Посланикът на Украйна в Лондон: Киев понася огромни човешки загуби

Посланикът на Украйна в Лондон: Киев понася огромни човешки загуби

Украйна понася огромни човешки загуби, „губи хора надясно и наляво“. Това каза украинският посланик във Великобритания Вадим Пристайко в интервю за списание "Нюзуик", публикувано в събота, съобщава ТАСС.

„Губим хора надясно и наляво“, каза Пристайко. „Ние не афишираме колко от тях са военни и цивилни, но можете да си представите, че тези числа са огромни, непоносими“, каза той. Според него някои градове са били "напълно унищожени".

В същото време Пристайко подчерта, че в контекста на конфликта в Украйна Западът „има уникален шанс“. „Няма много държави в света, които биха си позволили да пожертват толкова много животи, територии и десетилетия развитие в името на победата над заклет враг“, каза украинският посланик.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Шампиони

    08 Яну 2023 10:31ч.

    Ако някой преди година се е съмнявал кои са шампионите по национален идиотизъм в света, сега вече няма никакво съмнение. Военните и цивилните загуби, преките, на Украина вече наближават половин милион /500 000/. Напусналите територията на страната след 2014 са около 12 000 000 /дванадесет милиона/, актуалното население на Украина е не-повече от 25 милиона. Мобилизационният потенциал се изгребва със садистична последователност, лозунгът "до последния украинец" е в пълна сила ! Това е някаква национална лудост, сравнима само с упоритата съпротива на Третия Райх и германците в края на 1944 и през 1945... На какво разчитат в Киев ? Да приемем че по чудодеен начин Русия спре огъня и войната свърши ! Украина е в руини !!! Икономиката й е съсипана , по официални данни е срутена с 1/3 , а по реални данни над 50 %. Енергетиката е ликвидирана за години напред. Битът на украинците е върнат , както правилно ги избъзикаха от Иран, в "прединдустриалната епоха"... И което е най-фаталното, НЯМА ГИ ХОРАТА ! Тези напуснали страната милиони украинци НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ в тази пустош. Половината трайно са се установили в РФ , другата половина на запад , дори и извън Европа... Украйна вече е мъртва зона. Голяма площ без население. Терен за разграбване - природни богатства, останки от производства, дори почвата ! Черните емисари за човешки органи мародерстват върху живи и мъртви украинци и правят рекордни печалби от нелегални трансплантации ! ... Това направиха от хубавата си страна украинците. Кои са световните шампиони по национален идиотизъм ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоко

    08 Яну 2023 10:58ч.

    Твоите руски опорки са поизтъркани вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Стоко 08 Яну 2023 10:58ч.

    08 Яну 2023 11:03ч.

    суров реализъм. няма опорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Яну 2023 11:04ч.

    Ахъм, хохлите цъфтят и аха-аха да вържат. Тя и Кондолиза, в съседната одая, кара на изтъркани лишчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не са го "направили" украинците

    08 Яну 2023 11:14ч.

    те само допуснаха да им го направят хоричката на Z. - Яценюк, поROSHENко, Арестович, Коломойский, и др. Налазили са ги яко... Но ние да не сме по-добре: нашият човешки ресурс се разпиля по 4-те посоки на света, и няма да се върнат най-образованите ни и кадърни хора, децата им 'оцеляват' под чуждо небе, докато хакерите от ПП продават до каквото се докопат в България по същата технология: кон за кокошка... Скоро ще забравим и българския лев, пак с тяхното активно участие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ !

    08 Яну 2023 11:23ч.

    Опорки ще да са... Сигурно е опорка и че при Янукович са живеели 50 пъти по-добре отколкото при Зеленски ? Я кажи сега козяшката опорка - "При Зеленски животът в Украйна е песен ! А при Янукович хич не беше лесен !" ха ха ха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк

    08 Яну 2023 13:10ч.

    Правим на кандидатите ни за тролове тест за интелигентност. Които покажат резултати до 48 точки, ги наемаме веднага срещу 50 стотинки на пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У/В/ края на

    08 Яну 2023 15:17ч.

    По времето Екатерина Велика са наричали тази територия “Дикае поле” т.е. Диво поле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У край на

    08 Яну 2023 15:21ч.

    Въпроса е в чий край е тази територия. В края на Европа или в края на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ukr

    10 Яну 2023 21:23ч.

    Няма по- големи глупаци от укр А пък за какво им е на руснаците укр също не е ясно Страдаме обикновените хора в европа и обедняваме масово Само да напомня, че преди няколко века русия продава на америка аляска за 1 млн Идиоти- двама се карат- третия печели…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    08 Яну 2023 10:32ч.

    Загубите на укронацистите са поне 450 000 екземпляра !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кавалерията

    08 Яну 2023 11:00ч.

    Това на масата в кръчмата, от друг алкохолик, ли го получи като информация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    08 Яну 2023 11:34ч.

    Загубите на укрите са повече от 450 000 екземпляра !!! А В КРЪЧМА НЕ СЪМ СТЪПВАЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кавалерията 08 Яну 2023 11:00ч.

    08 Яну 2023 11:49ч.

    По - добре алкохолик на масата в къръчмата, отколкото кръгъл идиот, като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рав Финкел

    08 Яну 2023 10:59ч.

    Освобождава се терена от непълноценни индивиди, за новата Хазария, която всъщност е заплаха за духовния Исраел. Преди 10 века е било същото положение. Няма нито един снаряд по Ваалския център в Днипро, нагло изпълнен във форма на Менора, за да заблуди профаните, а това ще е новия Зикурат на сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    08 Яну 2023 15:24ч.

    Така се мълчи за желанието на ашкеназите да се върнат по старите хазарски земи и да си направят държава баш там, за което натискаха и Чърчил и Сталин, и кой ли не. Сега се разчиства за Северен Израел, след войната цял свят ще им го строи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Яну 2023 11:01ч.

    Кво разправя тоя, не е важно. Важното е кво ще разправя посланичката им у нас. Ja, ja!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УФ!!!

    08 Яну 2023 11:16ч.

    Преведете дословно това, което е казал, бе преводачи недодялани! Що не му довършихте изречението за уникалния шанс, а?! Уникалният шанс на Запада, според хер посланикът е с помощта на Украина най-после да си разчистят сметките с Русия. Цинично, но вярно! А украинският военен министър е по-откровен. В интервю по тв Алексей Резников ачик-ачик заявява, че Украина изпълнява мисия на НАТО срещу Русия. Въобще, циркът е пълен. Укрофашистите нагло настояват натовци да влязат открито в конфликта, а те като срамежлива булка се дърпат, за пред хората, то е ясно. И ненапразно Путин беше сам в Храма тази година!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоз наивник явно не е запознат с историята

    08 Яну 2023 11:39ч.

    на ПСВ и ВСВ. Някой ги лъже - бОрис ли, Лиз Тръс ли или Риши Сунак, и те им вЕрват... Няма една обективна книга за ролята на сър У. Чърчил във ВСВ, а и личния му архив засекретиха за нови 70 години... А до тогава я останал някой да им държи сметка, особено при сегашните темпове на депопулация. Бронзовите бюстове на военнопрестъпника У.Ч. ще се радват на уважение още дълго време. Велик политик, няма що... Вържи попа да е мирно селото... Германците много добре знаят за какво иде реч, но си траят, пряко сили изпращат танкове и тежко въоръжение с надеждата да се приключи без тяхно по-сериозно участие... Сърбали са попара точно на украински терен и още им държи топло... И руснаците помнят всичко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Яну 2023 11:31ч.

    "Уникалният шанс на Запада, според хер посланикът е с помощта на Украина най-после да си разчистят сметките с Русия." Ся, дали е шанс, балимааму. По-скоро, едва ли. Но, че Западът, не, че иска да СИ разчисти сметките, и не, с помощта на Украйна, а иска Украйна да МУ разчисти сметките с Русия, о Ja, ja!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    08 Яну 2023 12:16ч.

    Тия са тотални идиоти.Тоя "заклет враг" след войната 1945 ги направи 2ра икономическа сила в СССР жертвайки развитието на други региони,както и своето собствено (визирам РССР).Даде им земи.Суровини и пазар.Хипотетично настава мир.Какво ще произвеждат и къде ще го изнасят.Кой ще се втурва там на туризъм?Пълни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пътят на война

    08 Яну 2023 12:31ч.

    Ей, къде изчезна хер Ойген Дайнофф, не съм го виждал отдавна. Лятото беше написал една много хубава статия за интернализацията, която обаче не се чете достатъчно. Ей тоз не я е чел, вчера гледам и Роско Психара не я е чел, и т.н. Няма реалност БЕ, светът е такъв, какъвто мислиш, че е! Казал Протагор. И се събудил, а краката му - отвити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пуреландия

    08 Яну 2023 12:33ч.

    Та, в тоя ред на мисли - какви жертви, каква Украйна, какви филми, какви вълшебни приказки?! Направи си един катарзис и си гледай кефа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    08 Яну 2023 12:56ч.

    Не е вярно! Зеленски и фашисткото му управление са живи! Гинат руснаци!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    08 Яну 2023 14:50ч.

    Украйна е уникална с природните си дадености, ресурси, полезни изкопаеми, води, чернозем, индустрия, селско стопанство, генофонд и геополитическо разположение страна. Защо Русия проспа толкова години за да я остави в ръцете на тези фашизоидни, нашмъркани кретени, не знам. Не проумяваха ли до сега, че, ако в Украйна влязат англосаксите, Русия е обречена на разруха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички достойнства на Украйна

    08 Яну 2023 15:06ч.

    са много добре известни и не само на Русия. Затова все по-често се говори вече за reversed immigration, вече няколко клипа виждам, в които ешкеназита, емигрирали в избраната от Бога земя на мляко и мед, сега искат да си се върнат в Украйна; там се чувстват по-добре... Естествено като свърши войната процесът ще стане по-отчетлив; отработена технология... А кой какво е проспал - погледни в България и преброй русофобите. Запитай се как/дали ще се справим с НЕприемането на ойрото, и защо. Тече информационна война. Всички световни медии принадлежат точно на едни собственици... И Натан Ротшилд призова британското правителство още през февруари 2022 да се отделят достатъчно средства за медиите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    08 Яну 2023 20:53ч.

    Много интересен коментар. Впечатлен съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Губим хора надясно и наляво“

    08 Яну 2023 15:00ч.

    Сатанист от Манхатън - рапорт приет Пристайко, гууд джоб ! Продължавайте в същия дух, знате задачата. "До последния хохол !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    08 Яну 2023 16:40ч.

    ами нали зеления плъх иска да се бие до последния украинец, да продължава, целта е близо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    08 Яну 2023 17:08ч.

    Русия ги създаде 1918-та! Русия ги спаси от вермахта и третия райх! Русия ги възроди 1945-1989! И тия накрая - "заклет враг"! За това нещо никъде по света и никога не е имало прошка, нещо повече - не само тия изроди, а и деветото им коляно, заедно с добитъка! Като цар Борис I - Михаил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ги спаси от вермахта и третия райх!

    08 Яну 2023 18:08ч.

    Ами историческата истина е друга. Когато нахлуват през 1941 немските палчища, една много голяма част от украинците ги срещат с китки и погачи. Вероятно така са си мислили че отмъщават на Сталин за глада от 30-те и колективизацията... Скоро нещата си идват на място и немците започват жестоко насилие, отнемане на хранителни запаси, безчинства, всичко добре познато от Окупацията по време на ВОВ. В същото време една сериозна част от украинците, особено в западните части на УССР , е вкарана плътно в сътрудничество на Райха. Става дума за укро-националистите и УПА - бандеровците ! Те са главни изпълнители на разстрелите на партизани и особено на евреи. УПА избиват стотици хиляди евреи, в един момент изцяло заместват немските "айнзац групи" и стават основни изпълнители на Геноцида. Германците са доволни. Химлер получава масово оплаквания от SS-овци и членове на айнзац групите, че са преуморени от разстрелите на евреи, комунисти, партизани, че "психиката им страдала" от масовите убийства. За сметка на това психиката на укронацистите не страда. Дори есесовци са впечатлени от жестокостта на бандеровците ! През 1942 големи групи украински националисти се придвижват на изток с армиите на Хот и Паулус и учавстват като помощни сили в битката при Сталинград. Наричат ги "булбовци" , по името на "националния им герой" Тарас Булба. Булбовците просъществуват до края на войната и дори след нея като организират антисъветско нелегално движение в Западна Украйна, избиват голям брой руснаци и украинци, лоялни на СССР. Украинският национализъм е подтиснат задоволително едва през 50-те години. Москва винаги ги е хрантутила и се е отнасяла с преференции и предимства и привилегии към Украйна ! И това в ущърб на другите републики и най вече на РСФСР. В резултат получава това което виждаме днес - "Направи добро, да ти се върне л@...о" . Долно племе, дано да не станем като тях ние българите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както е казал народа

    09 Яну 2023 10:16ч.

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Непонятно за разума! - публикации от 2012 г. и 2014 г. !

    09 Яну 2023 11:11ч.

    Към коментара на /Рав Финкел/08 Яну 2023 10:59ч./ „Освобождава се терена от непълноценни индивиди, за новата Хазария, която всъщност е заплаха за духовния Исраел. Преди 10 века е било същото положение“ ….. ЧЕТИВО от 2014 г. !, което разкрива ролята на т.нар. „конвертираните евреи“...... https://fascindoo.blog.bg/politika/2014/05/13/razkritiiat-shifyr-na-dnk-koda-na-evrei-i-bylgari-obiasniava.1264474 ...... Непонятно за разума на цивилизованият човешки индивид, който отдавна вече НЕ Е ДИВАКЪТ от първобитното общество! …………… И на коментара на Али Луя/ 08 Яну 2023 15:24ч./ "Така се мълчи за желанието на ашкеназите да се върнат по старите хазарски земи и да си направят държава баш там, за което натискаха и Чърчил и Сталин, и кой ли не. Сега се разчиства за Северен Израел, след войната цял свят ще им го строи." …. ЧЕТИВО от 2012 г. !, което разкрива ролята на световните войни за нови държави .....… Хенри Кисинджър 2012 г.: Израел няма да го има след 10 г. (?!) .... https://webcafe.bg/newscafe/1803363081-kisindzhar-izrael-nyama-da-go-ima-sled-10-g.html .............. Извинете, непонятно за разума на цивилизованият човешки индивид, който отдавна вече не е дивакът от първобитното общество! Богочовекът Иисус Христос ни завеща МИР И ЛЮБОВ МЕЖДУ НАРОДИТЕ, и ни учеше на УВАЖЕНИЕ към всичко живо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи