Орбан: Ако американците искат мир в Украйна, тогава ще има мир

Орбан: Ако американците искат мир в Украйна, тогава ще има мир

Мирът в Украйна зависи от САЩ, украинците ще могат да воюват само докато американците им предоставят военна и финансова подкрепа. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан в публикувано в събота интервю за вестник Magyar Nemzet, съобщава ТАСС.

Той се съгласи с журналистите от изданието, че украинският конфликт се е проточил и е опасен. "В същото време -, каза Орбан, Украйна ще може да се бие само докато Съединените щати я подкрепят с пари и оръжия. Ако американците искат мир, тогава ще има мир."

По-рано Орбан многократно е заявявал, че украинският конфликт може да бъде разрешен само в резултат на преговори между Русия и САЩ, а не само между Руската федерация и Украйна, припомня ТАСС.

Запитан дали може да се очаква Киев да се откаже от част от украинската територия "в името на мира, енергийната сигурност и просперитета на Европа", унгарският премиер каза: "Никой не може да очаква това. Украйна е суверенна държава и решението кога и защо да воюват, украинците трябва да приемат сами. И ние ще решим до каква степен ще ги подкрепяме."

Орбан припомни, че никога в историята не е имало такова нещо "преди началото на мирните преговори страните да са знаели предварително какъв ще бъде резултатът от тях". "Те знаят само какво искат да договорят. Другото какво дават и какво получават се решава по време на преговори", каза унгарският премиер.

Той потвърди, че подходът на Унгария към украинския конфликт се ръководи от интересите на нейната сигурност и не възнамерява да доставя оръжие на Киев. Според премиера "Унгария е решила, че това не е нейната война". „Ще предоставим хуманитарна помощ на Украйна, имайки предвид националните интереси на Унгария“, добави Орбан.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Гражданин

    24 Дек 2022 13:56ч.

    Поредно достойно изказване на ДЪРЖАВНИК, защитаващ интересите на народа и държавата си, а не поредните силни на деня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bobi

    24 Дек 2022 21:48ч.

    Такива избираме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Дек 2022 13:59ч.

    Унгария не предоставя военна помощ на Украйна, защото това противоречи на националните интереси на Унгария, а нашите дупедавци ще се скъсат да се доказват пред Вашингтон, колко са му подчинени и преданни. Те не се интересуват от националните интереси на България. Не случайно, първата работа на новото Народно събрание бе да утвърди покупката на още 8 виртуални изтребителя Ф-16 (не, че първите някога ще дойдат, но рекета си е рекет и той трябва да се отчита на време), подаряването на оръжия на Украйна, мерки за ускореното ни вкарване в еврозоната (ликвидиране на лева и останалата ни минимална независимост. от брюкселските зелки)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • догодина нема да има хлеб за грантаджиЙте на Козяк, амин!

    24 Дек 2022 14:11ч.

    Нашингтонци да спрат пушкалата, демек, да се откажат да жертват украинския народ за собствения си егоизъм. Никой не им ще фалшивата помощ, освен хунтата от няколко десетки хиляди хазарски фашистчета. Руснаци и украинци ще се оправят сами, ако САЩ и Британия престанат да се месят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    24 Дек 2022 14:21ч.

    България няма никакйв интерес, толкова тъп народ като украинския да е част от европа, нато и тн...мчи те се оказаха мнооогооо по тъпи от нас...да дружиш с тъпаци не е много умно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орбан е един

    24 Дек 2022 14:30ч.

    мъдър унгарски цигойнер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посмали, манго

    24 Дек 2022 14:38ч.

    А ти какъв си бе?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз съм мъдър, но — мъдър ЖИД.

    24 Дек 2022 21:57ч.

    При все че цигойнерите и жидовете са от едно и също праисторическо котило: били са опит да се замени мислещата пасмина на гигантските влечуги с „подобия на Бога“, макар експериментът да е бил неуспешен и по тази причина е трябвало да се пробва с неандерталците и кро-маньонците…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    24 Дек 2022 14:48ч.

    Много сила има в този човек! Не престана да нарича нещата с истинските им имена. И непрекъснато се опитват да го смажат и той устоява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Театър на абсурда!

    24 Дек 2022 19:23ч.

    Орбан просто си играе ролята за отличен! Тъпото е, че на български политик такава роля никой няма да му даде! Народопсихология, сър! Затова сме на този хал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    24 Дек 2022 15:13ч.

    Ти се моли да нямаш обща граница с Рашастан, че тогава тия дето са гласували за тебе ще те обесят на първото дърво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    24 Дек 2022 15:20ч.

    Мирът в Украйна не зависи от Сащ, а от ЕС - никак. Всичко зависи от Русия, а не от напъните на тоя и оня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    24 Дек 2022 15:23ч.

    Затва ли копате окопи в Крим ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2022 15:53ч.

    работил съм с унгарски лекари,друг сорт хора са,те са западни Граждани, ние си оставаме за вечни времена чиста проба ориенталски селяндури (казах ли нещо)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    24 Дек 2022 23:53ч.

    Ние може да сме ориенталски селяндури, ама да наричаш унгарците западни Граждани е обидно. Макрон, Шолц и сие също са западни Граждани. Явно същите като Орбан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    25 Дек 2022 13:40ч.

    Пожелавам ти да се срещнеш с унгарски митничари и тогава ще разбереш, колко са "западни Граждани".........Питай Н. Чипева за "приключенията" на български журналис на унгаро-австрийската граница......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССССССССС

    24 Дек 2022 15:55ч.

    Омръзна ми да публикувате статии, които само преразказвате! Публикувайте статии с цитати! Ето в тази статия има само 1 изречение какво е казал Орбан! Къде са останалите му изречения?! Стига вече с преразкази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2022 15:59ч.

    забравих да вметна,че днес и утре е Уйййййййййййкиндъ (просто казано е една бг социалана колективна шизофриния ,това да се отричаш от уж вължения майчин език) днес по хоризонт се наслушах на проооооооооооооооооомонтиране.въобще мамата си трака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Дек 2022 16:02ч.

    та тъй,като ще я караме на идиотия нашенска и Азъ дъ проооооомонртирам светли Християнски празници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за съжаление

    24 Дек 2022 16:42ч.

    унгарците си имат Орбан, а българското стадо има тшкви, лъжци, жълтопаветни продажници и един даже не зелен чорап, а смръдлива продажна партенка. Но какъвто маТряла, такова и това което произхожда от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Появиха се документи https://slivy.news/2022/12/08/agent-moraveczkij/, според които настоящият министър-председател на Полша е бил информатор на ЩАЗИ, главната разузнавателна агенция на ГДР.

    24 Дек 2022 18:01ч.

    Появиха се документи https://slivy.news/2022/12/08/agent-moraveczkij/, според които настоящият министър-председател на Полша е бил информатор на ЩАЗИ, главната разузнавателна агенция на ГДР. 1. Моравецки е вербуван от служители на варшавската специална група, която чрез ЩАЗИ събира информация за ГДР в Полската народна република. 2. През лятото на 1989 г. Моравецки е вербуван от резидента на ЩАЗИ във Варшава, майор от Държавна сигурност Карл-Хайнц Шарпеге. 3. Моравецки първо получава псевдонима "Студент", а след това "Якуб". В документите на Щази той е посочен като "неофициален сътрудник". 4. Документите за информацията, предоставена от Моравецки на ЩАЗИ, се намират в Берлинския архив на BND и все още са класифицирани. Етикети: 1989, Източна Германия, Германия, Полша, история, поляци, специални служби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер

    25 Дек 2022 4:55ч.

    Маджарина е пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фиба

    25 Дек 2022 8:45ч.

    На Орбан му е ясна играта на американците, да инсталират още един Израел в уголемен мащаб около местата с нефт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    25 Дек 2022 13:37ч.

    Орбан е стипендиант на Сорос, а се изказва "против" благодетеля си...........Нещо не ми се връзва......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи