Подоляк: Пригожин унижи Путин

Подоляк: Пригожин унижи Путин

"Пригожин унижи Путин и държавата и показа, че в Русия вече няма монопол върху легитимното насилие", подигра се Михайло Подоляк в Туитър.

Лидерът на паравоенната групировка "Вагнер" Евгений Пригожин е "унижил Путин", като вдигайки се на бунт със своите хора, заяви снощи съветник на украинското президентство, след като Кремъл и "Вагнер" се споразумяха след ден на въоръжен бунт, който разтърси руското правителство, съобщи Франс прес.

"Пригожин унижи Путин и държавата и показа, че в Русия вече няма монопол върху легитимното насилие", подигра се Михайло Подоляк в Туитър.

Украинците се надяваха, че руските борби ще създадат възможности за тяхната армия да си върне териториите, завзети от руските сили, отбелязва Асошиейтед прес. Бен Бари, старши научен сътрудник по въпросите на сухопътните войни в Международния институт за стратегически изследвания, заяви, че дори и при сключването на споразумение, позициите на Путин вероятно са отслабени и "тези събития ще бъдат от голямо значение за украинското правителство и военните". 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно снощи, малко преди Пригожин да обяви отстъплението си, че походът е разкрил слабостта на Кремъл и е "показал на всички руски бандити, наемници, олигарси", че е лесно да се превземат руски градове "и вероятно арсенали". 

Преминавайки на руски език в ежедневното си видеообръщение, Зеленски заяви, че "човекът в Кремъл" е "много уплашен".

Освен това Зеленски отправи отново призиви към Запада да снабди Украйна с изтребители Ф-16 и тактически балистични ракети.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • На руснаците толкова не им

    25 Юни 2023 12:52ч.

    пука какво пише свободната западна преса след всичко, което писа, нито какво пише ЦИПСО, че сега са в абсолютната свобода на хюбриса. "Какво ти пука какво мислят за тебе хора, които не уважаваш"– Малкълм към Рийс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, което стана е, че

    25 Юни 2023 13:05ч.

    На др. Ви Путин му сложиха бесилката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    25 Юни 2023 13:17ч.

    ТВ СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ ? ? ? ? ? ? ? "1️⃣ Брюксел е по-мълчалив и от вчера. 2️⃣ Американците и те се чукат по главата какво се случи. 3️⃣ Българските власти коментират, че няма опасност за българските граждани. 4️⃣ Ингилизите смятат, че Путин е подкупил Пригожин. 5️⃣ Бившия ни шеф на ДАНС смята, че Путин бил с нарушена репутация и бойния дух на руската армия е сломен. 6️⃣ Московчани се питат дали понеделник ще остане почивен ден. ? В същото време: 1️⃣ Пригожин отива в Беларус. 2️⃣ Бойците-метежници остават безнаказани. 3️⃣ Лукашенко се сдоби с частна армия, за, която плаща Русия. 4️⃣ Частната армия Вагнер вече е на 200 км от Киев. 5️⃣ Либералния планктон в България все още не е разбрал какво точно се е случило, но тъжи, че не е могъл да отвори шампанско за победа над Путин. ? Превратът се отлага ❗️" ? ? ? ? ? ? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По Станиславски

    25 Юни 2023 13:26ч.

    Пожелаха да я видят такива като теб, да я изживеят като представа. После сцената се разтуря, Пригожин заминава за Беларус със стотици бойци, Лукашенко има ЧВК, другите бойци се връщат, където трябва "според плана", както двесмислено се изаказа Пригожин. Пинкертон не се завръща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Император Владимир - Влад Мира

    25 Юни 2023 13:10ч.

    Вчерашния ден показа колко жалки и неадекватни са и средствата за масова дезинформация и управляващите в ЕвроГейския съюз и САЩ. Без наличието на достоверна информация се правеха "дълбокомислени" анализи и прогнози, които бяха меко казано малоумни. А нашите управленци, назначени от посолството, всезнаещите "анализатори" и обикновенни соросоидни гъзолизци направо изпотрошиха тъпомера!!! Слава на Русия !!! Сега вече е ред на УСрайна!!! Нравится, не нравится - терпи, моя "красавица" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN

    25 Юни 2023 13:11ч.

    Единствените излъгани камилчета се оказаха в Киев, където побързаха да прекръстят Вагнер от убийци и терористи на борци за свобода (днес пак са убийци де). Дори и във Вашингтон се усетиха, че нещо не е баш както трябва и цял ден си мълчаха. А днес от там има и друга ХУБАВА НОВИНА !!! Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт (отстраняване от длъжност) срещу президента Байдън. (219 за, 208 против) Уйде Украйна в киреча !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът им отива на небето с поздрав - АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    25 Юни 2023 13:14ч.

    Всички Подоляк и целият западен свят се оказахте измамената камила! Това театро, което ви спретнаха руснаците ще го помните много дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Юни 2023 13:15ч.

    Джордж Буш-старши (в 1992 г.): „Русия ще преодолее сегашните си проблеми и ще стане много по-зла и по-мощна и ще запомни добре всички, които я обидиха днес. Познавам руснаците, те нищо няма да простят, нищо няма да забравят...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но е невъзможно…

    25 Юни 2023 13:20ч.

    да бъдеш по-зъл от ЕС-ЕС и Гадобритания. На Русия ѝ остава да бъде още по-мощна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи