Петима от ДСБ искат Атанасов незабавно да бъде изключен от партията

Петима от ДСБ искат Атанасов незабавно да бъде изключен от партията

Петима членове на "Демократи за силна България" искат председателят ген. Атанас Атанасов да бъде изключен. Причината - възпрепятствал е функционирането на върховния орган на партията - Националното събрание. 

Владимир Великов, депутатът от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев са изпратили жалба до съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев и опозиционният клуб в "Да, България" - "9 декември", в която искат незабавното отстраняване на Атанасов от ДСБ.

"С грубото си и системно погазване на Устава на ДСБ Атанасов е воденичен камък не само за ДСБ, не само за коалицията "Демократична България". Той е воденичен камък за претенциите на цялата демократична общност да бъде водач на усилията на страната към благоденствие чрез съдебна реформа и правов ред", пишат петимата от ДСБ в писмото, съобщи "Оффнюз".

Според тях Атанасов няма желание да спазва устава на собствената си партия и не би трябвало да заема и поста зам.-председател на парламента, защото не може да "олицетворява върховенството на закона в парламентарната република". В писмото посочват, че по време на свое участие в "Панорама" по БНТ Атанасов е казал, че ДБ "се кани да иска третия мандат и да търси подкрепата на ГЕРБ за демонтиране на корумпираната Борисова държава".

Искащите Атанасов да бъде отстранен настояват представителите на коалицията "Демократична България", от която е част ДСБ, да отговорят дали корупционният модел в държавата може да бъде преборен през корупция на партийно ниво и дали може върховенството на правото в държавата да бъде постигнато без върховенство на правото в собствената партия.

"Тук не говорим за вътрешен за ДСБ проблем. Атанасов е съпредседател на коалицията", пишат Владимир Великов, Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев.

В случай, че жалбата им не бъде разгледана в най-кратък срок, членовете на ДСБ ще отнесат жалбата си към Софийски градски съд.

Коментари

  • old_beggar

    09 Яну 2023 14:46ч.

    мистър 50 цента (mr. ¢50 height)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милианк

    09 Яну 2023 14:49ч.

    Ма, как така, бе? Сектата не може да остане без лицето си! Този красив, висок мъж е всичко, което имат костовистите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Църен Ванко

    09 Яну 2023 14:51ч.

    @Милианк Ти сега не ги обиждай на "костовисти", че Дачкоф е най-големия от всички костовисти. А, и е леко ранима душа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    09 Яну 2023 15:08ч.

    Чудесна идея - изключете го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аааааа Не!

    10 Яну 2023 1:13ч.

    Не посягайте на тази мъничка икона на костовизма! Щом в микро-нано партията ДБ/ЛГБТ има и опозиционен клуб всичко е наред! Без генНаско животът ще сив и скучен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жеко Иванов

    09 Яну 2023 15:54ч.

    Ванко, Дачков отчете като грешка захласването си по Костов и се извини за тази грешка в преценката си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    09 Яну 2023 17:05ч.

    хахахахаха голяма тъпота в тая наша мила родина ! И няма оправяне -Никагда !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    09 Яну 2023 17:54ч.

    Едноклетъчните се делят чрез прищъпване. При нас така делят делят "партиийните проекти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛИДЕРЪТ НА ДСБ АТАНАС АТАНАСОВ Е БИЛ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ /резидент на агентурна мрежа/, но иначе уж се бори за лустрация:0

    09 Яну 2023 17:58ч.

    Неговият водещ офицер е ген. Георги Силянов /който се преименува като Щилянов/, който се занимаваше с агентите във Възродителния процес, БПЦ и останалите вероизповедания. Той (беше оставен) продаде на 2 западни служби агентурна мрежа. Баща му на Атанасов работи като ДС агент в БДЖ. Завършва рабфак по право и подписва съгласие да сътрудничи като агент на ДС във Възродителния процес като условие да се ожени ---> https://www.youtube.com/watch?v=QrTyfyAOhuwhttps://www.youtube.com/watch?v=QrTyfyAOhuw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .......

    09 Яну 2023 18:05ч.

    Атанас Атанасов е син на Петър Атанасов. Бащата е бил сътрудник на ОУ на МВР-Русе-ДС – управление II. Преведено на обикновен език, бащата на Атанасов е бил успешен сътрудник на Областното управление на Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност (ДС) в Русе. След не особено успешните резултати от обученито си в техникума по ЖП транспорт в Русе, Атанас Атанасов се оказва с минимални шансове да влезе в университет. Обръща се за подкрепа към баща си, който логично моли за помощ ръководещия го офицер от Второ главно управление на ДС (ОУ в Русе) Марин Н. Офицерът от Второ главно Марин Н. реагира положително на молбата на бащата и съдейства на Атанас Атанасов да влезе в СУ „Климент Охридски“ по партийна линия (квотата на БКП). Атанас Атанасов („малкият Атанасов“, както го нарича първият му ръководител) на свой ред подписва декларация за сътрудничество и се доказва като „особено активен през студентските си години“. След завършването следва частично известната биография – съдия и прокурор в комунистическата правораздавателна система и директор на районната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Разград, вече след промените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ген. Наско вкара кръга „Монтерей” в парламента

    09 Яну 2023 18:11ч.

    Избрал си е за съветник в НС Веселин Марков, който е пенсиониран ръководен служител на ДАНС и дясна ръка на бившия шеф на спецслужбата Иван Драшков. ---> https://dnesnews.bg/%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%b2%d0%ba%d0%b0%d1%80/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    09 Яну 2023 18:58ч.

    Нидейти така бе, баш гномчето ли ? Това същество ка к ще приеме таз награда? Ми то шъ съ разбулей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Младенов

    09 Яну 2023 23:26ч.

    Преди три месеца написах, че т.н. генерал Атанасов е най-виновен за окаяното състояние на ДСБ. От 2000 г. не е направил едно добро, когато изгони от България Майкъл Чорни. От тогава до сега говори и върши само глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС катърът Селянски

    10 Яну 2023 0:43ч.

    Наско инч-хай бил "воденичен камък", а пък аз си мислех, че е куха "шамандура", плуваща отгоре?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи