"Политико": Разногласия между САЩ и Украйна относно прекратяването на конфликта с Русия

"Политико":  Разногласия между САЩ и Украйна относно прекратяването на конфликта с Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нарастват разногласията между администрацията на Съединените щати и властите в Киев относно продължаващата специална военна операция на Русия в Украйна, съобщава "Политико", позовавайки се на свои източници.

В статията се отбелязва, че "в американско-украинските отношения са се появили малки пукнатини" и че "единството [на двете страни] постепенно се разпада". Година след началото на войната, обяснява вестникът, "зад кулисите между Вашингтон и Киев нарастват различията по отношение на целите на войната, а потенциални точки на напрежение се зараждат по отношение на това как и кога ще приключи конфликтът".

За такива точки на напрежение в двустранните отношения - официални лица, законодатели и експерти посочват пред "Политико" - ситуацията около бомбардировките на газопроводите "Северен поток", "бруталната, изтощителна защита на стратегически маловажния украински град Артемовск (украинското име на Бахмут) и "бойния план" на Киев за Крим.

Така, според вестника, превземането на Артемивск "едва ли ще промени по-нататъшния ход" на конфликта, но "Украйна продължава да се защитава, отказвайки да напусне разрушения град дори с цената на огромни загуби".

Мнозина във Вашингтон са започнали да се притесняват, че "Украйна хаби твърде много жива сила и боеприпаси в Бахмут" и това може да подкопае "способността им да проведат голямо контранастъпление през пролетта", се казва в статията. В същото време "Киев досега е пренебрегвал мнението на Вашингтон" по въпроса.

 

Източници: ТАСС, politico.com

 

 

 

 

Коментари

  • Развод ми дай!

    12 Март 2023 19:19ч.

    Айде, хаирлия да са им пукнатините. Да растат и крепнат. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредния ФЕЙК, като кьокьопеци

    12 Март 2023 19:28ч.

    Имат право само да мрат дека ги насъскат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    12 Март 2023 19:45ч.

    Колкото и напинят амитата няма да им се случи. Грузия, Молдавия, петата колона в Русия, заплахите срещу Китай, действията на малоумните украински политици, всичко тава не се развива както е било планувано. Ядец. Светът вече е друг и хегемонът или чрез разум ще се прибере в границите си или ще подпали света и ще повлече всички ни. Има и разумни политици и анализатори на запад, дано да бъдат чути, иначе световен пожар ни чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    12 Март 2023 20:00ч.

    За съжаление сънят на разума продължава да ражда чудовища на Запад, при това е налице не чист разум с присъщата си критическа способност, а пресметлива и доверчива рационалност. Четейки интервюто с двамата французи-експерти от съседната одая, виждам, как и професионално мислещите във Франция все още не са се събудили напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рационалността никога не е доверчива.

    12 Март 2023 21:46ч.

    Рационалността е ледено и безскрупулно пресметлива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    12 Март 2023 23:55ч.

    Вярно е, че рационалноста е безскрупулно пресметлива НО и тя е ограничена от тавана на компетентноста. Това е положението. Никой не може да надскочи себе си. Очевидно кукловода и целите са различни. Дори и с понтийския апарат на раждането на нова световна подредба не излиза пасианса. Нещо друго нетърпеливо се крие в тъмното. Откровение е нужно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    12 Март 2023 23:57ч.

    Горе, Вместо "понтийски" да се чете "понятиен"(апарат)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откровение няма да получим. Вие чувате ли се?

    13 Март 2023 0:15ч.

    Ще получим мъгла, разсейващи вниманието ни "откровения" без значение, частично или изцяло фалшиви, и нито грам истина. Ще получим това, което ни се полага да получим и нито буква в повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рационалността никога не е доверчива. 12 Март 2023 21:46ч. Рационалността е ледено и безскрупулно пресметлива.

    13 Март 2023 9:53ч.

    Доверчива е, и още как. Допуска, че единствената възможна реалност, която се удържа и на която си струва да обръщаме внимание, е тази на ползоносната (утилитарна) емпирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..."бойния план" на Киев за Крим?

    12 Март 2023 20:14ч.

    От тази статия разбирам, че Украйна умишлено се бави в Бахмут и не бърза много с "бойния план" на Киев за Крим, което пък се явява "малка пукнатина" в единството на Киев и Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    12 Март 2023 22:27ч.

    нямам представа кой се бави, но в интернет попадам на все повече материали, че при последната ракетна атака онзи ден, руснаците с Кинжал са унищожили натовското командване в Киев. по непотвърдена информация, сред загиналите има много американци и британски офицери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжат

    12 Март 2023 20:38ч.

    За какво е това бясно изпращане на желязо посока Украйна? За да спират войната ли? Американците ще мътят водата до последно ...... Има една статия в Поглед за американските килимни. бомбардировки. Не знаех, че освен Хирошима и Нагазаги, е било сринато и Токио.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Муравиев

    12 Март 2023 20:53ч.

    Само да цитирам Шопенхауер - когато една армия е загубила, най-умен е този, който пръв побегне. Само обръщам внимание, че не руската икономика , а на икономиката на колективният Запад взе да и гърмят болтовете, като на подводница на пределна дълбочина. Кой ще излезе следващият умен след Орбан и Ердоган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Март 2023 23:37ч.

    В този момент Зеленият е похарчен и вървим към нов световен ред...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи