Посланик Антонов: Плановете за доставка на оръжие на Украйна превръщат САЩ в участник в конфликта

Посланик Антонов: Плановете за доставка на оръжие на Украйна превръщат САЩ в участник в конфликта

Последвайте "Гласове" в Телеграм.

"Призоваваме Съединените щати и техните съюзници да не пресичат "червените линии", до които се доближиха", заявява руският посланик в САЩ, цитиран от ТАСС.

Изявленията на САЩ за готовност да предоставят на Украйна допълнителни оръжия, включително най-новите, потвърждават факта, че Вашингтон утвърждава статута на участник в конфликта. Това заяви в понеделник руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, коментирайки обещанията на ръководството на САЩ да предостави военно оборудване на Киев. 

„Решението на Русия да нанесе удари с високоточно оръжие по инфраструктурни обекти в Украйна беше отговор на терористичните актове в нашата страна, отговорността за които е изцяло на режима в Киев“, се казва в писмено изявление на дипломата, разпространено от руското посолство във Вашингтон. - Не очаквахме различна реакция от администрацията. Ние обаче възприемаме изявленията на американското ръководство за намерението им да подкрепят Зеленски с допълнителни доставки на военна продукция , включително най-нови модели, като още едно потвърждение на факта, че Вашингтон утвърждава статута си на участник в конфликта“.

„Подобно съдействие, както и помощ на Киев с разузнаване, инструктори и насоки за водене на военни действия, е начинът за по-нататъшна ескалация и увеличаване на риска от сблъсък между Русия и НАТО. Особено след като Украйна използва оръжия срещу гражданска инфраструктура, жилищни сгради“, подчерта Антонов.

"Призоваваме Съединените щати и техните съюзници да не пресичат "червените линии", до които се доближиха. Спрете да помпате режима със смъртоносни оръжия. Това само ще доведе до нови жертви и разрушения, допълнително удължавайки конфликта", добавя руският посланик в САЩ.

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    11 Окт 2022 12:02ч.

    Сащ и ЕС, вече са пресекли толкова червени линии, щото се превърнаха в алена полоса. Но се лъжете и продължамате да се лъжете, че има шанс те да се вразумят. Безумците не могат да бъдат вразумени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаците стават смешни в опитите си да оправдаят военното си безсилие в Украйна.

    11 Окт 2022 16:40ч.

    Всички приказки, че войната не била с Украйна, а със САЩ, НАТО и целия обединен запад (каквото и да означава това), са елементарен опит да се оправдят за провала си срещу неколкократно по-слабия противник. От форума на "Гласове" разбирам, че дори българските путинсти не вярват на тази елементарна пропагандна опорка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи