ПП-ДБ: ГЕРБ губят изборите и с ДПС измислиха тази фалшива новина за машините

ПП-ДБ: ГЕРБ губят изборите и с ДПС измислиха тази фалшива новина за машините

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ГЕРБ губят изборите в София и в други големи общини и заедно с ДПС измислиха тази фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от митична справка на ДАНС, подписана от зам.-председателя на агенцията. В по-спокойна обстановка след изборите ще трябва чрез парламентарен контрол да установим какво съдържа тази справка, защо е подписана от зам.-председателя. Най-добре е ДАНС да не се занимават с избори. ЦИК е органът, който трябва да създаде цялостната организация изборите да бъдат проведени честно. Така че нека ЦИК да решава да има или няма машинно гласуване. Това заяви на извънреден брифинг Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" по повод разразилия се скандал около машинния вот след доклада на ДАНС по време на председателския съвет в Народното събрание.

Според документа, заместник-министърът на електронното управление на кабинета Денков - Михаил Стойнов е копирал изходящите кодове на машините за гласуване. Затова и от ИТН, ДПС и "Възраждане" настояват ЦИК да отмени машинния вот в неделя.

Той призова българските граждани да не се поддават на тази нова "Костинбродска афера", а да излязат и да гласуват. 

От своя страна съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков изтъкна, че в коалицията са очаквали подобно нещо.

"Очаквахме предизборни циркове, но това надмина всичките ми очаквания. То не бяха "Лукойл", вето , 73 стотинки, изведнъж включиха кодове, машини. Ние знаем, че те губят изборите в София и знаем, че вероятно ГЕРБ може да са трета политическа сила в София. Това е нещо много различно, като политическа ситуация и се чудат какво да измислят", добави Петков. 

"Изобщо не ни е страх да излезем на хартиен вот. Голяма работа. Важно е да излезем да гласуваме, за да покажем, че вотът на българите е по-силен от всякакви манипулации и е време да си вземем обратно градовете", категоричен бе той.

Лидерът на ДБ Христо Иванов определи случващото се като панически последен ден от предизборната кампания за местния вот.

"Наблюдаваме един панически последен ден от кампанията, самият факт, че председателският съвет на Народното събрание извън всякакви свои правомощия се използва като следствен орган, който не е ясно разследване ли прави, избори ли организира, какво общо има председателският съвет, който изведнъж прави с това. Ясно се вижда, че се прави опит да се експлоатира поредната конспиративна теория, флашки, изтекли кодове и т.н., всички тези втръснали ни до безумие неграмотности се рециклират", коментира Иванов.

На въпрос как ще изглежда некоалицията след изборите, Кирил Петков отговори, че ще отстояват принципите си, реформите, в които вярват и ще се борят за тях.

"Това е начинът, по който ще продължим и след изборите, защото осъзнаваме и това е нашата отговорност, че ние сме стожерите на промяната в България", обясни той и допълни, че хората не са глупави.

"Костинброд сме го гледали, всякакви други манипулации сме гледали, но си мисля, че хората вече не могат да бъдат излъгани. Днес те (бел.ред. - партиите) преиграха. Управлението след изборите ще изглежда по същия начин и ще бъде принципно", допълни Петков.

Източник: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • бензинджия

    27 Окт 2023 15:14ч.

    рядко безочливи особи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    27 Окт 2023 15:17ч.

    Всичките са за ново заведение на ГДИН, но само за политици. На следващите избори през януари, заръка за новите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    27 Окт 2023 15:18ч.

    казах ли ви да не подценявате Петков и Василев!!! Те са особено опасни престъпници!!! Заедно с Галя от посолството, за пореден път ще ви смачкат и ще направят ала-бала с изборите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А преди тях?

    27 Окт 2023 17:24ч.

    Предид тях ала-бала нямаше, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • к!р!л 5к0ф е шпионин на сащ

    27 Окт 2023 15:24ч.

    Скандалният американски шпионин про100$ к!р0 хвърли бомбата: Напускам политиката и заминавам за сащ за задължителна смяна на пола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    27 Окт 2023 15:25ч.

    Скандалният кирил петкоф: мразя България и ще я унищожа! Ще направя България хомосексуална страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денис

    27 Окт 2023 15:25ч.

    Време е да се разглоби това скърцащо скеле и тези мошенници да бъдат арестувани и лишени завинаги от власт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговори

    27 Окт 2023 15:29ч.

    Кирил Петков е тотално лицемерен човек! Езиък на тялото му издава, че е тотален безхаберник, той е шпионин на сащ и работи срещу България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    27 Окт 2023 15:59ч.

    Авантюрист, нарцис, патологичен лъжец, кокаиноман и бисексуална мъжка секретарка на канадските си шефове в миналото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слагайте край на тия мадуровки, че ни писна

    27 Окт 2023 15:49ч.

    Тези нагли мошеници веднага трябва да бъдат арестувани и съдени, а не да дават интервюта. Първо с машинките дадоха на Слави половин процент, за да прецакат ГЕРБ. После дадоха на ППДБ 7% след края на изборния ден незнайно откъде, за да станат първи. На последните избори им дадоха толкова, че вместо да са четвърти / след ГЕРБ, Възраждане и ДПС/, да са втори. А след това чрез изнудване на ББ ги направиха министри и им дадоха цялата власт. Сега навсякъде техните кандидати, който никой и не е чувал, казват - "АЗ ще съм кмета, всичко е решено от горе". Нали се сещате как - с машинките. И ми се оправдава тази от ЦИК, че кода бил в трима души. Ами то е ясно - едната част е в този член от ППДБ, другата е свалена от техния зам. министър, а третата е от някой друг пробит член на ЦИК, който срещу "нещо" се е продал. Та това е сагата на ППДБ с машинките. Докато изобщо не се махне това гласуване, всеки път ще фалшифицират изборите и ще ни се подиграват в очите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УхХ

    27 Окт 2023 16:03ч.

    Цитираме изказването на американския шпионин про100 к!р0: "ГЕРБ губят изборите и с ДПС измислиха тази фалшива новина за машините". Фалшива новина е, че зам.министър от партията на скандалния ристю ифан0ф е нахлул в ЦИК, снимал е всичко с телефона си, източил е данните на флашка, която я е взел със себе си, нарушавайки всички текстове от закона за провеждане на изборите. И за тези факти американският шпионин про100 к!р0 вини другите мафиоти от герб и от депесе, затова, че техен зам. министър е нарушил всички норми на закона?! американският шпионин про100 к!р0 е ментално увреден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    27 Окт 2023 16:07ч.

    Нечуван скандал! Кой, какво губи тепърва ще става ясно. Но да се сваля кода на машините от член на политическа партия, машините да се държат от частна фирма - това е повече от скандално. Нито една нормална, уважаваща себе си държава, не би си позволила това! Само погледнете резулатитте в сайтове, които позволяват директно гласуване на гражданите за кмет на София и резултатите на социологически агенции. При последните последният изведнъж става пръв. Защо ли? Някой плаща или ...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма България

    27 Окт 2023 16:14ч.

    Моля да използвате правилните термини! Не се нарича "скандално", а трябва да се нарича ненормално, недържавническо! Истината е, че кирил петк0ф, асен фасилеф, ристю ифан0ф, атанас0ф, лорерци, мирчефсци са диверсанти на сащ в България! Те мразят България, затова отвътре унищожават България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    27 Окт 2023 16:14ч.

    Тия тримата, ако е от мен, -До стената, и ред с 7.62 бронебойни. После следващите и следващите и следващите.....докато поне 10000 не отидат при Свети Петър.Как живеете в тая колония и търпите тия унижения, Ви се чудя. Тотална емиграция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    27 Окт 2023 17:27ч.

    То хубаво, ама не остана къде да се емигрира :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    27 Окт 2023 16:19ч.

    СЪД И ЗАТВОР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма много си прост

    27 Окт 2023 20:26ч.

    Кире!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Петков: "Това е начинът, по който ще продължим и след изборите, защото осъзнаваме и това е нашата отговорност, че ние сме стожерите на промяната в България"

    27 Окт 2023 23:15ч.

    Хора, този е чипиран, Изкуствен интелект световна иновация невиждана никъде на планетата. Както писа В.Велева от Епицентър.бг - това са болни мозъци и всяка надежда за разум оставете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи