Петър Стоянов: Много е глупаво да етикират Радев като кремълски политик

Петър Стоянов: Много е глупаво да етикират Радев като кремълски политик
"Българската десница не трябва да забравя, че преди да стане президент, издигнат от БСП, той е натовски, български генерал и това трябва да му се напомня непрекъснато и мисля, че той с удоволствие би приел. Институционално десницата е ГЕРБ. Когато идват лидерите на ЕНП, те се снимат няколко пъти с Борисов и Цветанов, а закусват с представители на нашите стари партии, което е обидно". Това коментира експрезидентът Петър Стоянов в предаването "Денят започва" по БНТ.

 

 Снимка: БНТ

 

"Аз мисля, че в момента президентът се нуждае от нещо, което няма да бъде разбрано от моите десни приятели. Това е една нова солидарност от българската десница. Много глупаво е да го натиква в ъгъла на левицата, да го етикират като кремълски политик. Българската десница трябва да организира конференции, на които да покани бившия натовски генерал и настоящия президент г-н Радев, за да говорят за НАТО и атлантическа солидарност. Това пречи страшно много на българската политика - суетата да бъдеш най-ляв или най-десен. Нямам никаква представа как ще се развие политическото му верую. Искрено се надявам да бъде успешен президент на България", каза в предаването Петър Стоянов.

По думите му, няма защо представителите на десницата, която се нарича автентична десница, да обвиняват Борисов или Цветанов, че се етикират като десни политици, защото те са направили всичко възможно това да се случи. "Теренът вдясно се разчисти. Господата от ДСБ нямат право да казват защо, ами защото вие го направихте. Нейният край за съжаление е предизвестен", посочи експрезидентът.

Той изтъкна още, че няма по-голяма глупост от това от сутрин до вечер да хулим държавата. "Трябва да се забравят празните приказки и лозунги. Вярвам в едно ново българско възраждане", каза Стоянов.

Не мога да разбера тона на някои наши историци за Македония, който се лута между сарказма, коментира още бившият държавен глава. По-груба провокация не мога да си представя, добави той. Договорът може да бъде подписан и ще бъде. Отношенията ще се развиват, но трябва винаги да е на една и съща основа. Не трябва да прекратяваме дебата за това, което се случва на Балканите, каза Петър Стоянов.

 

 

Коментари

  • Adolf

    11 Юли 2017 9:52ч.

    Не можел да разбере тона на историците за Македония.Абе льольо държавата Македония може да съществува единствено на антибългарска основа.В този смисъл всякакво признание на език и територия си е формено национално предателство.Никакъв договор не трябва да се подписва,докато не признаят,че са втора българска държава и говорят български език.Ако не искат,да си говорят с паметника на Александър Македонски на македонски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АРОГАНТ

    11 Юли 2017 10:32ч.

    "Искрено се надявам да бъде успешен президент на България", каза в предаването Петър Стоянов." ----------------------------------------------------------------------------------- Ами той и сега си е успешен за разлика от теб и розовичкия Роско. http://picbg.net/u/337/39928/786544.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юли 2017 11:21ч.

    "Българската десница не трябва да забравя, че преди да стане президент, издигнат от БСП, той е натовски, български генерал и това трябва ....." Няма българска десница, Стоянов .... няма, и това е истината, както няма и пазарна икономика... освен отделни хора с интелигентно и нормално пазарно мислене, натикани в кьошето! Стоянов, Софиянски и т.н., дето гласувахме като слепи за вас, не ви ли е срам от себе си... щото България все пак ще изплува, вярвам в това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде, айде!

    11 Юли 2017 11:43ч.

    "...преди да стане президент, издигнат от БСП, той е натовски, български генерал и това трябва да му се напомня непрекъснато и мисля, че той с удоволствие би приел." Аз пък, вярвам и повечето българи, мисля че преди да стане президент, натовски генерал, Радев е бил български офицер! Именно български а не натовски, проамерикански или проевропейски а БЪЛГАРСКИ!!! За това над 2 000 000 000 родолюбци дадоха гласът си за Радев. Защото постави Родината на първо место, не някакви измислени култи-мулти еврогейски ценности. Петьо Коня е ясен. Който му плати повече, толкова, другото са обичайните му кухи дрънканици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мнение

    11 Юли 2017 12:02ч.

    Едно е сигурно: Радев няма да тръгне за заменя кирилицата за латиница! И между другото: Господин бивши президент, преди да анализирате десницата в България, разкажете за собствения си принос към нея. Какво направихте или не направихте, че се стигна в тази патова ситуация - бивши комунисти да са първи десни?!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТОВСКИ "президент"

    11 Юли 2017 13:19ч.

    Леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни, леви - десни! Г-н Стоянов, пийте си хапчетата! Ако не са в левия джоб на сакото, ще са в десния! Ако не са в левия шкаф на бюрото, ще са в десния! Какви БОКЛУЦИ е раждала, ражда и днес българска майка помиярска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    11 Юли 2017 15:11ч.

    Добре е най-сетне да започне да се прави разлика между русофилство и леви идеи. А пък между русофилство и зависимости от Кремъл също. Има достатъчно примери, че пряка зависимост между тези политически нагласи и позиции няма. От мнението на Благоев и Кирков за Русия до днешните връзки на управляващите в Москва с десни европейски политици. И това не може и не може да се разбере. За един български политик националните интереси трябва да стоят над всичко и до този момент Радев не е дал поводи да бъде критикуван за това, щеше да е добре, ако Стоянов се беше вглеждал така внимателно и в Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    11 Юли 2017 21:09ч.

    "Старото куче" си е Старо куче, но лисичи нрав. Може би се сеща за " Кажи си , Иване !" и последствията от това за говорещият с теменужките и десния му проект. И подсеща за възможното : " Кажи си Бойко ! " и прочие нататък.... . А дано !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи