"Политико": Зеленият сертификат ще важи в ЕС с бустерна ваксинация

"Политико": Зеленият сертификат ще важи в ЕС с бустерна ваксинация
Европейската комисия ще въведе нов регламент, според който зеленият сертификат за завършена ваксинация ще важи, ако в него е включена и трета (бустерна) доза, съобщи базираното в Брюксел американско електронно издание "Политико". Идеята е била предложена вчера официално от Гърция на Съвета на ЕС по общи въпроси и е възможно да бъде огласена още утре като колективно решение от името на Колегиума на ЕК.

 

Регламентът ще промени изискванията при пътуване между държавите от ЕС. Когато местните власти решават кои пътници да бъдат карантинирани, няма да има значение от коя държава пристигат, а ще се оценява личният им здравен статус. Ако имат зелен сертификат за ваксинация или отрицателен тест, направен непосредствено преди пътуването, няма да бъдат поставяни в принудителна изолация, независимо откъде идват.

 

Предложението на Австрия за въвеждане на задължителна ваксинация във всички държави от ЕС бе отхвърлено, но Германия е склонна да го приеме само за своите граждани. Няма да има разделение между ваксинирани и неваксинирани, но неваксинираните ще трябва да се тестват по-често.

 

Ще се промени и картографирането на Европа за проследяване на заразата. В какъв цвят ще бъде представяна всяка държава ще зависи не само от дела на заразените, но и от процента на ваксинираното население. Това поставя България в неблагоприятно положение, защото е последна по ваксинация в Европа, и дори когато има спад на разпространението на заразата, ще се смята за по-рискова.

 

В унисон с новите тенденции Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) промени препоръките си за трета доза, като вече смята, че тя е необходима на всички възрастни, с приоритет върху тези на възраст 40 и повече години. Новата позиция бе обявена от директора на институцията Андреа Амон. До този момент препоръките бяха трета доза да се прилага на рискови пациенти, хора с компрометирана имунна система и възрастни над 65 г.

 

 

 

 

 

Коментари

  • независим

    24 Ное 2021 13:29ч.

    Поредната атака на "умовете" от Европа. Ваксинираните ще станат като зависимите, ще започнат да си искат дозата всеки месец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    24 Ное 2021 13:36ч.

    Честито, овце. След шест месеца зеленото тескере ще важи само за набодените четвърта бустерна доза... и така, игла след игла, докато напълно превърнем бившия индивид на хомо сапиенс с нещо аморфно и тотално прозрачно. Вариант на опиумна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кунчев

    24 Ное 2021 13:41ч.

    Не, това е теория на конспирацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Komodor

    24 Ное 2021 13:47ч.

    Колкото и да са малък процент, неваксинираните създават проблем за всяка държава. "В момента Германия е "под тиранията на неваксинираните, които определят нещата за онези две трети от населението, които вече са ваксинирани", заяви председателят на Световния лекарски съюз Франк Улрих Монтгомъри. Във война печели този който е взел мерки и си осигурил защита, а неваксинирания е като войник издебнат в засада- нито знае кога ще дойде врагът, нито как ще дойде, дали ще го вземат в плен или дирекно ще го разстрелят, загубата е сигурна. На противниците на ваксинирането в крайна сметка ще се наложи да направят избор между смъртта и това да си поставят доза, заяви унгарският премиер Виктор Орбан. В края на седмицата той каза, че страната е "затънала до шия в четвъртата вълна" и че нито тази, нито евентуална пета вълна нямаше да има, ако всички се бяха ваксинирали. "Всеки носи отговорност за себе си, но това не е всичко, защото всеки неваксиниран представлява опасност за себе си и за останалите", допълни Орбан. Той напомни, че всички останали мерки забавят развитието на пандемията, но не помагат тя да бъде преборена. Оправдано е и реваксинирането, тъй като 4-6 месеца след втората доза защитният ефект започва да намалява, обясни още премиерът. В понеделник за пръв път Унгария позволи хората да се ваксинират без предварително записване и пред основните болници в Будапеща се извиха опашки, съобщи "Ройтерс". Данните за дните от петък до неделя, обявени днес, сочат 27 209 нови заразени и 392 починали. С население от 10 млн. души страната е с 33 172 смъртни случая, а с приключена ваксинация са около 5.8 млн. души. Около 80-90% от настанените в интензивни отделения са неваксинирани. Миналата седмица правителството направи задължително ваксинирането на здравните работници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дискриминация по всякакъв признак

    24 Ное 2021 13:48ч.

    "Ще се промени и картографирането на Европа за проследяване на заразата. В какъв цвят ще бъде представяна всяка държава ще зависи не само от дела на заразените, но и от процента на ваксинираното население. Това поставя България в неблагоприятно положение, защото е последна по ваксинация в Европа, и дори когато има спад на разпространението на заразата, ще се смята за по-рискова." - Както винаги, отличните оценки ще са валидни, ако ония, на които се поставят, са включително и конформисти спрямо новото нормално. Отличник няма да си заради качествата си според творческите си заложби и способности, а поради приспособимост. Досущ като фермата на животните по Оруел - оценяваме човека според приближеността му до животното и вписаността му в поголовието, а не защото е човек. Има ли изненадани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая лудост трябва да спре

    24 Ное 2021 13:49ч.

    Тракат колелетата, нижат се парчетата - едно, две, три едно, две, три...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Komodor

    24 Ное 2021 13:50ч.

    Истината е, че няма как здравната криза да бъде решена без масова ваксинация. Дали тя ще се случва напълно доброволно, както Португалия успя да достигне 98 процента ваксинирано население, или ще се стигне до принуда като в Австрия - няма как да знаем отсега. Че хората в едно общество имат права, но имат и задължения и опазването на общественото здраве е сред тези задължения. И че понякога стратегията с моркова и тоягата се изчерпва и идва ред само на тоягата. Дали подобен подход е краен? Със сигурност. Можем да сме убедени, че в близките дни по улиците на Австрия ще наизлезе немалко гневен народ, който смята, че ИМА КАПАЦИТЕТА И ЕКСПЕРТИЗАТА ДА РЕШАВА МЕДИЦИНСКИ КАЗУСИ ОТ ПАНДЕМИЧЕН ПОРЯДЪК. Но тази тълпа, можем да сме също толкова убедени, няма да наклони везните в обратна посока. Е, неизбежното се случи... Насред всички оплаквания, че задължителната ваксинация срещу коронавирус граничи с фашизъм и дори отива отвъд него, тя вече е факт. Първо в Австрия, но, можем да бъдем сигурни, скоро и в други западни държави. И все пак Австрия първа си отваря очите за неоспоримото - понякога не е разумно "всеки сам да си преценя". "Твърде много хора показаха липса на солидарност", аргументира решението си канцлерът Александър Шаленберг. Така той на практика признава това, което мнозина не смеят и да изрекат - с добро, молби и красиви клипове вече не става. Който е повярвал в ползата от ваксините, вече е имунизиран. И след като останалата част от гражданите не желаят доброволно да се ваксинират, разсъждават във Виена, остава само едно - да бъдат принудени законово. Ще ви оставим за един момент, за да въздъхнете дълбоко за загубената свобода, демокрация и погазените права на австрийските граждани. След това продължаваме с разсъжденията...Според списание Nature в живота съществуват субективни и обективни фактори. По съвсем субективни доводи ние избираме партньора си, любимата си музика или любимия отбор. Материи като физика, химия и медицина обаче не подлежат на субективизъм. Въпросът с ваксините срещу коронавирус първоначално либерално беше оставен на съвестта на хората. С течение на времето явно във все повече страни си задават въпроса не е ли време за смяна на стратегията. Да се живее от локдаун до локдаун не е дългосрочно решение, а виждаме, че българският подход - мерки на хартия и слободия до шия - дава прекалено много жертви. Ако ние с хладнокръвие посрещаме новините за 100-150 жертви на ден, то в други държави далеч не са толкова спокойни с подобни статистики. И бавно, но сигурно осъзнават, че гръмките фрази за граждански права и свободи няма да спасят нито един живот, докато ваксините със сигурност ще го направят. За миналото денонощие починалите с Ковид са "само" 254 човека, но никой не го е грижа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    24 Ное 2021 13:51ч.

    Това с "бустерната ваксинация" е толкова ЧУДОВИЩНО ИДИОТСКО , че е невъзможно по какъвто и начин да се коментира. А , и няма да ми стигнат всичките НАЙ-МРЪСНИ и НАЙ-ГНУСНИ думи които знам за този коментар !!!!!! Фашизма е детска игра в сравнение с тази ....... ъ-ъ-ъ-ъ-ъ .... "бустерност"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Komodor

    24 Ное 2021 13:51ч.

    "Вероятно до края на зимата, както понякога се казва цинично, почти всички ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви" заради разпространението на "много, много заразния" вариант Делта, предупреди днес германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, предаде Франс прес. Той призова за пореден път германците "спешно" да се ваксинират.Не мисля, че в България останаха много хора, които не познават починали от този вирус. Изсипва се огромен ресурс срещу ваксинацията. Каква е целта? Експериментът, който се провежда, е да се провери колко човека могат да повярват в някаква тотална измислица. Например, че някой иска да ни чипира. Целта винаги е една и съща – разделяй и владей. Ако погледнете картата на процента ваксинирани в ЕС, ще видите, че бившият соцблок изостава сериозно. Ние с румънците сме лидери, но и останалите не са много далеч от нас. Това може би е проверка колко от дресировките на тоталитарния режим все още са в действие. Преди 1990 г. имахме нужда от външен враг – лошия прогнил Запад, лошия Капитализъм, които бяха виновни за нещастията на малкия човек... Сега е същото, но виновница са лошите Биг Фарма, лошия Бил Гейтс, които искат да завладеят света, но ние тук сме им единствената здравомислеща опозиция, не сме овце и сме сред 70% неваксинирани в държавата. Руска следа има абсолютно навсякъде. Наскоро имаше проучване как се държат различните редакции на Russia today – тези, които пишат на английски и тези, които пишат на руски. Много ясно беше показано как РУСКОЕЗИЧНАТА ЧАСТ от медията твърдо е за ваксинацията, за маските, за ограничителните мерки. На английски информацията е тотално на обратно. (https://www.rferl.org/a/opposing-rt-narratives-covid/31530613.html) А в България как се случват тези неща? Изберете си всяко едно от изданията, които използват като източници ТАСС, Russia today и т.н. В социалните мрежи е както обикновено, има си акаунти, които само това пускат. Ако се направи едно глобално търсене, ще се види, че за всеки пазар историите са едни и същи. Няма нужда да се измислят нови неща, защото веднъж като се пусне нещо, АКО ИМА ПОЧВА ДА РАСТЕ, ТО ЩЕ РАСТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    24 Ное 2021 13:54ч.

    Липсва само името, с което новият репресивен режим ще влезе в историята. Имахме комунизъм и фашизъм, тези понятия не изразяват напълно ужаса на случилото се. Официално хората би трябвало да се считат подчинени на нов глобален диктатор, само че някои от тях вече са се присламчили към номенклатурата и драпат да се харесат на Новия ред. Уловката в режимите е, че когато мислиш за себе си, задължително рушиш живота и здравето на останалите. Нещо, което не се случва по време на мир и когато управлява хуманен човек! Сега, колкото повече се засилват апаратчиците на Новия ред, толкова повече ще потискат опозицията си, сред която винаги се оказват и християните. Как се усеща отново духа на Нерон, изтъкващ се с култура и изкуство, докато премазва инакомислещи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ястребовски

    24 Ное 2021 14:00ч.

    Правилно. Защо да се хабят бинарни числа, за несигурни работи? Нека само доказано живите след трета доза да получават такива сертификати. По-натътък ще помислим, как да ги удвоим трите дози, за да си спестим още наколко нули и единици. И така до пълното ликвидиране на био-единиците. Нали разбахте, че немците се стягат да минават енергетично само на био-единици. В кратки срокове ще са нужни много, ама изключително много такива единици, за да се отоплява и осветява новия райх в близките години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Ное 2021 14:02ч.

    Не може да бъде, това е ново 20, пълна изненада, олеле мале тотален Шок.... Когато още в началото предупреждавахме, че така ще стане, слугите на новото нормално се подиграваха с предупрежденията на разумните хора, и лепяха всякакви унизителни етикети! Но какво да говорим, в европейска Нидерландия, разстрелват хора по улиците за това, че протестират, в Австрия домашен арест... и примерът им е заразен! Но този грях вече е по главите на конформистите, те са проводниците на този клиентелизъм! И това ако не е абонаментен план, за обикновен фашизъм.... https://www.dokumentalni.com/archives/2501 Ето ако някой му се гледа едноименният филм на Михаил Ром, за да види колко банално е човешкото зло, и винаги идва на раменете на индоктринирани маси от конформисти, добре промити мозъци на пропагандата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин

    24 Ное 2021 14:09ч.

    Така България доказано отново ще бъде огненочервеното сърце на картата на Света, защото България винаги е била сърцето. От самото си зачеване в 681 -ва, тя е родена да бъде това сърце и създадена да възпроизвежда това сърце, докато свят светува. И никой освен Господ не ще има власт над него. Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До тролчето Komodor

    24 Ное 2021 14:11ч.

    Имаме пЛандемия, инфодемия и пандемия на ваксинирани дебили ( ти с коя си се боцнал или кълнеш за ваксинация ама самият ти не се боцкаш ) но нямаме епидемия нито пандемия! Работиш с лъжлва статистика а си толкова тъп, че дори и по твоята лъжлива статистика пак няма пандемия! А я кажи тиякоито ти плащат да копи пействаш глупости тук казаха ли ти къде е Ангел Кунчев?? След колко дози изчезна тоя от хоризонта, нали все ходеше с маски? Ако маската пази - той защо се разболя? Да не би да е от инжекцията?? Сега маските пазят или не? Ако не пазят защо ги е носил? А Ваксината пази или не? От леко протичане ли пази? А Кунчев леко ли го кара - че 2 месеца не сме го видели и чули а беше като цветарка по телевизиите? Какво стана с Лолова, Коритаров, Ваня Костова? Ето ти една новина като за дебили - https://rumble.com/vpo419-100-of-the-people-in-this-hospital-icu-have-been-vaccinated.html - 100% в болниците са боцнати!Е как нямаше нито един неваксиниран за бройка поне .. Мога да те зария с данни, но гласове трият - нямат изгода от истината и ти се шириш спокойно тук с глупотевините ти освен да правиш шум и да си даваш задника под наем за друго не ставаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "И бавно, но сигурно осъзнават, че гръмките фрази за граждански права и свободи няма да спасят нито един живот, докато ваксините със сигурност ще го направят."

    24 Ное 2021 14:11ч.

    Комодорът продължава да проповядва фегишизъм. проповядването на всякакъв фетишизъм, превръщан в задължително мероприятие - това е форма на опасна психопатия и заслужава низвергване и наказание за проповядващия. Ваксините не са Бог, нито ваксинирането е абсолютен метод за предпазване. Това са раздувки, хипертрофии на нечий болен мозък, които не задължават никого. Човекът не се свежда до биология, биологизаторите не владеят истина за човека от последна инстанция. Запомнете това и давайте отпор на фашистки елементи като комодора, които хем разполагат с полузнание, хем говорят от името на държавно-корпоративна инстанция, която въвежда нов тоталитаризъм в междучовешките отношения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО?

    24 Ное 2021 14:13ч.

    Боденето на 6 месеца (за сега 6) ще е като данък за Биг Фарма, събиран от васалите в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комодорене

    24 Ное 2021 14:16ч.

    Аман от СЗО опорки за наивници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • начи,

    24 Ное 2021 14:20ч.

    на ваксинираните ще им бучат бустерни дози, докато ги превърнат в хибридни овце, гледащи в една точка. Може дори да ги накарат да почнат и да мучат. Това е ужас някакъв. Да те карат да се инжектираш нон стоп докато пукнеш. Ваксинирани, съгласни ли сте на това което ви готвят ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    24 Ное 2021 14:20ч.

    Между другото, дори и рептилите, които стоят зад кулисите и пускат команди към такива предани дяволови служители като комодора, не са по-умни и прозорливи от него. Един ден ви казах, че тия инфериорни фактори изобщо си нямат понятие от Дух и Божествена Душа, за тях човекът е и си остава само цифра и номер откак свят светува, биологична единица, изпълняваща ролята на функционал спрямо статуквото. А статуквото винаги е от дявола, няма нищо общо с Божията Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. Някои си позволиха да ме оспорят, че те познавали духовността, затова и я преследвали. Не, те не я познават, те просто презират хората на духа, и презрението им идва от пълно неразбиране - защото даже и очакванията им за царственост, корона и трон са други, съвсем различни от онова, което им е дадено да видят и схванат, наблюдавайки Човека на Бога пред себе си. Те са от царството на тъмнината, за тях светлината е по-скоро невидима, отколкото светла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е

    24 Ное 2021 14:21ч.

    За разтуряне на това колониалноадминистративно, неилибералфашистко сборище. Иначе то в близките десетина години ще види сметката на хилядолетна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 24.11.2021 в 13:47 Колкото и да са малък процент, неваксинираните създават проблем за всяка държава.

    24 Ное 2021 14:26ч.

    Полезен идиот? /по Ленин/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    24 Ное 2021 14:26ч.

    ''Кунчев на 24.11.2021 в 13:41 Не, това е теория на конспирацията.''- да попитам Кунчев леко като го кара тоя ковид19 кога ще се върне на работа? Аз не вярвах на ''конспираторите'' Но колкото повече чета толкова повече..............!Та сега нямаше да има никаква ПАНДЕМИЯ и ВАКСИНИ. Но 2008г СЗО приема ново определение за пандемия.Дефиницията за ваксина пък я променят преди година две.И продукта на Пфайзер вече е ваксина,По старото определение не! Дорстен този дето създава теста за совид19 още през 2008 се подвизава в разни съмнителни начинания.Активно участва и в промотирането на ''свинския грип'' и ваксина за него.Но като осакатяват десетки деца свинската ваксина е унищожена.В затвора няма никой.По горе някой е написал ,че само бесилки ще ги отрезвят.Няма.Ама и друг вариянт няма.М/у другото в Германия готвят общонационална стачка на 1.12 2021г. Кунчев го няма и синдикатите ни също.Е ще надмина комодор.Точка.Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Досущ като фермата на животните по Оруел - оценяваме човека според приближеността му до животното и вписаността му в поголовието, а не защото е човек. Има ли изненадани?"

    24 Ное 2021 14:27ч.

    От всичко изглежда, че медицинският ефект от експерименталните препарати е последния търсен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на 24.11.2021 в 13:54 Липсва само името, с което новият репресивен режим ще влезе в историята. Имахме комунизъм и фашизъм, тези понятия не изразяват напълно ужаса на случилото се.

    24 Ное 2021 14:29ч.

    Ваксинизъм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След шест месеца зеленото тескере ще важи само за набодените четвърта бустерна доза... и така

    24 Ное 2021 14:30ч.

    Ако овцете продължават да спят, ако протестират десетина процента от европейците , още през 2022 ще съкратят валидността на биофашисткия пасаван до 3 месеца. После - ежемесечно ! В един момент ще ви ловят на улиците, който няма игла в понеделник - в четвъртък вече е нередовен ! Това ще стане в рамките на 1-2 години...Сега очаквам цовид-олигофрените да репликират "Това са конспирации !" ще си го сейфна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комодорът, като агент на матрицата

    24 Ное 2021 14:31ч.

    Време е да си припомним някои работи - и от свещените писания, и от едноименния филм. Време е за събуждане - https://www.vbox7.com/play:029735f064

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксинизъм?

    24 Ное 2021 14:32ч.

    Не. САТАНИЗЪМ е името.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посредственост, манипулация или тираничност?

    24 Ное 2021 14:33ч.

    Вижте добре какво пише там на картинката: "Certificate of Immunity", сиреч "Сертификат за имунитет". Сега се казва че нито има имунитет нито това е било сертификат дори фалшив такъв. Сега стигаме и до "booster" което се привежда като "усилвател", "спомагач" и дори "купувач който краде от магазин". Това на практика отваря доста плашеща тенденция на усилване на усилването, и институционализира краденото. Маските работиха? Затварянето (lockdown) работеше? Експерименталните ваксини работят? И за какво говорим тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не,

    24 Ное 2021 14:33ч.

    полезен, а пълен идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    24 Ное 2021 14:37ч.

    Когато останат 1-2% неваксинирани представяте ли си какъв лов ще настане?Мислите си няма.В казармата един набор се отклони от военна служба.10 дена го нямаше и го издирваха из цялата държава.Денонощно.А той се укрил в склад в поделението.И нощно време прескачал до кухнята.Обаче като падна сняг следите го издадоха.И го погнаха.Довчерашните му приятели го преследваха като диво животно докато го хванат.Не го осъдиха.Тез дето го ловиха пак му бяха първи приятели.Толкоз за човешката природа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • леле мале, кажете какво става, бе хора ?!

    24 Ное 2021 14:38ч.

    Случващото се е някакво безумие, лудост, извращение, чудовищен геноцид и тирания !!! Какво доживяхме ! Язък за младите, дето не можаха да си изживеят живота както им е кеф. Аз съм стар, но също не съм самоубиец и категорично съм против някой да ме дупчи насила с отрова ! Ще се боря до смърт ! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ !!!! Долу САТАНИЗМА ! Това дори не е фашизъм, а много по-зловещо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Komodor

    24 Ное 2021 14:42ч.

    Ваксината БЦЖ се прилага още при раждането, но е с 50% ефективност. Налага се периодично да се прави туберкулинова проба- Манту и реимунизация. Но пак има пробиви във ваксината и болни от туберкулоза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 100% дебил

    24 Ное 2021 14:57ч.

    Абе, къде е Кунчев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/vaccination-passport-app-shares-personal-25285887

    24 Ное 2021 15:17ч.

    Румен Радев да сподели в какво се състои бизнесът му с амазон и гугъл... и той ли им изпраща личните ни данни, както е направило шотландското правителство? https://www.dailyrecord.co.uk/news/scottish-news/scottish-government-announce-2403-new-25283310

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    24 Ное 2021 15:24ч.

    Декември, 2032 г. С решение на СОЗ 34-тата бустерна доза на Ковид ваксината става задължителна за лица над 14 година. Тя ще се извършва отново от пътуващи екипи проповедници от сектата на "22 сантиметровата игла". Инжектирането ще става по аналогичен начин - пер анално с вазелинна пенетрация. Всички ваксинирани ще получават многоцветна татуировка, която този път изобразява картината на Мунк "Викът".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    24 Ное 2021 15:26ч.

    Гаврата продължава. Колко време ще трябва на овцете още да схванат за какво иде реч? Лятото зеленият им сертификат ще важи само, ако имаш и 4 доза, есента на 2022, ако имаш 5-та. Ако изобщо си жив след тези дози, които реално ти скапват имунната система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - за CJ Hopkins

    24 Ное 2021 16:26ч.

    Много добре, а и си е точно така. Когато бесни псета се оставят да върлуват наоколо, а не се излекуват с някоя лопата или сап, то щетите от тях нарастват експоненциално. Пък и заразяват празноглавите и парфюмирани "Домашни любимци" да са готови на всичко - само и само за една "ласка" от Стопанина им. ... Както вече стана ясно с почернените "договори" за доставка в ЕС, в тях има достатъчно основания за генерална чистка всред комисарите там. Самата сага с "факсинацията" вони, та се не трае от корупция, престъпно нехайство, умишлено експериментиране с гражданите на ЕС и драстични нарушения на вътрешни и ЕС-закони. Всичко придружено от фактическо убиване на няколко десетки хиляди хора, огромни числа на пострадали с последствия, половината сериозни! И това не са измислени данни. ... - Всичко което се случва върви паралелно със идеята за далеч по-сериозни системни промени, отколкото да се ограбят само държавните финанси не страните в ЕС и не само, от интернационална престъпната шайка! Има и още няколко придружаващи случващото се, вектори: - за сериозно намаляване на населението и превръщане на остатъка в нео-цифрови роби. Това не са мой или нечии масови халюцинации и измислици, а се съдържат в двете книги на "говорещата глава" Шваб и бълнуванията на на някакъв си там Жак Атали... Засягат пълната ликвидация на съществуващият Световния ред и баланс - респ. остатъците, главоломен спад на жизненият стандарт и пр. изненади за оживелите от т.нар. давоско - "нулиране". *** Спасение как? - Има идей за излизане от Системата на различно големи групи хора и тяхното обособяване в изолирани общини. Това е нещо много по-добро, но без защитни формации подобни идей са обречени... - През 80-те и 90-те излезе голяма поредица книги за "Бъдещият свят" под надслова SHADOWRUN. С изключение на събудилите се приказни раси от легендите, всичко друго запланувано за хората сега е копирано и се осъществява от сюжетните линии на тези фентъзи-романи. Най-вероятно те са били в ръцете на малоумниците тръгнали да преформатират света по образ и подобието на Shadowrun?! На български не са издавани, но за запознаване със заглавията ги има в руската блогосфера, напр. тук: https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5169565

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЪПОС ЗА КОМОДОР

    24 Ное 2021 16:43ч.

    Колко ваксини БЦЖ са ви поставени , колко бустера и прес какъв интервал !?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вашите имена /задължително/

    24 Ное 2021 17:13ч.

    Всяко събитие е предхождано от знаци, видими или невидими са за нас. Тези които могат да ги разчетат преминават, другите повтарят. Колелото се върти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Иванов

    24 Ное 2021 17:38ч.

    Направо да минават на десетата. Само мъчат публиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Francesk Rivalta" 8, Barcelona

    24 Ное 2021 18:08ч.

    Губернаторът на щата ФЛОРИДА Рон ДеСантис подписва законопроекти за забрана на задължителните ваксини и маски в Брандън, Флорида, на 18 ноември 2021 г. (Янис Фалкенстерн/The Epoch Times) https://img.theepochtimes.com/assets/uploads/2021/11/24/desantis-1200×777-700×420.jpg Gov. Ron DeSantis signs bills countering vaccine and mask mandates in Brandon, Fla., on Nov. 18, 2021. (Jannis Falkenstern/The Epoch Times)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    24 Ное 2021 18:28ч.

    Като споменахте губернатори - къде е този на Калифорния - Гавин Нюсъм? Че нещо липсва след бустерната модернизация? Мисля го тоя хубав човек... А и Кунчев го мисля, ама не е толкоз хубав. Къде е и той? Да напише нещо язвително да ме успокои моля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от днес

    24 Ное 2021 18:41ч.

    23-годишен бразилски футболист почина внезапно по време на тренировка. Съмненията са за страничен ефект от ваксиниране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тактиката трябва да е такава

    24 Ное 2021 19:01ч.

    Смесени екипи от жандармеристи с автомати и по една медицинска сестра да залавят минувачите и да ги ваксинират, като преди това ги просват на земята по лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Смесени екипи от жандармеристи с автомати и по една медицинска сестра"

    24 Ное 2021 19:40ч.

    Медицинските сестри са кът, а държавната администрация - бол. Стойчо и Денкоффф може да изкрънкат още някой и друг милион от бюджета за блиц преквалификация на държавни администраторки във временни медицински сестри. Понеже и ваксините са временни - до края на извънредното положение. То затова го и удължават непрекъснато - да се харчат ваксините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Komodor

    24 Ное 2021 19:58ч.

    Никой не чете рекламните текстове на Komodor. Ние знаем от къде да се информираме и сме наясно с истината. Има достатъчно научна информация по темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смесени екипи от жандармеристи с автомати и по една медицинска сестра

    25 Ное 2021 7:53ч.

    Нито медицинските сестри, нито жандармеристите сав излишък. Администрация бол ! Може да въоръжат администрацията с по един автомат и куфар с игли с мухоморки. Интересно ще стане след първата среща с някой НЕваксиниран, като изядат боя и им вземат автомата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жижа комодорка (крайно отровна)

    25 Ное 2021 10:43ч.

    Жи-Жа Ваксиниран, ти по кръглата си земя с обувките върху една точка ли стъпваш? Как пък ли живееха предците ти в средновековието, когато Земята не беше още глобус?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    25 Ное 2021 11:23ч.

    Въпросът е защо обществото започна да схваща параметрите на поредния режим и новата война, която се отвори сред нас отдавна, едва след като им бяха ограничени свободите буквално, с което, донякъде доказват, че това е трябвало да се случи, за да прогледнат. Много неправилни неща се случиха, едно от които е цветната революция, за настаняване във властта на по-предани пионки на Новия ред. Само че целта на всичко това е да проглеждаш за истинта, а не просто да си анти. Антифашистите навремето станаха комунисти и също отнемаха човешки права, с по-различна идеология за равенство. После антикомунистите се превърнаха в глобалисти, а борбата с антисемитизма и овластяването на малцинства и жени стана идеологията на Новия ред, който пак е диктатура. Хората се „борят“ по начин, който само запечатва съдбата им на слепи и глухи последователи на слепи водачи. Подкрепят едно чудовище, което уж се бори срещу друго чудовище, но носи повечето му белези. Сега отново се чуват радикални и идиотски гласове за такъв тип съпротива, която отново ще обслужи поредното зло, може и това да е целта. Много е тъжно всичко това, но тази слепота и биене на вятъра, за да дойде по-зло, идва от отричането на единствения Учител, Който е даден на човечеството, Учител на всички истински учители. Който обяснява, че насилието не се бори с насилие, че ценностите не могат да се предефинират и либерализират, понеже това не ги засилва и усъвършенства, а само ги корумпира. Че светът не може да стане по-добър с революции, с авторитарни режими, с нови правила и полицейщина, а който е на добрата страна, може единствено да позволи съществуването на двете нови раси от хора, успоредно една с друга, защото насилственото уеднаквяване е духът на Антихрист. Расата на Змията и расата на Човека са вече създадени, имаме хора изглеждащи еднакво, от които едните се превръщат в демони, а другите се превръщат в ангели и природата и бъдещето им са различни. Социализация и интеграция, световен ред НЕ може да се приложи! Ако натискът се приложи от страна на озверяващия човек, спрямо възкръсващият, последният дори ще се засили, понеже ще бъде съхранен въпреки всичко, може и някои да станат мъченици, но той ще се отдели от общата поквара. А останалите ще си сложат примката на врата, с нови и нови престъпления. Ако възкръсващият човек приложи натиск над злия, ще осуети Божията воля да се изпълни съдбата втория и ще измени на новата си природа, ще стане като него. Това противопоставяне няма да се разреши в нашия свят, докато Програмистът не въведе тотална промяна, който момент неизбежно наближава, то само ще определи съдбата на всеки, дали ще се държи като звяр или ще се издигне над първичната си природа. Всички, които се бунтувате, бунтувайте се, но внимавайте кого следвате и как се бунтувате, повечето от вас са готови за диктатори също така. И с антиваксърството на уста и православни ценности, ще въведете нови репресии. Докато човек не се отдели от поквареното си мислене, усилията му ще бъдат против него самия и борбата му за свобода ще се превръща в тирания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • VESPA

    25 Ное 2021 14:51ч.

    двама старци си говорят: помниш ли, наборе колко добре си живеехме преди 23-та ваксинация срещу 46-я щам през време на 34-та вълна. Даааа, помня, помня, хубави времена бяха, само дето не можах да сложа цветя на гроба на набора Васката, щото не му знаех Кю Ар кода и не можах да му намеря гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Homo _sapiens_ ли?

    25 Ное 2021 16:21ч.

    Не е възможно нормален човек да живее в такова заслепение относно очевадните факти и да отрича здравия разум с пяна на устата. Антиваксерството е признак на тежка форма на интелектуален дефицит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антиваксерството е признак на тежка форма на интелектуален дефицит.

    25 Ное 2021 17:15ч.

    А ваксерството съответно е признак на тежка форма на липса на критично мислене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи