Петков: Рестартираме дейността на Националния съвет по антикорупция

Петков: Рестартираме дейността на Националния съвет по антикорупция

Три акцента отбеляза в началото на заседанието на Министерския съвет министър-председателят Кирил Петков.

"Възлагам на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите заедно с министъра на труда и социалната политика да изработят пакет "Великденска подкрепа" за най-нуждаещите се българи, за да посрещнат по-високите цени на храните заради войната в Украйна. Надявам се, че следващата седмица ще има такъв пакет, за да подкрепим хората да посрещнат великденските празници, въпреки войната в Украйна", обяви той.

Програмата 60/40 ще бъде удължена до края на юни, въпреки че вече няма да се удължава извънредната епидемична обстановка. Реално помощта за фирмите ще продължи в следващите 3 месеца, подчерта той.

Ще бъде рестартирана дейността на Националния съвет по антикорупционни политики към МС. Заедно с министерството на вътрешните работи, на правосъдието, главен инспекторат, ние ще трябва да засилим нашите политики срещу корупцията, която знаем, че е най-големият крадец на стандарта на живот в България, каза още Петков.

Проект на решение за приемане на План за действие за 2022 г. за изпълнение на Националната стратегия за превенция и борба с нередностите и измамите, засягащи финансовите интереси на ЕС, за периода 2021 - 2027 г. предстои да разгледа правителството на редовно заседание в сряда, от 10:00 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министрите се очаква да приемат проект на решение за предложение до президента на България за награждаване с орден "Стара планина" Втора степен.

Кабинетът предстои да приеме и Проект на решение за одобряване на всеобхватна оценка на потенциала за прилагане на високоефективно комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия и на ефективни районни отоплителни и охладителни системи в България.

 

 

Източник: dariknews.bg

 

 


 

Коментари

Напиши коментар

Откажи