото кухата ти глава не може да си представи), а вече през 80-те и земя с вилна постройка до 35 кв.м. на около 20% от населението- т.е. около 2 милиона вили ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ! По селата абсолютно всеки желаещ селяндур можеше да има частна нива с размер до 2 дк в околностите на селото, където нямаше възможност за механизирана обраборка. В края на 80-те сме лидери в Света по частна собственост на глава от населението с над 90%, като наследниците на всеки прошляк спал на гола пръст или черга преди 9-ти вече са в апартамент в града тяхна лична собственост, а бащината им къща е измазана и има вече неафрикански вид с някакви удобства, като ток, течаща вода и дори вътрешна баня. Отнетите имоти веднага след 9-ти 1944-та са няколко десетки хиляди и са принадлежали на врагове на народа- съратници на фашистката хунта, участници от самата хунта, лихвари, тарикати, престъпници и спекуланти, като мошенника Буров и колегите му например. Конфискацията на имоти на съратници на фашисткия режим не е изключение за България само, а за всички разгромени съюзни страни на третия райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    20 Март 2024 17:28ч.

    Да разбирам ли, че Вие сте за ликвидирането на частната собственост, може би по европейски модел, и раздаване на икономическа справедливост? Клаус Шваб спомена за това - няма да притежаваме нищо и ще бъдем щастливи. Когато човек не притежава имот е много по-лесно контролируем и зависим от господарите. Абе направо да се връща крепостното право! Вижте колко добре е работело стотици или хиляди години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селяните ни хранят и заслужават нашето уважение

    20 Март 2024 19:22ч.

    Това са честни, достойни, почтени, трудови хора. ТКЗСтата се самоиздържаха и нямаше нужда Филип Димитров да ги ликвидира по престъпния начин, по който го направи. Само у нас земята беше върната в реални граници, навсякъде по света има кооперации, което е предпоставка за ефективно земеделие. И по-големи държавни субсидии за селското стопанство, отколкото у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Март 2024 21:12ч.

    Връщането на земята в реални граници създаде огромен хаос, за овладяването на който бяха нужни десетки години! Ако към това прибавим и декларацийките за собственост, според които обработваемата земя в България превишаваше неколкократно цялата и територия, ще ви стане ясно до какъв погром на селското стопанство в България доведоха "реформите" на адвокатския колектив на СДС управлявал страната ни след 1990 г. Разкъсаната на дребни парчета селскостопанска земя наследена от десетократно повече наследници-собственици доведе до умъртвяване на Българското селско стопанство! Ликвидирането на кооперациите от ликвидационните съвети доведе до ликвидиране на сеско-стопанското производство в България! Това бе в изгода на чуждото селскостопанско производство, на което българското селско стопанство беше изключителен конкурент. Но какво да очакваме от продажниците, които се докопаха до властта с опашати лъжи за демокрация и измами по време на изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, а сега жълтопаветниците говорят против "зърнари" ли,

    20 Март 2024 22:54ч.

    брашнари ли... Ами ясно, че с няколко декара без механизация освен да ги дадеш на арендатора за без пари - и така да създадеш латифундисти, друго няма да излезе от "реалните граници" на Желя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    20 Март 2024 15:20ч.

    "ПП" - "ПродължавамеПаразитирането" на гърба на гражданите, докато в комбина с ГЕРБ и ДПС ги "таковаме с 200". Политическите партии да си наемат помещения на равно с останалите субекти в държавата, а не хем получават държавна субсидия, хем ползват безвъзмездно държавни имоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Танас

    20 Март 2024 15:29ч.

    "...за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване". Струва ми се, че няма да е за 10 години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да е даже за две. Тия ще изфирясат като пръдня

    20 Март 2024 17:42ч.

    Някой ще офейкат, а други ще останат завинаги млади в българската земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    20 Март 2024 15:29ч.

    От ПП декларирали, че няма да осъществяват икономическа дейност в дадените им държавни имоти. Ми той и Киро декларира, че не е канадец, после декларира, че ще бори корупцията, пък двамата с Денков завладяха незаконно ( за частната им фондация) огромна част от Биологически факултет, който е публична държавна собственост, ПП декларираха и че ще изчегъртат ГЕРБ и ДПС, а направиха коалиция с тях и още и още... Та колко трябва да вярваме на тия лъжци и крадци???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЮРИСТ

    20 Март 2024 15:50ч.

    Публична държавна собственост се предоставя от МС само на държавни ведомства, а Биолог.фскултет даже е паметник на културата от национално.значение. В такъв случай Денков е в тежък конфликт на интереси и то на няколко правни основания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    20 Март 2024 16:00ч.

    Грабят, грабят шарлатаните. Погледнете само кок на партерите ще станат големи ресторанти, а нагоре офиси под наем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    20 Март 2024 16:03ч.

    Извода е, всеки да се спасява както може. Напускайте кочината и нека те да грабят, каквото все още е останало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие тръгвайте. Ние ще изчакаме Дядо Иван.

    20 Март 2024 17:36ч.

    Времето на днешния западен свят изтича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    20 Март 2024 17:45ч.

    Това решение е с двумесечна песрпектива. На следващите избори ПП-то вече няма да е парламентарна партия и ще трябва да се изнесат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бертшнайдер, любител-кучкар

    20 Март 2024 18:00ч.

    За два месеца хоризонт, имотите ще бъдат представени като гаранция по заеми от Вирджинските острови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сега ПП

    20 Март 2024 17:48ч.

    Са по-убедителни е правотата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    20 Март 2024 19:30ч.

    И в кво са прави? Че не са спечелили избори, а искат властта да е тяхна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    21 Март 2024 8:25ч.

    Само 2!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • брекдаун

    21 Март 2024 14:08ч.

    киро и кокорчо на кол

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДАМАДЖАН

    22 Март 2024 9:51ч.

    ТАЗИ ШАЙКА САМО ЗА ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ МИСЛИ. ЗА НАРОДА НЕ. ЩО ЗА РОБСКИ МАНТАЛИТЕТ ИМАМЕ........ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ДА НИ ОГРАБВАТ И ...........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи