Орбан: Не сме се борили с комунизма, за да стигнем до Брюксел, който иска да контролира медиите чрез закон за свободата на медиите

Орбан: Не сме се борили с комунизма, за да стигнем до Брюксел, който иска да контролира медиите чрез закон за свободата на медиите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Премиерът на Унгария Виктор Орбан отправи остро обвинение към Европейската комисия. „Брюксел създава Оруелски свят пред очите ни. Те купуват и доставят оръжие чрез Европейския фонд за мир. Те искат да контролират медиите чрез Закона за свободата на медиите. Не сме се борили с комунистите, за да стигнем до 1984 г.!“, написа Орбан. Публикацията му е препратка към романа на Джордж Оруел „1984“.

Според Виктор Орбан бъдещият закон за свободата на медиите в ЕС, който има за цел да защити журналистите от политически натиск, ще бъде посегателство върху свободата и средство за контрол от страна на Брюксел.

Орбан написа в социалната мрежа X, че Брюксел е направил „поредното предложение, което ограничава свободата“.

„Законът ще доведе до установяване на пълен контрол върху медиите. Ние, страните от Централна Европа, вече сме виждали това в миналото. Наричаше се Коминформ и Имперската камара на културата при режима на Хитлер. Никога повече!”, написа Орбан.

Собственикът на социалната мрежа X (преди Twitter) Илон Мъск се съгласи с унгарския премиер и коментира под публикацията му: „Точно така“. Според ЕК социалната мрежа X разпространява дезинформация, като според новия европейски закон за цифровите услуги социалните мрежи и интернет търсачките трябва да цензурират съдържание, което Брюксел счита за „дезинфорамция“. Наказанието е 6% глоба от годишния оборот на социалните платформи, ако откажат да цензурират.

Източник: obektivno.bg

 

 

Коментари

  • >>>

    05 Окт 2023 16:04ч.

    Еее, браво на Орбан! Колко точно формулирано! Адмирации и за Мъск! Повече такива адекватни и мислещи хора са нужни на света!... Жалко, че у нас има само долна политическа и управленска утайка, а стойностните хора, които могат да ни извадят от блатото са толкова отвратени от родната политическа проституция, че дори не желаят да помиришат политиката…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И пак става въпрос за пари

    05 Окт 2023 16:26ч.

    Който отказва да цензурира, 6% от дохода ще си плаща. .............................................................. Нещо като рекламите, ако не искаш да ти излизат реклами на страницата, с повод и без повод, плащат си отделно месечна услуга за това и то доста солидна сума. Поне така е зад океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не си разбрал

    05 Окт 2023 21:26ч.

    Става въпрос за тотален контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    05 Окт 2023 16:34ч.

    Ама нали нашето Ленче пробутва закона "1984"? Нима наше Ленче е анти-демократка? Или пък си е баш -демократка, която демонстрира звериную пасть демократии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този закон е същата боза

    05 Окт 2023 16:40ч.

    Като Истанбулската конвенция. Уж защитава, а реално слага хомота на врата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • крайно време е

    05 Окт 2023 16:47ч.

    Кога най-после на нашата политическа сцена ще се появи един ОРБАН. Стига плазмодии, гъзолизци на Брюксел и Посолството, родоотстъпници, продажници и предатели от ДБ/ПП..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 19:52ч.

    Никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е

    05 Окт 2023 16:51ч.

    да го издирим нашия човек, който да говори и действа в интерес на собствения си народ, както Унгарския Орбан! !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Окт 2023 17:14ч.

    Браво Орбане!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Окт 2023 17:17ч.

    Виктор Орбан: „В крайна сметка, от гледна точка на основните права, днес европейците в ЕС нямат право на своя страна, на свой език, на своя култура, на свое семейство и на свой Бог...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    05 Окт 2023 17:43ч.

    Унгария носи достойнството на една империя - Австро-Унгарската, единствено те двете с Австрия се опълчват срещу безумните ограничения и превръщането на ЕС в концлагер, може би затова и Великобритания напусна ЕС, не иска да изпълнява командите на Германия и Франция, тя също е с императорско достойнство, третата е Русия, тя дори все още е запазила своята империя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Окт 2023 17:55ч.

    Проблема е че тука нямаше кой да подпука Соросовата агентура на "отворено общество", и изтровиха съзнанието на доста млади, които са толкова прости и невежи, и с повредена памет, и тръгнеш да им обясняваш, изпадат в когнитивният дисонанс и блокират! Орбан е ВЕЛИКАН, но и лилипутите не са малко на брой и добре подплатени... другарят Дайнов- атлантически демократ, Боже опази... Няма по лошо от политическите джендери, и ме притеснява че когато дойдат руснаците, Дайнов и Минджев ще извадят партийните книжки, ще нахлупят каскетите и на перфектен руски ще се разберат отново, дано до тогава да ги е хванал алцхаймера, защото няма да мога да понеса тази гледка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Окт 2023 18:05ч.

    Добре е, че все още може да се чуе по медиите мнението на човек като Орбан, дето нарича нещата с истинските им имена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    05 Окт 2023 18:28ч.

    А де ! И аз това се питам ката ден - оти ручахме жабетата и скачахме по площади ??? Да ми дойде гинеколожка, пожарникар и пеевски на главата ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време разделно е.

    05 Окт 2023 18:44ч.

    Или намираме нашия "Орбан" и го слагаме на чело на държавата, или отиваме в небитието - средно положение за нас няма. Вече е въпрос на кяколко години да ни приключат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    05 Окт 2023 19:22ч.

    Тази политика с медиите се вижда постоянно.............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    05 Окт 2023 19:29ч.

    Е то Брюксел е новата Масква. Дори по-жестоки са техните репресии. При ватенките беше просто и ясно. Новите брюкселки (зелки) политкомисари пипат с копринени ръкавици, под които са скрили бодлива тел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ ПИТА ТУК "КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОЯВИ НАШИЯТ ОРБАН?"

    05 Окт 2023 19:43ч.

    Той се появи, но не го познахте. Това, което говори и прави Костадинов е точно, това, което говори и прави Орбан. Но на Орбан му е дадена власт. Българите са лесни да бъдат изманипулирани и да не дадат властта на правилния човек. Е, сега ще чуя "копейкин, руска подлога, къща...и т.н." За Орбан се опитват да говорят същото, но унгарците не са българите. Те, някак си, успяват да отделят плявата от зърното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 20:06ч.

    Написах го и по-горе. Никога в България няма да се появи такъв като Орбан. Болно ми е да го пиша, но си е така. Не сме народ, а плява. Заслужаваме си Бацетата, Шишитата, Кирчовците и Кокорчовците. Без значение че ни ги е натресло посолството. Преклонена глава сабя не я сече - нали така беше. Е заради това сме вече 5-6 милиона от които половината пенсионери. А с унгарците тръгнахме от от почти едни и същи условия. Само че при тях сега условните мерцедеси и китайци ще се избият кой да построи повече заводи, а ние фърляме капите до небето че шием калъфките на седалките. Айде последния да дърпа шалтера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Окт 2023 20:11ч.

    Орбан завършва средното си образование в английската паралелка на елитната гимназия с преподаване на чужди езици в родния си град. Дипломира се като юрист в будапещенския университет „Лоранд Йотвьош“. Женен е с пет деца (Рахел, Гашпар, Шара, Роза, Флора). Той е един от основателите на политическа партия Фидес на 30 март 1988 г. През 1989 г. получава стипендия от фондацията на Джордж Сорос и заминава на обучение в Оксфордския университет, където в продължение на година изучава политически науки. Политическата кариера на Виктор Орбан преминава през всички възможни равнища, започвайки от активист на радикално антикомунистическо студентско движение, стигайки до председател на дясноцентристка либерална партия. През 1990 г. е избран за депутат в унгарския парламент от квотата на Фидес. В периода от 1993 до 1998 г. Орбан оглавява дясноцентриската партия Фидес, като на всеки партиен конгрес неизменно е преизбиран с пълно мнозинство. През 1998 г. парламентарните избори в Унгария са спечелени от „младите демократи“, които провъзгласяват Виктор Орбан за министър-председател. Правителството, което оглавява Виктор Орбан, е четвъртият политически кабинет след демократичните промени през 1989 г. На 35 години Орбан се оказва най-младият министър-председател, който заема премиерския пост в Унгария. Вероизповедание - калвинист А палячото Костадин кой е? И какъв е? И не е ли по добре да оставим протестанти и католици да се оправят сами помежду си. Либерализми, нацизми и фашзми не пасват на православният дух

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ventzislav

    05 Окт 2023 20:53ч.

    Преди да питате кой е Костадин, кажете да видим коя сте вие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 21:07ч.

    Голяма каша е в главата ви. Не че искам да защитавам Костадинов. Той не ми харесва, но и вашето богопочитание ми е отвратително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що така с рогите, че кажете постиженията на Костадинов

    06 Окт 2023 3:17ч.

    нали е политик, публична личност, тука не сме такива, че да искате да ви се представят и да си описват постиженията. Споменете двете висши образования на Костадинов, които са му позволили да напише учебник по родинознание за най-малките. Без съмнение, той е точно на нивото на последователите му, за да го четат групово и преписват да не се загуби, подобно на историята на Паисий Хилендарски. Костадинов е поредният тарикат през тези 20-тина години, готов да оправи българите, ама първо иска да му дадат цялата власт, щото само с българския народ можел да се коалира. Има дар слово, за разлика от Кобурга, но делата му са от глупави по глупави и от гнили по-гнили. Който си е направил труда да ги следи, повече не иска да слуша словесните му напъни и целия театър който играе за наивниците, колкото все още са останали след всичките хитреци и измамници от Кобурга нататък. Явно с тази ни наивност и простотия ще ни запомнят другите народи и с нея само ще ни споменават. когато напълно се провалим в небитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредни факти за наивниците тръгнали след Костадинов

    06 Окт 2023 15:43ч.

    вместо да се обединят с БСП и ИТН в общ кандидат на опозицията в София, костадиновците отново повториха тезата на водача си, че можели да се коалират само с българския народ. "Трай коньо за зелена трева", а за Костадинов още сега зелена валута за да разбие вота на левите и опозиционни сили в София и не само, защото София щеше да покаже недоверието към сглобката в цялата страна, но посолството знае къде да удари за да разбие недоволните от него. Това е нужно, защото прочуване показа превес на недоволните в София и за изборите, и за премахването на паметника на съветската армия. Коментирано е от Добри Божилов в канала му на "И "опозицията" на яслата с долари - борим "сглобката" , ама я крепим с 3 кандидати и разпилян вот" на https://www.youtube.com/watch?v=A-IZ_8-f3zc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Либерализми, нацизми и фашизми не пасват на православният дух"

    05 Окт 2023 21:14ч.

    Алиске - Лиске, Не мисля така. По важно е изграждането на една разумна, осъществима платформа - а не отделни догматични, инсталирани партийни конгломерати от мошеници-службогонци. Това, специално за тук. Преди време бях написал този конструкт, но бях изтрит - настъпил съм нечии мазол. Идеята е, че е добре за поне 10 години да няма никакви партии и страната да се управлява от експертни правителства, плюс забрана за политиканстване. Щото първо трябва къщичката да се ремонтира из основи, да се почисти добре, да се замогне малко, с въвеждане на далеч по-добър ред и дисциплина, да се намалят Онуйта-ТА и стопира вмешателството им. Всички НПО-та - със забрана или силен контрол и при нарушения - чиба! И т.н. Инак няма прокопсия. Сега, кой от къде завърне, влачи разни разбойници, курдисват ги най-отгоре безконтролни и безмозъчни и после: - ама що така, 'ко стана?! И пълен неутралитет! Инак, скоро костите на всички ще се белеят след не много време под жаркото, без СО2 фъф въздуха, слънце. Но и не се знае, ,може пък да са безбрежни снежни полета и огромни нови ледници по планините!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 21:26ч.

    Айс то хубаво, но много идеалистично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 21:27ч.

    А иначе според мен тая Алиса не е оная Алиса. От керпедена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    05 Окт 2023 22:04ч.

    Няма такова нещо като "експертно" правителство. А идеята ти, ако я формулирам без скрупули - диктатура ! След толкова много ерозия на памет, мисъл, възпитание и аз смятам, че връщането в релси ще е болезнено. Т.е. ще се премине през форма на репресия, диктатура. Ако въобще стигнем до там да поискаме да сме в релси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pesho

    06 Окт 2023 0:31ч.

    Изгониха ни от медиите, гонят ни от социалните мрежи, как ще ни изгонят от улицата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pesho

    06 Окт 2023 0:31ч.

    Изгониха ни от медиите, гонят ни от социалните мрежи, как ще ни изгонят от улицата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • max772

    06 Окт 2023 11:15ч.

    Нов фармацевтичен продукт: уникално лекарство, което е в пъти по-добро от Виагра и е напълно безопасно за всяка възраст. С него ще имате силна и продължителна ерекция, и тестостеронът ще се повиши, което ще доведе до растеж на косата и загуба на тегло. Съветвам всички да опитат, прочетете сами:------ https://301.link/bioko

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи