Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти

Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Бившият президент на САЩ е уличен в изкуствено завишаване на стойността на богатството му

Бившият президент Доналд Тръмп бе обвинен в мащабна измама от главния прокурор на Ню Йорк Летишия Джеймс. Според Джеймс Тръпм трябва да отговаря пред закона заради измамно завишаване  на стойността на притежаваните от него активи с цел набавяне на облаги от банки и застрахователи. Ответници по делото, което е гражданско, а не  наказателно, са и три от децата на Тръмп, както и двама топ представители на компанията му. Прокурорът настоява Тръмп и останалите ответници да платят минимум 250 млн. долара - на толкова според обвинението възлизат извлечените финансови облаги покрай измамната схема.

Джеймс съобщи за заведеното дело на пресконференция в сряда, като обяви, че офисът й е отказал да сключи предложено споразумение с адвокатите на ответниците. "Разследването установи, че Тръмп е участвал години наред в незаконни дейности, целящи да завишат изкуствено нетното му състояние, да заблудят банките и народа на Ню Йорк", обясни Джеймс. Според главният прокурор има данни за извършени престъпления, включително подправяне на финансови отчети, застрахователни измами, банкови измами. По-високата стойност на имотите е служила за получаване на преференциални лихви.

Адвокатите на Тръмп отхвърлиха всички обвинения, като твърдят, че те не се основават нито на фактите, нито на закона. "Те се дължат само и единствено на преследваните от главния прокурор политически цели", коментира  адвокатът Алина Хаба. Самият Тръмп определи делото като "пореден лов на вещици" и обвини главния прокурор в расизъм.

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • Куци Коньов

  22 Sep 2022 9:40ч.

  Егаси "голямото" престъпление! Правил се е на по-богат, за да получава по-нисколихвени заеми от алчните банки. То и един германски президент го разследваха за нискилихвен заем, пък накрая го оправдаха..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  22 Sep 2022 10:09ч.

  Само не разбрах как е мамил застрахователите?Завишил е стойноста на Тръмп тауер платил е по-голяма застраховка и се е канил да го гътне с 1,2 самолета?Та как е мамил застрахователите?А на прокурорката извесно ли е че САЩ банки не даваха кредити на Тръмп?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-За Тръмп

  22 Sep 2022 10:14ч.

  Седял е на стъбите на балшой театър за да гледа представление,получавал е кръстосано финансиране през Дойче Банк,играе шах на ниво кмс.Но...много мирише на руски поддояк и никакво доказателство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоналд Дръмп

  22 Sep 2022 11:07ч.

  Месец и полвина до изборите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • така е

  22 Sep 2022 13:31ч.

  Тепърва започват демонократите. Нямат задръжки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Меркуцио

  22 Sep 2022 11:48ч.

  Моля за малко логистична подкрепа! Предварително благодаря! Та, от дописката разбираме, че е заведено гражданско дело, а не наказателно! Е, по каква причина, по дяволите, по въпросното гражданско дело се изказва главният прокурор на Ню Йорк Мортиша някоя си? Някой, който има материален интерес и се чувства засегнат от предполагаемите действия на Тръмп, го съди за пари! Или греша?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  22 Sep 2022 14:23ч.

  Сатанистите се чудят как да го спрат да стане президент , обаче тоя път ще "духат супата".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи