"Политико": Разногласия между САЩ и Украйна относно прекратяването на конфликта с Русия

"Политико": Разногласия между САЩ и Украйна относно прекратяването на конфликта с Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нарастват разногласията между администрацията на Съединените щати и властите в Киев относно продължаващата специална военна операция на Русия в Украйна, съобщава "Политико", позовавайки се на свои източници.

В статията се отбелязва, че "в американско-украинските отношения са се появили малки пукнатини" и че "единството [на двете страни] постепенно се разпада". Година след началото на войната, обяснява вестникът, "зад кулисите между Вашингтон и Киев нарастват различията по отношение на целите на войната, а потенциални точки на напрежение се зараждат по отношение на това как и кога ще приключи конфликтът".

За такива точки на напрежение в двустранните отношения - официални лица, законодатели и експерти посочват пред "Политико" - ситуацията около бомбардировките на газопроводите "Северен поток", "бруталната, изтощителна защита на стратегически маловажния украински град Артемовск (украинското име на Бахмут) и "бойния план" на Киев за Крим.

Така, според вестника, превземането на Артемивск "едва ли ще промени по-нататъшния ход" на конфликта, но "Украйна продължава да се защитава, отказвайки да напусне разрушения град дори с цената на огромни загуби".

Мнозина във Вашингтон са започнали да се притесняват, че "Украйна хаби твърде много жива сила и боеприпаси в Бахмут" и това може да подкопае "способността им да проведат голямо контранастъпление през пролетта", се казва в статията. В същото време "Киев досега е пренебрегвал мнението на Вашингтон" по въпроса.

 

Източници: ТАСС, politico.com

 

 

 

 

Коментари

 • Развод ми дай!

  12 Март 2023 17:19ч.

  Айде, хаирлия да са им пукнатините. Да растат и крепнат. Слава на Россията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поредния ФЕЙК, като кьокьопеци

  12 Март 2023 17:28ч.

  Имат право само да мрат дека ги насъскат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Славин

  12 Март 2023 17:45ч.

  Колкото и напинят амитата няма да им се случи. Грузия, Молдавия, петата колона в Русия, заплахите срещу Китай, действията на малоумните украински политици, всичко тава не се развива както е било планувано. Ядец. Светът вече е друг и хегемонът или чрез разум ще се прибере в границите си или ще подпали света и ще повлече всички ни. Има и разумни политици и анализатори на запад, дано да бъдат чути, иначе световен пожар ни чака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  12 Март 2023 18:00ч.

  За съжаление сънят на разума продължава да ражда чудовища на Запад, при това е налице не чист разум с присъщата си критическа способност, а пресметлива и доверчива рационалност. Четейки интервюто с двамата французи-експерти от съседната одая, виждам, как и професионално мислещите във Франция все още не са се събудили напълно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рационалността никога не е доверчива.

  12 Март 2023 19:46ч.

  Рационалността е ледено и безскрупулно пресметлива.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  12 Март 2023 21:55ч.

  Вярно е, че рационалноста е безскрупулно пресметлива НО и тя е ограничена от тавана на компетентноста. Това е положението. Никой не може да надскочи себе си. Очевидно кукловода и целите са различни. Дори и с понтийския апарат на раждането на нова световна подредба не излиза пасианса. Нещо друго нетърпеливо се крие в тъмното. Откровение е нужно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  12 Март 2023 21:57ч.

  Горе, Вместо "понтийски" да се чете "понятиен"(апарат)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Откровение няма да получим. Вие чувате ли се?

  12 Март 2023 22:15ч.

  Ще получим мъгла, разсейващи вниманието ни "откровения" без значение, частично или изцяло фалшиви, и нито грам истина. Ще получим това, което ни се полага да получим и нито буква в повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рационалността никога не е доверчива. 12 Март 2023 21:46ч. Рационалността е ледено и безскрупулно пресметлива.

  13 Март 2023 7:53ч.

  Доверчива е, и още как. Допуска, че единствената възможна реалност, която се удържа и на която си струва да обръщаме внимание, е тази на ползоносната (утилитарна) емпирия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ..."бойния план" на Киев за Крим?

  12 Март 2023 18:14ч.

  От тази статия разбирам, че Украйна умишлено се бави в Бахмут и не бърза много с "бойния план" на Киев за Крим, което пък се явява "малка пукнатина" в единството на Киев и Вашингтон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  12 Март 2023 20:27ч.

  нямам представа кой се бави, но в интернет попадам на все повече материали, че при последната ракетна атака онзи ден, руснаците с Кинжал са унищожили натовското командване в Киев. по непотвърдена информация, сред загиналите има много американци и британски офицери.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лъжат

  12 Март 2023 18:38ч.

  За какво е това бясно изпращане на желязо посока Украйна? За да спират войната ли? Американците ще мътят водата до последно ...... Има една статия в Поглед за американските килимни. бомбардировки. Не знаех, че освен Хирошима и Нагазаги, е било сринато и Токио.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муравиев

  12 Март 2023 18:53ч.

  Само да цитирам Шопенхауер - когато една армия е загубила, най-умен е този, който пръв побегне. Само обръщам внимание, че не руската икономика , а на икономиката на колективният Запад взе да и гърмят болтовете, като на подводница на пределна дълбочина. Кой ще излезе следващият умен след Орбан и Ердоган?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  12 Март 2023 21:37ч.

  В този момент Зеленият е похарчен и вървим към нов световен ред...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи