Общинарите от БСП призоваха Васил Терзиев да не разрешава "София прайд" на Черешова задушница

Общинарите от БСП призоваха Васил Терзиев да не разрешава "София прайд" на Черешова задушница

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Кметът на София Васил Терзиев да не позволява провеждането на шествието "София прайд" навръх Черешова задушница утре, поискаха общинските съветници от БСП в СОС. 

Подобен род събития на територията на града ни трябва да бъдат съобразени преди всичко с българските християнски традиции и обичаи, пише в официална позиция на групата на социалистите в СОС. 

Черешова задушница е ден в християнския календар, в който почитаме паметта на всички починали наши близки. Това е ден за смирение, а не за подобен вид тържества, какъвто е "София прайд".

Призоваваме кмета Васил Терзиев да се съобрази с християнския канон и да не допусне този пир върху паметта на починалите, заявяват социалистите от Столичния общински съвет.

Тазгодишното издание на "София прайд" ще бъде на площад “Княз Александър I Батенберг”. В 16:00 часа ще има концерт с различни изпълнители, а в 19:30 ще започне шествие, което ще приключи два часа по-късно.

Фестивалът на семейството ви кани на Национално шествие на 22 юни

В събота за четвърта поредна година ще се проведе и "Шествие за семейството" в защита на традиционното християнско семейство, християнските ценности и празника Петдесетница. То ще започне от 10:30 часа пред храм-паметника "Св. Александър Невски“, в 12:00 часа ще започне мирното шествие, а в 20:00 часа ще има концерт пред НДК. 

Източници: OFFNews.bg, mediapool.bg

 

 

 

Коментари

  • Вие къде бяхте досега, БСП-общинари на София?

    21 Юни 2024 18:28ч.

    Откога знаете за уродливата веселба на Голяма Задушница? Защо на всяка сесия не правихте изявления с настояване да се отмени тази анти човекосъщностна гавра, не ли пък в Деня на Мъртвите! И второ, уродливата веселба отново се центрира около храм Св.Ал.Невски, защо не протестирахте вместо около храма, да е поне пред НДК ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    21 Юни 2024 18:36ч.

    дали да не вземеш и да се поосвестиш малце? не са ти виновни тия, които организарат въпросната гадост, нито тия, които си трайкат... виновни са ти тия, които открито протестират... що за популация сте, бре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Юни 2024 18:49ч.

    Брадатата изборна комисия да излезе навън и да анатемоса събитието ......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поп Богомил

    21 Юни 2024 18:34ч.

    Абе, бесепарчета, вие нали сте за НАТО и ЕС? Как може да сте срещу гей-парад на Задушница? Какво е това Задушница? Я си оправете малко ценностите. Или сте за ЕС и НАТО, или за православието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвсем изперкали, на хранилката, "стани да седна"

    21 Юни 2024 18:43ч.

    Политчакали, макър да е обида за подвида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е как смеси НАТО и ЕС със задушница, и колко си наистина православен или само си джафкаш

    21 Юни 2024 20:49ч.

    Нито НАТО, нито ЕС са ни виновни, че църквите ни са празни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Юни 2024 19:03ч.

    " що за популация сте, бре" Величави въздържатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокиран

    21 Юни 2024 19:25ч.

    споменавал съм го и в "оня" форум - моят професор, лека му пръст, казваше, че не познава ни един читав човек, който не пие. хипербола има, разбира се. но...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Юни 2024 19:15ч.

    Че за какво ще се спазват разни Задушници..колкото по-бързо се изтрият традициите, родът, полът, почитта към предците, толкова по-бързо ще се засее новата либерастка докрина - без род, без пол, с нови традиции. Там майки, бащи, некви баби, дедовци умрели - за кво са им на новите модерни хунвейбини. Светът почва от тях. Споко. Когато ЕС стане Евростан, кьорав прайд няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фкфк

    21 Юни 2024 19:25ч.

    Паетия Възраждане сигурно се гордеят и те с избраният им кмет....защо не сме гласували за тях, а за величие....щот търсим алтернатива, Коцето и той ни измами

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .защо не сме гласували за тях, а за величие....

    21 Юни 2024 20:22ч.

    Щото сте с дефицити, поради което не сте в състояние да отсеете зърното от плявата, затуй сте гласували, гласувате и ще продължите да гласувате за яне-янетя, кирчо-асенчовци и вся остальная Величайшая ФАЩ сволочь, с която ви подмамваха, подмамват и ще продължат да ви подмамват. Щото нормален човек със здрав разум никога не би се занимавал с нещо, което се е самонарекло Величие. Ей затуй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как не разбрахте, не слагайте никого на пиедистал

    21 Юни 2024 20:51ч.

    Падането е кофти. За Величие гласувах, но съм против ние привържениците им да влизане в тона на тези, които май са се позабравили. Стига, на една земя живеем! Диалог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    21 Юни 2024 19:26ч.

    Проблема касае не само позицията на СОС, но и позицията на БПЦ!? Къде са дядовците Митрополити?! Заети с интригите около избора на Патриарх пренебрегват подигравките на НПОтата не само със паметта на починалите, но и с един от най-големите и бих добавил най загадъчни християнски празници! Не искам да се заяждам с форума, но ако митрополит Николай бе Патриарх, бъдете сигурни, че щеше да има реакция от негова страна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    21 Юни 2024 21:06ч.

    Аз слушах в едно предаване по "България 24", че БПЦ е благословила утрешното шествие за семейството. И че там ще присъстват свещеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоз, тоз и тоз

    21 Юни 2024 19:50ч.

    Социалисти загрижени за християнски ценности, педали на власт в Столична община, абе не София, ми Вавилон ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони

    22 Юни 2024 14:33ч.

    Не е ли показно че трябва да ги почетем като покойници тия изроди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИЛИОНЕРИТЕ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ БСП - УВОЛНЕНИЕ

    21 Юни 2024 19:51ч.

    Силата на САЩ е, че внушава на цял свят, че ако имат либерализъм и демокрация, ще имат голямо щастие - големи заплати и много къщи, коли и курорти, социално спокойствие. Тоест европейски ценности, като демокрацията и плурализмът и римското право.. Свобода на търговията. Фарисеите са казвали - НИЕ СМЕ НАТО, пардон: НИЕ СМЕ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, и това е отворен пазар и наша защита. Айн Ранд казва, че егоизмът прави демокрацията и богат народът. Славяните и народите извън Европа не са егоисти и допускат тиранията. Така мислят неоконите и техните бащи от викторианската епоха, техен човек е и Хитлер. Хитлер и Мусолини ся знаели за тези ценности, тази идеология. Те казват, че е така от незапомнени времена, дори преди основаването на Рим. АКО СЕ ЧУДИТЕ КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслаторе, и без любимия ти, както и на ПЦУ-Бартолъмю Николайчо съмва

    21 Юни 2024 20:33ч.

    Светия Синод на Българската Православна Църква, спази традицията си и излезе с обръщение по повод на гей парада "София прайд“. Скандалното тази година е и това, че кощунственото сборище на джендърите, ще се проведе пред вратите на храм-паметника "Свети Александър Невски“ навръх Задушница. Ето какво пишат синодалните старци: Скъпи чеда на Светата ни Църква, На 22 юни, когато православните християни отправят молитвен зов към Всеподателя Бога за своите починали близки и се молят за упокоението на душите им, за поредна година в София – градът на Божията премъдрост, ще се проведе т.н. “София прайд“. В деня, когато спомняме своите починали, ще станем отново свидетели на публична демонстрация на греха и приемането му като начин на живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    21 Юни 2024 23:02ч.

    Въх, Ваня хубавелката била общинарка. Останах с впечатление, че общината е тясна за нейната душа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данчо земеделец

    22 Юни 2024 14:31ч.

    Защо шепа педали в София с мойте данъци ще веселят тези изроди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи