Популяризират влизането ни в еврозоната с безплатна телефонна линия и евромобил

Популяризират влизането ни в еврозоната с безплатна телефонна линия и евромобил

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българите ще бъдат информирани за всичко, касаещо приемането на еврото с помощта на нова стратегия

За да бъдат българите максимално информирани за влизането в еврозоната, беше приета стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към еврозоната от специализирания съвет към Министерство на финансите.

Целта на Комуникационната стратегия е да популяризира процеса на подготовка на страната ни за присъединяване към еврозоната, тъй като замяната на лева с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Важна цел на стратегията е да се обяснят всички детайли на българите, така че да бъдат разсеяни страховете относно покачване на цени и други. 

Предоставената информация трябва да е пълна и достъпна и да е съобразена с различните целеви групи. Информацията, свързана с приемането на еврото, следва да е достъпна и за хора със специални нужди. Освен на български, информацията следва да се изготви и на други езици.

Основни теми

Основните теми в разяснителната политика ще бъдат обменният курс на лева и евро, защитата на потребителите и как да търсим правата си, ако усетим, че търговци злоупотребяват с нас. Информацията ще се разпространява по всички подходящи канали - телевизия, радио, социални медии, интернет страници, печатни материали, публични събития и други.

Телефонна линия за еврото и евромобил

Поради високата обществена значимост на процесите по замяна на лева с евро, ще бъде открита специална телефонна линия. Телефонът ще е безплатен за обаждащите се, като ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. За колцентъра е необходимо да бъдат наети и обучени минимум десет оператори, които своевременно и компетентно да дават отговори на въпросите на всеки заинтересован. Официалното откриване на телефонната линия е подходящо да стартира между 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България, и да продължи до края на периода, в който левът и еврото ще бъдат едновременно законно платежно средство. 

Освен това специално брандиран автомобил ще пътува из страната в рамките на 100 дни преди въвеждането на еврото, с цел информация за евро валутата. Маршрутът може да включва както големите населени места, така и отдалечени места. Чрез него ще се предоставя бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с участието на популярни лица, част от информационната кампания, и използването на различни аудиовизуални техники.


Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Евроатлантиците не може ли всичките стотина хиляди да се качите на евромобили и да отидете да живеете в еврозоната

    11 Ное 2022 17:00ч.

    Не звънете, не пишете и не си идвайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не еврозоната идва у нас

    11 Ное 2022 17:20ч.

    пазаруват си с джобните си пари къщи в Карлово, Копривщица и другаде и си живеят чудно... Дори БДЖ много им харесва (с новите им вагони)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия, "идващите", няма да сварят да бягат от тук

    11 Ное 2022 17:48ч.

    Даже с "новите вагони" на БДЖ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евростратегия

    11 Ное 2022 17:03ч.

    Проблемът в България никога не е бил комуникационната стратегия. Българите са схватливи и умни. Проблемът е в глупостите, които ни съобщават. Затова и никой не ще да ги слуша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като китайска капка...

    11 Ное 2022 17:26ч.

    да но такива рупори на "демокрацията" (глобализЪма), като Nova (ЦРУ) TV, които имат огромен бюджет за репортьори от мястото на събитието (директно превеждани от Държавния Департамент и NED), много елегантно ни промиват мозъците. Останалото го правят инициаторите на процеса - 3-та дебели - Влади Г., Бойко Б. и Кирил А... които държат да им се запише в досието колко много са спомогнали за приобщаване на БГ към Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм гледал българска телевизия от години

    12 Ное 2022 13:42ч.

    И вас не съветвам да гледате, особена пък БНТ, бТВ и Нова ЦРУ ТВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    11 Ное 2022 17:12ч.

    Това е политика на чужди държави, банките са чужди! Все пак както беше казал скандалният создормон прасе - "вече сме в клуба на богатите" Щом майкопродавците унищожат българския лев, с еврото ще сме в "клуба на най-богатите" и самите пачки евро ще изпадват от джобовете ни, защото ще са толкова много... Ето така американските представители в българския парламент успиват българските граждани! Е, нали "държавата е лош стопанин"?! Всичко е частно, всичко е не само частно, но е и на чуджи държави, как искате и как очаквате някой да "наложи вето" над увеличаващите такси на чуждите банки в България?! За да стане това, всичко отново трябва да се върне към държавата, както ЕС консфискува пари и недвижима собственост от Русия, защо и ние да не ударжавим всичко обратно?! Когато пак всичко е държавно, тогава всички постъпления ще са в бюджета и няма да сме бедни българи! Това не се говори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едно-едничко добро за българите не е направено през последните 33 години и един ден

    11 Ное 2022 17:17ч.

    Всяко едно решение и действие на властите през изминалите 33 години и един ден е в наша вреда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро и Кокоро заделиха от мизерния ни бюджет

    11 Ное 2022 17:18ч.

    10 милиона лв. за такава кампания. А останалите еврооптимисти се надвикват, че ние все едно сме си в еврото, заради валутния борд, парите в който искат сега да ограбят и да ни впримчат да изплащаме интегрирания дълг на Португалия, Испания, Италия и Гърция, и всички "зрели" демокрации, които харчат без да мислят, а после точно ние ще плащаме за оръжията които искат изпращат в Украйна, и за енергийната криза, която сами предизвикаха с тези "мозъци" в ЕК и нейто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    11 Ное 2022 17:19ч.

    А глашатай да викат за 'убавото евро на центровете на градове и села кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Ное 2022 17:25ч.

    Информирани за "всичко"... звучи лъжовно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Ное 2022 17:29ч.

    Уморих се да повтарям, че целта на Еврозоната е падането на Валутния Борд и свързаното с това "освобождаване" на десетките милиарди лева обезпечаващи Борда! А за нас българите остава комуникационни канали и поскъпване на стоките и услугите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът се изказа вече по тази тема, и от него помощ НЕ можем да чакаме, дори точно обратното!

    11 Ное 2022 17:31ч.

    сега остава само да започнем подписката и съберем достатъчно истински подписи. Всеки, който има желание да помага - е добре дошъл, защото трябва да се съберат по поне 150 валидни подписа на ден в продължение на 3 месеца! Търсете връзка със структурите, които трябва да започнат подписката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    11 Ное 2022 17:40ч.

    Президентът изведнъж се направи на голям разбирач на правото по отношение да има или няма референдум, а кирчо като беше с двойно гражданство и в нарушение на конституцията, Радев беше с широко затворени очи за правото. Срам и позор, не е никакъв българин, има само български документи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президентът Радев е предател

    12 Ное 2022 7:37ч.

    Той от три десетилетия работи за чуждо правителство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Ное 2022 17:34ч.

    Не е време за Евро....Твърдо Не. Само че колониалните предатели в парламента никого няма да питат.Да пукнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    11 Ное 2022 17:44ч.

    Да се качват на евромобила и да си заминават от България. Харчат пари за глупости, а граничните ни полицаи така са оборудвани да пазят границата, че приличат на малката кибритопродавачка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евродебил

    11 Ное 2022 17:48ч.

    Най-добрата реклама за въвеждането на еврото биха били несъстоялите се ловешки Киромобили. Ама кой ли ти помни чак дотам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ахах

    11 Ное 2022 17:54ч.

    ИмАли бол пари - дали! Тиквата щеше да прати някой с барабан по селските мегдани, да разяснява на баба Пена как от 2024 ще рукне мед и мАсло от чешмата.. При всички положения мисля като пуснат въпросния телефон с въпросните обучени главанаци, да се обадя и да запиша какво ще ми издекламират, като няма да им спестя нито един неудобен въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аргументи няма хич,

    11 Ное 2022 18:24ч.

    но пропаганда има бол. Тия наистина ни имат за идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    11 Ное 2022 18:32ч.

    Пари за беднотията ни няма, а все намират какви глупости да измислят и за сметка на народа да се обогатяват. Изроди!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрън дрън мобил

    11 Ное 2022 18:43ч.

    ще им се да ни набутат ама нямат шанс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако влезем в евро,

    11 Ное 2022 19:02ч.

    ама не в онова хубавото, а в зоната веднага ще станем по богати от следните страни - Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Швеция, Дания и все още Хърватия. Е как да не му се преиска на бедняка, дето просо сънува. Ми стратегия я и линия и евромобил и най-важното пари с торби, че чак човек да не може да ги носи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантутка

    11 Ное 2022 19:05ч.

    Такъв абсурден зор да влезем в Клуба, няма как да е за лошо. Кастрирането на армията, индустрията, енергетиката и селското стопанство не беше за лошо, трябваше да се градят професионалисти в много направления. Сента симплисита - сега служители в хотели и кръчми, колцентрове и програмисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубльомир

    11 Ное 2022 19:15ч.

    Жалка история. Изглежда бая неща са заложени на тази дата 1.1.2024. Това е отчаян опит да се излъжат българите за еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    11 Ное 2022 19:19ч.

    От толкова много"уневерсални"стратези и стратегий сме я докарали до тук. Как толкова семпли хора се вземат толкова на сериозно ,е "загадка велика".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сега има поне няколко неформални организации

    11 Ное 2022 20:50ч.

    които подкрепят идеята на Възраждане да се открие подписка за референдум: протестиращите неотдавна европесимисти около доц. Григор Сарийски, Мая Манолова, а може би и други. Който знае за други групи или индивиди - може да се свърже с Възраждане чрез FB... Наистина е нужна подкрепата на всеки българин, за да се организираме по-чевръсто веднага след като се обави начало (на 3-месечния период) на подписката - за разясняване или събиране на подписи. В чужбина също! Нужно е всички да противодействаме на тази платена с бюджетни средства рекламна кампания!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    11 Ное 2022 21:31ч.

    Щяли да "Популяризират влизането ни в еврозоната с безплатна телефонна линия и евромобил". Тези ни имат за глупци, но ние много добре знаем, че само сиренето в капана е безплатно!!! Новоеничарите явно са решили окончателно да довършат България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 333

    11 Ное 2022 22:41ч.

    Евромобил? Хубаво някак си звучи (или олигофренско)! 10 милиона за промотиране. Няма да ви мине рекламата, лош продукт, лоши здравословни и други проблеми от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ханко Брат

    11 Ное 2022 23:00ч.

    Каква еврозона бе? Коцето не дава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много грозно, това ли измислиха?

    11 Ное 2022 23:17ч.

    Даже не са се постарали с рисунките. Президентът се опитва да сформира правителство, като обвинява партиите че ги било страх. Нещо като да моблизира лакеите да се самосъставят за да има евро. А Възраждане искат мандата, но Президента не иска да им го даде. Цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    11 Ное 2022 23:41ч.

    По безплатната телефонна линия ще се лее простотия! Ще се лее преобладаващо голяма простотия и от двете страни! Причина за случването на това няма да са питащите, докараните до ужас хора, няма да са дори младежите, които набързо ще бъдат подготвени за рецитиране на бодри и безсъдържателни лозунги с изкуствено приповдигнат глас, от който издателски ще се леят тоналности по -близки до хуманоидни фабрикати, нежели топла и загрижена, човешка реч! Вината ще е на едни двулични, користни и предателски мръсници, които се крият в сенките, но имат аватари в институциите на властта! А-аа, също и разговорът ще се записва! Заради по-доброто обслужване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    12 Ное 2022 1:37ч.

    Винаги когато се почне някакво разясняване и обясняване, това означава, че нещата всъщност са много ясни, но са някак неудобни и неприемливи, та трябва да се позамажат и поукрасят, да се поизкривят, за да се пробутат в крайна сметка. Сега ще заобяснявате как нещо не сме разбрали, как се поддаваме на конспирации и фейкове, така снизходително и "добронамерено" като на пълни идиоти или като на "простолюдие"ще ни "набият канчетата" за ползата от вредата и ще ни подготвят да преглътнем със стиснати зъби поредното антинационално решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евродяволи

    12 Ное 2022 4:38ч.

    Никакво евро! Събуждай се народе, иначе тия евродебили ти готвят смъртта между ракията и салатата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи