Полша поиска от НАТО да разположи 10 хиляди войници на нейна територия

Полша поиска от НАТО да разположи 10 хиляди войници на нейна територия
Варшава поиска НАТО да разположи 10 хиляди войници на територията на Полша. Това е демонстрация на решимостта на Северноатлантическия алианс да защити всички свои страни-членки, след като Русия анексира Крим.
<p>Външните министри на международната организация се срещнаха в Брюксел, за да обсъдят искането за разполагането на войници в Полша и Балтийските държави, като всички те граничат с Русия.</p> <p>&quot;Полша иска на нейна територия да бъдат разположени постоянни бази на НАТО и военнослужещи от Алианса. В момента навярно изказвам мнението не само на властта, но и на полския народ&rdquo;, заяви външният министър на европейската държава Радослав Сикорски.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Варшавски

    02 Апр 2014 16:47ч.

    Панове искайте войска най-вече от Бунденсвера, те ще ви пазят най-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    02 Апр 2014 17:49ч.

    Тъжно е, че 25 години след разпадането на СССР Запада не е преустановил Студената война. Превратът в Украйна за пореден път изкара наяве гнусните методи на „хуманния\&quot;, „цивилизован\&quot; и „демократичен\&quot; Запад. Западният империализъм и милитаризъм са толкова крещящо очевидни, че само политици и нечестни или умопомрачени хора могат да го отричат. Русия е като обетована земя за Запада, която той се опитва да завладее вече над два века: Наполеон, Хитлер, а сега това се готвят да направят англоговорящите, под водачеството на тъмните сили на евроамериканския корпоративен бизнес. Мотивацията е все същата - патологичния стремеж към световно господство. Страхът, че някой друг, а не западняците, ще употреби десетина процента от ограничения световен ресурс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Calatom

    03 Апр 2014 2:03ч.

    Сега разбрахте ли колко е трезва преценката на Й.Висарионович и отношението му към Полша?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами, какво да се прави

    03 Апр 2014 2:07ч.

    това са вкоренени исторически нагласи - още от императорското време са свикнали някой да ги окупира и пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи