Почина Михаил Горбачов

Почина Михаил Горбачов

Путин ще изкаже дълбоки съболезнования по повод смъртта на Горбачов и сутринта ще изпрати телеграма до семейството и приятелите му, заяви Песков пред РИА Новости.

Първият президент на СССР и последният генерален секретар на ЦК на КПСС Михаил Горбачов почина на 92-годишна възраст след дълго боледуване, съобщиха от Централната клинична болница, пише РИА Новости.

"Михаил Сергеевич Горбачов почина тази вечер след тежко и продължително боледуване", гласи краткото съобщение. 

В навечерието на смъртта си Михаил Горбачов е постъпил в болницата за хемодиализа. 

Бившият генерален секретар е имал проблеми с бъбреците. Той лежи в специално отделение в Централната клинична болница и почина във вторник вечерта.

Наричаха го "бащата на Перестройката".

Политиката му довежда до края на Студената война, до мирното оттегляне на КПСС от властта и разпадане на Съветския съюз. Носител е на Нобелова награда за мир 1990 г.

Горбачов ще бъде погребан на Новодевичовото гробище в Москва, до съпругата му, съобщава близък на семейството.

Михаил Сергеевич Горбачов е роден на 2 март 1931 г. в село Приволное, Красногвардейски район на Северо-Кавказкия край, днес - Ставрополски район, тогава в СССР, в селско семейство. Баща му Сергей е бил механизатор на трактор, а майка му Мария цял живот е работила в колхоза.

През 1955 г. Михаил Горбачов завършва юридическия факултет на Московския държавен университет Ломоносов, а през 1967 г. - задочно Ставрополския селскостопански институт, като се дипломира като агроном и икономист.

Работи за кратко в прокуратурата в Ставропол, но почти веднага преминава на работа в Комсомола.

През 1952 г. влиза в редовете на КПСС, а излиза от комунистическата партия през август 1991 г.

От 1971 до 1991 г е член на централния комитет на КПСС.

През 1978 г. го избират за секретар на ЦК на КПСС, след което пристига в Москва. Отговаря по въпросите на селското стопанство. През 1980 г. влиза в състава на политбюро, а от 11 март 1985 г. до 24 август 1991 г. е генерален секретар на ЦК на КПСС, избран на поста след смъртта на Константин Черненко. Предлага го лично външният министър на СССР Андрей Громико.

През 1985 г. е инициатор за провеждането в СССР на кампания срещу алкохола, а през 1986 г. провъзгласява политиката на гласност, в хода на която са свалени всички цензурни ограничения, обявена е свобода за средствата за масова информация, започват да се публикуват забранени до този момент художествени творби, исторически документи и др.

В същата 1986 година Горбачов за първи път използва термина "перестройка" за обозначаване на началото на промените в страната. Горбачов подчертава, че поставя знак на равенство между думите "перестройка" и революциия".

Във външната политика Горбачов залага на отказа от конфронтация с държавите от капиталистическия лагер, издига като приоритет общочовешките ценности в международните отношения и курс на разоръжаване.

Взема решението за извеждането на руските войски от Афганстан, приключило през 1989 г. Същата година започва и изтеглянето на руските военни части от Източна Европа, като освен това СССР се отказва от контрола над държавите от социалистическия блок. През 1990 подписва договор с Германия за урегулиране на отношенията, вследствие на което става възможно обединението на ГДР с ФРГ.

На 15 март 1990 г. е избран за президент на Съветския съюз.

На следващата година в Ново Огарьово в обстановка на секретност се провеждат преговорите с президентите на 9 от 15 съюзни републики, сред които Украинската и Беларуската, като се подписва споразумение за създаването на съюз на суверенните държави.

Подписването е осуетено с опит за преврат, а в нощта на 18 срещу 19 август 1991, докато Горбачов е на почивка в Крим, група представители на висшето съветско ръководство сформира държавен комитет по извънредното положение. Горбачов е отстранен от власт, за да не бъде подписан новият договор между републиките, а в страната е въведено извънредно положение.

Източници: РИА Новости, dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • ????????????

    31 Авг 2022 0:19ч.

    ????????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    31 Авг 2022 14:06ч.

    сдс, бсп, герб, Путин, Тръмп и Байдън обичат Айн Ранд и Горбачов, еднакво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lenin

    31 Авг 2022 0:22ч.

    ЧЕСТИТО!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    31 Авг 2022 9:10ч.

    Съвременният Юда най сетне ни освободи от присъствието си! И все пак не ми е ясно този предател, как живя толкова дълго виждайки ужасните последствия за съветските народи от предателството му! В смъртта му има нещо символично, защото тя е в момента, когато започва възстановяването на унищоженото от него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аша

    31 Авг 2022 9:51ч.

    Поздравления за последното изречение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    31 Авг 2022 10:31ч.

    Бай Иване, брилянтно точно написано! Нищо повече не може да се добави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Бай Иван

    31 Авг 2022 11:16ч.

    Бай Иване, Горбачов е виновен за много, но Елцин има МНОГО по-голяма вина. На практика, Елцин подари СССР на американците. Можеш да намериш изказвания на Елцин при посещението му в САЩ. Грозна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    31 Авг 2022 12:26ч.

    Какво мислехме тогава, какво излезе сега. Горбачов се оказа един наивник, който беше излъган от т.н. Колективен запад, начело със САЩ. Германия беше освободена от съветска окупация, но остана колония на САЩ, безгласна, джендъросана и унизена. Разрешиха им само да правят коли, иначе всички съвременни технологии са тръгнали от Германия. Всичко през ВСВ е платено с руска кръв и злато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    31 Авг 2022 0:25ч.

    Дори не намери сили да се самоубие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    31 Авг 2022 0:28ч.

    Свърши мръсната работа на КГБ, разруши властта на КПСС и я поднесе на чекистите. А те му осигуриха охолен живот, сега ще има и държавно погребение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    31 Авг 2022 0:38ч.

    Съдбата пак насра Путин, в неудобен момент, народът не понася елитът и Горбачов, но Путин е от тях и им е задължен. Путин се насра от яд - че в Донбас се вее червеното знаме, а сега 100 милиона руснаци и украинци отварят шампанско и ще празнуват. И още 100 милиона в други страни. Не го виждам Путин, каква чупка ще прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаш сериозен проблем

    31 Авг 2022 0:41ч.

    Лекувай се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаем, че

    31 Авг 2022 2:00ч.

    пак си забравил апчетата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    31 Авг 2022 10:12ч.

    Твоето заболяване се нарича "Синдром на Турет" и има лечение. Потърси лекар, не е нужно да страдаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Типично за комунист

    31 Авг 2022 0:40ч.

    Раздаде натрупано за над 500 години от други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    31 Авг 2022 0:46ч.

    Скоро умря известен руски певец, от руска група подкрепена във времето на Горбачов от протеже на майката на Горбачов. Гей скандали, екстази и Горби. И Путин е гей и педофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съд божий

    31 Авг 2022 9:53ч.

    Простотия до шия, по-добре да не се беше вясвал тъдява с написаното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    31 Авг 2022 0:47ч.

    Според едни - глупак, според други - под чехъла на ненаситната си съпруга, според трети - купен предател. Според незначителна група ако не бил той, сега?! Според мен и трите взети заедно. Колко руснаци и граждани на соц държавите се споминаха в резултат на пароструйката? Пак според някои само в бившия СССР повече от жертвите във 2 СВ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Промит мозък

    31 Авг 2022 11:18ч.

    Не вярвай на пропаганда. И в България имало "много убити" по времето на комунизма. ЛЪЖИ, но празноглавите тинейджъри вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    31 Авг 2022 1:07ч.

    За него нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БКП ПОБЕДИ

    31 Авг 2022 1:14ч.

    Не става въпрос за никаква перестройка, това бяха 5 години за да свикнем и приемем чистият капитализъм. Иван Костов въведе частното здравеопазване, но го въведе реално Гайдарски. Прочетете "Никаква отсрочка"- в."Работническо дело" 30.11.1989г. фейсбук я има, последната реч на живков, последната страница на фермата на животните, филмът стената с иван иванов,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БКП ПОБЕДИ

    31 Авг 2022 1:35ч.

    По време на посещението на Горбачов май 1989 г. Пекин, на площад Тянанмън се събират студенти. Няма евреи. Мао според който именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извадка от най-новата История на Света:

    31 Авг 2022 2:24ч.

    Спазвайки старата мъдрост: "За починалите или добро или нищо" , ще кажем, същото като и за Елцин: НИЩО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    31 Авг 2022 8:18ч.

    "За починалите само истината, или нищо."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    31 Авг 2022 8:31ч.

    За такива като Горби, цялата истина само!! А тя е доста неприятна! Съвсем спокойно мога да кажа че Горби и хората край него са УБИЙЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За този белязан

    31 Авг 2022 2:30ч.

    стари хора казваха, че е антихристът. Светът е на прага на унищожение в резултат на най-голямото предателство извършвано в световната история. Предателството на белязания лъжекомунист и слуга на дявола. Путин ако беше последователен, трябваше да изправи Горбачов на съд за държавна измяна - отказ за запазване на СССР, въпреки проведения референдум, на който 78% са ЗА СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • prof. Popovski

    31 Авг 2022 2:32ч.

    Плебсът много се е развълнувал, ама е след дъжд - качулка. Ениуейз. Пойнта е, че тоя урод си изпълни сатанинската задача. А плебеите скачат и радостно ритат празната гилза. Всуе. Куршумът отдавна е... свършил работата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    31 Авг 2022 6:12ч.

    Как си Поповски? Помня те в Монитор или Сега. Надявам се да чете повече стойностни постове и с по-малко високомерие тук. Просто не си си научил урока след толкова години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • prof. Popovski

    31 Авг 2022 6:33ч.

    …Край топа той стоеше и все го пълне-пълне…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозрение преди смъртта

    31 Авг 2022 6:02ч.

    Успя все пак да разбере преди да умре колко струват грешките му и колко трудно с поправят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалба по умрелия комунизъм?

    31 Авг 2022 6:41ч.

    На пръв поглед малко странно за фашисти. Но пък радостта от чуждата смърт ви прилича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    31 Авг 2022 8:34ч.

    Де го виждаш тоя комунизъм бе душкоо?? Такива като теб или са тотално не наред или сте от тия дето им се плаща да пишат глупости с цел да хванат някоя заблудена душа! И правилно е да се каже ЖАЛЕЙКА !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наглост

    31 Авг 2022 9:56ч.

    За тях свобода и демокрация се свеждат до пещерен антикомунизъм и русофобия. Типичен плебей с акъл колкото на едно куче. Ти го наритваш, то лае и те поучава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    31 Авг 2022 6:53ч.

    Горби и Рони ни върнаха свободата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    31 Авг 2022 7:09ч.

    На мен ми върнаха дедовите дюгени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    31 Авг 2022 9:56ч.

    Добре, че пуснаха порното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега седесарската, реституткаджийската, блатлантическа паплач под строй и с букетчета гвоздики

    31 Авг 2022 7:18ч.

    да се поклонят дълбоко пред тоя реставратор на гнусния грабителски фашизоиден капитализъм и съборител на светлия и прогресивен социализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горби свали маската на съветския комунизъм

    31 Авг 2022 7:19ч.

    И се видя, държавата се превърна в кочина, празни магазини, повсеместна корупция, аварии и катастрофи, всеобща омраза, армия и милиция срещу братските народи неможещи да турпят повече руснаците. И Съветския съюз умря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    31 Авг 2022 8:36ч.

    социализъм душко, комунизъм немаше тя корупцията сега процъфтя душко последните 30 години и взехме добрия пример от Запада и САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    31 Авг 2022 7:23ч.

    И все пак има и нещо мъничко положително в безумното "самоубийство" на СССР - китайските другари видяха като на кинолента какво може да сполети и тях и взеха съответните решения тогава, а днес Китай е световен лидер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не харесваше Горбачов с

    31 Авг 2022 7:30ч.

    изключение на шепа новозабогатели съветски милионери и милиардери!Тук жалкото е друго а именно че не се намери един съветски човек който да има кураж да ликвидира физически Горбити и не дружката му Елцин овреме!Това е истината която боли но е факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АОНСУ

    31 Авг 2022 9:59ч.

    Две години и половина по онова време СССР и братските страни и народи загубиха в ориентиране какво става, защото тоя мазно сричаше Ленин по томчетата му и внушаваше доверие в правилността на перестоечното дело. Обаче разузнаванията още от първите месеци докладваха, че номенклатурата ще предаде делото на социализма и - докато се опомним - точно така стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаци

    31 Авг 2022 7:33ч.

    Станало каквото трябва, в съвсем подходящото време, за да напомни на хората на какво в крайна сметка трябва да се сложи край. Горбачов просто продаде Русия на орките, нищо хубаво не направи. И остана в историята като презрян човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    31 Авг 2022 8:13ч.

    Пожелавам и на САЩ да преживеят своята "перестройка". За да заживеят прекрасно, разбира се. Ето, Байдън е един прекрасен Черненко. Сега им трябва един прекрасен Горбачов и светът ще се освободи и от отровните пипала на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтрезнелия читател

    31 Авг 2022 9:27ч.

    Не се надявай. СССР умря, защото Горбачов му свали оковите. Както беше казал един съветски учен, защо нищо не върви, ами никой не го е страх, че ще се озове в Гулаг. После се случи неизбежното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    31 Авг 2022 10:01ч.

    Без страх в отделния индивид наистина нито едно публично дело няма успех, но страхът трябва да идва от вътрешен глас, не от външни високоговорители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    31 Авг 2022 12:32ч.

    Да даде Господ да се случи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да беше умрял

    31 Авг 2022 8:28ч.

    Преди дс предаде половината свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    31 Авг 2022 8:53ч.

    Една продажна душа отиде в АДА! БРАВУС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоналд Дръмп

    31 Авг 2022 9:07ч.

    Западът много харесваше Горбачов. Нека имат такива лидери, да следват неговите стъпки с всичките им последствия. Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянин

    31 Авг 2022 9:08ч.

    Това трябваше да се случи 1986та, не сега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    31 Авг 2022 9:12ч.

    Най-после!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За най-масовия предател, живял някога след Юда

    31 Авг 2022 9:23ч.

    NIHIL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    31 Авг 2022 10:04ч.

    предател съсипа човечеството това което става в мом е по негова вина няма прошка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    31 Авг 2022 10:06ч.

    Заглавието па публикацията трябваше да бъде: Умря най-глупавия човек на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек, който не разбираше какво точно прави,

    31 Авг 2022 11:00ч.

    започна с намерение да "скъси" пътя на социализма към комунизъм. След дружното одобрение на Запада, на който осигури ресурса на Източна Европа, си "намери" други идеологически опорки. Дори не намери сили да се покае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • видоизменен съветски виц, като за случая

    31 Авг 2022 11:16ч.

    Мисис Тэтчер сказала Михаилу Горбачову: "Миша, ты гуй, га, га га!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    31 Авг 2022 11:23ч.

    Горбачовци сега са из цяла Европа. Чакаме да падне и ЕС ССР. А тозо си отиде с приклятието на десетки народи. Сега го срещат мъртвците на които отне живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    31 Авг 2022 11:26ч.

    в Русия презрението към него е пълно - като към абсолютна измет. а неговата мерзост се крие в това, че и до последния си ден той не си призна, че е извършил престъплението, довело до смъртта на милиони руснаци (включително и в Донбас, където руснаците се самоизбиват именно заради унищожаването на СССР)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мишо пицата

    31 Авг 2022 11:35ч.

    В координация с петата и шестата колона на вътрешния фронт, западнярите го използваха до последния момент срещу патриотичната власт на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦРУ е в траур

    31 Авг 2022 11:35ч.

    Целият останал свят вдига тостове ! Наздраве !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    31 Авг 2022 11:37ч.

    R.i.P., Горби! Ти помогна на света да се отърве от отровната червена плесен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европа и США - навсъде едно кафяво

    31 Авг 2022 11:46ч.

    От кафявата обаче няма отърване, жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    31 Авг 2022 11:41ч.

    "Почина бащата на "перестройката" Михаил Гурбачов"?! Важното е майката да не почине, защото бащи триста, а майка една!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелен веган

    31 Авг 2022 11:47ч.

    Сбогом Горби! Радваме се че вече няма да си сред нас! На всички в България, наздраве!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В края на май 1930 г. съпрузите Сергей и Мария от украиинското селце Привольное сънуват общ сън. Явява им се самият Симон Петлюра. Присяда той до кревата им и строго им нарежда:

    31 Авг 2022 12:12ч.

    "Ти Сергей и ти Мария, преди да пропеят трети петли ще си направите син. Ще наречете Михаил. Той ще стори велики дела и ще възроди Украйна. Челото на младенеца ще има особен белег на челото - червено петно с географските очертанията на бъдещата свободна Украйнаа. Белегът ще бъде скрит от косата на Михаил. Когато олисее и петното излезе наяве, това ще е знак, че е дощло време за действие".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    31 Авг 2022 12:14ч.

    Щом Петлюра напуснал съня на колхозницит, те запретнали ръкави и се захванали за работа. А на 2 март 1931 г. в дома им проплакал белязаният Михаил. Ето снимка на Горбачов от времето, когато сакралният знак все още е скрит от косата му - https://biographe.ru/wp-content/uploads/2019/07/345535.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поличба без сън, а наяве

    31 Авг 2022 12:21ч.

    Лош знак за настоящата свободна Украина. Тая нощ не само главата му се търкулна, но и ангелът пред портите на ада слезе да му вземе душата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славин

    31 Авг 2022 12:26ч.

    Почина най-големият наивник на новото време и остави много нещастие и болка по огромната страна. Бог да го съди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    31 Авг 2022 12:38ч.

    Смъртта смирява! Смъртта дори е серозно основание по християнски да се прощава. Масово не познаваме информацията, въз основана която е действал. Мотивите и личността му не са еднозначно ясни. В този момент предпочитам да мисля, че вероятно извършеното тогава е било единственият начин да се съхрани живота на Земята. Не ми харесва версията, че е бил добро момче, кабинетен функционер и ... наивник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    31 Авг 2022 12:42ч.

    Мисълта за някаква форма на осъзнато предателство срещу своите е още по-непоносима. Отхвърлям я, не искам да мисля за нея, въпреки множеството претенции. Субектът го няма, вече е безпредметно! Почивай според мислите и делата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаково: На днешния ден, 1991 г. деполитизарат КГБ

    31 Авг 2022 12:46ч.

    След вербовката той е просто пионка в ръцете на водещия офицер. Разбира се, първо е бил пионка на жена си. Достатъчно е било службите на Тачър първо нея да сгащят, а после тя го възбужда, редовно събувайки гащите - и така следва останалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    31 Авг 2022 12:57ч.

    Да погледнем хладно и трезво върху резултатите и последиците за нашия живот. Модерният, либерален Запад, познат ни след края на историята, достигнал до ръба на историческия си смисъл и полезност, получи една политическа и икономическа отсрочка от 3 десетилетия, щедро подхранван от икономическата смърт на Източния блок. Потънал в корист и самодоволство, Западът не направи нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    31 Авг 2022 17:26ч.

    Така е, живяха за наша сметка, а ние се радвахме, че им слугуваме за подхвърляните подаяния,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    31 Авг 2022 13:04ч.

    Кризите, противоречията и диспропорциите се изостриха до краен предел и е очевидна необходимостта от нова отсрочка, която да предотврати неизбежния, задаващ се колапс. Ресурсите и пространството, които биха осигурили тази нова и очевидно последно възможна отсрочка, изглежда могат да дойдат само от физическия труп на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    31 Авг 2022 13:21ч.

    Наистина голяма загуба за собствениците на Пица Хът е да загубят рекламното си лице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марксист

    31 Авг 2022 14:00ч.

    лЮБОВТА обединява Дълбоката държава, Тръмп, рупубликанци и либерали, Байдън.ПУТИ.. СЕДМИЦА ЛЮБОВ, ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ГОРБАЧОВ, КАКТО ОКОЛО АЙН РАНД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнат

    31 Авг 2022 15:57ч.

    Ех, Горби, Горби, може би си бил добър човек и си искал доброто на народа си, но си бил далеко от него. Западните елити са били по-близко до тебе и те са те подмамили и измамили с лъскави обещания. Днешните събития са последствия от твоето вчера. Бог да те съди. Съветските хора вече са дали присъдата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горби човекът

    31 Авг 2022 16:12ч.

    През 1986 дори си купих книжката му за "Преустройството". После дълги години си мислехме, че е наивник, не знае какво прави, прави глупости но с добро желание ... После гледайки резултатите от "дейността му" по съсипване на Източния Блок и салямите които му правеха на Запад, започнаха да се промъкват едни съмнения... Оказа се ПРЕДАТЕЛ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    31 Авг 2022 19:03ч.

    савецките хора не се интересуваха, че системата бе продънена и не може да функционира повече. И сега не разбират, че нјакоѝ като Милошевски в Југославија или Путин в Рашистка Фашагија можеше да ги вкара в гражд. воѝна и след много жертви да стигнат до съштија резултат. Нали Жужето проплака, че това било геокатастрофа, а Жирик им каза колко са унижени, затова сега са на този хал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    31 Авг 2022 19:04ч.

    и затова само заради мирнија “развод“ би трјабвало да уважавате Горби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друг

    31 Авг 2022 22:22ч.

    Да почива в мир!Една мъдра жена веднъж каза:Никога не проклинайте друг човек.Защото се връща с обратна сила.А по- добре кажете:''Нека Бог го накаже защото той вижда деянията на всеки.А това е най-лошото за даден съгрешил за нещо.''

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи