Половин милиард долара е струвала на Израел защитата от иранското нападение

Половин милиард долара е струвала на Израел защитата от иранското нападение

Около половин милиард долара струват ракетите от ПВО системите, използвани през изминалата нощ от Израел за защита от иранското нападение, съобщават източници от различни военните канали в Телеграм. Според онлайн изданието I24 News Техеран е осъществил атака с точно 185 дрона, 110 ракети земя-земя и 36 крилати.

Говорителят на израелските отбранителни сили адмирал Даниел Хагари потвърди, че освен "Железен купол" и "Пейтриът", е била използвана и системата "Стрела", която работи извън атмосферата.

"Неутрализирахме 99% от атаките срещу нас. По-голямата част от ракетите са прехванати извън границите на държавата Израел. Установени са няколко попадения, сред които във военна база в южната част на страната, но щетите по инфраструктурата са леки", обяви Даниел Хагари.

Ранено е 10-годишно момиче бедуин в района на град Арад в пустинята Негев.

Противно на изявлението на Даниел Хагари, иранската държавна агенция ИРНА твърди, че "в най-голямата военновъздушна база в Негев са нанесени сериозни щети".

Активно участие при неутрализирането на атаката са взели и разположените в Близкия изток американски сили. 

"Съгласно нашия непоклатим ангажимент в подкрепа на сигурността на Израел, американските сили в региона свалиха дронове, пуснати от Иран и насочени срещу Израел", каза анонимен представител на Пентагона, цитиран от АФП. "Нашите сили остават в позиции да оказват допълнителна подкрепа в сферата на отбраната и да защитават американските сили, действащи в региона", добави той.

Кралските военновъздушни сили на Великобритания също съобщиха, че техни изтребители са използвани за сваляне на ирански безпилотни самолети.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

Коментари

  • Месията

    14 Апр 2024 9:12ч.

    На Сатанинските Античовешки Щати и Израел всичко е позволено, останалите държави са терористи. Горе долу това е заключението от последните 50 – 60 години !!! А защо нямаше такова заседание след като Израел стреля по консулството на Иран в Сирия? Докога ще си затваря света очите пред геноцида на Израел над палестинците ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Апр 2024 10:45ч.

    Толкова са и комисионните на ППДБ от разликите в цените на газта .......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    14 Апр 2024 9:23ч.

    Половин милиард долАри? Нищо, чичо Сами плаща! И поръчва музиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Апр 2024 9:39ч.

    Чичо Сам ще отпечата още двойно повече долари! Нали печатницата е при него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    14 Апр 2024 9:25ч.

    Половин милиард долара за сваляне на няколко стотин дрона на стойност 1,5 милиона. Найс а? Ами ако атаката е 1 месец за какви цифри говорим тука и до кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тази нощ сънувах чуден сън

    14 Апр 2024 9:54ч.

    Самата свалка им излиза прекалено скъпо. Висока себестойност на оръжията и работната сила - това е непреодолимия проблем на Запада. Събуждането ще бъде болезнено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    14 Апр 2024 10:07ч.

    Оказва се, че войната на ПВО, а по-точно - ПРО срещу дронове, е преди всичко икономическа война . Половин млрд. дол. за неутрализазията на 5 млн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Потрошачи

    14 Апр 2024 11:54ч.

    Половин милиард от Израел и подобно количество зелени гущери са потрошили САЩ,Британия и Йордания срещу въздушни моторетки и ракети за има-няма 50 милиона. Евреите ги сви преплитане на червата от потрошените пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи