Плевнелиев: Свърших си добре работата – спазих и Конституцията, и закона

Плевнелиев: Свърших си добре работата – спазих и Конституцията, и закона
"Като държавен глава аз си свърших добре работата. Спазих и Конституцията, и закона". Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев във връзка със ситуацията около избора на ръководство на Централната избирателна комисия. Президентът направи това изявление на откриването на Лаборатория по лазерна физика във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.
<p>Росен Плевнелиев подчерта, че от политическите партии зависи дали това ще се отрази върху провеждането на европейските избори, съобщава &quot;Фокус&quot;.</p> <p>&bdquo;Действах бързо. Разбира се, има много въпроси, на които авторите на този закон трябва да отговарят. Защо се бавиха една година и го направиха в последния момент? Кой вкара онзи прословут текст, който мирише на държавен преврат &ndash; да има избори &bdquo;3 в 1&rdquo; през 2014 г. експлицитно написано в самия закон? Аз бих попитал юридическата мисъл на българския парламент &ndash; има ли България двукамерна ЦИК? Да или не? Тя двукамерна ли е или еднокамерна? Кога е била двукамерна? Кой досега е изваждал ръководството на комисията от състава на комисията или от начина, по който тя взима решения и функционира&rdquo;, попита президентът Плевнелиев.</p> <p>&bdquo;Ето такива толкова елементарни въпроси, които ще дадат и отговора на въпроса, че някой се опита с прекалена креативност да създаде в последния момент проблем. В ЦИК трябва да има баланс и този баланс включва и ръководството, тя не е двукамерна и ръководството не е изключено от баланса. Аз не съм юрист, но попитах юристи, професионалисти и много професори и всеки един от тях каза именно това &ndash; държавният глава е спазил Конституцията и закона. Аз спя спокойно, защото действах бързо и по закон&rdquo;, посочи държавният глава. &bdquo;Надявам се в парламента най-после да се фокусират върху една позитивна кампания на предстоящи европейски избори, а не оттук-нататък да дълбаят в лишени от смисъл казуси, тъй като вярвам, че лично аз допринесох с действията си за спазването на Конституцията и закона&rdquo;, допълни президентът Росен Плевнелиев.</p>

Коментари

  • Селски тарикат

    01 Апр 2014 20:42ч.

    Сега остава да хапниш дървото и да те изпийчнат, малце!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • wera

    01 Апр 2014 21:01ч.

    Толкова е нагъл, че просто вече не го издържам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У бре

    01 Апр 2014 21:06ч.

    Държавна глава на ниво ЛАКЕЙ-ПРИСЛУЖНИК. Това е и нивото му на срещи ТУК, в България и ТАМ, във Виена. Продавач на национални интереси. Реже, дава, евтино продава. Когато и да го претрепеш, все е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моника

    01 Апр 2014 22:11ч.

    Свърши добре работата,която ти бяха заръчали от САЩ и ЕС.Няма ли кой да напомни на Гл.прокурор за прерогативите,които има в ръцете си и да повдигне обвинение срещу изпълняващия длъжността президент за ПРЕСТЪПЛЕНИЯ против държавата,за предаване на държавни интереси,а по НК и за престъпления по служба,при това извършени толкова явно и без никакво притеснение.Този човек се гаври с хората,които са гласували за неговото избиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ruth

    01 Апр 2014 22:19ч.

    струва ми се, че тая скрита лимонка преметна дори и тези, които гласуваха за него, такава наглост и дебелокожие едва ли са очаквали и те!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ww

    01 Апр 2014 22:39ч.

    Когато избраха Плевнелиев за Президент, Тиквата даде ясен знак, че го е назначил да му пази местото. Ами времето дойде и цялата мафия , начело с ГЕРБ, с помощта на Дудука Бареков, Боленчо Сидеров и ДС-БСП тръгват да свалят Плевнелиев - ще има избори - изпуснахме три в едно ,но става и две в едно. Президентството е обещано на Тиквата - това му е познал Местан, като му е гледал на кафе ! Е , трябва да си сляп и глух, за да не разчиташ знаците , подадени от ченгето Кеворк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • псе лаещо измежду краката на тиквата

    01 Апр 2014 23:13ч.

    Свърших си добре работата – сгазих и Конституцията, и закона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст.Стефанов

    02 Апр 2014 0:09ч.

    Това нещастие за България...\&quot;президент\&quot;, свършил работа...не, нямам думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rossen

    02 Апр 2014 2:47ч.

    Нищо лично, народе-просто бизнес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вазов

    02 Апр 2014 3:04ч.

    Свърших си добре работата – сГазих и Конституцията, и закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Starija hush

    02 Апр 2014 13:21ч.

    a o6te ne si e svar6il rabotata dokrai.Trebe s ukaz da se zabrani Ataka kato rasiska partia-banda I Siderov v pandiza.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи