Отново в нарушение: ръководството на БСП не допусна Добрев и Паргов на пленума

Отново в нарушение: ръководството на БСП не допусна Добрев и Паргов на пленума

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Въпреки съдебните решения, с които разполагат членовете на НС на БСП Кирил Добрев и Калоян Паргов, те не бяха допуснати до участие в днешното заседание на пленума на партията. С решение на ОПКК още трима социалисти не бяха допуснати.

В началото на заседанието Георги Свиленски е представил и молбите за оттегляне от Националния съвет, сред които е и кметът на Перник Станислав Владимиров. От залата ръководството получи реплика, че тези хора могат да решат да си оттеглят оставката, както го е направила префседателката на партията Корнелия Нинова. Скандал в залата предизвика това, че въпросните заявления за напускане на органа са подадени преди месеци, а се докладват едва сега.

Друго нарушение на устава е, че не е спазена процедурата за отстраняване на въпросните лица, попълването им със следващите избрани от Конгреса на партията и отразяването на тази смяна в актуалното състояние на партията. “Начинът, по който започваме днешното заседание е повече от скандален”, заяви Костадин Паскалев. Той попита с какво актуално състояние е регистрирана партията за последните избори и присъстват ли в него отхвършените от днешното заседание лица.

Целият скандал заплашва да постави под въпрос легитимността на предизборните листи на БСП, както и избраните депутати. “Давате ли си сметка, че днес започвате с абсурд и скандал, който е недопустим на фона на тежките проблеми, които трябва да решаваме. Предлагам ви да се смирим и да погледнем позорните резултати и внимателно, посипвайки си главата с пепел, да се опитаме да намерим правилните решения”, каза още Паскалев.

 

Коментари

  • тралала

    08 Окт 2022 14:07ч.

    Като пресметнем избирателите на Герб, ПП и БСП излиза, че милиони не желаят в България да се спазват законите. Те подкрепиха най-отявлените закононарушители. Многострадалната Копнелия за власт днес пак потвърждава, че е лика прилика с кирчо и борисов. И това е истински провал на българското семейство, създало такива български граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    08 Окт 2022 15:18ч.

    Ако бяха сменили Корнела още миналото лято, сега БСП можеха да имат поне 50 депутата и България да има стабилно правителство без ГЕРБ. Но тези, които са по върховете на партията, са по - заети да мислят за личния си интерес от колкото за общия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    08 Окт 2022 15:21ч.

    Пак ли Кире Либерало, ъ-ъъ пардон, исках да кажа Трафиканто, безчинства?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    09 Окт 2022 5:56ч.

    Добрев и Паргов са последните, които могат да укрепят позициите на БСП, от какво се страхува нинова, че е на ръба и два гласа могат да я изхвърлят извън борда, по-зле е и от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи