Парламентът решава за придобиване на 8 нови самолета Ф-16

Парламентът решава за придобиване на 8 нови самолета Ф-16

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8 нови самолета Ф-16 Блок 70.

В рамките на парламентарния контрол ще отговаря на въпроси служебният премиер Гълъб Донев.

Освен новите 8 изтребители в договора, сключен на 15 юли т.г., са включени боеприпаси, средства за обучение на Военновъздушните ни сили, поддръжка и резервни части. След влизането в сила на закона за ратификация министърът на външните работи трябва да уведоми правителството на Съединените американски щати за изпълнение на националните процедури.

На първо четене ще бъдат обсъдени и промени в Закона за съдебната власт, с които се цели укрепване на ролята на Инспектората към Висшия съдебен съвет с цел превенция и противодействия на корупцията в съдебната власт. Предвижда се съответните колегии в съвета да приемат Кодекс за етично поведение на българските съдии и на прокурорите и следователите.

Служебният премиер Гълъб Донев ще отговаря на три въпроса. Един от тях е от Корнелия Нинова за позицията на служебното правителство, че България е "пред война". Поводът е интервю в „Неделя 150“ на говорителя на правителството Антон Кутев.

Още 10 министри ще участват в парламентарния контрол. Все още няма яснота дали депутатите ще продължат да работят по промените в Изборния кодекс.


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Z T.M.

    25 Ное 2022 8:20ч.

    Предлагам всичките майцепродавци (нямам друга прилична дума за тях) да сметнат колко рушвети им трябват за тези няколко месеца и да поръчат толкова самолети, колкото ще им ги осигурят. А не на час по лъжичка. Ако се свършва, да се свършва бързо. По- добре ужасен край, отколкото ужас без край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакви Ф-16 блок 70 няма да стигнат до тук

    25 Ное 2022 11:03ч.

    Всичко това е цирк, за да дадем на господаря парите, които изкарахме от въоражаване на терористичните му държави ИДИЛ и УДИЛ. Господаря счита, че му се полагат по право.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Renta-Jet

    25 Ное 2022 11:14ч.

    Тези митични самолети никога няма да работят за българската национална сигурност, а точно обратното - ще бъдат оръжие за провокиране на война между България и братската на България православна Русия. Винаги и по всяко време платените от нас Ф-16/70 ще бъдат на разположение на USAF като самолети под рента, но рентата ще бъде рестото, което ще получим от Русия или друга държава (Турция, Иран) за планираната американска провокация, с цел въвличане на България в унищожителна за България война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Ное 2022 12:39ч.

    Прочетох преди малко - 121 са гласували с "да", а БСП и Възраждане с "против". Поставената задача е изпълнена- време е за наградата! :) Все пак от САЩ и НАТО "изискват" военните разходи/държ. бюджет/ да са 2 процента, или по-високи и ние "чинно" се съгласяваме. Май се купува "котка в чувал" ? :) Важно е за депутатите, едни пари/не техни/ да се "въртят" !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи