Официално: Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП, започва разговори с всички партии

Официално: Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на ПП, започва разговори с всички партии

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Академик Николай Денков е кандидатът за премиер на "Продължаваме Промяната", обяви съпредседателят на партията Кирил Петков. Кандидатурата на Денков е обсъдена и с "Демократична България", обясни Петков. 

Академик Николай Денков ще приеме втория мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. Първият мандат бе неуспешен, след като проектокабинетът на проф. Габровски не успя да събере нужната подкрепа и кандидатурата му бе отхвърлена от Народното събрание.  "Благодаря на медиите за търпението, днес обсъдихме на председателски съвет, кандидатурата за кандидат-премиер за втори мандат. Кандидатурата вече беше обсъдена с "Демократична България" с националните органи на партиите, които я подкрепят", обяви Петков. 

"Академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физико-химия. Министър в три служебни и едно редовно правителство. С богат опит в управлението и член на "Продължаваме Промяната", представи кандидата за премиер Кирил Петков. 

"Приех тази номинация, която ще бъде представена на националните органи на съответните партии с идеята, че трябва да потърсим съгласие по най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората", обяви академик Денков.

"Започваме разговори с всички политически сили. Идеята е заедно да видим какво можем да ни обедини и тези от силите, които са готови да подкрепят едно такова правителство да поемат ангажимент, че ще работят за политиките, които ние поставяме като приоритетни за хората" каза Денков. 

"Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно представени партии за обща среща, защото смятаме, че дискусиите трябва да бъдат провеждани с всички партньори, които искат да участват в това начинание", заяви Денков. 

"Задачата е изключително трудна, това, което можем да обещаем е, че се отнасяме към нея изключително отговорно и ще направим, каквото зависи от нас", заяви академик Денков. 

"Всички знаем, че първият мандат беше неуспешен. Полагаме всички усилия, вторият мандат да е успешен като процесът, който организираме е около една обща маса да седнат всички, ако това е възможно и имат желание", обяви Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната". 

"Дали ще се реализира вторият мандат, или ще се стигнем до третия мандат, нито партиите, нито депутатите в парламента ще се сменят.", заяви Василев. 

Денков отговори и на журналистически въпрос: Защо ПП разчита на кадър на ГЕРБ: 

"Хубаво е да се чуят отговорите на такива въпроси. Отговорът е, че аз никога не съм бил кадър на ГЕРБ. Аз влязох в Министерство на образованието и науката през 2014 година в служебно правителство, именно защото имах експертиза за това как се програмират, подготвят научни проекти, експертиза, която в министерството тогава нямаше. Останах до 2016 година, защото някой трябваше да стартира първата програма за научни изследвания, която България договори, в мое лице, като ръководител на екипа, с Европейската комисия. 2016 година си подадох оставката. Доколкото си спомням, оставка от правителство на Борисов, може да е имало повече хора, но аз помня двама, единият беше Христо Иванов, аз бях другия. Причините бяха пределно ясни. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в Министерство на образованието и науката

"Никога не съм бил кадър на ГЕРБ, винаги съм бил експерт и в момента съм в качеството си на експерт, но ангажиран политически с "Продължаваме Промяната", заяви Денков. 

Академик Денков обясни, че е твърдо рано за да бъдат посочени конкретни имена, които ще влязат в състава на неговия проектокабинет. 

 

 

Източник: dariknews.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Мария ...

    15 Дек 2022 14:56ч.

    Официално с този кандидат стигнахме дъното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    15 Дек 2022 15:52ч.

    Чакай де, вашия Копейкин още не се е кандидатирал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Дек 2022 16:10ч.

    Опорката ти не струва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    15 Дек 2022 17:39ч.

    Ким Чен Ун е елементарен трол и не си струва да се чете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо пък Нинова? Тя ли реши

    15 Дек 2022 18:36ч.

    да изпращаме оръжие за Украйна? Преди 10-ина дни руските медии съобщиха за свален самолет с произход България. Кой е разрешил такъв подарък? Нинова ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ вдигна залога на "Проф."

    15 Дек 2022 15:02ч.

    Преди бяхме на "Ген.", за малко паднаме на "просто" Киро, и сега "проф".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Дек 2022 15:14ч.

    Най-после една хубава новина! Към нея предлагам на любезния читател любопитен факт, едновременно навяващ чувство на тъга, почуда от игривостта на съдбата и кукуригаща бодрост. И така - през октотомври 2021 г. почитаемият Николай Денков сбъдва детинската си мечта - става академик на БАН. Академичните правила изискват за всеки новоизбран академикда бъде изгответо родословно дърво. С тази задача е натоварен доц.Спиридонов от лабораторията по "Регулация на генеалогическата експресия". Работата му спори, но около рожденната година на Денков ученият попада на препънии камък. В базата данни на Втори Шипченски Старозагорски родилен дом, където е роден Николай Денков е записано, че той има има брат, еднояйчен близнак. Името му Страхил и е роден точно на празничния 9 септ. 1962 г. , седмица след появата на Николай. Тук светва първото червено светодиодче. Новоизлюпеният академик в нито един документ не е декларирал свой брат-близнак. Това е странно, доста по-странно дори от факта, че братята близнаци се раждат с отстояние от цяла седмица. Доц. Спиридонов уведомява Президиума на БАН. Звъни и където трябва. Колелото се завърта. Бързо е открита акуиерката израждала майката на Денков. Тя си припомня за феномен.а на братят-близнаци от1962 г. Разказва и за слуховете , според които Николай нарочно се е появил по-рано на белия свят за да не опорочи биографията си, пръквайки се на върх комунистическия празник 9-ти септ. Акушерката не знае каква е съдбата на брат му Страхил. Чувала била само, че навярно е избягал заедно с гастролиралата през 1073 г- перуанска циркова група "Чанчамайо". Тази улика се оказва достатъчна. Само след седмица нашият резидент в Лима докладва, че братът на Николай е открит. Страхил се оказва професор по контагьозна магия в Нов Перуански универсисет. Член-кореспондент е на Академията за трансцедентални науки Кочабамба. Женене е за перуанката Ачикила, изключителна красавица и хоноруван професор на университета в "Санта Чичилия" в Еквадор. През 1984 г тя е била избрана за мис Анди. Акад. Денков е обещал, че ако стане премиер на Бължария, то първото му официално посещение ще бъде в Перу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "дори от факта, че братята близнаци се раждат с отстояние от цяла седмица"

    15 Дек 2022 15:37ч.

    Цяла седмица, това е нищо. Димитър Пенев - стратега от Мировяне говореше за двама футболисти, братя близнаци - единият на 27, другият на 28 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    15 Дек 2022 19:47ч.

    Ехххх, Карачибук, развеселяваш ни по начин неподражаем. Жив и здрав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сащ

    15 Дек 2022 15:18ч.

    Времето е подходящо за изгонване на всеки сащнически посланик и персонала им от България! Време е България да вземе суверенитета си от Козяк! Атлантиците водят със себе си Содом и Гомор, но носят и тотално опустошешение на всичко българско и родно! Атлантиците и партиите им имат и друга цел - тотална подмяна на християнството с лъгъбътъ извращенията на сащ! Атлантиците в България не са българи, а са антибългари! Българското общество трябва да покаже, че иска суверенитета в свои ръце, но преди това е нужна малка крачка - изгонване на всеки сащнически посланик, късане на дипломацията със сащ за неопределено време! Атлантиците (антибътлгари и русофоби) тласнаха България като плацдарм на военни действия, вместо да сме миротворци, тези атлантици разпространиха по света, че България дава оръжия с цел "прекратяване" на специалната военна операция! Българското общество единно трябва да ОТХВЪРЛИ ЕВРОТО ЗАВИНАГИ! Не ни трябва шенген, дори Андрей Райчев многократно обясни, че не ни трябва този шенген! Щом някой или някои се определят за "евроатлантици" или "атлантици", или ориентацията им е такава - това са чужденци в България! Те се определят с ориентация, която не е българска, но не се определят за българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    15 Дек 2022 15:54ч.

    И кой ще го изгони - стоте лумпена на Копейкин ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кръвта ти по жълтите павета

    15 Дек 2022 16:18ч.

    Ще видиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук - послепис към поста от 15:14 ч.

    15 Дек 2022 15:23ч.

    Страхил, бизнакът на акад. Денков, има същия печален поглед като своя брат . И двамата излъчват първороден страх, страха на уплашена болонка, обзета от съмнения, че може да бъде изоставена на улицата. Причините за това са много: и двамата братя са академично обсесивни, изтощени са от безкрайни университетски борби и завери. И двамата сса обзети от непреодолими страхове, че скоро няма да могат да вдигат самолета. Проф. . Страхил има и друга мъка - той е постоянн тормозен от своята красива съпругати и 34 годишната си извратена тъща-мащеха. Двете са направо луди за вързване. Често го карат да си свали панталоните, надупи и така както е с очила започват да го налагат с каруцарски камшици по шилявия задник. Най-лошото е, ме не му казват защо се отнасят така зле с него. Просто го бият - мълчалливо, жестоко, садистично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук, ти си един същи Георги Господинов,

    15 Дек 2022 15:23ч.

    само че по-интересен за четене. Май Нобеловата награда тебе чака, а не оня, напънатия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от ежедневните световни и домашни новини

    15 Дек 2022 18:47ч.

    човек не може да се засмее... Добре, че са шегите на Карачибук да ни развесели от време на време... Наистина заслужава Н. награда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    15 Дек 2022 15:36ч.

    Политическата съдба на Денков ще бъде същата като на другия "проф." Габровски. Повече няма да ги характеризирам, защото ще ме изтрият. Бих използвал много нецензурни определения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нЕма нужда да го фалиш, оно само вика

    15 Дек 2022 16:12ч.

    само му виж погледа на снимките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    15 Дек 2022 15:42ч.

    Ох, голям смях с коментарите! Карачибук отдавна има слабост към Денков и е вложил сърце и душа в описанието. Денков - премиер! Плюнка в пликче за децата и други весели истории!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Плюнка в пликче"

    15 Дек 2022 15:48ч.

    Много добра метафора, лошото е, че в момента са само плюнка може да стане премиер. Дотам я докарахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    15 Дек 2022 15:55ч.

    След бай Тошо и Боко Тиквата летвата е много ниска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Дек 2022 16:02ч.

    Нещо, като веселите истории от "Светът на диска'' на Т.Пратчет. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Дек 2022 16:02ч.

    Ако този успеят да ни го натресат, ще влезе в аналите като най-скапания премиер, до най-скапания резидент на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Дек 2022 16:19ч.

    Е, той е в аналите като най-скапан министър на образованието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    15 Дек 2022 16:09ч.

    Цакат се на професор и академик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    15 Дек 2022 16:21ч.

    Карачибук е прав, верно блондето академик има печален поглед. Те тези с печалния поглед са най-печени! Да видим следващия....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Дек 2022 16:49ч.

    Наскорос акад. А.П. обикалях осивелите тъжни софийски полета. Ловувахме перести облаци, отпивахме "Арарат" и беседвахме. "Уважаеми колега, има хиляди страдания, отредени за човека, но едно от най-страшните е да стане академик на БАН. Няма да повярваш колко ужасен стана животът в това научно гнездо, 20-ти кръг на ада" - рече ми акад. А.П. и очите му се напълниха със сълзи. После отпи и продължи: "Позвори ми да ти разкажа един скорошен случай. Свиква се заседание за избор на кандидат-академици по медицина.Така става, че в комисията участват двама конкуренти. Единият се слави като виртуозен шмекер Може, докато разговаря с теб да ти смени неусетно колянна става, а после при осчетоводяване на мнимата операция да дабови, че ти турил и следобеден байпас, каквото и за означава това. Та този шмекер решава да не рискува и да изпревари съдбата. Подготвя цялата комисия. Сипва в кафето на конкурента приспивателно. Оня бързо се одремва. Шмекерът го поставя на заседателната маса, съблича го и подготвя за опрерация. Помага му една продажна гинеколожка от комисията. Само за 20 минути му сменят пола. Пенисът му за спомен прибират в стъкленица с формалин, на негово място поставят вагинален имплант. Изкусно зшщиват, дезинфектират и го извеждат от упокойка. После продължават заседанието и благосклонно гласуват за кандидатурта на оперирания. Той клетият още е замаян и не усеща какво са му сторили. Разбира истината едва когато се прибира у дома и съобщава на жена, че е предложен за академик. Тя клетата реагира по женски - целува го страстно и от радост пожелава той да я обладае. Ужасъ, който я обзема след разголването на ссъпруга е като изобразения от Мунк в прочутата му картина "Викът". Сиреноподобният вой на съпругата още се носи в софийското небе. Разбира се, че проф. Х. се оттегля от конкурса. Семейството му се разпада, а злодеят вече е спечелил сърцето и други части от тялото на бившата му красива съпруга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • номинация катастрофа

    15 Дек 2022 16:59ч.

    Тази номинация буди смях . С какво е по- добър от др. проф. Габровски. Та тозои е работил за Боко и то дълго време като зам. министър и като министър на Радев и си беше добре и с двамата. А сега щял да им бъде антипод. Баси комедиантите. действително са шарлатани и се опитват да баламосват. Срещу този професор скочи целият софийски университет и цялата академична общност с налудните му идеи. Неговата номинация е падение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и не толкова за кого е работил,

    15 Дек 2022 19:07ч.

    а какво е изработил. Наистина, какво направи министърът за българското образование? Вероятно US4BG са доволни от него, защото през последните осакатяващи децата години със сигурност са изпълнени всичките им заръки, но всяко предизвикателство е шанс за творческо решение, а нашите деца растат все по-неграмотни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадър от мътните '90

    15 Дек 2022 17:02ч.

    Тотален бандит-източвач. 2016 се предлагаше на БСП, какви ДСБ бълнува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    15 Дек 2022 17:04ч.

    Точно НПО мъпет ни трябваше за премиер. Как не съм се сетил досега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    15 Дек 2022 17:05ч.

    Нека всички , състрадаващи на академичните мъки на учените от БАН, на лекарите и сестрите от първа и втора линии, на любовниците скрити под легла и в гардероби дарят 1 лев чрез СМС на кратък номер 666. А точно в 20 часа излезте на балкона поракопляскайте, а ако не ви се пляска - просто скочете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Дек 2022 17:35ч.

    ...обща среща...около една обща маса да седнат всички...ще има топла пица с кристали на парчета за всички...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков, Василев и Петков са класическа ОПГ

    15 Дек 2022 17:38ч.

    Бездарно прикрита като фондация.. И хроизводна на "Америка за България", съответно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    15 Дек 2022 17:38ч.

    Сорос е вече с академична титла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    15 Дек 2022 17:44ч.

    Провален мин на образованието. Да приеме предложение да е кандидат означава, че наистина е умствено зле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Дек 2022 17:50ч.

    Денков може да е професор и доктор на науките по физико-химия, но неговата персона няма нито физика, нито химия; няма излъчване, няма харизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Дек 2022 18:51ч.

    Нали, да-а, не е като про-100-кирчо, парапетния СУПЕРМЕН...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Дек 2022 21:56ч.

    Кирчо - при бай Ставри в ролята на Киро-Жарта. Асенку, убиецът на дяда Ивана - и той там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лгбт

    15 Дек 2022 18:47ч.

    Злото опосумче, г-н академика съсипа образованието за което сатанистите го титуловаха. От изроди и идиоти, друго освен още от същото никой да не чака

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елис

    15 Дек 2022 18:49ч.

    Жалко за България! Управниците и политиците ни са кукли на конци, без никаква представа от управление и без стратегия за развитие на държавата. Затриват България в услуга на чужди интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    15 Дек 2022 20:38ч.

    Един от хранениците на "Америка за България" успешно усвоил над 25 милиона заедно с простия Киро и леля Асен прокарващи джендър идеологията. А същевременно нивото на грамотност на българчетата докато тази личност министерстваше може да се провери по "високите" резултатите на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Дек 2022 21:48ч.

    Тази вечер в продължение на bTV Новините Н. Денков : ''А.Василев е топ експерт и ще се справи като министър на финансите. Същото се отнася за К.Петков в областта на икономиката и иновациите". Остави ме" без дъх". 3-та другари от едно НПО... Бих си послужила с констатацията на Михаил Литвак-"Много мъже има, много панталононосители"... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    15 Дек 2022 21:58ч.

    Това е един е учен човек - няма спор. Не ми се вижда да е добър политик. От тази работа нищо няма да излезе. Просто си измислят неща да мине времето. Смятат, пролетта ще им донесе повече гласове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    15 Дек 2022 22:23ч.

    Този и ортаците му Киро, Асен, Лорер и прочие ПП-та и ДБ-та (б.а. за сажеление не са само те) са на американска хранилка от над 10 години за милиони левове, мислите ли, че българските национални интереси ще са им приоритет? Учен бил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я ДА ПИТАМ

    15 Дек 2022 23:13ч.

    Денков е съдружник с Кирил Петков в частната му фондация, която е финансирана от Америка за България и Отворено общество на Сорос. Денков опита 3 пъти да закрие български университети и да ги "слее" принудително. Денков опита да наложи силово своя приятел джендър Анастас Герджиков за Ректор на Ректорите. Денков искаше да лиши българските читалища и библиотеки от бюджет и финансиране. Денков е този, който одобри учебници разпространяващи джендъридеологията, докато беше министър. Денков е този, който урежда схемите на Кирил П.и дели с него. Е, дали ще има нормални българи, които да не го заплюят? Пуснете Денков да се разхожда съм по улиците и ще видите какво ще се случи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи