Социалното министерство започва проверка в дома за хора с деменция по сигнала на омбудсмана

Социалното министерство започва проверка в дома за хора с деменция по сигнала на омбудсмана
Социалното министерство започва проверка по сигнала на омбудсмана Диана Ковачева за дома в с. Горско Косово, в който при проверка са засечени лоши условия. Това съобщи ресорният министър Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС. По случая е сезиран и главният прокурор Иван Гешев.

 

 

Към момента в дома са настанени 57 души при капацитет 60 (мъже и жени). Голяма част от тях са на легло, повечето от тях са обездвижени.

 

Сигналът за лошите условия в дома са още едно доказателство защо е нужно да имаме закон за социалните услуги и защо трябва да говорим за качеството на социалните услуги, отбеляза Сачева. По нейна информация са изпращани препоръки към дома през 2013 година.

 

Министърът няма информация оттогава дали е проверяван домът. Кметът на селото също ще бъде разпитан.

 

Социалният министър присъства в общ. Горна малина, където заедно с Белоградчишкия епископ Поликарп обсъдиха изграждането на първия църковен Център за рехабилитация и интеграция към местния храм „Успение Богородично“.

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

Коментари

  • София

    02 Яну 2020 15:06ч.

    Закони имаме всякакви , но няма кой да ги спазва ! Измисляте си всякакви поводи да смучете пари от бюджета , като се гаврите ежедневно с хората в затруднено положение ! На болните не им трябват вашите сороски НПО , а пари , за да се лекуват адекватно ! Как е възможно да ви са сладки печалбите от страданията на хората и децата ? Все едно съм в концентрационен лагер и тая със стъкления поглед на изцъклените й очи ми е надзирателка ! АД , УЖАС, КОШМАР !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи