Партията на Жан Виденов обяви кой още влиза в нея, Таско Ерменков отрече да напуска БСП

Партията на Жан Виденов обяви кой още влиза в нея, Таско Ерменков отрече да напуска БСП
Новата партия, с която бившият премиер на БСП Жан Виденов се завръща в политиката - "Лява алтернатива", за първи път излезе с официално съобщение до медиите, в което обяви целите си и обяви още известни имена, които влизат в нея. Формацията, която направи заявка да се яви на предсрочните избори на 11 юли, ще бъде структурирана след 11 юни, когато официално ще бъде избран и неин лидер, съобщава dir.bg.

Жан Виденов, Таско Ерменков

 

В предизборния си апел от "Лява алтернатива заявяват": "След три десетилетия перестроечни злоупотреби с Конституцията от 1991 г., страната ни отново е пред избор, отново е на кръстопът. И след последните безплодни избори България отчаяно се нуждае от алтернатива на компрадорско-олигархичният модел, наложил се в крайна сметка у нас. Изборите дадоха единствено примери на всеобщо бягство от отговорност за страната. Нараства тревогата, че вотът на 11 юли няма да бъде крачка напред. "Перестройката" завършва с позор и всеобщо презрение пред очите ни, но надеждна, стабилна и общоприемлива алтернатива няма. Нещо повече - рисковете от предателство на националните интереси в периода на политическото безвремие нарастват. Международните тенденции в региона и в света са по-тревожни от всякога през последните три десетилетия.

Но има и лява алтернатива, и ние сме част от нейните бойци, която винаги е била с вас и се е борила - със стиснати зъби и сред всеобщи пошли издевателства - за националната кауза и българската държавност.

Само Лявата Алтернатива може да устои на сриването на бездруго скромния стандарт на живот и на самата, постоянно рушаща се, нова българска средна класа. Макар и с леви убеждения, ние сме в съюз със здравите консервативни инстинкти, съхранили българщината през столетията. Нямаме (и никога не сме имали) колебания в борбата срещу безумните и антихуманни идеи за "пост човечество и индустрия".

От новата партия се обявяват "срещу налагането, окопаването и плоденето на все по-нагла паразитна чиновническа прослойка - изпълнител на корупционни схеми, с които изсмуква държавните ресурси, събирани от нашите данъци, която арогантно репресира и тормози гражданите и фирмите, вместо да ги обслужва и накрая под "политически и съдебен чадър" дори не носи отговорност за своите безобразия и за вредите, които нанася на гражданите и на обществото. Съмишлениците на Виденов са също "срещу преднамереното ни въвличане в конфликт с традиционните ни приятели - руси, сърби, гърци и румънци; срещу налаганата ни от Запада (под маската на "колективната сигурност в Европа") на "военно-идеологическа русофобия".

В съобщението са изредени имената на 32 души от Инициативния комитет на формацията. В него правят впечатление бившият министър на здравеопазването Мими Виткова, бившият министър на индустрията в правителството "Беров" Румен Биков, Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер в правителството на Виденов, бившия депутат от "Атака" Станислав Станилов, както и Петя Паликрушева - съучредител и настоящ ръководител на Движение "Че Гевара", автор в прокремълския сайт "НюзФронт".

 

Ето и пълния текст, който "Лява алтернатива" изпрати до медиите.

 

Предизборен апел

 

След три десетилетия перестроечни злоупотреби с Конституцията от 1991 г., страната ни отново е пред избор, отново е на кръстопът. И след последните безплодни избори България отчаяно се нуждае от алтернатива на компрадорско-олигархичният модел, наложил се в крайна сметка у нас. Изборите дадоха единствено примери на всеобщо бягство от отговорност за страната. Нараства тревогата, че вотът на 11 юли няма да бъде крачка напред. „Перестройката“ завършва с позор и всеобщо презрение пред очите ни, но надеждна, стабилна и общоприемлива алтернатива няма. Нещо повече – рисковете от предателство на националните интереси в периода на политическото безвремие нарастват. Международните тенденции в региона и в света са по-тревожни от всякога през последните три десетилетия.

Номенклатурно-олигархичната „перестройка“ създаде българската олигархия и дълбока държава, нямащи нищо общо дори с модерния и цивилизован капитализъм. Едва-едва извоювалата авторитет пред обществото висока средна класа се гъне под натиска на откровено архаични модели, порядки и типажи. Ресурсът й да защитава и възпроизвежда държавните институции се изчерпва. Десните идеи (и все по- истеричния антикомунизъм) вкарват властовите елити в очевидна безпътица и срещат напълно обяснимо недоверие, гняв и съпротива от страна на избирателите.

Но има и лява алтернатива, и ние сме част от нейните бойци, която винаги е била с вас и се е борила – със стиснати зъби и сред всеобщи пошли издевателства - за националната кауза и българската държавност.

Само Лявата Алтернатива може да устои на сриването на бездруго скромния стандарт на живот и на самата, постоянно рушаща се, нова българска средна класа. Макар и с леви убеждения, ние сме в съюз със здравите консервативни инстинкти, съхранили българщината през столетията. Нямаме (и никога не сме имали) колебания в борбата срещу безумните и антихуманни идеи за „пост човечество и индустрия“.

Само Лявата алтернатива все още устоява на настъплението на глобалния либерализъм и на десницата срещу хората на труда. Но ние сме противници и на съблазните на „евро - лявото”, разбирано единствено като „усвояване на фондове“ (някои от които рушителни за националната държавност). През нас няма да мине и онова „ляво”, което е рекетьор за абсурдни малцинствени привилегии и скрит лобист на озъбени олигархични интереси.

Само Лявата Алтернатива се е противопоставяла решително през годините на съсипването на националния суверенитет – от външни (понякога – почти всесилни) врагове – и от наши вътрешни „обичайни и банални“ (до безочливост) предатели. Само тя отчаяно отстояваше националните граници, достойнство и суверенитет - с неподправено родолюбие в сърцата.

Днес нашата мисия е в това, да дадем надежда на всички, които жадуват и са готови да се борят за справедливост и за демократична и социална държава; за това, щото България да бъде наистина „чиста и свята република“, както ни завеща Апостолът на свободата.

Ние, долуподписаните, апелираме към огромната маса обезверени леви хора – с България в сърцата – бъдете с нас в тази наша битка! Доверете ни се – ние никога не сме ви предавали!

Ангажираме се да сформираме около тази наша инициатива устойчива предизборна коалиция на ляво мислещи родолюбци, с които да отстоим България в предстоящите европейски и световни катаклизми.

 

НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО НЯМА ДА СЕ УМОРИМ, УПЛАШИМ И ОТЧАЯМЕ – САМО И САМО:

page1image46528960.png

1. ЗА ДА върнем на българските граждани усещането за общност – със своя история, с национални

идеали, стремежи и цели;

2. ЗА ДА напомним за достойнството на българите – като равни и равноправни на другите

европейски граждани и достойнството на България – като равна и равноправна с другите нации;

3. ЗА ДА отстоим своя суверенитет във възродената за третото хилядолетия Европа на Отечествата

и за да защитим правото си на свободна и горда хилядолетна нация – сами да избираме своите

приятели – както и да изобличаваме своите врагове;

4. ЗА ДА съхраним своята автентична история, национални традиции, автентичен културен код на

нацията и традиционното българско семейство - като се опрем (включително – атеистите сред нас) на

православната религия и я свържем със социалните идеи и ценности;

7. ЗА ДА можем да изразяваме свободно възгледите си във всички български (и регистрирани в

България) публични и частни медии – без ограниченията на криворазбраната политическа коректност

и на фалшивите новини;

8. ЗА ДА можем да критикуваме свободно управляващите, да не допускаме намесата им в личния си

живот и данни по измислени „извънредни ситуации и заплахи за сигурността“; да получаваме всяка

интересуваща ни информация за публичните дела – както и уважително административно обслужване;

9. ЗА ДА подкрепим българските граждани, които са запазили (и в инак дълбоко разделеното

българско общество) своите демократични възгледи - и искат демократично управление на

държавата с активно гражданско участие чрез пряка демокрация, осъществявана чрез национални и

местни референдуми;

10. ЗА ДА имаме равен шанс за справедливо правосъдие ,което да наказва кражбите, грабежите,

корупцията и престъпленията над собствеността на гражданите и за да сме сигурни най-сетне, че

нарушаването на изконни права на личността, прогласени в Конвенцията за правата на човека и в

Българската конституция, ще бъде третирано като престъпление и наказвано – с особена строгост,

ако е извършвано от представители на властта.

page1image46405632.png

НИЕ СМЕ ЗА:

 

МОДЕРНА ТЕХНОЛОГИЧНА И СОЦИАЛИЗИРАНА ИКОНОМИКА; ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И НА СОЦИАЛНИТЕ

СИСТЕМИ:

 

ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА, В КОЯТО СА ГАРАНТИРАНИ ПРАВАТА НА ЛИЧНОСТТА, ХУМАНИЗМЪТ В

page2image46198400.png

ЧОВЕШКИТЕ ОТНОШЕНИЯ И ДОСТОЙНСТВОТО НА ВСЕКИ; ЗА

1. ЗА истинска индустриална модернизация, която да върне България сред развитите европейски

държави и да спре „изтичането на мозъци“ и на национален доход от страната – за една икономика

основаваща се на предприемачество, отговорност и почтена конкуренция, регулирана от държавата

чрез закони, с които се осигурява стабилна, дълготрайна и предвидима конкурентна бизнес среда.

2. ЗА подкрепа на социално отговорния национален капитал, който разчита на квалификацията и

уменията на своите мениджъри и работници – за да създава блага и работни места;

3. ЗА подкрепа и насърчаване на хората на труда, за да имат шанс да успяват с образование, с труд,

с предприемчивост, с отговорност, с постоянство – и с увереност, че е достойно да живееш така;

4. ЗА завръщане на Държавата ни в отговорността за националния макроикономически комплекс,

който осигурява заетостта и материалните баланси – в новите, но рискови, технологични сектори;

в секторите, свързани с националната сигурност; в секторите, осигуряващи социалната политика,

политиката в образованието, здравеопазването и социалните грижи;

5. ЗА решителна реформа на данъчната политика с цел стимулиране на местния малък и среден

бизнес, ориентиран главно към вътрешния пазар и към предлагането на масови стоки и услуги;

6. ЗА решителна защита на българската енергетика и тежка индустрия, българския международен

транспорт и инфраструктура, българското крупно земеделие и международен туризъм – от натиска

на откровените „зелени талибани” от Запад, които открито и лобистки задвижват нова вълна на

деиндустриализация в полза на международните ни конкуренти;

7. ЗА насърчаване на комасацията на земята и на окрупняването на земеделските стопанства – с

всичките достъпни съвременни средства – включително данъчните; за подкрепя на родното

производство на месо ,плодове и зеленчуци; за защита на българските гори ;

8. ЗА спасение на изнемогващата (от започналия глобален спад и цивилизациона и демографска

криза) нова средна класа и за изглаждане на отношенията й с хората на труда с пенсионерите;

9. ЗА безкомпромисно налагане на солидарността и справедливостта в политиката на доходите –

от труд и предприемачество, от пенсия за прослужено време и възраст – и особено към тези, които

се нуждаят от подкрепата на обществото и държавата.

10. ЗА ограничаване и постепенно преобръщане на процесите на деградация в духовността,

културата и нравите – и преди всичко в образованието, медиите и масовата култура.

page3image46253376.png

НИЕ СМЕ ПРОТИВ:


ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛОТО ГЛОБАЛНО НАСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И СРЕЩУ ПРАВАТА НА ЛИЧНОСТТА; ПРОТИВ ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО ИЗОСТРЯНЕ НА НЕРАВЕНСТВАТА МЕЖДУ „ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД“ – И „ОСТАНАЛИЯ СВЯТ“:

1. ПРОТИВ едностранчивата данъчна политика, базирана почти изцяло на косвените данъци, против по-нататъшното протежиране на богатите слоеве от справедливо плащане на по-високи данъци при „стръмна скала“; против откровения саботаж на властите срещу семейно подоходно облагане;
2. ПРОТИВ късогледата и хаотична политика на увеличаване на публичния дълг, против лишената от елементарни критерии и стратегическа прозорливост всеядност в „усвояването на фондовете“; 3. ПРОТИВ наглата клептокрация от евро-рентиерски (и – едновременно – от съвсем ориенталски) тип, създала паралелна икономика, която се храни само от субсидии и държавни и еврогрантове; 4.ПРОТИВнагласенитепоръчкии договоритезаизбранифирми;противвечниянашенски„Раздавач на порции“ – в окопалите се в местната власт семейни и етно-мафиотски структури;

4. ПРОТИВ усложнената и непрозрачна (с откровено корупционни и лобистки намерения) система за обществените поръчки и концесии; против постоянните опити за изваждане на „своите“ фирми на властимащите извън съдебния, обществения и държавен контрол;
5. ПРОТИВ властовото протежиране на концесионерите и естествените монополисти – и против наглото прехвърляне на несвойствените им разходи и свръхпечалби върху крайния клиент;

6. ПРОТИВ задълбочаването на неравенството при очаквания спад в стандарта на живот, против лицемерното и цинично изоставяне и обричане на безпомощните – но и против наглото висене на чужд гръб (на здрави и прави социални слоеве);
7. ПРОТИВ продължаващата демагогия на властниците с почти проваления вече „втори стълб на пенсионното осигуряване“, против експериментите с “швейцарското правило“; против практиката държавните служители и институции да не начисляват и да не плащат дължимите си осигуровки; 8. ПРОТИВ свеждането на всичко в системата на общественото здравеопазване единствено и само до пари – против продължаващия здравен рекет, превърнал българина в най-доплащащия от джоба си пациент в Европа; против замазването (от страна на имитационния „самоконтрол“ на лекарската гилдия) на лекарските грешки и престъпления срещу пациента;

9. ПРОТИВ по-нататъшната деградация на образователната система – със сурогати като „дуално обучение“, „свръхранна специализация“, „дистанционно образование“ – и с късно-соросоидното откъсване на образованието от възпитанието; против едностранното формиране на „граждани на света“ (които са всичко друго, но не и родолюбиви и обичащи своята родина патриоти); против отпадането на цели слоеве и етноси, които дори не научават български език;

10. ПРОТИВ самоцелното плодене на държавни „вузове за професори“ (особено – „дистанционни форми“ и „филиали“), против упоритото бавене на отдавна презрялото окрупняване на държавните ВУЗ – в до една дузина наистина качествени и привлекателни български университети.

НИЕ НЯМА ДА СЕ ПОКОЛЕБАЕМ ДА СЕ БОРИМ – (С ВСИЧКИ ДОСТЪПНИ НИ ЗАКОННИ СРЕДСТВА):

page3image46253376.png 

1. СРЕЩУ олигархията, която се е окопала в господстващите кръгове и държи контрола върху

институциите; срещу продължаващата престъпна и нагла злоупотреба на олигархичните власти (на

всички нива) с „джобните“ им прокурори, съдии, следователи – и техните собствени местни

мафийки; срещу превръщането на Прокуратурата и специализирания съд в орган за репресия и

„страхуване“ на гражданите; срещу граничещата с национална измяна на магистратите „активни

мероприятия“ и „оперативни комбинации“ (между хибридно-воюващи помежду си Велики Сили);

2. СРЕЩУ налагането, окопаването и плоденето на все по-нагла паразитна чиновническа прослойка

- изпълнител на корупционни схеми ,с които изсмуква държавните ресурси, събирани от нашите

данъци, която арогантно репресира и тормози гражданите и фирмите, вместо да ги обслужва и

накрая под „политически и съдебен чадър“ дори не носи отговорност за своите безобразия и за

вредите, които нанася на гражданите и на обществото.

3. СРЕЩУ продължаващата десетилетна дискредитация на отговорните, прями и умеещи да носят

отговорност за думите и делата си политици, държавници, общественици, професионални авторитети;

срещу станалото вече нетърпимо падение на политическата култура и нрави на „новите партийни

елити“ и налагащия се диктаторски и демагогски стил на обществен и политически дебат; срещу

налагането на фалшиви, развращаващи и чужди на националния ни характер „авторитети“ и „модели

за подражание“; срещу всеобщото цинично убеждение, че „всичко е пари, покровителства и връзки“;

4. СРЕЩУ очевидната тенденция у медиите (даже – у „обществените“) да изпълняват своеобразни

„мокри медийни поръчки“; срещу протежирането им (от страна на властите) - пред засегнатите от

тях граждани; срещу налагането на уличния език, безотговорните импровизации, дебелашките

шутовщини, истеричния дискурс, плъзгането по повърхността в медиите;

5. СРЕЩУ ожесточилата се напоследък война на „Дълбокото Еврочиновничество“ (главно – това

на Берлин и Париж) срещу великия принцип на евроинтеграцията „Европа на отечествата“; срещу

рушителната за националния суверенитет „регионализация“; срещу опита за диктат с неразписани

и негласувани „евро-граждански“ права и свободи, ценности и морал; срещу налагания от САЩ

анти-европеизъм; срещу ремилитаризацията на Черноморския Басейн; срещу подпалвачеството на

цветни революции, етнорелигиозни конфликти и хибридни войни на Стария Континент;

6. СРЕЩУ идейната и цивилизационна деградация, заливаща ни от Запад под лозунгите на „пост-

човечеството“ и „пост-истината“, „пост-икономиката“ и „пост-културата“; срещу пагубните ( за

Човека и Човечеството) джендърни експерименти и радикализъм; срещу провокираните

миграционни вълни; срещу мултикултурализма, политическата коректност и фейк новинарството,

срещу глобалисткия либерализъм, прокарващ отчуждение, загуба на хуманност и човешка

идентичност и налагащ безконтролна власт на мултинационалните корпорации над човека.

7. СРЕЩУ надигащия глава етнически сепаратизъм – от изток, запад, север и юг, както и срещу опитите за дестабилизиране на малкото останали здрави институционални стълбове в страната – и най-вече – Президента на Републиката.

8. СРЕЩУ провокациите спрямо наши съседи, към които външни сили ни тласкат против нашите

интереси; срещу посегателствата на Скопие срещу българския език, средновековна и нова история,

материални и духовни паметници, наши национални герои; срещу оскърбителното покровителство

от страна на Турция спрямо български райони, български граждани и български партии;

9. СРЕЩУ преднамереното ни въвличане в конфликт с традиционните ни приятели – руси, сърби,

гърци и румънци; срещу налаганата ни от Запада (под маската на „колективната сигурност в

Европа“) на „военно-идеологическа русофобия“;

10. СРЕЩУ издигането на нови идеологически и геополитически преградни стени, които да ни

отделят от приятелски народи, с които ни свързват писменост, култура и история.

 

ЩЕ СЕ БОРИМ

 

СРЕЩУ всяко накърняване на Конституционния ни суверенитет, териториалната ни цялост и

световно признатите ни граници – които ще браним ДОКРАЙ срещу всеки чужд враг и/или негов

вътрешен наемник – независимо от силата и властта им.

Инициатор: ИВАН АТАНАСОВ -
Последен ръководител на младежката организация на БКП и БСП, депутат и член на ръководството на БСП през 1994-1998 г, делегат на няколко конгреса на БСП, стопански ръководител, комсомолски и партиен деец в Асеновград. Бивш ръководител на Пътната Агенция, на Проекта АЕЦ Белене и директор на циментовите заводи на "Италчименти Груп" в Девня и в Димитровград, създател и първи председател на Българската Асоциация на циментовата индустрия. В момента - ръководител на фирми луксозния международен туризъм и спорт.

2. Антон Величков – бивш секретар на ЦК на ДКМС, бизнесмен и земеделски производител
3. Атанас Василев – бивш кмет на Хасково, ръководител на БСП в Хасково и няколко мандата член на ВС на БСП.
4. Аргир Бояджиев – бивш директор на Пристанище Бургас, дългогодишен служител на ОДВР Бургас.
5. Божидар Хаджиев – дългогодишен професор по маркетинг в УАСГ – Пловдив, заемал академични ръководни длъжности на всички нива в Университета.
6. Вера Кацаркова – Професор по икономика в БАН - всепризнат академичен продължител на международно известната школа по Стопанска История на Любен Беров. В момента - пенсионер.
7. Владимир Попов – дългогодишен университетски, научен и академичен деец, бивш областен управител на Велико Търново, офицер на академичен орден на Франция.
8. Дончо Конакчиев – бивш вицепремиер и народен представител в няколко парламента, бивш директор в „Генплан“. Водещ експерт по въпросите на регионалното развитие. Професор по урбанистика.
9. Жан Виденов – депутат в VII Велико Народно Събрание. Бивш премиер и ръководител на БСП, няколко мандата депутат и член на ръководството на БСП. Последен ръководител на ДКМС в Пловдив, а преди това - външнотърговски експерт в Корпорация "Биотехника" и в българо-съветското смесено предпирятие "Автоелектроника". В момента - проектен мениджър. Единствено в страната хабилитирано лице едновременно по управление на проекти и по управление на риска и автор на речници на термините в тези две сфери.
10. Емил Милков - бизнесмен
11. Иво Генов – бивш младежки деец, бивш директор на НАП Варна, в момента управител на голям търговски комплекс
12. Камен Величков – изтъкнат специалист-международник, работил на отговорни дипломатически постове по цял свят, университетски преподавател, служител в международни организации, понастоящем – в „Международния научно-технически център“ - с глобален обхват (Азия, Африка, Америка) – с център за координация в Казахстан.
13. Д-р Илиян Илиев – бивш народен представител от 40-то ОНС.
14. Кольо Колев – бивш организационен и партиен деятел на общинско ниво и ръководител на големи търговски начинания с Катар и страните от Залива. В момента – официален търговски представител на Башкирия за България.
15. Младен Младенов – собственик и управител на големи частни фирми и бивш генерален директор на големи експортно-ориентирани предприятия в Пловдив. Бивш организационен и стопански ръководител в Пловдив. От 1989 до 1997 г. – първи заместник-председател на КНСБ.
16. Мони Пенев – бизнесмен
17. Любомир Стоичков – бивш председател на Контролната комисия на БДМ, в момента бизнесмен.
18. Мария Капитанова - професор по математика и по механика, бивш член на университетските ръководства на БКП и БСП в Пловдивския университет. Готвила десетки поколения математически и педагогически кадри, много от които - за ръководни постове. В момента - пенсионер.
19. Мими Виткова – бивш депутат във Великото Народно Събрание, бивш член на ВПС на БСП и министър на здравеопазването, ръководител на здравноосигурителен фонд „Доверие“
20. Николай Петров – бивш член на ръководствата на БСП и БСМ във Велико Търново. В момента - адвокат.

23. Павел Маринов – бивш председател на БСП Бургас, общински съветник от БСП, бивш Областен управител Бургас.
24. Петя Паликрушева – съучредител и настоящ ръководител на Движение "Че Гевара". В момента – журналист в българската редакция на Международен информационен портал "НюзФронт".

21. Огнян Сурдулов – доктор по изкуствознание, кинорежисьор, специализиран по военно-патриотични кинохроники и сюжети.
22. Павел Иванов - съучредител (1989 г.) и ръководител на Комунистическия Младежки Клуб "Че Гевара" към БКП, създател и несменяем ръководител на Движението "Безсмъртният Полк" в България (българи-участници във финалната фаза на войната). В момента - художник-приложник.

25. Петър Ганчев – бивш служител във ВГУ ДС, бивш директор на държавната Пощенска Банка Клон Пловдив. Специалист по международни икономически отношения и по международни финансови пазари. Създател на едната от двете стокови борси в България. В момента - служител в Стокова Борса Пловдив. 26. Пламен Младенов – доскорошен дългогодишен областен лидер на БСП Монтана, бизнесмен,

27. Румен Биков – бивш Министър на индустрията в правителството на професор Любен Беров и бивш научен работник в Института по Цветна Металургия. В момента - ръководител на частни фирми в зеленчуковото производство за износ и в експорта на черни метали.
28. Соня Величкова – социолог с огромен практически опит (още от времето на НЦИОМ).

29. Славчо Славов – арабист и експерт международна търговия в Източното Средиземноморие, Прикаспия, Персийския залив и Централна Азия. Дългогодишен търговски директор в Булгар Табак Холдинг (преди - и след приватизацията). В момента - бизнес консултант.
30. Станислав Станилов – дългогодишен директор на Археологическия Институт (с музей) при БАН, народен представител в няколко парламента, крепител на патриотизма и на борбата срещу всяко посегателство на българския суверенитет сред академичните среди на

32. Христо Христов – депутат от Великото Народно Събрание и няколко парламента, бивш председател на на Комитета по спорта и на Туристическата Агенция, дългогодишен общински администратор и главен секретар в Пловдивска Голяма Община.

31. Таско Ерменков – бивш работник във ВТО „Трансимпекс" и секретар в генералното консулство на

България в Западен Берлин, ръководител на големи държавни проекти със Световната банка и на новата Агенция по енергийна ефективност. Многократно избиран за депутат – изтъкнат експерт по енергийна дипломация и сигурност.

 

 

 

 

Коментари

 • М-1

  18 Май 2021 12:57ч.

  Колкото взеха "Русофили" на Малинов, толкова ще получи на вота на 11 юли Жан Виденов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sirius

  18 Май 2021 13:08ч.

  Тасчо играе на два стола - хем е в БСП, хем е при Жан. Където дадат повече, там ще е. Добър политик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До М-1 на 18.05.2021 в 12:57

  18 Май 2021 13:18ч.

  А колко взе американската подлога Цвъки Цвък?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  18 Май 2021 13:21ч.

  Имам лични впечатления от някои от учредителите. Красиви и достолепни на външен вид. За моралът им и подход към правене на политика и бизнес, само тъга и язък за Виденов! Пламен Пасков, разбирай "Възраждане ги почна, като конкуренти. https://youtu.be/XTBQggxjsHo Все пак поне имат желание,още, за какво ще разберем, но са огъващи се при стрес ! Ще е в полза на герб начинанието ! Ако и" чичо Гошо", разкешва от парите от варненската дупка, пей" сърце" и портфейл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лудия кон

  18 Май 2021 13:27ч.

  БСП отива в историята. Най-голямото предателство на една партия спрямо поддръжниците си е на път да приключи позорно, както и съществува позорно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  18 Май 2021 13:32ч.

  А къде е Мунчо Мънчев - Сливата, защо го няма редом до любимия му Виденов? Или субсидията от Корнела му е по-важна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  18 Май 2021 13:56ч.

  ПП Между другото, Виденов и Гърневски, работеха, по памет, в една стая на един колеж в Пловдив, дълго време. Като преподаватели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  18 Май 2021 13:58ч.

  таско ерменков напуснал ли е бсп това не е добро попадение за новото обединение и ще отблъсне хората

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • партизан за бой се стяга

  18 Май 2021 13:58ч.

  Ех, да бях сега на 25 години, и аз щях да засуча мустаци, да грабна калашника, да хвана гората и да поведа отряда. За кютек съм аз роден, ама Жан малко закъсня и сега ще гледам партизаните само на телевизора (ако разреши бабата, че е много проклета).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  18 Май 2021 14:09ч.

  Много съм скептичен към тази формация, да не кажа нещо повече...от друга страна е добре, защото ще дръпне гласове от бсп и патриотарите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • консерватизмът фрисейският квас

  18 Май 2021 14:09ч.

  (7. ЗА насърчаване на комасацията на земята и на окрупняването на земеделските стопанства – с всичките достъпни съвременни средства – включително данъчните; за подкрепя на родното..) Каква комасация? При Виденовото управление раздадоха земята, и комасацията беше най-зле. https://www.theglobaleconomy.com/Bulgaria/food_production_index/ Но с най-голяма добавена стойност на декар. Именно уедреното земеделие прави сега да правим само пшеница за износ и рапица. Ако произвеждаме плодове, ядки, земята ще бъде като петролен кладенец. Поговорката на Дън Сяо Пин, за черната и бялата котка ловящи мишки, е продиктувана от Едрото и Семейното селско производство. Сега Китай има един трилион добавена стойност от агросекторът, САЩ имат 177 милиарда долара, около 6 пъти разлика, а САЩ има с 30% повече обработваема земя от Китай. Защо да не внасяме фуражи и брашно за хляб, но от агросекторът да правим 30 пъти повече добавена стойност. ПРОГРАМАТА ВИ Е КАТО БСП, НУЛА ЛЯВО И ОБЕЩАНИЯ КЪМ БИЗНЕСЪТ ПРАЗЕН ПОПУЛИСТКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ И ОБЩИ ПРИКАЗКИ.. ТОЕСТ НИКАКВА ПРОМЯНА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  18 Май 2021 14:20ч.

  не разбрах какво мислите за нато и ес където сме без референдум за ам бази в българия за проекта 3 морета за навлизането на чужди кораби в черно море за конфликтите с русия в които ни вкарва сащ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за всеки влак си има пътници

  18 Май 2021 14:32ч.

  Вижте сега, и самият Господ да направи партия, в България всичко е така разпърдяно, че все ще се намерят косури и на самия Господ. Той за това и не прави нищо, защото ни знае акъла и ни е сърбал попарата. Корнелия и беше кусура, че била “много остра опозиция”, сега пък била “беззъба опозиция”. Айде, кой откъдето! Партизаните и комунистите при Виденов, да си умрат спокойно хората с идеала на сърце. Либерастите при Станишев - гей паради, еднополови бракове, истамбулска конвенция и прочие педерастии. Внуците на дъртата номенклатира - прогресивна лява алтернатива. Корнелия с консервативното ляво (каквото и да значи това) ще бие стената с глава докато БСП остане по джанти, без нито един член. Първанов и Румен Петков ще разучат азбуката до “Я”, Дончева ще вози кози и вълци по Дунава, а Манолова ще се “изправя” всеки ден срещу голямата корупция и ще разкости Пилето. Важното е лявото да не умира!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  18 Май 2021 14:47ч.

  Много дълго. За кое “за”, за кое ‘против”, какво “ще, какво “не”. Не ми хареса, че почти всеки основател е в нещо “бивш”, даже на някои като Таско Ерменков например им са пропуснати някои бивши работи. Но пък е хубаво, че ще строят социализъм. Предишният път не успяха, дано този път им се получи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какъв “социализъм” бе

  18 Май 2021 14:51ч.

  Ще строим живота нов, другаря Тошко Йорданов! Едно Ферари с цвят червен, един милион със цвят зелен, това му трябва на човека... И ново гадже всеки ден - не знам за теб, но според мен, това му трябва на човек...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  18 Май 2021 15:02ч.

  Добре написано! "От дърветата не виждам гората". "Пременил се Илия, погледнал се...". "Нов бардак със стари к..." и т.н. Там, където свидетелстват фактите, думите са ненужни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  18 Май 2021 15:03ч.

  Ще бъде разкъсан от мисирките на посолството!!! Доброто отношение към Русия и нормалността (не-джендаризма) се заплащат сурово... Не мисля, че има каквито и да е качесвтата да управлява каквото и да било, но пък нищо не открадна а останалите са също толкова импотентни, така че съм за. Направо го сготвиха американците и руснаците 96-97ма, което показва че не е силен човек... Дано вземе проценти от БСП и ГРОБ че и да влезе, ама направо невъзможно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2021 15:08ч.

  Де го ЗИП-а да се изока?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2021 15:13ч.

  "Ах! Ма тва не харесвам, онова не харесвам! Този бил такъф, оня бил онакъф" Ми направете си партия бе, дрогари! Ах! Вий сте над тази черна работа! Вий сте за яхти, шампанско и девици със силиконови джуки, дето мязат на обидени толстолоби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Май 2021 15:16ч.

  Всички комунизми са изградени на утопия за поправление, което, обаче, те обещават да извършат еднолично, външно, повърхностно, с насилие, като им се даде власт. Т.е. те, комунистите, да са нещо като световна полиция, без никой да може да контролира тях самите, защото всичко друго освен тях е корумпирано. Разбирате ли, те препоръчват себе си като друго качество хора, което трябва да управлява друго качество хора. Всички комунисти говорят така, корупция тук, корупция там, обаче ние сме богове, доверете ни се. Новите комунисти са старите фарисеи. Така те изграждат система, която е по естеството си диктаторска, а те я управляват еднолично „в името на народа“. И разбира се, понеже те са човеци, а не богове, чрезмерната власт винаги се обръща в репресии и терор, а отслабеното население, изнудено да се предоверява, става още по-слабо. Защо всичко това е антихризъм, макар да са намесили ценностите на „православието“, защото главата на Църквата, Сина Божи, показа точно обратния път на поправление, не чрез авторитарна система, а чрез индивидуален път на индивидуално изцеление на човешката душа от злото. Понеже само ако човек се изгради така, че съзнателно, волево и дори на цената на жертви да върши добро и ви уверявам, че познавам такива хора, то доброто ще присъства в нашия живот. Така че истинските християни не изграждат система за управление на света, а посяват семената на индивидуалната промяна и Спасение, защото истинските контейнерчета на Доброто, Истината, Справедливостта, са тези съдчета, наречени човешко сърце. Общото състояние на света, на държавите, семействата, НИКОГА няма да е по-добро от това, което предполага РЕАЛНОТО съотношение на зли и добри хора, на отговорни спрямо безотговорни, на градящи спрямо рушащи. Т.е. колкото като брой и качество имаме добри хора, такъв свят изграждаме и се проявява като наше битие. Нашето битие не е изградено от единици лоши хора, а от милиарди промити мозъци и безотговорни индивиди, очакващи някаква външна на тях сила да им подреди света. А липсата на съзнателни хора, отдадени на добри каузи, създават всички изброени от „Лява алтернатива“ недостатъци на нашия свят. Т.е. това НЕ са недостатъци на демокрацията, а на ЧОВЕКА! И сега тук идва най-важното, защо комунизмът е смърт, защо е опасен, защото той пречи на хората да разберат точно това, че те самите са единствените носители на доброто и че трябва да усъвършенстват себе си, за да създадат друго битие. А усъвършенстването става чрез отговорност, ти да си отговорен за себе си, дома си, общността си, държавата си, т.е. ти да изграждаш системи, които да ти служат, а не самия ти да обслужваш една Матрица и да си чарк в една чужда система. Комунистите обещават една утопия, но докато обикновеният човек е забаламосван, че той е жертва и че такава система-бог съществува, той става още по-лош, защото не се бори за своето усъвършенстване. Затова в началото на комунизма хората бяха по-добри, възпитани в предходните времена, учещи на лична отговорност, а след комунизма, поколенията възпитани от комунизма, се оказаха използвачи, нагаждачи, кариеристи и имитатори. Появата на комунисти, говори само, че злото е усетило, че е дошъл неговият час, че човекът е отслабнал, че вярва на бабини деветини, че няма никакво намерение да се хване на работа и да инвестира нещо в управлението на света си. По същия начин лешоядите кръжат там, където е мършата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2021 15:26ч.

  "Всички комунизми са изградени на утопия за поправление" Ма наистина? Ваша милост, къде ги е учил тези щуротии? В некой ПУЦ for Dummies? Пояснявам бавно и напоително. Маркс, впрочем и Буров, подхождат икономически към Историята (забелязахте ли главната буква "И"?). Става дума, бедний ми партнер, за обилно присвояване на труда на кофти поставените в социалната йерархия индивиди, слоеве и прослойки на обществото. Което мотивира Ленин да дефинира понятието "класи".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  18 Май 2021 15:29ч.

  Ммм да Наистина здравеопазването е в криза .Къде са психиатрите да помогнат на тези хорица ? На оръжие другари врага ни заплашва границите Вече няма да стисткаме зъби ...предатели бойци врагове ..Венсеремос ..ха ха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • lindentown

  18 Май 2021 15:32ч.

  Не виждам като цяло принципни разлики с "Възраждане", а в лявата идеологическа част - с БСП. А понеже с тази нова формация са свързани Жан Виденов и някои известни лица около неговото управление от близкото минало, очевидно тя ще дръпне електорат основно от БСП. А доколко това е полезно за демократичния процес в България, е доста спорно, България в момента има нужда от по-влиятелна и по-силна социалистическа партия....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  18 Май 2021 15:36ч.

  ...до тук добре, даже много добре ... нещата вървят в правилна посока щом след такова антрефиле има такъв квич ... няма нишо лошо в лявата алтернатива- след като във Федералната република "Левите" станаха от десетилетие парламентарно представена партия на федерално равнише, защо и при нас да не стане? ...а вие си квичете, бива ....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2021 15:42ч.

  тя ще дръпне електорат основно от БСП. А доколко това е полезно за демократичния процес в България, е доста спорно, България в момента има нужда от по-влиятелна и по-силна социалистическа партия.... 1. Не съм много убеден, че само БСП ще са кръводарителите на Жан. 2. Възстановяването на историеската справедливост е важно за всички. Имам предвид демонизирането на Жан, в което с готовност и ламост се включиха всички. Не само партиите, а и шпицкомандите от площадите. Чието единствено житейско постижение е подскачането "Кой не скача е червен" Време е всичко да се върне на местата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lindentown до thenewone

  18 Май 2021 15:59ч.

  Още преди 15-ина години писах някъде из форумите ( мисля че беше този в "Сега"), че гледах едно интервю през 2004 на известния водещ Чарли Роуз с Джорд Сорос във връзка в предизборната кампания в САЩ и подкрепата, която Сорос оказваше на кандидата на демократите Дж.Кери. Стана дума по едно време и за това как Сорос подкрепял през 90-те, чрез финансови интервенции, "демократичните процеси" в Източна Европа. На конкретния въпрос какво точно има предвид, Сорос спомена "смяната на режимите" в Словакия и България ( по това време премиер на Словакия е бил Вл. Мечиар, а на България - Ж.Виденов. Така че за мен стана ясно от това интервю при Чарли Роуз, че де факто обезценяването на българския лев през 1996-1997 и последвалото падане на Ж.Виденов от власт е станало с активното съдействие именно на Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  18 Май 2021 16:20ч.

  Още преди 15-ина години писах някъде из форумите ( мисля че беше този в "Сега") А аз когато пищз усещам погледите на Миряна, Дон, Геновева, Фичо, Змея, Простотията, Старршината . Останалото е мълчание. Както е казал щибаният Бил Шекспир. Слава Богу, Фичо и Змеят са млади момчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виденов греши като се отделя от БСП за вота през юли

  18 Май 2021 16:59ч.

  няма нито кадрови потенциал, нито личен опит и познание на хората и нещата в България, нищо освен спомен за морална позиция. Само че политиката е резултат на работата на много хора и компромиси, затова я наричат изкуство на възможното. Разумното е Виденов да се включи активно в работата на БСП, да даде принос и да получи оперативен опит и контакти с хората в нея. А ако със своята партия не успее да се сработи, какво остава с цялата държава? Иначе разни опортюнисти ще го използват като ракета носител. Лесно е като преподавател да се изказваш какво трябва да бъде свършено, трудно е като политик да намериш хора с които да го свършиш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тази "Алтернатива...." е писана на коляно

  18 Май 2021 17:55ч.

  Много жалко, че са й лепнали в заглавието "Лява". Според мен, ако на тези "инициатори" е мила България, е достатъчно да е озаглавена само като: "Алтернатива за България". Нека съдържанието да го показва каква е тя. Тези "инициатори" много безкомпромисно си присвояват неща, които просто проспахме и дадохме на контрите да тържествуват, като оскверниха понятието "ДЕМОКРАЦИЯ" и поголовно зад красиви думи го превърнаха в ДЕМОКРАДИЯ, т.е. изстраданото от българския народ в годините на съзидание, го присвоиха шепа шмекери с партийно доверие. Как ще върнат награбеното??? Като сте толкова "прозорливи" защо не го кажете направо??? Още едно "защо": как така сред вас няма един авторитетен, уважаван интелектуал, на който са ясни не само целите, а преди всичко механизмите за тяхното достигане? Накрая не кощунствайте с името на В.Левски, чийто портрет виси по всички държавни кабинети, но на практика от тези кабинети се спускат предателски, без отговорни заповеди и послания, които ни докараха до това дередже..... С този суров, много недодялан документ, господа, никакви ДРУГАРИ, с този недодялан документ забивате следващия гвоздей в ковчега на лявата идея. Жалко, че такива сериозни неща се поднасят така безотговорно....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Основния дефицит на българските политици е чест и достойнство

  18 Май 2021 18:16ч.

  А Жан е един от малкото, които ги имат." Предизборният апел на Лява алтернатива" е прекрасен, но днес той просто няма как да бъде осъществен. Все пак, сравнете Жан със Славчо, или с който искате друг български политик и вижте за каква разлика в качеството става въпрос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  18 Май 2021 18:18ч.

  Митичният Сорос не направи инфлацията. Инфлацията я направиха архитектите на Промяната. В началото Желю и Лилов спореха, каква приватизация, като държавата има 95% от активите, а народът само 5%. Е, като обезцениш активите с хиперинфлация, дълговете на предприятията също и ето, можеш да си купиш завод за 1 лев, да продадеш машините за скрап, а с част от спечеленото да си платиш на банкерите да ти отпишат задълженията. Само, че някои намазаха, Луканов го застреляха, и Жан го отнесе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТРЕНД

  18 Май 2021 18:38ч.

  Тодор живков пред журналистите на 1 ноември 1989 г., която записана и размножена върху магнетофонни касети, заглавие “Лебедовата песен на Т.Ж.” в ноемрийския брой (1989) на списание “Бъдеще”. За да се разбере за "собственикът и стопанинът" кога и как и защо, речта "Приземяване" на Тодор Живков, 1987. Реч на Тодор Живков пред "Х конгрес на Българските професионални съюзи", 9 април 1987 г. След 2,5 години Живков е готов за пълен капитализъм - неолиберализъм. Китай има 70% държавни служители и държавна собственост. Тодор Живков почва планът РАН-ЪТ. .. ЖИВКОВ е като Хитлер, но Хитлер не е ляв. Лявото защитава правдата на слабите, дясното защитава правдата на силните. Но светът винаги е правдата на силните, която е толкова и правда, щом те определят правилата. Дясното: Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" БКП смени Москва с Вашингтон, Маркс с Айн Ранд. т. ж: - Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип. Сега годишно държавата отпуска за здравеопазване 1,2 милиарда лева, което е равно на по 140 лева на човек. Ние изчислихме, че ако здравеопазването премине на акционерен принцип може да стигнем до 1,7 милиарда лева. Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо над 140-те лева. Широко са отворени вратите за всички. Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд. Всеки гражданин или фирма ще решава сам – държавата може да му даде толкова, той ако може, да си докара повече. Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. Видя се, че по друг начин не може да се реализира моята постановка за собственика и стопанина. - Нови промени предстоят в данъчната система. Ще въведем данък, какъвто не е имало в България. Просто е взето от западната система. Равенство в облагане във всички сфери. - От 1 Януари 1990 г. ще въведем конвертируем лев. Макар че известно време двете валути ще съществуват паралелно. Цялата тази система, която е взета от западната икономика, ще се адаптира към нашите условия, но това не значи побългаряване. Един другар, с който разговарях вчера по тия въпроси, ветеран, от моите години още се знаеме, ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? А, викам много хубава метафора, ще ми позволиш ли да я употребя пред журналистите. Вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но му казвам, той вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане. Но що ни е мършата, що се плашиш ти от мършата, бе, ще раздвижим нещата. Шарани дето има, като пуснеш щуката всичко се раздвижва. Значи тия щуки са ни необходими, икономически щуки. Както щуката разсича водата и рибите изплуват на повърхността, така ще бъде и с вълка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • оооо

  18 Май 2021 21:51ч.

  само лозунги в стил късния социализъм. нещо като дайте да дадем. поредният инженеринг в политиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  18 Май 2021 22:37ч.

  Какво е отношението към НАТО? За ЕС разбрахме,че са ЗА, но не на федераленo управление (все тая).Пазарници са, за частната инициатива и честно предприемачество (такова не съществува по принцип) . За частна собственост, но против неравенството (ха сега де) . Целия тюрлю гювеч засега така го разбирам : социалдемокрация, но дясна и консервативна. Възможно и про атлантическа, но само това засега не е ясно. П С. Какво прави Жан там? ?? A з го имам за почтен човек.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко- консерватизмът фрисейският квас

  18 Май 2021 22:51ч.

  Toва ми е болната тема.От 1994г съм селянче.И виждам какво става.Огромна грешка е вкарването на земята в стопански оборот.Тя следваше да се разглежда като нац.богатство единна и неделима.Китай от векове е така.Можеш да обработваш земя имаш земя.не можеш нямаш.Създадохме латифундисти,30% от обработваемата земя е с неясен краен собственик.Какво става като купят земята на един народ е видно от палестинците

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-Жан

  18 Май 2021 22:55ч.

  С 1-2% на изборите ще погребе себе си като политик и ''лявата идея'' Лява партия със стара номенклатура няма бъдеще.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  18 Май 2021 23:04ч.

  Време дойде за такава Лява инициатива, затова тя има доста възможности за успех не само да дръпне яка подкрепа от досегашни гласували за БСП и Атака избиратели, но и доста встрани. Има и някои рискове. Бързат да се явят още на 11 юли, затова са принудени да играят с крайни левичари и не е сигурно кой кого ще укроти и цивилизова после. Твърде рисковано демонстрират симпатии към Русия, носи ползи, но и вреди. Нямат сигурен достъп до телевизии, едва ли имат достатъчно пари за масирана пропагандна кампания. Обаче вкарат ли група в следващото НС, с премерено парламентарно и публично поведение биха могли бързо да станат привлекателен център за много голям брой хора с леви политически интереси, а актуалната досега политическа класа се разкапва и с остри принципни критики срещу нея сравнително лесно ще печелят подкрепа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-Сорос

  18 Май 2021 23:06ч.

  Може би ,по-скоро да.Но към 1996 българската мафия вече беше структурирана и добре смазана структура.Коя я създаде-ДС.Няма как да стане без сговор със САЩ.Б.Борисов щеше сега да е при Виктор Бут и Ортега.Смешното и тъжно е ДС величия се превърнаха в охрана на контрабандата на В.Божков и ко.По късно клановете го поизтикаха за да стигнем до днес.Целият процес до 1996г е щедро финансиран от САЩ и у нас и в Русия.За да се случи такова финансиране е нужно службите да работят за тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виденов трябва да се обедини с БСП

  19 Май 2021 2:40ч.

  Иначе не се знае, дали няма само да отклони гласове от БСП, а ако се обединят, гласовете им може да са повече. ....................................... За съжаление Виденов няма опция да мине минималната граница, затова заедно с БСП е най-правилното. И май имаше и БКП, не ги знам всички, но левите трябва да се обединят, иначе обслужват ГЕРБ. ....................... Незнам, кой знае, с Възраждане да се обединят, незнам, но самостоятелно само ще отклонят гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жан е най-проваленият политик за всички времена !

  19 Май 2021 6:03ч.

  Виденов вместо да е благодарен , че като по чудо не свърши като Николае Чаушеску , тръгнал ПАК да се занимава с неща които изобщо не разбира ! Той , горкият си живее в някакъв си негов измислен свят , който няма нищо общо с живата реалност ! Такъв е по-правилно да го вкарат в психото , отколкото да му дават думата ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желая успех!

  19 Май 2021 10:48ч.

  Да привлекат млад народ, че старички изглеждат учредителите и на повечето пише “бивш”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  19 Май 2021 13:08ч.

  thenewone на 18.05.2021 в 15:26 Заблуждаваш се, Маркс не е подходил икономически, той е подходил идеологически, като е отхвърлил християнските принципи, че всеки работник заслужава наградата си и каквото посееш, това и ще пожънеш. Неговото мислене отхвърля резултатите, които са дошли в следствие на такива принципи. Дори да дадеш на двама души еднакво, две ниви, след определен брой години единият ще е по-богат и успешен, в следствие на индивидуалните си усилия. И ако предаде на децата си своето познание, те ще са още по-успешни, а после и техните. Затова е и Закона за наследствеността, за да може успехите да се наследяват и добрите родове да се засилват. После идва един като Маркс и обяснява, че единият експлоатирал другия, но те трябвало да бъдат равни. Думата РАВЕНСТВО не само не съществува в нито едно свещено писание, но то е тоталната противоположност на божествената логика, на правото да пожънеш онова, което си посял и да имаш каквото си спечелил. Разбира се, че този, който е управлявал по-добре своята нива, има правото да направи по-добро училище за своите деца. Тук атеистите пропускат, че в голяма степен успеваемостта се изисква отгоре, от Бога. Християнският морал изисква да си успешен, да се бориш да си успешен, търсейки развитие. Нали помните как Христос избра обикновени рибари, а само след няколко години, който ги чуеше да говорят, ги разпознаваха по говоренето, че са били с Него. Защото Бог извършва обновление и ъпгрейд в ума и поведението на човека, като помага на всеки да постигне добро битие, следствие на едно добро битие и на неговата душа. Както е писано „Млад бях, ето, остарях, но не съм видял праведния изоставен, нито потомството му да проси хляб.“ /Псалми 37:25/ Добро битие не означава да си богат, но и никой християнин не очаква това, той очаква да има потребното за живота, нищо повече. Разбира се, че хора, които са се посветили на вътрешното си развитие, което не е просто наука, както атеистите и комунистите измамиха народите, а борба на всички нива против световното зло, борба с всяка лъжа, неистина и несправедливост, ще бъдат успешни и ще се чувстват успешни, независимо от трудностите и провалите. Подобно Левски, който все пееше, в студената воденица. Но и подобно обикновените хора от преди комунизма, когато най-често неуспешните бяха мързеливите, не просто мързеливи по плът, но мързеливи и невежи по дух, егоисти и тарикати, загубили битката със злото в личния си живот. Комунизмът създаде хора без лична отговорност, без усещане на потребността от лично развитие, за да се явят лични решения и успехи, хора убедени, че някой трябва да им преразпредели нещо без да са го заслужили, хора вярващи, че животът е несправедлив без техния комунизъм. Животът не е несправедлив, той просто изисква борба, но не класова, а с личните ти демони. А помощта се явява точно в тази борба, когато ти искаш да помагаш, а не комунистическата борба, на теб да ти се помага. Всичко е просто обърнато на обратно и не случайно комунизмът се яви като рожба на атеизма и на светската държава, с нейните заблуди. Затова хората днес са каквито са, а всякакви социализми ги карат да затънат все повече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  19 Май 2021 15:03ч.

  "Заблуждаваш се, Маркс не е подходил икономически, той е подходил идеологически" Всъщност не се заблуждавам. Маркс е подходил именно икономически. И "Капиталът" е именно икономически анализ на предимствата и недостатъците на Капитализма в Дикенсовата му версия. Философ, а и идеолог е Енгелс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  19 Май 2021 15:07ч.

  Helleborus на 19.05.2021 в 13:08 Извинявам се, но не чета толкова пространни самоизразявания. Има си места - конференции, конгреси, списания и т.н. за тези неща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи