Пенсиониран украински офицер предрече на Часов Яр съдбата на Бахмут и Авдеевка

Пенсиониран украински офицер предрече на Часов Яр съдбата на Бахмут и Авдеевка

Снимка: Уикипедия

Лошата защита на Часов Яр по фланговете може да доведе до обкръжаването на града от руските войски. Това мнение изрази пенсионираният майор от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Игор Лапин в интервю за неговия канал в YouTube с бившия депутат от Радата Борислав Береза, съобщава ТАСС.

Правейки паралели между настоящата ситуация в града и сблъсъците в Артемовск (украинско име - Бахмут) и Авдеевка, Лапин отбеляза, че „същата история очаква Часов Яр“. Според него градът е добре защитен в случай на фронтална атака, така че подобен сценарий му се струва малко вероятен.

Преди ден генералът от въоръжените сили на Украйна в оставка Сергей Кривонос заяви, че най-застрашителната ситуация за украинската армия в момента се е развила в района на Часов Яр.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руските войски са нанесли огън по личния състав на няколко украински бригади край Часов Яр, заели по-изгодни позиции. Във вторник съветникът на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски съобщи на ТАСС за превземането на няколко стратегически укрепени района на украинските въоръжени сили край Часов Яр. Боевете за един от ключовите центрове на украинските въоръжени сили - град Часов Яр - може да започнат в скоро време, каза Кимаковски.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • >>>

    03 Апр 2024 16:31ч.

    Какво има да предрича, то е ясно! И аз мога да предрека, че до края на годината и Киев го чака същата съдба...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka e няма нужда от предричане - Въоръжението е изчерпано, хората избити .. няма нужда от анализ - Украйна вече не е държава!

    03 Апр 2024 17:54ч.

    Няма институции, няма бъдеще ... Обрекоха я алчните за пари и власт хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    03 Апр 2024 16:59ч.

    Аз предричам, че наши мажоретки няма да отидат да се бият за Украйна и ще разпространяват джендърменското си вероизповедание във форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братя украинци, обръщайте оръжието срещу тия дето ви спонсорират, иначе спасение няма да има

    03 Апр 2024 17:58ч.

    "Където минава елен, ще мине и руски войник. ............. Там, където еленът няма да мине, все пак ще мине руски войник" - А. Суворов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    03 Апр 2024 18:33ч.

    Да не говорим пък какво ще остане, откъдето мине сърдита сибирска мечка, насила изкарана от бърлогата! След нея - тишина... :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    03 Апр 2024 18:43ч.

    Чувам че ЕС гласи нов пакет от 100 млрд. евро в помощ за 404.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    03 Апр 2024 19:39ч.

    Руснаците сгазиха Иванское (между Бахмут и Часов Яр). В Часов Яр няма никой вече. И ако обичате - Бахмут не е украинското име на руското Артьомовск! На украински е Артемивск! Това е стар град, който е кръстен на река Бахмут. Малко си извадете си учебниците по история. Бахмут е наименование от Близкия Изток и няма нищо общо с украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    03 Апр 2024 21:50ч.

    Украйна поиска да ѝ бъдат предадени всички налични батареи Patriot на света https://epicenter.bg/article/Ukrayna-poiska-da---badat-predadeni-vsichki-nalichni-batarei-Patriot-na-sveta/345703/7/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи