Пожарната и болницата на МВР излизат от министерството, за миграцията е само идея

Пожарната и болницата на МВР излизат от министерството, за миграцията е само идея
Джипът, с който Горанов се опитал да напусне страната е регистриран преди да е бил произведен, каза Бойко Рашков в парламента.

 

Пожарната да стане самостоятелна агенция, а болницата на МВР да мине към министерството на здравеопазването. Това са част от структурните промени, които министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред ресорната комисия в парламента при представянето на екипа си. Те имат за цел да оптимизират дейността и да освободят МВР от несвойствени функции, както беше записано в коалиционното споразумение. 

 

За отделянето на дирекция "Миграция" само са водени разговори, но няма решение за това, стана ясно по време на заседанието. Реформата в МВР трябва да мине през парламента, когато предложенията за промени в закона станат факт.
Рашков посочи още, че не е доволен от дирекцията за информация и анализ в МВР, а в тази за стопанисване на имуществото има предпоставки за корупция. Предвиждат се полицаи да се насочват там, където има нужда от тях според криминогенната обстановка.


Ще бъдат внесени и промени в НПК, които предвиждат повече самостоятелност на разследващите в МВР от прокуратурата.


На заседанието Бойко Рашков каза, че проверка в Пътна полиция показала много притестнителни неща. Регистрирали се например автобуси с 25 места, а в документите пишело, че са с 8. По този начин се дава възможност на собствениците да плащат по-вмалки такси. След заседанието министърът каза, че джипът, с който Владислав Горанов се опита да напусне страната, но се оказа издирван от Интерпол, е регистриран в Пътна полиция преди датата на производството му.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи