Ето кой колко места получава в новия парламент

Ето кой колко места получава в новия парламент
Ето разпределението на местата в 45-то Народно събрание според преброяването на ЦИК:

 

ГЕРБ - 75 

"Има такъв народ" – 51

БСП – 43

ДПС – 30

ДБ – 27

"Изправи се, мутри вън" - 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Юруш

  06 Апр 2021 8:42ч.

  Единствената възможна коалиция е между ГЕРБ и ИТН, всичко друго ще бъде твърде сложно, с твърде компромиси и нестабилно. Така че?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гълъбица Мисиркова

  06 Апр 2021 8:54ч.

  Според мене ни чакат месеци на неравновесие и безхаберие, каквото цари вече 31 години в Булгаристан !!! Също смятам, че Буда Бухалков трябва да постъпи при Бай Ставри за заслужен 20 годишен отдих, а Слави да гони до дупка герберските калинки !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И нека Бог да благослови Америка за Булгаристан

  06 Апр 2021 8:55ч.

  Аз смятам, че Буда Бухалков трябва да откаже мандат, и да отиде при Бай Ставри за заслужен 20 годишен отдих в раиран костюм !!! Продължавам да мисля, че от 1989 година Булгаристан пое пътя към отвъдното !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коалицията възможна

  06 Апр 2021 8:56ч.

  ГЕРБ+ДПС+ДБ в "Експертен кабинет на Усвояването" 132 депутати -мнозинство в железен юмрук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би

  06 Апр 2021 9:05ч.

  Предстои да видим дълбоката държава на ББ, а Слави да разбере, че са го изпързаляли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един българин

  06 Апр 2021 9:06ч.

  Сега ще го видиме Слави, колко си държи на думата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фашльо

  06 Апр 2021 9:09ч.

  По-смешно фалшифицирани избори Най-новата ни история не помни. И по-големи идиоти вкарани в НС (от американците) , също !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • pesho

  06 Апр 2021 9:12ч.

  Да се отменят изборите и насрочване на нови след 6 месеца, дотогава служебно правителство наПрезидента - това е решението. Дано изтрезнеят любителите на политиката на Слави Трифонов - чалгаджийския срам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 1978

  06 Апр 2021 9:13ч.

  Единственият шанс на чекмеджан е в коалиция с яйцеглавия, задължително с мандат на последния. Това е само ако яйцеглавият няма дългосрочни планове в политиката. Нормално е гербавите да натискат за подобна коалиция, щото иначе Радев загрява със служебно правителство (от което мутрите с право изпитват потрес), но пък също толкова нормално е яйцеглавият да се дърпа. Другият вариант, доста по-нестабилен и невероятен е, ако ДБ се коалират с мутрите. Тогава ДБ ще забравят за следващите 1-2 парламента - точно както миналите 1-2 пъти в предишните си инкарнации. А и ще им трябва още някой - мандатите не стигат, но пък ДПС винаги може да ударят едно рамо с едни 17 депутата. Сега остава да видим колко ще мотаят мандата - това би подсказало доста...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 9:18ч.

  Оказа се, че народа иска ТОТАЛНА смяна на режима. Такава смяна имаше след свалянето на Т. Живков и в България цареше дълги години политическа и икономическа нестабилност. Причината бе - нежеланието на власт имащите да се примирят със загубата. И сега ще е така. Бойко НЯМА да се примири със загуба и ще направи много поразии. Също както при предишният период, ще има убийства, изнудвания, лична разправа. България я чакат години на страх и напрежение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kaspersky

  06 Апр 2021 9:20ч.

  Всичко трябва да мине този път през Радев /кошмара за Тиквата/ и единствения радетел за по-добро бъдеще на българина ! Създаване на Служебно правителство което да организира следващите избори /2 в 1/ през есента, за да видим комунягите /гробарите и бесепейците/, общо с 50 депутата. Тогава Нинова и Тиквата ще тропнат за последно и едно . . .хорце !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 9:23ч.

  Герб+ДПС+ДаБъ е възможна коалиция, макар и малко вероятна, хитрецът Доан вероятно разбира какво му казаха избирателите, първо ке си (пре)подреди къщичката - не случайно Хасан Азис стоеше до него и във вила "Росенец" и сега става депутат, след като се преструктурира и изчака баталиите по поемане/връшане на мандати, се изпрати послание ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 9:25ч.

  ...аз, противно на мнозинството, считам разтурването на събранието, назначаване на временно правителство и нови избори за малко вероятно - първо, защото нито Герб, нито Славчо, нито Бойкикев вече ще получат такива гласове, ще се формират няколко патриотични (бивши националистически) формации, както е поне две леви формации, които ще се намесят ... да видим...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 9:27ч.

  ...и да не забравяме, при едни скорошни предсрочни избори е много вероятно и формацията на Божков да се намеси като антисистемна партия ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 9:29ч.

  Едно е хубавото от резултата на тези избори, патриотите бяха изритани от НС. Но това се очакваше. ВСЯКА партия, която поддържа ГЕРБ губи при следващи избори и отива в забвение. Народа не иска ГЕРБ и си отмъщава, но не може да отмъсти на самите от ГЕРБ, защото те имат много боклук в България, който ги поддържа, но си отмъщават на подгласниците им. Нека да видим: Втори кабинет на Борисов, подкрепян от Реформаторски Блок и АБВ - тези парти вече не съществуват. Трети кабинет на Борисов, подкрепян от ВМРО, НФСБ и Атака - и тези партии вече не съществуват. "Единствената възможна коалиция е между ГЕРБ и ИТН" след което ИТН ще престане да съществува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Погледнах листата на ДБ -

  06 Апр 2021 9:37ч.

  Мартинчо, Тафров, Г. Ганев, А. Цонева..., тоест издърпва се килимчето изпод нозете на хрантутниците на "Ханс Зайдел" и България се дава в ръцете, на ръчно управление, на ДД на САЩ. Българските гласоподаватели дадоха ли си сметка за каква "промяна" гласуваха? Или пак втория акъл?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  06 Апр 2021 9:51ч.

  Обидинение на всички срещу мутрата БСП ..демократична България ИТН ..Изправи се Мутри вън ...всички ако имат акъл трябва да се обидинят и съставят правителство Ако не го направят банкянското говедо ще се спаси на нови избори и ще се хапете за гъза Ум трябва тука

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  06 Апр 2021 9:52ч.

  Чудесни изборни резултати!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  06 Апр 2021 9:57ч.

  Аз мисля, че Радев иска служебен кабинет и ще свали всеки един кабинет на Герб чрез натиск срещу тези, които са имали глупостта да се коалират с тях за 6 месеца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правителство на малцинството ( на втората партия)

  06 Апр 2021 10:02ч.

  Със сигурност ще има подкрепа от някои партии в парламента (особено от ГЕРБ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Недоволен

  06 Апр 2021 10:12ч.

  Чалгаджията е в тупик. Той не е очаквал, че може да му се наложи да управлява. Той може да бъде само опозиция. Затова ще има нови избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-жалки

  06 Апр 2021 10:13ч.

  Първите двама имат 125 депутати с 1 400 000 гласа.Максималното което платиха по изборите е 50лв.Да управляваш България би струвало максимално 70млн.Пяри от една обществена поръчка.Е трябват и паравоенни формирования зад гърба да не ти смачкат фасона.Или да владееш сиковите структури на държавата.Или окупационния корпус на УСА да ти варди гърба. Да видим колко партии отговарят на моите критерии/пяри+бухалки/ 1.ГЕРБ 2.ДПС други няма.Това са партиите които могат да управляват реално в България.Може да се появи 3та партия /тази която владее улицата/ но засега няма.Как точно ще се облече власта е вторичен въпрос.С какви етикети или без етикети все тая.И магаре със стикер СИК или УСА става. Поради горните причини Слави му предстои да му изпеят песента ''7/8 и ще си паднала''А аз мисля че отдавна са полегнали.На кого и защо ще видим.Няма никакви изгледи за реална промяна.Колкото и да се внушава че ледът се е пропукал.Или ако се е пропукал на избирателите им предстои ледена баня.Честито в аванс на гласувалите.Пп.И на мен.И аз гласувах.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  06 Апр 2021 10:13ч.

  Атака -- 15 500 гласоподаватели!? Жалко, че Параграфа не се прехвърли тука. Щеше да ни обясни какво става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара

  06 Апр 2021 10:17ч.

  нищо подобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 10:19ч.

  Всичко ще протече по правилата. Радев, както е по конституция, ще даде на партията с най-много гласове да състави правителство - ГЕРБ. Но те ще имат нужда от подкрепата на други партии. Единствено Да България, ДСБ о Зелените биха ги подкрепили. Христо Иванов отдавна е мераклия да е в управлението и се обединява с коя ли не партия, преди с БСП, сега е готов и с ГЕРБ. Остатъците от СДС - ДСБ, също имат тези мераци, а Зелените са просто гъзолизци. Но и с тези подлизурки ще е невъзможно за ГЕРБ да има мнозинство в НС. На практика - Слави ще има решаващата дума, но той на първо време няма да подкрепи ГЕРБ, защото след ГЕРБ, ИТН ще получи мандат да състави правителство. След това не се знае. Възможно е след като ИТН ще е водеща партия, Слави и Бойко да плеснат с ръце, да се прегърнат и да съставят правителство с министър-председател Слави и подгласник - Бойко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 10:23ч.

  Наблюдателю, защо заблуждаваш - кога Бойкикев се е обединявал с червените за да управлава, а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 10:24ч.

  "Уилт на 06.04.2021 в 13:13 Атака -- 15 500 гласоподаватели!?" ВСЯКА партия подкрепяла ГЕРБ отива в забвение. Атака, след като подкрепиха ГЕРБ, се демонстрираха като партия БЕЗ принципи. НИКОЙ не може да търпи подлизурки, готови да целуват задници, само и само да седят на топло в НС и да получават пари БЕЗ да работят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 10:29ч.

  "кога Бойкикев се е обединявал с червените за да управлава, а? " Кой е Бойкикев? Христо Иванов не беше ли заместник министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство на Георги Близнашки? А доколкото знам, Георги Близнашки е комунисти и по късно е от БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  06 Апр 2021 10:38ч.

  Ех, мъка, мъка, Наблюдателю - по тая твоя логика тъй като генлей БойБор не е върнал партийната книжка и е отказал деполитизация, пък Бойкикев-Иванов бе министър в неговия кабинет, то излиза, че РефБлокът (РаданКъ, ПетърМос и другите) са били коалиционни партньори на червените, а? Кафа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Звън®

  06 Апр 2021 11:50ч.

  12 април, понеделник, ден на космонавтиката. Гостуваме на бай Дуцо, социален антрополог и политоракул на повикване. На запад от Калотина той е по-известен като маг Паланкин. Практикува в любимата си лаборатория, намираща се във Вършец. При бай Дуцо се е събрал елитът на феромагнитната социология. Всички поканени са със звания от полудоцент нагоре, брадати и полубрадати дами и господа, до един васкуларни естети. Всички тръпнат да чуят гадателството за интериора на новия български кабинет. Бай Дуцо делово започва сеанса. Пояснява, че ще прогнозира само чрез лявата си космата кристална ташак-топка, метод използван още от селжуците. Усвоил го е по време на докторантурата си в университета в Исфахан при проф. Абу Али ибн Син. Тази относително лесна магическа практика позволява да се хвърли таен взор в близкото бъдеще, отдалечено на не повече от три години. Дуцо нежно погалва топката си, вглежда се в нея. Тишина. Хоросаннено мълчание, вирис на Вавилонска кула, примесен с аромати на скъпи социологически парфюми. Дуцо бавно започва да зида прогнозата си. Устните му тихичко мълвят. Скръбният черен джип нивгаж не ще запали. В пепелище от харизматични пури гази сланинест застаряла нестинар. Бели снежинки от апрлиски сняг се топят върху отеснялото му сакце. Ръцете виновно се крият в театрално празни джобове. Тези ръце отказват мандатЯ. Поемат го други - ръце на зидар от източната ложа "Чака-рака Веда". "Ние сме професионалисти от сектата Седем-осми"- намръщено обяснява той и продължава. Имаме готов кабинет. Премиер ще е Годжи, бас китарист, композитор на хита "Върти, върти". Вицепремиер и министър на външните забавления става ... Ако искате на разберете състава на целия министерски съвет, веднага си поръчайте си препарата "Мужик", гарантиращ ерекция на увиснал или философски умислен чучур! Еректирайте, спасете България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  06 Апр 2021 12:06ч.

  Всеки следващ управляващ ще е по-добър от Тиквоний.Така че резултатите са наистина много-добри. Или правителство около Слави или служебно на Радев.И двата варианта са чудесни.... :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пергел

  06 Апр 2021 12:34ч.

  Слави ще си удържи на думата да се подчини на Негово величество Избирателя... като се прегърне с ГЕРБ и с очевидните 126 дупетатина направят правителство за доброто на същия този народ! Не е задължително с мандата на ГЕРБ или с премиер Борисов, има много други варианти. В които задкулисно ще присъства и ДПС. Става бронирана от всички нападки комбинация, докато всички други варианти са предваритебно провалени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  06 Апр 2021 12:45ч.

  Не харесвам Слави , но не вярвам да е такъв абдал , че да се коалира с мутрата , вместо да го прати в затвора !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  06 Апр 2021 13:24ч.

  "Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклър

  06 Апр 2021 13:43ч.

  аз падишаха казах -слави ,иванов ,майчето малко от курнелата -а отзад ще ги подкрепи мустафата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  06 Апр 2021 13:46ч.

  " ЗИП на 06.04.2021 в 15:06 Всеки следващ управляващ ще е по-добър от Тиквоний." Парадокса: Най-красивата мома. В село с изключително грозни моми, винаги има една която минава за хубавица. При всички корумпирани и малоумни политици в България, все ще трябва да изберете един.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Наблюдател

  06 Апр 2021 14:38ч.

  "При всички корумпирани и малоумни политици в България, все ще..." Умньо, по твоята логика излиза че и всички български граждани са корумпирани и малоумни. Напълно съгласна с ЗИП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Harison

  06 Апр 2021 15:46ч.

  До момчето ЗИП: Дори Славуца да играе ролята на патерица на Падишаха /както говорят хората около мен/, няма как да се получи "хватката" за съставяне на правителство, защото тук последната дума има Президента /кошмарът за Тиквун/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прогноза

  06 Апр 2021 17:12ч.

  Аз пък мисля, че ще се върви към нови избори, включително към "избори до дупка", докато не се оформи някакво що годе устойчиво мнозинство....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  06 Апр 2021 17:57ч.

  Слави няма да се коалира с герп, защото идва лято, започват масови протести против статуквото, рано или късно предсрочни избори и служебно правителство! Не го мислете за толкова глупав!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  07 Апр 2021 6:15ч.

  Ако тъпакът Слави седне на една маса с Падишаха - чакайте протести с камъни до дупка...Тогава възгласите ще са Радев и президентска република...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майска

  07 Апр 2021 6:17ч.

  Първото което трябва да направят да гласуват всички без ГЕРБ и ДПС за връщане в сградата на истинското НС с надписа Съединението прави силата...Ако не го направят никакъв достъп на журналисти няма да има, тогава ще си проличи колко Чалгаря е против Боко и статуквото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съединението е само в Истинското Народно събрание

  08 Апр 2021 9:33ч.

  Разединението е в Партийния дом на БКП, построен изключително с парите от членски внос и дарения на стотиците хиляди членове на БКП. При това старите комунисти са дарявали по една цяла заплата!!! Тъпите антикомунисти чий го крепят в Партийния дом на БКП? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи