Орбан: Изтече времето на високопоставените служители на ЕС

Орбан: Изтече времето на високопоставените служители на ЕС

Високопоставените служители на Европейския съюз трябва да бъдат сменени, тъй като не заслужават нов шанс след предстоящите избори за Европейски парламент, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Лидерът на унгарската националистическа партия "ФИДЕС" е изправен пред едни от най-трудните избори в 14-годишното си управление, тъй като икономиката на страната му е в рецесия, скандал за сексуално посегателство е засегнал ядрото на политическата му платформа, която е основен защитник на семейните ценности, а нов политически проект заплашва да наруши установеното от него статукво.

"В Брюксел има проблеми, големи проблеми. Ръководството на ЕС се провали", заяви Орбан пред своите поддръжници, давайки начало на кампанията на партията му за евроизборите, които ще се произведат от 6 до 9 юни.

"Ако сте се представили зле по време на мандата си, изложили сте избирателите си на опасност и ако те не очакват нищо повече от вас, остава само едно: Взимайте си шапките и си тръгвайте", добави той.

Орбан отдавна е в противоречие със съюзниците си от ЕС и Вашингтон по редица въпроси, включително относно отказа на Будапеща да изпрати оръжия на Киев и поддържането на икономически връзки с Москва, откакто руските сили нахлуха в Украйна през 2022 г., отбелязва Ройтерс.

Унгария също така води спорове с Европейската комисия относно реформите в областта на върховенството на закона, които доведоха до спирането на предназначени за страната евросредства на стойност няколко милиарда евро.

 

Коментари

  • Може да бъдат полезни в някоя ферма за червеи и насекоми

    19 Апр 2024 19:07ч.

    Като компост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Апр 2024 19:09ч.

    Успех на Алтернативата за Европа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    19 Апр 2024 19:14ч.

    конструкцията и съдържанието на текста (рецесия, скандал за сексуално посегателство и пр.) навеждат на мисълта, че от бта са "взаимствали". от къде - те си знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма

    19 Апр 2024 19:24ч.

    демокрация е сегашния ЕС. Щом някоя държава не е съгласна с елита му, спират се средствата за нейното развитие. Много добър демократичен механизъм за държане в подчинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как от колонизатор се става демократ

    20 Апр 2024 1:23ч.

    Демокрацията е за наивници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    19 Апр 2024 19:26ч.

    Прав е Орбан. Еврочиновниците са безполезни, да не кажа вредни. Как на никой не му е дошла мисълта, за шеф на комисията да изберем Орбан, нормален човек, който се грижи за унгарците. Би се грижил и за другите европейци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може, все едно да назначиш за Тартор в Пъкъла някой светия.

    19 Апр 2024 19:30ч.

    В туморите има само туморни клетки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • феномен

    19 Апр 2024 21:10ч.

    Ростислав Ищенко: Трепереща Европа. Защо Западът продължава толкова много да се бои от Русия? - https://cont.ws/@ishchenko/2785381

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    19 Апр 2024 21:57ч.

    Тоя шебек хем не иска граница с Просия, хем играе контра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи