Парламентът отхвърли декларацията на акад. Николай Денков, ПП връща мандата

Парламентът отхвърли декларацията на акад. Николай Денков, ПП връща мандата

Дори кандидатът за премиер на “Промяната” акад. Николай Денков призна, че декларацията им може да послужи за обединение в третия мандат. Снимка: Румяна Тонева, "24 часа".

 

Мнозинството в парламента не подкрепи декларацията на "Промяната" - условието, което те бяха поставили, за да предложат състав на правителство.

Само "Демократична България" и "Продължаваме промяната" гласуваха "за", с общо 63 гласа. БСП и "Български възход", които също участваха в съставянето на документа, се "въздържаха". Така гласуваха и от ДПС.

"Има два начина да се търси парламентарно мнозинство. Единият е да се обединим около общи цели и задачи, другият е да раздадем постове. Ние избрахме първия, но се оказа, че тази зала изобщо не е готова да се включи в дискусията за целите на България", каза акад. Денков от трибуната на Народното събрание, след като мина вотът за декларацията.

Така дебатите всъщност започнаха след отхвърлянето на текста.

"Ако не можем да се обединим около тези четири основни приоритета, наистина трябва да се замислим каква е нашата работа тук", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От "Промяната" бяха поставили ултиматум - ако декларацията им не бъде приета от парламента, няма да предложат състав на Министерски съвет. Макар че днес не повториха заявката си при вота, се очаква от ПП да върнат на президента празна папка другата седмица.

 

 

Коментари

  • за целите на България

    06 Яну 2023 12:16ч.

    И това ли са "целите" на България? Кой и кога реши така? Някой питал ли е "суверена" какви са му "целите" или тия неща с питането са остарели разбирания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кинолюбител

    06 Яну 2023 12:27ч.

    "Тя танцува само едно лято" - ПП "Уморените коне ги убиват, нали"- ГЕРБ "Лъвът се готви за скок" -Възраждане "Мълчанието на агнетата"-ДПС "Жена на ръба на нервна криза"-БСП "Паразит"-ДСБ "Капан за наивници"- Български възход

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    06 Яну 2023 15:12ч.

    Tова е добро! ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дж. К.

    07 Яну 2023 0:53ч.

    "Защо точно той" - Румен Радев = в крайна сметка: "Сосидж Парти"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    06 Яну 2023 12:36ч.

    Ето ги 24 каратовите натурални цвиления !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целите на България :

    06 Яну 2023 12:37ч.

    Незабавно обявяване на неутралитет по войната в Украйна и прекратяване износа на оръжия за войната ! Отказ от всякакво "ембарго" на нефт, газ, отказ от "тавани на цените". Денонсиране на договорите за американски бази и отзоваване на чуждите военни части ! Обявяване на референдуми зачленствата ни в ЕС и НАТО , но без да бързаме едностранно да ги напускаме ! (нека да да треперят) . Отказ от заробващите евро-средства за "възстановяване", едно ни дават, три ни вземат ! Отказ от убийствените "зелени политики" , денонсиране на всякакви престъпни договори, подписани в тази сфера ! Запазване на ТЕЦ-овете ! Дострояване на "Белене" с покана не някой друг, а САЩ с техни компании, да доизградят съпътсващата структура на АЕЦ-а ! ( ако искат разбира се ;-) ). Ориентация на икономиката ни към Близкия Изток, Африка, Америка, Турция, съседите ни ! План за възстановяване на селското ни стопанство. Закриване на организации , обслужващи чужди държави и платени от тях ! Закриване на техни "учебни заведения" , университети и т.н. Екстрени мерки за демографско съживяване на страната ни !... Това са българските цели в момента !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на снимката

    06 Яну 2023 12:43ч.

    само майцепродавци и родоотстъпници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не е ли

    06 Яну 2023 13:05ч.

    по добре за АЕЦа да питаме французите, ако по явни причини засега не смеем да каним Русия? Все пак Фрацция е в Европа и е построила много атомни централи в страната си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арева

    06 Яну 2023 13:29ч.

    Французите бяха една добра опция още за началото, но след като Царя предпочете да достроим с руснаците, сега имаме факт - готови руски реактори. Основната част, реакторната, няма как да стане "френска" , защото това значи препроектиране от нула. Твърде скъпо. Впрочем французите тихомълком, докато реват "колко зле била тяхната атомна енергетика", си стегнаха реакторите и вече имат 40 работещи от 58 възможни, и в същото време строят нов френски реактор в Обединеното кралство... Тука става въпрос кой да дострои съпътстващата инфраструктура на "Белене", което е огромен разход ! Не е задължително да са руснаци, а в момента е и почти невъзможно по очевидни причини ! Но не виждам какво пречи на нашите управници да поканят тъкмо американски компании за изграждането на системите за сигурнст на "Белене", силови блокове, трансформатори, далекопроводи, логистика и т.н. Не да клякат на "Уестингхаус" за Козлудуй, да подменят руското гориво с американско (пак руско) но по-скъпо, а да свършат нещо наистина полезно за България ! Ако американците не искат, да поканим французи ! Имаме нужда от смислени западни инвестиции, а не от спекулативни имитации ! Но за това се искат властници с държавническо чувство, с топки ! А не лизачи на посолства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неадекватници

    06 Яну 2023 13:41ч.

    Толкова нахилени, сякаш са им приели кабинета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    06 Яну 2023 14:57ч.

    И третият от харвардските негодници на бащата на новата Невена Коканова си изпя песента и слезе от сцената. Дано цялата радева сбирщина най-после си намери заслуженото място - при бай Ставри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    06 Яну 2023 15:00ч.

    Снимката ярко показва какво означава израза "Кефа на идиота"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола Z

    06 Яну 2023 15:18ч.

    Първата от Радевите гниди днес умря! Партията на Простаците е в доказана клинична смърт! Чакаме такава за дебейците и клинтън, съгласен съм на всичко ? БОКО си научи урокът, каквото и да прави, никога срещу Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно се вижда кой задава приоритетите

    06 Яну 2023 16:44ч.

    ако проследим пътя на енергоресурсите за да стигнат до нас: руският газ минава през Турция, руското ядрено гориво минава през САЩ, руският петрол преминава според санкциите на ЕС през танкери които те са одобрили. На нас остават само радостта да си описваме приоритетите на които те да се смеят, подобно на Господ който казват че се смеел като слуша плановете на хората. При сегашната ни негодна политическа класа поне лъсна тази невероятна неадекватност на желано и реално в България. Заради слугинска работа без визи в ЕС си продадохме всичко, а получаваме каквото те благоволят да ни дадат според слушкането ни. Българският инфантилизъм стигна исторически максимум, чакаме единствено да видим кой първи ще ни напляска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сабрутев & Събрутчета

    06 Яну 2023 19:13ч.

    - Съпругата на Сабрутев е била повишена в БЕХ на заплата от 12 000 лева. - Бащата на депутата от „Промяната“ е назначен за областен управител на Смолян. - Кумът на Сабрутев - Костадин Пачеджиев е назначен на длъжността директор на ОДМВР – Смолян по заповед на Бойко Рашков . Но назначенията на народния представител от ПП не спират до тук. Докато ПП са на власт, - съпругът на пиарката му е назначен за управител на базата на Министерски съвет. - Счетоводителката му Чолакова също получава добър дърважен пост в Управителния съвет на Държавно предприятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "... трябва да се замислим каква е нашата работа тук"

    06 Яну 2023 22:47ч.

    казал Киро. И аз това се чудя отдавна-каква работа имат такива като тебе в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи