Пет самоубийства на студенти през последните четири месеца в Кеймбридж

Пет самоубийства на студенти през последните четири месеца в Кеймбридж

Университетът търси причините за смъртта на възпитаниците си

Пет случая на самоубийство или предполагаемо самоубийство през последните четири месеца бяха регистрирани в Кеймбридж. Прочутият вуз в града започна преразглеждане на програмата си за подкрепа на психичното здраве, съобщи в. "Дейли мейл".

Професор Греам Вирго, старши заместник ректор по образованието, каза, че смъртните случаи са разтревожили цялата университетска общност и ръководството работи усилено с националната здравна система и агенциите за обществено здраве, за да се изяснят причините, провокирали трагичната смърт на студентите.

Петте трагедии в университета са се случили между март и юни тази година, като само една от тях е потвърдена като самоубийство от съдебен лекар, останалите четири до момента се третират като предполагаеми самоубийства.

Две от жертвите са 20-годишният второкурсник Даниел Фрай и 34-годишната първокурсничка Ясмин Лажоа.

Даниел загина през март 2022 г., а Ясмин през май заедно с още двама възпитаници на учебното заведение. Също така има и още един смъртен случай от юни.

Внезапната смърт на Даниел Фрай засегна множество възпитаници на елитния университет. Негови приятели и съученици го описват като човек, който е давал всичко от себе си, за да помогне на новоприетите студенти да се установят в Кеймбридж.

Ашли - негова близка приятелка разказва как при излизания Даниел е имал традицията да предизвиква приятелите си да се социализират с възможно най-много хора за една вечер. Рекордът му бил 14 души, а нейният едва 2-ма човека. Според нея всеки, който срещне Даниел, би се влюбил в него.

Д-р Бил Фостър - научен ръководител на Даниел Фрай споделя за последната си среща със студента, броени дни преди трагичната смърт: "Никога не съм го виждал по-щастлив. И двамата знаехме, че е написал най-доброто есе. Той безстрашно се зае с изследването на човечеството в най-лошите му проявления. Най-хуманните и най-нежните души схващат пълния ужас от изучаването на войната и геноцида, защото разбират какъв е залогът. Даниел беше от тези души. Той бе чудесен историк, което е най-голямата чест, която мога да изразя."

Разследването на смъртта му установи, че той не е имал контакт с консултантските служби на колежа. Неговият лекар потвърди, че няма история на психични проблеми.

Ясмин Лажоа почина дни след 34-тия си рожден ден. Нейните приятели твърдят, че тя сама е посегнала на живота си, но разследването все още не е потвърдило тази версия.

Вики Тейлър коментира смъртта на дъщеря си Ямин с думите, че всички са съсипани от смъртта й, че ще липсва на цялото семейство. Надява се Ясмин да е на по-добро място и да е намерила мир.

Броят на случаите на самоубийства и предполагаеми самоубийства в Кеймбридж тази година е равен с броят на самоубийствата, които университета е претърпял за последните четири години, твърдят социологически проучвания.

Професор Вирго коментира за Би Би Си, че всички смъртни случаи в университета са много тревожни и ръководството не е в състояние да спекулира какво е провокирало тези трагедии. И добави, че Кеймбридж ще увеличи инвестициите в университетската консултантска служба и специализираните съветници, за да се даде възможност за ранно идентифициране на студенти в риск.


Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • софиянец

    11 Юли 2022 18:11ч.

    ами да си преразгледат таксите, шото повеето им отрочета трябва да си играят на кирчо§кокорчо, ако има кво да се гепи де, щото иначе ще си платят студентският заемслед около 55-58 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Юли 2022 22:19ч.

    Задължили са ги да си карат стажа при Промяната на кирчо и асенчо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Британски учени доказаха

    11 Юли 2022 18:25ч.

    че има пряка зависимост между агресията на Путин в Украйна , самоубийствата и изтъняването на черупките при кокошките носачки. Те призовават руската армия да прекрати своята инвазия и да се предаде в името на младите студенти и здравите яйца за Великден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    11 Юли 2022 18:57ч.

    завръщане в Бъдещето, щото принципно, поне преди 4-5 петилетки си играеха с шоколадои зайци и яйца - сега явно ще е с фекални такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    11 Юли 2022 20:22ч.

    Какво са щудирали самоубилите се студенти? В кой курс са били? Имали ли са общ преподавател? Има ли опити за самоубийство сред професорите в Кеймбридж? Слуша ли се в университета меланхоличната песен Gloomy Sunday, предизвикала мърна от самоубийства - https://www.youtube.com/watch?v=KUCyjDOlnPU ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива неща се случват,

    11 Юли 2022 22:23ч.

    когато няма място за Бог в сърцата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ричи

    11 Юли 2022 23:32ч.

    Ами студентските заеми нали ги опрощават след 65 години ? Защо страдат студентите ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Филби

    12 Юли 2022 8:27ч.

    Новата кеймбриджка петорка ! Самоубили са се от страх да не ги разкрият че са агенти на Путин !...Оглеждайте се. Навсякъде се крият руски агенти ! Проверявайте си и нощните гърнета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пет самоубийства на студенти през последните четири месеца в Кеймбридж

    12 Юли 2022 9:31ч.

    Некоя секта е пуснала пипала при умните и красивите в Кембрийдж?! Как е хавата в Харвард? там суицидът на мода ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи