Орхан Исмаилов: Пеевски е подходящ за премиер в тази сглобка. Адекватен е и бързо взима решения

Орхан Исмаилов: Пеевски е подходящ за премиер в тази сглобка. Адекватен е и бързо взима решения

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Пеевски е съвсем подходящ за премиер в тази сглобка, каза пред БНР Орхан Исмаилов, председател на партия "Свобода и достойнство". 

"Той бързо взима решения и е адекватен. Готов е за това отдавна. Въпросът е как да се реализира. В политиката няма невъзможни неща".

Ахмед Доган официално се връща и поема оперативното ръководство на ДПС до февруари, когато трябва да бъде избран нов лидер на партията. Това се налага заради подадената от Мустафа Карадайъ оставка: "Случващото се в ДПС е нещо нормално. Става смяна на играчите. Заминава си стилът Карадайъ идва този на Пеевски",

Господин Карадйъ не се вписва в окръжността, посочи Исмаилов. 

"Трябва да има промяна в играта, за да се затвърди сглобката. В момента господин Пеевски е фактор. Той горе-долу диктува дневния ред на правителството".

Не може да се твърди обаче, че Пеевски става по-влиятелен от Ахмед Доган, смята председателят на партия "Свобода и достойнство".

"Карадайъ направи достоен ход, тъй като сам си подаде оставката. Имаше един председател, който беше изключен. Но е ясно, че не е по негово желание. Когато почетният председател на ДПС се обърне към някого с "драги“, този човек трябва да си погледне часовника дали се ориентира правилно във времето и пространството".

Симпатизантите е хубаво да знаят по какъв начин стават нещата, смята Исмаилов.

"Карадайъ е закърмен с ДПС. Той е от младежкото движение. Заминава си обаче по един недостоен начин".

Председателят на партия "Свобода и достойнство" не смята, че Карадайъ ще се опита да направи нова партия.

"Никой няма интерес да се откъсне електорат от ДПС. Движението много добре обслужва управляващите".

Интервюто на Илия Вълков с Орхан Исмаилов може да чуете тук.

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Синергетик

    08 Ное 2023 9:30ч.

    Прозорецът на Овертон е широко отворен. Няма да се изненадам, ако смъртните противници на ДС и ДПС си изберат именно Делян Пеевски за премиер. Ех жаби, жаби, свариха ви и е време да ви изконсумират без остатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    08 Ное 2023 9:31ч.

    Боже, до какво доживяхме.... А беше време - спореше се относно конституцинносъобразността на ДПС. А днес вече - и то по БНР, което отдавна не е Б и не е Н, остана само Р - открито се предлага КОЙ за премиер! Какво става? Връщаме се към "Присъствието"? Пак ли Априлско въстание трябва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак ли Априлско въстание трябва?

    08 Ное 2023 10:36ч.

    Що не. Ама тоя път не да дойдат въшливите русняци, които мразиме, а да се дигнат да ни освободут немци, френци, англичани... само дето няма да стани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    08 Ное 2023 12:09ч.

    ама не искат, премиер министърът на Англия казал за нас - тези дървеници живи ли са още, французите и англичаните са искали да ни поделят между гърция, турция и сърбия, като Македония, немците са разделили държавицата ни и са върнали Македония на турците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    08 Ное 2023 9:35ч.

    Ето защо в последните месеци Пеевски излезе на сцената толкова явно и се изказва по всички въпроси, давайки публично нареждания и указания - подготвяли да почвата да го правят премиер. Това ще е най-големият т*шак с народа и държавата след 1989 г., в пъти по-гнусен ход, отколкото назначаването му за шеф на ДАНС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Ное 2023 9:42ч.

    ЪХЪ! Викам направо ердоган да ни управлява, като вилает на Турция! Продажни боклуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смех, смех, но няма да се уморя да повтарям

    08 Ное 2023 10:34ч.

    ако смъртните ни врагове рушняците, кара москоф гяуру, не бяха ни окупирали 1878, сега щяхме да си имаме валии, кадии, каймаками и пр десетки пъти по-честни, образовани и кадърни от сегашната шайка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    08 Ное 2023 12:12ч.

    като ердоган в Турция и щяхме да бойкотираме Кока Кола, Макдоналдс и Старбъкс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    08 Ное 2023 12:07ч.

    ами да, наказаният с американските санкции магнитски - премиер, регистрираният в САЩ - финансов министър, канадският гражданин - премиер в сянка, само така ще накараме българите да мразят Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя е Народна партия „Свобода и достойнство“

    08 Ное 2023 13:41ч.

    Справка - Уикипедия! Много кратко описание има там, но е ясно коя е всъщност тази партия и чии заповеди изпълнява! Вярвате или не, но вече сме включени в голямата шахматна игра на англосаксите! За Ахмед Доган след време историята ще потвърди, че той беше единствения човек, който в продължение на три десетилетия гарантира етническия мир в България! Това е много време, през което е правен не един опит да се смачка Доган! Вече успяха! Или просто му дойде времето! Всеки има скрити скелети в гардероба си! Друго е по-важно! Как ще реагират съседите на България, когато югоизточната ни съседка посегне на част от територията ни?! За бг политици не говоря - повечето от тях отдавна са се продали! Днес върви търг за продажбата на България! Ако още не сте разбрали! И не забравяйте - важна е Територията, а не населението! Пример: Масовото унищожение на украинско и руско население в Донецк, Луганск и на всички онези земи, които не признават правилата на Райската градина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    08 Ное 2023 17:42ч.

    Ударихме ли дъното или още кОпаме? Срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    08 Ное 2023 18:25ч.

    исмаилов беше зам.министър на отбраната в правителството на борисов, в което христо иванов беше правосъден

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи