От Министерския съвет отказаха коментар на публикациите в "Шпигел" и "Файненшъл таймс"

От Министерския съвет отказаха коментар на публикациите в "Шпигел" и "Файненшъл таймс"

От Министерския съвет отказаха пред репортер на БНР реакция на публикациите в германското издание "Шпигел" и в британското "Файненшъл таймс", според които министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин се опитва да убеди правителствата на Словакия и на България да изпратят на Украйна зенитно-ракетни комплекси С-300, руско производство, с каквито разполагат още от Студената война и с каквито са обучени да боравят украинските военни.

Правителствената пресслужба съобщи, че Лойд Остин ще бъде приет от премиера Кирил Петков в София в събота сутринта. 

Днес шефът на Пентагона е в Словакия. След среща с него словашкият министър на отбраната Ярослав Над обяви, че страната му е готова да предостави зенитно-ракетни комплекси С-300 на Украйна, ако НАТО осигури техен заместител.  

Според Си Ен Ен на Братислава е предложено в замяна да получи американски зенитно-ракетни системи "Пейтриът" от Германия и от Нидерландия. 

От Братислава американският министър на отбраната Лойд Остин заяви, че Съединените щати няма да затварят небето над Украйна, защото зона, забранена за полети, означава конфликт с Русия. 

Украинските сили успешно използват системите за противоракетна отбрана срещу Русия, допълни Остин и заяви, че целта е да продължи подпомагането за тактики и оръжия, които са доказали ефективността си.

Източник: БНР

 

Коментари

 • Преведете тоя от Le Figaro

  17 Март 2022 18:19ч.

  ако съм го пропуснал тук: https://web.archive.org/web/20220308123505/https://www.lefigaro.fr/international/ukraine-dans-le-donbass-la-ou-tout-a-commence-20220304

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Владимирович Путлер

  17 Март 2022 18:39ч.

  Отказът от коментар винаги значи признаване на даден факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  17 Март 2022 18:42ч.

  До Живите мъртви от МЕТА-вселената ! Ами тия защо изобщо говорят с тези, относно каквото и да било, след като са им наложени санкции от Путин? Аман от нахалетори !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АХА

  17 Март 2022 18:56ч.

  Интересно-Украйна не са в ЕСИХАТО-САЩ ,КАТО КАВИ СЕ ЯВЯВАТнали, не искат конфликт с Русия-а, пък искат от нас ракети-вън янките от БГ вън БГ от нато

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  17 Март 2022 19:10ч.

  На украинците изглежда, че всичко им е руско, само идиотията им е англо-саксонска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  17 Март 2022 19:34ч.

  Загорялия от Белия дом ще ги изкомандва и те даже с песента " Ода на радостта " ще изпратят комплексите .................

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи