NYT: Повечето страни от НАТО са изчерпали възможностите си за продажба на оръжие на Украйна

NYT: Повечето страни от НАТО са изчерпали възможностите си за продажба на оръжие на Украйна

Две трети от страните от НАТО са изчерпали възможностите си да доставят оръжие на Украйна, съобщи в събота The New York Times, позовавайки се на представители на Северноатлантическия алианс.

Според тях запасите на 20 от 30-те страни от НАТО са "почти нулеви", но останалите 10 членки на алианса са запазили способността си да продължат да доставят оръжие. Последните включват Франция, Германия, Италия и Нидерландия.

Според вестника Полша и балтийските държави са в особено затруднено положение по отношение на доставките на оръжие. По негова информация страните от НАТО са прехвърлили на Украйна оръжия на стойност 40 млрд. долара, което е сравнимо с годишния военен бюджет на Франция.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в Украйна в отговор на молба за помощ от страна на лидерите на републиките в Донбас. Тогава Западът наложи мащабни санкции срещу Русия и увеличи доставките на оръжие за Киев. 

 

Коментари

  • оръжие, оръжие, оръжие

    27 Ное 2022 8:48ч.

    най-важното нещо в целия свят; англосаксите не си виждат голия задник, а си сложили чифте пищови; византийските и венециански номера от хилядолетие са все едни и същи; и всеки пък контрола на цялата европейска територия минава през турция; и сега турция не е самостоятелен играч, а маша в ръцете на алчни самопровъзгласили се управители на света; а обикновения човек пак ще бъде измамен накрая даже и Русия да победи;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    27 Ное 2022 9:23ч.

    Като не могат да продават, да подаряват, бе. Да им го дават без пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    27 Ное 2022 9:47ч.

    Но не са изчерпали омразата си към Русия, православието, Путин... и любовта си към руските ресурси, които могат да заграбят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перфектно проведена операция от англосаксите

    27 Ное 2022 9:50ч.

    Принудиха Европа да си изчисти арсеналите, Източна Европа да си даде съветските оръжия и муниции. И сега се отваря огромна пазарна ниша за ново производство ! Американският ВПК хвърля шапки в тавана, някои европейски военни производители, също... Колкото повече алармизъм за "изчерпани възможности" , толкова повече гарантирани продажби !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Ное 2022 10:07ч.

    Като не отчитаме: 1. Липсата на производствени мощности; 2. Липсата на работна ръка; 3. Оскъпяване на транспортните разходи; 4. Необходимостта от гигантските инвестиции за преодаляване на 1, 2 и 3; 4. Липсата на стратегически материали; 5. Дали търсенето ще е платежопоспособно; 6. Практическото обезоръжаване на НАТО- Операцията е впечатляващо перфектна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запад

    27 Ное 2022 17:46ч.

    Вие живеете в някакъв измислен свят. Нито една от изброените ви "точки" няма връзка с реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ10

    27 Ное 2022 10:43ч.

    При тая криза за енергия, скъпи метали, скъпа работна ръка, наличие на конкуренция от производители с по-ниска себестойност, Западът няма да успее да я кара само на глашатайския принцип с това въжделено вдигане на военното производство. А и покрай фронта, напоследък непомерно започна да страда тилът - някой с терористичния си авантюризъм раздразни руснаците до точката, от която повече не могат да носят на прошка. Не само западняците са си правели сметката, а и други сили. Някой май си направи сметката без кръчмар и ми се струва, че този някой се подвизава отвъд океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продажба?

    27 Ное 2022 11:45ч.

    За да не дразнят хората. Подаряват им оръжието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се че няма да ви подарят новите оръжия !

    27 Ное 2022 17:49ч.

    Ще ви принудят да вземете заеми за да ги закупите ! Може и с авансово плащане... Нали виждате че точно това става ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деница

    27 Ное 2022 16:28ч.

    Я па Ти , ко Речи ? Нали на Русия и бяха свършили ракетите ! Ама я моля ви се да се уточните вече ! Стига с това - Тика има , Тика нема !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи