Полицията в Берлин задържа 145 души от 18 националности заради сблъсъците в новогодишната нощ

Полицията в Берлин задържа 145 души от 18 националности заради сблъсъците в новогодишната нощ

Берлинската полиция съобщи вчера, че 145 души са били задържани във връзка със сблъсъците в новогодишната нощ, при които бяха ранени 41 полицаи, предаде ДПА. Всички заподозрени, повечето от които - мъже, впоследствие са били освободени, каза говорител на полицията. Сред задържаните е имало хора от 18 националности, включително 45 души с германско гражданство, 27 с афганистанско и 21 сирийци. След насилието в началото на годината са заведени общо 355 съдебни дела, съобщава БТА.

Берлин на Нова година

В ход са разследвания, включително за нарушаване на реда и спокойствието, за нападение и оказване на съпротива срещу органите на реда и срещу спасители, за нанасяне на тежка телесна повреда и за причиняване на експлозия.

Политическите дебати за насилието срещу полицаи и спасители продължава да набира скорост в Германия. Вчера германският профсъюз на полицейските служители настоя за спешно свикване на кръгла маса с участието на политици и представители на тези професии, както и за нови подходи в интеграционната политика, за да се предотвратят подобни нападения в бъдеще.

Такива дебати са ни нужни незабавно, трябват ни резултати, ясни концепции и план за това кой какво трябва да свърши", заяви председателят на профсъюза на федерално равнище Йохен Копелке. Нощ на операции с шокиращи инциденти като тези в събота срещу неделя не трябва да се повтаря следващата година, "така че сроковете са определени", допълни той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • malart

  04 Яну 2023 9:11ч.

  полицаите можеха да си сложат лентички с цветовете на дъгата и да не ги бият

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  04 Яну 2023 12:09ч.

  Те така е като няма обективна журналистика в България... спуснати новини от небитието 😆 Вече сме четвърти, а ние сега разбираме, че на нова година се случило нещо някъде си, което изобщо не е съобщавано, за да имитираме неква стерилна среда и пълно медийно затъмнение. УВИ, после се стига до смешни статии като тази тук .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демократична правова държава

  04 Яну 2023 13:07ч.

  Немците ако бяха честни щяха да кажат че са безпомощни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и ги освободи

  04 Яну 2023 13:32ч.

  И ги освободи, както пишат критични журналисти! Което не може да бъде, не е било! Никога тази някога прекрасна държава не е изживяла такъв упадък! Германия стигна дъното, което е било , се върна! нищо не научиха от историята, както и българите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Срамувам се

  04 Яну 2023 19:32ч.

  Благодаря ти, че каза, че и българите. Щото ние сме същите овце и дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и ги освободи

  04 Яну 2023 13:35ч.

  И ги освободи, както пишат критични журналисти! Което не може да бъде, не е било! Никога тази някога прекрасна държава не е изживяла такъв упадък! Германия стигна дъното, което е било , се върна! нищо не научиха от историята, както и българите! 18 националисти, ами останалите-боядисани с акцент какви бяха??? на джендърите всеки, който не и. харесва е националист или фашисти, а от тях по-големи от последните, историята не е видяла

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • badfinger

  04 Яну 2023 16:58ч.

  Преди поебваха , сега поступват . Евроатлантически гот .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аналене

  05 Яну 2023 7:54ч.

  Кефят ме тия новите..късокожестите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи