Орбан нарече санкциите на ЕС срещу Русия "стъпка към война"

Орбан нарече санкциите на ЕС срещу Русия "стъпка към война"

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Все още не стрелят по нас, но сме на ръба да станем воюваща страна. Европа играе много опасна игра", каза унгарският премиер, съобщава БТА.

Унгарският премиер Виктор Орбан нарече днес санкциите на Европейския съюз срещу Русия "стъпка към война", предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че Орбан засилва критиките си към стратегията на Брюксел, която според него е опасна.

"Всеки, който се намесва икономически във военен конфликт, заема позиция", каза унгарският премиер националист в традиционното си интервю за близко до властта радио.

"Малко по малко се плъзгаме към война", отбеляза Орбан, обезпокоен от натрупването на санкции срещу Русия заради инвазията й в Украйна.

Унгарският премиер редовно заклеймява европейските санкции, дори ако е гласувал за тях заедно със своите партньори, обвинявайки тези мерки за икономическите трудности на страната си, отбелязва АФП.

Икономиката на Унгария се сви през третото тримесечие на годината (в сравнение с второто), а инфлацията е над 20 процента, като дори достигна 45 процента при храните.

Унгарското правителство започна "национални консултации" по темата и разлепи плакати из страната с послание: "Санкциите на Брюксел ни съсипват", на фона на снимка на ракета.

Орбан каза, че е готов да се бори срещу евентуален нов пакет санкции и да гарантира, че ще бъде направено изключение за Унгария, която е силно зависима от руските изкопаеми горива.

Петролното ембарго на ЕС срещу Русия не важи за Унгария.

"Сега ние доставяме разрушителни оръжия, обучаваме украински войници на собствена територия, налагаме санкции върху енергетиката ... Ставаме неразделна част" от конфликта, отбеляза Орбан.

"Все още не стрелят по нас, но сме на ръба да станем воюваща страна. Европа играе много опасна игра", каза в заключение унгарският премиер.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ЗИП

    18 Ное 2022 14:52ч.

    На война, като на война! Войната е ШОО.Особено, когато я следиш по компютъра с биричка и чипс..... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много лесно и бързо войната може да стигне до всеки диван

    18 Ное 2022 15:18ч.

    Неприятното е, че май ще стигне и до твоя и до моя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Ное 2022 23:27ч.

    Май си изгубил сърцето си в блатото на цинизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    18 Ное 2022 15:27ч.

    Санкциите са ВИНАГИ признак на за бъдеща война. След войната санкциите падат рано или късно... Но войната може да не е само една...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Ное 2022 16:08ч.

    Санкциите са израз на безсилие, немощ и беззъбие, щото няма с какво реално да се фичкаме, освен да се хилим олигофренски по всякакви международни форуми, и хората да са длъжни да търпят вопиющата ни малоценност. Бумерангът действа безотказно, няма глупак на тоя свят, дето военно ще се занимава с Европа на плужеците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съгласен съм с теб

    18 Ное 2022 16:16ч.

    Санкциите са признак на слабост. ЕС, ФАЩ и така нареченият Запад могат дасе дуят колкото искат. Рано или късно, техните елити ще бъдат пометени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    18 Ное 2022 16:33ч.

    Слава на Русия. Минала Слава и на България.Долу колонията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    18 Ное 2022 17:52ч.

    Долу Еврейският Съюз! Да живее Европа на нациите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    18 Ное 2022 23:30ч.

    Байгън от твойто отцеругателство, Яре на възрастна коза!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Ное 2022 18:18ч.

    На Руснаците времето им изтече, в тези 9 месеца се напънаха и родиха несъстоятелност и позор, тотална самозаблуда, противоречие и престъпление което е толкова грозно, че никога няма да бъде забравено! Нямат нито цел нито посока, и Орбан трябва да го проумее, това са криминални престъпници- психопати които са способни да говорят всякакви глупости само за да се измъкнат от местопрестъплението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    18 Ное 2022 18:22ч.

    Някой ако се чуди защо съм краен, защото мразя противоречието и самозаблудата, в момента който започнаха терора над цивилното население (КАТО ДА ИМ СЕ СПРЕ ТОКА И ВОДАТА), показаха че нямат никаква основание на тяхна страна, освен безчовечна злоба и завист!!! Който забравя цивилното украинско население става съучастник на терористи, съжалявам, това е безчовечно да изчакаш зимата и да им спреш тока!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    18 Ное 2022 19:32ч.

    тия ги дрънкай в дневник друже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По европейски дрънка тиквата ти...

    18 Ное 2022 21:47ч.

    Бла-бла-бла - бла...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    18 Ное 2022 18:57ч.

    ЕС просто си направи грешна сметка-руснаците направиха контрасанкции и всички усещаме техният ефект в/у живота ни. Помните ли, че У. фон... Л. с какъв възторг ги съобщаваше, а последният пакет/засега/ мина не толкова тържествено.За Орбан са важни унгарците, а не т.н. евроатлантически ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи