"Пирогов" до президента: Махнете Кацаров, върнете Балтов!

"Пирогов" до президента: Махнете Кацаров, върнете Балтов!
Служителите на „Н.И.Пирогов” настояват да се прекрати с лъжите и „ужасяващия” тормоз, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров да подаде оставка. Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си и от управителя на НЗОК Петко Салчев и иска той да понесе своята отговорност за това, че си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби, че „без да се работи, без да отчита дейност, въпросното лечебно заведение е получило пари”. С това изявление излязоха от болницата днес след проведените сутринта протести.

 

Изпратихме писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояваме незабавно да освободи от длъжност здравния министър в служебното правителство, което е назначил, пише в изявлението.

 

Възразили сме срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка. Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК!

 

Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор, се посочва още в текста.

 

Ето и пълният текст на исканията:

 

1. Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров си позволи в национален ефир да преиначи истината, с което отново опита да опетни всеотдайния труд на лекарите от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов’. На 15 юли 2021 година, показвайки епикриза, издадена от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” той заявява: „Тази епикриза е от 21 до 25 януари. Не съм бил в болница „Пирогов” по това време. С никаква диагноза”.

 

След обстойна проверка в системите на болницата сме категорични: през месец януари 2021 година Стойчо Кацаров е хоспитализиран в „Пирогов” с негово знание, в негово присъствие и с неговата лична карта. Той е бил съвсем наясно, че за да се провери състоянието му след тежко преболедуван COVID-19 два месеца по-рано, трябва да си заплати изследванията или да постъпи в болница. Насочваме вниманието на НЗОК, че пътека за грижа за пациенти с постковид усложнения все още няма. В базата данни на „Пирогов” има и резултати от направени множество изследвания, сред които скенер, ЕКГ и пълен пакет клинико-лабораторни показатели.

 

2. Служителите на болницата сме потресени от опита за манипулация на обществото, внушвайки му се отново, че в „Пирогов” се правят фалшификации. Ето защо вече изпратихме писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояваме незабавно да освободи от длъжност здравния министър в служебното правителство, което е назначил. Копие от писмото е изпратено и до служебния министър-председател Стефан Янев. Двамата разполагат и с Декларация на служителите на „Пирогов”, подкрепна със събрани само за два часа близо 1000 подписа, в която категорично заявяваме, че няма да допуснем постигнато от нас през последните 15 месеца да се оспори, няма да допуснем името на стратегическа за страната болница като „Пирогов” да се петни, няма да допуснем опитите за разделение отвътре, няма да допуснем водещи специалисти да се откажат от професията си и че няма да допуснем личностни, финансови и лобистки интереси да рушат имиджа на съсловието и цялата система. Още по-обидно е, че едни немотивирани промени се извършват от служебно правителство в момент, в който вече има избран нов парламент.

 

3. В същото време вече сме възразили срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка. Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК!

 

Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си от управителя на НЗОК Петко Салчев, който също си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби и че „без да се работи, без да отчита дейност въпросното лечебно заведение е получило пари”.

 

Заявяваме: „Пирогов” работи в денонощен режим, откакто е създадена през 1951 г., справи се с COVID-19 вълните и е готова с изпитана организация, ако се стигне до нова заплаха. Не спираме работа и в протестен режим, както и в условията на целенасочени атаки и обиди. Категорични сме, че ще протестираме, докато не бъде възстановен нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор.

 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • Оставка - муцки АНТИбългарски вън !

  16 Юли 2021 16:27ч.

  ОСТАВКА на Кацаров и ОСТАВКА на цялото "служебно" правителство и ОСТАВКА на ментора им Радев! .. Муцки антиБЪЛГАРСКИ вън! ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И защо цял ден САМО за това пишете?

  16 Юли 2021 16:31ч.

  Нима НИЩО друго не се случва по света и у нас?! Това ли ви е "журналистиката"? Цяла Европа се тресе, но тук се пише само за "Пирогов"! Защо не пишете какво става във Франция, Испания, Англия, Италия и т.н.? Или просто пишете за да отвличате внимание...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Том Сойер

  16 Юли 2021 16:34ч.

  Ауууу, тормозели ги горките, искат да им спрат далаверата, ти да видиш.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "ащо не пишете какво става във Франция, Испания, Англия, Италия и т.н.?"

  16 Юли 2021 16:42ч.

  Защото са европейци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  16 Юли 2021 16:45ч.

  От 07.12.2017г. -“ Лекари от "Пирогов" протестираха с искане за оставката на изпълнителния директор проф. Балтов“ . Та на кои протестиращи да вярваме?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мечо Кух

  16 Юли 2021 16:50ч.

  Протестът е платен с част от парите откраднати от НЗОК

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  16 Юли 2021 16:55ч.

  Първи граждански протест срещу узурпиралия цялата власт натовски генерал, помежду другото български президент.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  16 Юли 2021 16:58ч.

  В случая лекарите или са манипулирани, или са си просто нагли. Това е типично източване на касата, чрез хоспитализиране заради безплатни изследвания. Обикновен човек щеше да бъде накаран да си плати, но на Кацаров е направена приятелска услуга. Той не е бил за хоспитализация и е трябвало да си плати. НЗОК е платила вместо него. БАЛТОВ ВЪН ! КАЦАРОВ СЪЩО, ЗАЩОТО СЕ Е СЪГЛАСИЛ НА ДАЛАВЕРАТА ! ДОЦЕНТЪТ СЪЩО, ЗАЩОТО МУ Е ПРЕДЛОЖИЛ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • с робите, така

  16 Юли 2021 17:06ч.

  RE : !!! на 16.07.2021 в 16:58 Точно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВКК

  16 Юли 2021 17:07ч.

  Към Мечо Кух Ама вярно си много КУХ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Факт

  16 Юли 2021 17:09ч.

  е, че никое от действащите лица в тази лекарско-пациентска драма не се е покрил със слава. Доколкото мога да се ориентирам, единият е предложил, другият е приел а третият си е затворил очите пред едно "приятелско" източване на здравната каса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Покрай ковида

  16 Юли 2021 17:15ч.

  направиха много за да развратят и част от лекарите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • http://www.focus-news.net/news/2021/07/15/2886802/le-figaro-frantsiya-desetki-hilyadi-izlyazoha-na-protesti-vav-frantsiya-i-gartsiya-sreshtu-covid-diktaturata.html

  16 Юли 2021 17:30ч.

  http://www.focus-news.net/news/2021/07/15/2886802/le-figaro-frantsiya-desetki-hilyadi-izlyazoha-na-protesti-vav-frantsiya-i-gartsiya-sreshtu-covid-diktaturata.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От Чужбина. ...

  16 Юли 2021 18:25ч.

  За никакъв Х не ставате. ...А че крадете-крадете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От чужбина 2

  16 Юли 2021 18:32ч.

  Тука има здрав контрол кой за какво е прегледан,приет,лекуван.Всичко е електронно.Та нали винаги. ....винаги....каквото и да правим се взима електронната здравна карта на пациента. Прегледът се плаща (в последствие се осребрява) ,същото важи и за манипулации....нали се плаща с банкова карта. ...издават се документи. ....в годината минимум 1 път здравната каса ми изпраща извлечение какво и къде е правено.Какво ми е въстановено от плащания. В аптеките същата работа.Лекарствата с рецепта са ми безплатни НО и там здравната карта....В БЪЛГАРИЯ за нищо не ставате.За нищо.Страдайте като сте прост народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черна дупка

  16 Юли 2021 18:35ч.

  Лекарската мафия е непробиваема като черна дупка - само лапа но навън и лъч не излиза. Ковидарщината много им се услади - и надбавките,и грабежа на НЗОК.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  16 Юли 2021 18:39ч.

  Ало, директорите се назначават от принципала, от МЗ, а не от подчинените! Знаете ли, че Директор не е професия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  16 Юли 2021 18:40ч.

  Саботажът на гербаджиите продължава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питанка

  16 Юли 2021 18:52ч.

  Тия не са ли на работа по това време ? Как вземат заплати за пълен месец, след като висят по улиците ? И защо са наизлезли с операционни екипи ? В нормалните страни с тези екипи си само в Болницата ! Навън се ходи цивилен ! Колко микроби внасят в болницата с тези екипи от улицата ? А с болничните чехли ? Какви са тия аматьорщини ? Тия от Пирогов чували ли са за аспеткиа, антисептика ? Много разбират от идеологическата дисциплина "ковид" ! Но са забравили алфата и бетата на медицината, срам !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  16 Юли 2021 19:00ч.

  Моят ппризив е:Махнете сегашната здравна система и върнете тая от социализма!Но сега се краде в такива космически мащаби,че никой няма да го направи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  16 Юли 2021 19:19ч.

  Кога комунистите са имали морал? Когато взривяваха, убиваха и съсипваха човешки съдби?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Защо не пишете какво става във Франция, Испания, Англия, Италия и т.н.?"

  16 Юли 2021 19:46ч.

  Френските граждани на бунт в отговор на планирането на задължителни паспорти за ваксини https://www.zerohedge.com/geopolitical/french-citizens-riot-response-plan-mandate-vaccine-passports?utm_campaign=&utm_content=Zerohedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter French Citizens Riot In Response To Plan To Mandatory Vaccine Passports THURSDAY, JUL 15, 2021 - 03:30 AM Authored by Paul Joseph Watson via Summit News, French citizens rioted in response to plans by President Macron to mandate vaccine passports to enter venues like shopping malls, restaurants bars, hospitals, bars, cafés and access public transport. Investors Have Given Up on a V-Shaped Recovery, BNY's Young Cautions As we highlighted yesterday, people will have to provide proof of vaccination or a negative COVID test to enter any of these sites from August onwards. Given that they would have to cover the bill for every single PCR test, the restrictions would make the vaccine de facto mandatory for anyone who wants to live a normal life. People in Paris responded on Bastille Day with an unruly protest that led to French police using tear gas to disperse the demonstrators. NOW - People chanting "Liberté" in Paris as they protest against mandatory vaccinations of health care workers and vaccination passports on Bastille Day (#14Juillet), a national holiday in France.pic.twitter.com/YrP4l0tXwy — Disclose.tv

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До дебилния "Българин на 16.07.2021 в 19:19"

  16 Юли 2021 19:53ч.

  Дебилчо, комунистите предотвратиха Третата национална катастрофа, сложиха край на Гражданската война на буржоазната власт срещу българския народ ("Клаха народа, както и турчин не го е клал...") и модернизираха България. Комунистите създадоха института "И.ПИРОГОВ". "...През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави - само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия - на 31-во място, Унгария - на 30-о, Полша - на 33-то, Румъния - на 41-во, Южна Корея - на 34-то. След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. - на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад. ..." Когато капитализмът удари, как човешкият капитал линее Васил Проданов https://trud.bg/article-5189904/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Потресаващ разказ за храната, която се предлага на болните в „Пирогов“.

  16 Юли 2021 20:03ч.

  Потресаващ разказ за храната, която се предлага на болните в „Пирогов“. Потресаващи разкрития за това как фирма доставя развалена храна за пациентите в най-големите болници в София и как инструктира служителите си да замаскират нарушението показа Нова тв. Оказва се, че продукти с отдавна изтекъл срок на годност са част от ежедневното меню на лекуващите се в болниците „Пирогов” и „Шейново”, като и в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Скандалните разкрития направиха бивши служители на фирмата-доставчик пред Нова тв. Mесо с изтекъл срок на годност, развалени яйца и прокиснало прясно и кисело мляко. Това се оказва, че са яли пациентите на едни от най-големите столични болници- Шейново, Пирогов и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Храната се приготвяла и доставяла от фирма „Ира- Ирена Георгиева“. https://duma.bg/potresavasht-razkaz-za-hranata-koyato-se-predlaga-na-bolnite-v-%E2%80%9Epirogov%E2%80%9C-i-%E2%80%9Esheynovo%E2%80%9C-n217985

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  16 Юли 2021 21:47ч.

  от 30 години пирогов се занимава с политика непрекъснато стачки непрекъснато нещо искат и защо аз ще си плащам скъпите изследвания на сърцето кацаров не е платил нищо ами нали сдс шаиката наложи тази здравна реформа защо пирогов не протестира срещу системата в здравеопазването един преглед 40 лв ако те преглежда професор една цена доцент друга прост доктор трета цена това е една простотия ама не протестират срещу нея

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Том Сойер на 16.07.2021 в 16:34 и 'Мечо Кух на 16.07.2021 в 16:50

  16 Юли 2021 22:13ч.

  ''Том Сойер на 16.07.2021 в 16:34 Ауууу, тормозели ги горките, искат да им спрат далаверата, ти да видиш.....'' и ''Мечо Кух на 16.07.2021 в 16:50 Протестът е платен с част от парите откраднати от НЗОК'' са най-прави е коментарите си! Вече 80% от лекарите станаха ''търговски дружествени далаверджий''! Мислят само за джоба си, а не за пациентите! Срам и позор за днешните лекари! На далавераджий се обърнахте ! С изключение на отиващите си честни и съвестни от тях 20% !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До гербарските мижитурки

  16 Юли 2021 23:22ч.

  Отлична работа на служебния кабинет! Опитват се да спрат всички течове от държавния бюджет и ще го направят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • голям политик станал държавник

  16 Юли 2021 23:33ч.

  Не съм ползвал услугите на Пирогов, но жената два пъти им е била пациент/клиент. Шапка им свалям!! Но затова, че болниците са търговски дружества ги кара да правят простотии. Всички са на ясно, че се правят фалшиви хоспитализации и Бог знае още какво за да се точи касата, а тя може и избирателно да няма капацитет да контролира. Като примери при проверка са Правителствена, Александровска, сега Пирогов, но това важи за почти всички болници защото заплатите на персонала зависи от търговията. Сега не трябва да плачат кат вдовица за ..., защото преди това, като ядоха кифтетата ни ривяха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да ПОМИСЛИМ, защо Радев и в двете си служебни

  17 Юли 2021 0:22ч.

  Здравната олигархия и ТЪРГОВСКАТА МЕДИЦИНА в България, от които всички се оплакваме са създадени от Иван КОСТОВ и здравните му министри зъболекаря Илко Семерджиев и д-р Стойчо Кацаров (специалист неизвестно по какво) ............ През 1999 г. СДС-правителството на КОСТОВ прие предложената от Семерджиев и Кацаров реформа в здравната система на България по АМЕРИКАНСКИ модел - ТЪРГОВСКА медицина! ...... Имаш пари - купуваш си лечение! ........... Да ПОМИСЛИМ ...... ЗАЩО в двете си СЛУЖЕБНИ правителства президента РАДЕВ назначава за здравни министри тези двамата "реформатори", създатели на болниците търговски дружества, и на здравните милионери - д-р Семерджиев в първото служебно правителство и д-р Кацаров във второто служебно правителство?!?!? ... Свършиха се лекарите в държавата ли, че ПРЕЗИДЕНТА Радев опря до двамата КОСТОВИ здравни министри?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ВКК

  17 Юли 2021 12:56ч.

  Аз че съм кух, кух съм, ама това не променя факта,че Балтов е повече крадец, отколкото лекар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи