Отзованият украински посланик в Германия: Трудно е да кажа "довиждане"

Отзованият украински посланик в Германия: Трудно е да кажа "довиждане"

Посланикът на Киев в Германия Андрий Мелник каза, че за него ще е трудно да напусне страната, след като беше отзован от украинския президент Володимир Зеленски, предаде ДПА. Мелник придоби известност с острите си публични критики на отговора на Германия на руската война в Украйна и дори нарече германския канцлер Олаф Шолц "чувствителна наденица".

"Трудно е да кажа довиждане", заяви вчера Мелник пред в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", ден след като Киев обяви, че ще отзове петима дипломати в ход, който беше описан като "нормална процедура".

Мелник, който свободно владее немски, придоби известност със своите остри публични критики на отговора на Германия на руската война в Украйна. Той напуска страната, след като в продължение на няколко месеца отправяше критики срещу възприеманите от него като слаб германски отговор на Русия и фалшива солидарност с Украйна. Той също така нарече германския канцлер Олаф Шолц "чувствителна наденица".

"Бил съм в Германия два пъти по служба, имам много близка връзка с тази страна, която от време на време също така прилича на отношения на любов и омраза", каза Мелник пред вестника. Той добави, че мандатът му "ще изтече вероятно след няколко седмици". След това той и семейството му ще се приберат в Украйна.

Някои германски медии, включително вестниците "Билд" и "Зюддойче цайтунг" съобщиха, че Мелник ще бъде назначен в министерството на външните работи в Киев, като се позоваха на информация от украински източници. Мелник каза, че е отказал "други предложения за работа" по време на мандата си като посланик, за да продължи работата си в Германия.

Източник: БТА

 

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    11 Юли 2022 9:31ч.

    Тоя украински селяндур и простак Мелник, трябва да се прати да работи в някой склад в Житомир, защото това е най големият наглец и простак в световната дипломация(по голям и от Кулебата)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    11 Юли 2022 9:35ч.

    Е, как няма да ти е трудно - висока заплатка, няма война, кеф ти германска кола, кеф ти ядене и пиене на корем... А в украйна ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега за финал,

    11 Юли 2022 9:40ч.

    Трябва да им тегли в ефир една сочна украинска, за да е пълна картинката...Няма баш сега на тръгване да си разваля имиджа я.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи