Освободеният от затвора в САЩ Виктор Бут подкрепя настъплението в Украйна

Освободеният от затвора в САЩ Виктор Бут подкрепя настъплението в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Руският търговец на оръжие Виктор Бут, освободен срещу американската баскетболистка Бритни Грайнър при размяна на затворници с Вашингтон, се изказа в подкрепа на офанзивата на Русия в Украйна, предаде Франс прес.

В интервю за руската медия Ар Ти той заяви, че винаги е държал портрет на Владимир Путин в килията си в САЩ, където бе осъден на 25 години затвор, след като бе арестуван през 2008 г. в Тайланд.

"Горд съм, че съм руснак. Путин е нашият президент", каза 55-годишният бивш офицер от съветската армия. "Ако имах възможността и необходимите умения, щях отида доброволно" да се бия в Украйна, добави той.

Бут отрече да е продавал оръжия на талибаните, както е обвиняван в статии в американската преса. "Талибаните обявиха награда за главата ми. Как така ще работя с тях? В това няма логика", увери той.

По думите му Западът насърчава "самоубийството на цивилизацията" с "наркотиците и ЛГБТ".

Според доклад на ООН Виктор Бут е роден през 1967 г. в столицата на бившата съветска република Таджикистан - Душанбе, и е завършил Военния институт по чужди езици в Москва, преди да влезе във Военновъздушните сили на Русия. След 1991 г. той се е възползва от разпадането на СССР и последвалия хаос, за да се сдобие на ниска цена с големи количества оръжие от оставени на произвола военни бази, което после препродава в няколко зони на конфликт, включително в Африка.

Източник: БТА

 

Коментари

  • old_beggar

    11 Дек 2022 12:44ч.

    срам и позор: талантливият карикатурист хр. комарницки застана на страната на укрофашистите... не мисля, че днес нормален човек може да изразява защита на укрофашисткия режим. та нали умишленото и целенасочено убийство на цивилни граждани - руснаци е най-присъщата му „характеристика“. и без унищожението на това чудовище, мир по света е невъзможен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не считам, че е кой знае какво тоя карикатурист

    11 Дек 2022 16:12ч.

    Много от карикатурите му са неадекватни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    11 Дек 2022 17:46ч.

    лицето комарницки отдавна у прегърнало транс, през и отвъд ценностите, чини ми се. нищо странно в позицията му. по-скоро, не е странно, че е заело такава позиция. позицията е странна за нормални люде. в "оная" газета, след смяната на чорбаджията, бе извършен завой в посока на "ценностите". като страничен ефект беше закрит най-читавият форум на територията. виждам тук някои уважавани от мен съфорумци. ако се премине към регистрация, и аз сигур ще пиша със стария си ник. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умнокрасивостта не прощава

    11 Дек 2022 12:53ч.

    Комарницки следва своя избор. Нещо се скъса в този талантлив човек след проекта "Прас-прес". Имам чувството, че спонсорите на проекта нещо го изментиха, но виновни станаха други. Така и не прости на президентина, че не застана в подкрепа на вестничето им - не че някой знае какво можеше и трябваше да направи, за да се хареса на шарж-щурмоваците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интервюто

    11 Дек 2022 13:12ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=KAYpz5LE3s4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Дек 2022 13:16ч.

    След като през 1998 г- Горбачов, Елцин и мн. други "родолюбци" изнамериха Путин, за да му тръшнат един разбит СССР и една фалирала Русия, не може сега да се отричат огромните постижения на Русия, под ръководството на Путин! Само русофобията няма да помогне на одъртелия и оскотял Запад, с манията за отминало величие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е престъпление срещу (истинските) европейски ценности

    11 Дек 2022 13:32ч.

    с манията за отминало величие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Дек 2022 14:02ч.

    И правилно. Баскетболистът пък подкрепя другата страна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали беше баскетболистка

    11 Дек 2022 16:15ч.

    Вече да не влеза- в обществена тоалетна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само направете разлика между

    11 Дек 2022 15:39ч.

    Бут и Бритни, която в момента "развеждат като мечка" по психиатри и психоаналитици, въпреки че първият е престоял около 14 години по затвори, /оранизирани по нацистки тип/, и "великата" спортиска-баскатболистка, престояла само няколко месеца в руски изправителни общежития, /където, вярно, са я накарали да си отреже сплетената коса! О, ужас!/... и ще разберете разликата между руснаците и американците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи