От Холивуд до София: Джон Малкович ще поставя в Народния театър

От Холивуд до София: Джон Малкович ще поставя в Народния театър
Джон Малкович ще поставя в Народния театър, съобщи ръководителят на най-голямата ни трупа Мариус Донкин по време на парламентарна комисия по културата и медиите.

 

Джон Малкович ще играе Харви Уайнстийн в театрална постановка. Очаква се американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход да се присъедини към екипа на Народния театър през 2024 г.


През 1976 г. Малкович става един от основателите на чикагския театър "Степенулф". Мести се в Ню Йорк през 1983 г. и се появява в пиесата "True West". Играе на "Бродуей" с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman" (1984). За тази роля получава наградата "Еми", когато пиесата става телевизионен филм.

 

 

Джон Малкович рядко гледа филми

 

Джон Малкович дебютира в киното с филма "Място в сърцето" (1984), за който е номиниран за "Оскар" - за най-добра мъжка второстепенна роля. Получава номинация за "Оскар" и през 1994 г. за ролята си във филма "Под прицел" (1993), отново в същата категория.

 

Малкович е номиниран също за "Сателит", БАФТА, две награди "Сатурн" и три награди "Златен глобус". Други филми с негово участие са "Място в сърцето", "Империята на Слънцето", "Опасни връзки", "Желязната маска", "Развратникът".

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

 • "Малкович ще поставя в Народния театър [sic!]"

  19 Яну 2022 19:31ч.

  В заглавието и повторено в резюмето. Най-важното - обектът на поставянето, липсва. Много информативно, креативно и иновативно като похват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Играе на "Бродуей" с Дъстин Хофман в "Death of a Salesman"

  19 Яну 2022 19:36ч.

  На това му се вика "Смъртта на търговския пътник", пиеса от Артър Милър, постановка на Народния театър от 1964 година, класическа роля на Апостол Карамитев. Я се вземете в ръце, не ви лие неудобно да дарик-вате по такъв начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи