Орбан отива при Тръмп във Флорида: Той е единственият шанс за прекратяване на войната в Украйна

Орбан отива при Тръмп във Флорида: Той е единственият шанс за прекратяване на войната в Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че ще посети бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Флорида следващата седмица и определи евентуалното завръщане на Тръмп на президентския пост като "единствения сериозен шанс" за прекратяване на войната в Украйна, предаде Анадолската агенция.

Унгарският министър-председател посочи, че в противен случай войната между Украйна и Русия ще бъде дълга.

В речта си на Дипломатическия форум в Турция Орбан също така предположи, че евентуалното завръщане на Тръмп в Белия дом може да помогне за прекратяване на конфликта в Газа. Коментирайки войната в Газа, Орбан каза, че Тръмп "разбира" този конфликт.

"Той направи нещо, което създаде надежда - каза Орбан във връзка със споразумението Авраам, което имаше за цел да нормализира отношенията между Израел и страните от Персийския залив.

Завръщането на Тръмп "е предпоставка за истински и бърз мир на европейския континент", добави той.

Орбан и Тръмп са дългогодишни съюзници и бившият американски президент редовно го хвали в предизборните си речи.

Двамата се срещнаха през август 2022 г. в Бедминстър, Ню Джърси, в голф клуба на Тръмп, когато Орбан пътува до САЩ, за да участва в Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в Тексас.

През април 2023 г., когато бяха повдигнати обвинения по първото от четирите наказателни дела на Тръмп, Орбан публикува послание в негова подкрепа, в което го призовава да "продължи да се бори". В началото на 2022 г. Тръмп подчерта, че оказва "пълна подкрепа" на кампанията за преизбиране на своя унгарски колега през същата година, припомня БГНЕС.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    02 Март 2024 17:57ч.

    Прекратяването на войната зависи само от двете еврейски лобита ............................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стою Я.

    02 Март 2024 23:21ч.

    Браво Томов, точно така е. Проблемът е, че и двете страни са в клещите на чифутите. Байдън чрез Блинкин, Нуланд и Уолстрийт и Тръмп чрез зет си Жаред, ционистите и пак Уолстрийт. Ако се размърдат арабите и персите заради произвола над палестинците може да има и бърза развръзка за Украйна. Взаимосвязи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    02 Март 2024 18:06ч.

    Верно ще я спре интересно е как. Предлага на Русия оттегляне от Украйна. Ако откаже вдига двойно помощта за Украйна. Успоредно предлага на своя приятел Ким няколко пъти повече пари за джепането от др. Путин. Та, така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Éljen Orbán!

    02 Март 2024 18:40ч.

    Ако Ким му викаха Сапунения академик, щях да ти повярвам. Само че кореецът е свикнал отдавна на всякакви лишения в името на идеята, за разлика от нашите епиКурейци, лишаващи ни от достойнство, в името на голямото лапане. Та, така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не случайно Путин заяви пред Такър, че по-добрия вариант за Русия е Байдън, защото е предвидим

    02 Март 2024 20:50ч.

    Тръмп може да спре парите, но може и да ги обяви за хуманитарна помощ. Със сигурност ще се опита да ги изтъргува с Русия. Съмнявам се , че руснаците пак ще се подхлъзнат по същата динена кора. Докато Одеса не стане официално руска, военни действия ще има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Март 2024 5:39ч.

    Важно е адаша да му обясни на тоз дебил Тръмп, за какво иде реч в Европа и какви самоотвержни дебили, дразнят, зъбатата и страшна руска мечка! Успех и GOD Speed...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи