ООН: Великобритания да не настанява украински бежанки при необвързани мъже

ООН: Великобритания да не настанява украински бежанки при необвързани мъже

Агенцията по бежанците към ООН призова за по-подходящ настанителен процес по плана "Домове за Украйна" 

Украинските бежанки във Великобритания са станали плячка за мъже, които им предлагат стаи в домовете си, като се свързват с тях през социалните мрежи.

ООН се обърна към правителството в Лондон с предупреждение да направи повече, за да предпази украинките и децата им. Те не трябва се свързват с необвързани британци, защото по този начин са изложени на опасност, пише в. "Индипендънт".

Върховният комисариат на ООН за бежанците призова Великобритания да наложи по-подходящ процес за намиране на подслон като част от плана "Домове за Украйна".

Обединеното Кралство въведе нов визов режим на 18 март, който позволява на украинци без роднини да пристигат на територията на страната и да бъдат приютявани от местни граждани. На тях държавата ще плаща по 350 британски лири на месец, като над 200 000 души са се регистрирали като желаещи да приемат бежанци.

Според плана украинците трябва сами да си намерят хазяи. Държавният секретар по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление на Обединеното кралство Майкъл Гроув каза миналия месец, че се надява това да може да стане чрез социалните мрежи.

В резултат на това последва вълна от създаване на страници във фейсбук, направени с цел да свързват бежанци с домакини, където украински жени започнаха да се рекламират с надежда да си намерят дом.
Водещи благотворителни организации предупредиха, че това причинява "много проблеми". Според тях има предпоставки за трафик на хора. Вестник "Съндей Таймс" съобщи тази седмица, че журналист, представил се за 22-годишна украинка, е бил залят с непристойни съобщения в рамките на няколко минути след като е публикувал в една от най-големите британски групи за намиране на домакини.

Говорител на ООН каза, че организацията има данни за все повече сигнали от украински жени, които се чувстват в опасност в новите си домове. Той призова за проверки срещу евентуална експлоатация и добави, че жените трябва да се настаняват при семейства или двойки, а не при необвързани мъже, за да не се стига до травми, семейни проблеми и насилие. "Трафикантите виждат войната в Украйна като възможност, не като трагедия, и жените и децата са мишените", каза британският независим комисар по борбата с робството Сара Торнтън.

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    13 Апр 2022 20:59ч.

    Ма тия , могат ли нещо друго, освен МЕНУЕТ на свободна практика да изпълнят ? А у нас , у Слънчака, са без конкуренция в стрийптиз баровете .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Осман Кемал (Джонсън)

    13 Апр 2022 21:04ч.

    Е , като не я разбират Циливилизацията тези бели украинки, а щат да станат евромандами...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    13 Апр 2022 21:12ч.

    А аз се чудех къде зачезнаха нашите красавици - Бандерка, ОФ-тката, Путлерицата и Мутрана. Явно са попаднали в лапите на британските геронтофили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БреТон

    14 Апр 2022 4:39ч.

    За какво са им на бритите тези орки ? Само ще им образуват нерви. В англосакската кочина само такива няма. Впрочем именно със такива ходове загнилият запад си обновява загиващия генофонд. Ще гледаме театър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинските бежанки във Великобритания са станали плячка за мъже, които им предлагат стаи в домовете си

    14 Апр 2022 9:37ч.

    И то без англо-саксонските изроди да участват във военни действия. На тази база ООН-то да се представи какви изрдощини вършат на терен в Окраина наемниците на Нейно величество...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    14 Апр 2022 10:10ч.

    Хаха, те украинските"бежанки" нямат против, ама ООН-то се грижи за тях! Голям смях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    14 Апр 2022 16:57ч.

    „Гласове“, с що за снимка сте илюстрирали статията, много е противна. И определено не изразява мафиотизиран британец, занимаващ се с трафик на жени. Новините стават все по шокиращи, сега британците сякаш всички са изнасилвачи и маниаци. Твърде много обвинения се хвърлят щедро в пространството, под общ знаменател. Хората отвикват да виждат в другите групи също хора, опасно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЙацкРоцк

    14 Апр 2022 18:03ч.

    Както ги беше нарекал Сматков дис бритиш хомосекшуъл кога са минали на жени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи