Новата власт в София обещава да не иззема празни жилища, въпреки че идеята е в програмата на ПП, ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София"

Новата власт в София обещава да не иззема празни жилища, въпреки че идеята е в програмата на ПП, ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София"

Следвайте "Гласове" в Телеграм  

Свързани статии: С житейския инженеринг на Васил Терзиев и “Спаси София” комунизмът се завръща с пълна сила

Новата най-голяма политическа група в Столичния общински съвет - коалицията ПП/ДБ и "Спаси София", от чийто среди бе избран и новият кмет на града Васил Терзиев, отрече да има намерение да иззема за някакъв период от време необитаеми жилища и да настанява хора в тях. От коалицията коментираха за "Сега", че въпросната идея не идва от техните редици.

"Във връзка с появилите се спекулации в медиите общинските съветници от ПП/ДБ и "Спаси София" в общинския съвет обръщат внимание, че не споделят разпространеното мнение за прехвърляне на необитаеми жилища към жилищния фонд на общината. Те уточняват, че подобна идея не е залегнала в програмата на коалицията и никога не е била предмет на обсъждане в групата. Те подчертават, че решението за справяне с проблема с пустеещите сгради минава през спиране на "градоустройството" на парче и чрез обвързване на такса за разрешително за строеж и с разходите за инфраструктура", се казва в позиция, изпратена до "Сега".

Идеята за "оползотворяване" на празните жилища в столицата все пак се открива в "споделените приоритети" на сайта на "Екипът на София". Споделени, защото са част от изготвена във вече далечните април и май на 2023 г. основа на коалиционната програма на ПП, ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София".

В нея са записани най-общо "някои мерки за стотиците празни жилища да станат реална част от жилищната политика на града ни", а също и "механизми за използване на хиляди празни жилища в града".

"Механизмите за използване на хиляди празни жилища в града" се откриват в общите приоритети на ПП, ДБ "Спаси София" и "Екипът на София" в раздел социални дейности, където тема е грижата за бездомните хора.

През последните дни идея на архитекти, които са близки до новия екип на София, за използване на празните жилища за жилищни нужди разбуни социалните мрежи. За нея от месеци говорят архитекти от гражданското сдружение "Екипът на София", което беше част от организациите, издигнали Васил Терзиев за кмет и от което се очаква да захрани с експерти общината. .

Непосредствен повод за избухналата дискусия в мрежите е интервю на архитект Явор Панев в "Дневник". За Панев специално е посочено, че не е от екипа на Терзиев, но идеите му се припокриват с тези на "Екипът на София". "На практика в София повече от 30% от жилищата са необитаеми - придобити са само с инвестиционна цел. Това трябва да се промени с държавна и общинска политика, защото това ще бъдат едни празни гета в бъдеще. Те са предимно в южните квартали на София преди и след Околовръстното", казва архитектът в интервюто. На въпрос как се установява, че едно жилище е празно, той обяснява, че индикатор са сметките за ток.

Панев дава пример за политика с празните жилища от Барселона. "Там ако се констатира, че две години едно жилище не е обитаемо, то може да бъде прехвърлено с договор за 10 години към жилищния фонд на общината и тя да разполага с него", обяснява той. Целта не е само социална, но и постигане на многообразие в общността. "Затворените комплекси за новобогаташи са генерална грешка", казва архитектът.

Празните жилища трябва да плащат и по-високи данъци, смята пък лидерът на сдружението арх. Любомир Георгиев, за когото се очаква да е един от ключовите фактори в новото управление на столицата. "Смятам, че трябва да се увеличат данъците за празните жилища. Не да наказваме човек, че притежава имот, а че не го използва", казва той в интервю пред "Офнюз" от септември. Всъщност и сега тези жилища имат по-високи данъци, защото за основно жилище данък сгради се плаща наполовина.

"Не се знае колко са празните жилища, но са между 25 и 40% от съществуващите жилища. Те ще се увеличават при темповете, с които се строи. Това не е в услуга на града като цяло. Създава полупразни квартали, необходимостта от изграждане на инфраструктура - транспорт, улици, канализация, топлофикация и т.н., за сграда, която е пълна 50-60%. Това е необосновано от икономическа гледна точка и като общество плащаме много за инвестиционата цел на имотите. Не че в имот не трябва да се инвестира, но сме залитнали твърде много в това отношение", смята арх. Георгиев.

Как го правят в Барселона

От 2016 г. местните власти в Каталуния, където е и Барселона, имат право да се разпореждат с имоти, които стоят празни повече от 2 години. Те могат да ги отдават под наем на достъпни цени за период от 4 до 10 години, след което да ги върнат на собственика им. Разбираемо, мярката се използваше изключително рядко, според една публикация в "Блумбърг". От края на 2019 г. е в действие нов законов регламент, който позволява на общините да изкупуват празни жилища дори без съгласие на собственика, на 50% от пазарната цена. През 2020 г. общинското ръководство предупреди 14 компании, които притежават общо 194 празни апартамента, че ако не намерят наемател до един месец, ще загубят имотите си, при това на половин цена.

Колко са празните жилища

Обитаваните жилища са 2 603 713, или 61,1% от жилищния фонд в страната, според Преброяване 2021, което показва картината на жилищния фонд към 7 септември 2021 г. Преобладаващата част от тях са в градовете - 74,4%. Необитавани са 1 657 741 жилища, или 38,9%. За сравнение, през 2011 г. необитавани са били 1 220 416 жилища, показа сравнение на "Сега" с данните от предишните преброявания. Съвсем различна е била картината през 2001 г. - обитаваните жилища в градовете са били 83,2%, а в селата - 65,8%. В регионален аспект за 2021 г. най-висок е делът на необитаваните жилища в областите Видин (55,4%), Бургас (53,7%) и Перник (53,6), а най-нисък е в София - 30,3%, и област Пловдив - 31,1%.

Източници: segabg.com, zashtoto.com

 

 

Коментари

  • баба мара

    09 Ное 2023 14:55ч.

    видяхте ли като не мислите за кого гласувате сега скочихте всички оставка и нови избори това са случаиници събрани от площадите попаднали във властта и само простотии почват да ръсят изпитват търпението на българите до кога ще ги търпят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС пипа яко, ще отваряме ли Беляне (не питам за АЕЦа)

    10 Ное 2023 2:09ч.

    Ми той “Комунизъмът” май се е върнал бе другаре! Аз предлагам 10 години затвор за притежание на второ жилище. Айде де, от къдя на къдя? Ще ми инвестират те, че къде се намират бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама защо само жилищата?

    10 Ное 2023 2:17ч.

    Аз предлагам и за колите да важи. Който има втора кола, общината да му я изкупи на половин цена и да я даде на хора които имат нужда. Така ще се пооблегчи малко масовия градски транспорт. Страхотни идеи имат тия момчета. Как ми се кара един Майбах ли беше, Ебахмай ли беше че не се сещам. Май е първото, но на мен все се пада второто. Кърък разбииш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхотна идея, няма що

    10 Ное 2023 2:24ч.

    Инвестирал си в имот, за да не ти изяде парите инфлацията, а то ще ти го купят на половин цена. Ако не те удари инфлацията, Общината ще ти види сметката, освен ако Тагарев не те прати в Украйна, а там те чака Путин (вече е излязъл от хладилника, щом ще се кандидатира наново до 30та година). Оттърване няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    10 Ное 2023 4:09ч.

    Може да се притеснявате за жилищата, парите и колите си, но на жените тези двамата няма да посегнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    10 Ное 2023 9:50ч.

    Ами да да ще ходят да ми работят на сам на там ще ми пестят пари да купуват апартаменти и коли и няма да ни дадат на нас мързеливите .ами какво да направим като не можем като тях а пък и ние искаме лукс.видяхте ли какво става като повярвайте на тия некадърници които не можаха нито в чужбина нито в България да работят ами чакат от пенсията на баба си ама искат и лукс.учил не до учил но и мързелив злобен и завистлив.да са ви честити тия боклуци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гена

    10 Ное 2023 9:54ч.

    Да защото са обратни ама мъжката чАст да се пази щото........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    10 Ное 2023 10:33ч.

    На жените няма да посегнат, а на мъжете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    10 Ное 2023 16:56ч.

    Следващия етап са комуналките по съветски образец . Частната собственост е свещена и неприкосновена само в Бояна . Защо не кажат с какъв акт ще го реализират - национализация или ...Те май наистина са ченге и комунистическа номенклатура и си знаят само едно . Лява политика с десни средства .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новата власт в София обещава да не иззема празни жилища

    10 Ное 2023 23:48ч.

    Аз обещавам на не ям вече деца на закуска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    09 Ное 2023 14:59ч.

    Какви усмихнати педалчета..... софиянци си ги избраха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избраха?

    09 Ное 2023 16:10ч.

    Ала-бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    09 Ное 2023 18:43ч.

    Сладички са. И загрижени за бедните и нуждаещите се. Може би се готвят за вълните мигранти , които ще ни стоварят след време от Африка, Азия и от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Усмухнати, сякаш са влезли в негърска съблекалня

    09 Ное 2023 21:04ч.

    след баскетболен мач

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    09 Ное 2023 15:19ч.

    Обещали?...много искам да видя първият опит за отнемане. Тъпи педали - тук да не Франция или Германия, не мое ви съберат анатомията....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Ное 2023 19:26ч.

    Софиянци скоро ще ревнат от тези добре охранени и усмихнати педали ! Другарите навремето поне се прикриваха !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    09 Ное 2023 15:23ч.

    Педали, и двамата! Баси столицата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    09 Ное 2023 15:23ч.

    Накратко, "проектът" трябва да се нарича "Напред с Демагогия към Грабеж". Така де, знаем добре, че всяко идиотско деяние има своето философско оправдание. Но има един съществен въпрос - какво правим с гарантираното от Конституцията на РБ, право за "неприкосновеността на частната собственост"?... Или вече сме се върнали в онези времена, когато частна собственост просто нямаше? Време е да се осъзнае, дори от най-големите дебили, на къде всъщност сме тръгнали, защото, както също е добре известно, пътят към Ада е постлан с "добри намерения" или казано по народно му - "много хубаво, не е на хубаво"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    09 Ное 2023 15:32ч.

    За ПП-ДБ Конституцията и законите нямат никакво значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е частна лична

    09 Ное 2023 22:21ч.

    собственост , която също е неприосновена. И в "онези времена" тя беше неприкосновена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    09 Ное 2023 15:25ч.

    А така! Браво дебили! Давайте яко, данъци, такси и откровен рекет. Давайте изземване на частна собственост! Той, Народът все някога ще се събуди и ще ви се "отблагодари" подобаващо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава ще стане тя

    10 Ное 2023 2:43ч.

    Боксън крадеше, но от европарите, а тези директно от нас. Но пък аз съм много любопитен какво ще се случи. Българинът скача само когато му бъркаш директно в джоба. Това че някой крадял от еврофондовете не го вълнува, но да му вземеш жилището, стой та гледай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас!

    09 Ное 2023 15:28ч.

    Вижте ги тия двамата ухилени спермолюбци на снимката! Ако знаете, какво ви мислят, ще си купите детска количка за близнаци... Ама, хак да ви е! Заслужено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жилището може да е празно

    09 Ное 2023 15:43ч.

    Но още да се изплаща с кредит. Или хората се връщат от чужбина през година или две! Що за безумия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    09 Ное 2023 15:53ч.

    Изглежда в София Спасителят вече е дошъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кардинал, д-р, инж. Х. Азис

    09 Ное 2023 16:18ч.

    А когато дойде хазайката с кана коктейл Молотов какво ши прайте ,прайда ще ви стане зян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    09 Ное 2023 16:36ч.

    Големият проблем на Колективния Запад беше, че всеки българин има апартамент в града и къща на село с дворно място, в което си отглежда органик зеленчици. Една от причините поради които беше унищожено бг селско стопнаство, което беше 100% натурално. Сега пристъпват към собствеността на хората. Целта всеки да живее по американски модел - кредити и бърза храна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    09 Ное 2023 17:10ч.

    Факт. А сега, след като ни завладяха, искат и да ни приключат. Трябва им територията, не хората населяващи я... И изглежда успяват, защото другият очевАден факт е, че Територията е населена с дремещи овце, приели съдбата си, да бъдат стригани и употребени за месо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    09 Ное 2023 16:39ч.

    Това и на БКП и беше хрумнало . По соц време не можеше да имаш 2 жилища ... Не че не си намираше начин българина, но така беше. И ако имаш вила - квадратурата - до 80 кв.м. Не че давам идеи ама тия перекендета са си сущи болшевики ! Барселона ще ми дава за пример, посерко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БКП го направи за пари

    09 Ное 2023 21:07ч.

    закона на Ярослав Радев... хубаво отупаха чувала, когато тръгнаха баби да продават идеални части на внуци, шуренайки на учинайки и пр

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sfsfsdf

    09 Ное 2023 17:00ч.

    Дадохте власт на тъпи хипстъри, сега ще видите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    09 Ное 2023 17:10ч.

    Идиоти в действие! Не разбирам само, защо заради тъпотията на софиянци, трябва да страда цяла България ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    09 Ное 2023 17:24ч.

    като гледам, сред брадатото си обкръжение Терзиев изглежда направо нормално

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    09 Ное 2023 17:26ч.

    Да слагат и знамето откраднато от приказките на децата ни до жълто-синьото. И честито на "столичани в повече" и на титулярите вече ГМО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, дяду Швап ут WEF нъл ви убЯсни???

    09 Ное 2023 17:39ч.

    Няъ дъ притижаати ништу и ша бъдити штъсливи. Няъ съ пуашити, тез муньченцъ са тукана да ва уштъсливат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ногу бързат тия неотроцкисти

    09 Ное 2023 18:31ч.

    пак са нашмъркани яко, не знаят на кой свят са

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Ное 2023 18:40ч.

    Аз одобрявам! Наште хора трябва да се разширят. Чекам същото за влоговете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    09 Ное 2023 19:00ч.

    Инвестирането в ненужни имоти само надува цените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • частен собственик

    09 Ное 2023 19:18ч.

    Аз пък искам да ми стоят празни апартаментите. Въпрос на вкус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, софийският седесариат ?

    09 Ное 2023 19:41ч.

    Как е ? ИЗЗЕМВАНЕ НА ЖИЛИЩА ! Настаняване на някакви в тях ! НеоКОМУНИЗЪМ в пълния му блясък ! Какво очакваме от запъртъка на Държавна Сигурност и племенник на Петър Младенов ? Пък и в допълнение мека китка... Хак да ви е седеруги ! Историята направи пълен кръг и се върна в изходната си точка. Разбира се повторението е като фарс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    09 Ное 2023 20:01ч.

    Комунисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Ное 2023 20:26ч.

    Ха ха ха, те обещаха и със Шиши да не си лягат в един креват, ама като гледаш Ристю Бойкикеф ка е засмукал големиот му пръст... ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Ное 2023 20:37ч.

    Въпросът ""Чий е Крим?" се заменя с "Чий е тоз апартамент?". Библейското "Ако имаш две ризи, дай едната на ближния", се заменя с "Ако имаш два апартамента, дай единия на Васковците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дай и двата,

    09 Ное 2023 21:03ч.

    как така само единия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Ное 2023 21:30ч.

    Ми добре. Сепак те се борИха за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народна поговорка

    09 Ное 2023 21:44ч.

    Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го стори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКо банкянски

    10 Ное 2023 4:54ч.

    А на тези, които имат празни чехмеджета без пачки и без кюлчета в тях, дали ще ги обобществяват за да могат тези БКП+ДС-изстърсаци с БКП-пачките и ДС-кюлчетата да има къде да си ги сложат?! Аз затова съм запълнил всички си чехмеджета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВНИМАНИЕ ИЗМАМНИЦИ!

    10 Ное 2023 5:24ч.

    Над 2/3 от имащите право на глас не участваха в местния вот на 29 октомври 2023 година. За каква легитимност на "властта" въобще става въпрос при това положение?! Това значи само едно - пълна липса на делегация за публично управление на Столична голяма община и по райони. С други думи тези финансови измамници и мошеници на американска хранилка представящи се за представители на органи на местната власт и самоуправление трябва да не влизат в длъжност докато не получат легитимност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ffffkkkk

    10 Ное 2023 7:27ч.

    е, какво да очакваш от "програма" на социалните, като са си чисти фашисти. Винаги са помагали на едни "защитени видове" за сметка на българите и винаги на гърба на обикновените работещи. Що не излязат да кажат защо има бездомни, и защо при лошия соц нямаше. Нека това да ни разясняват по медии и ТВ-та денонощно, щот аз кат прост не мога да го проумея. Трябваше да дойда в сащ, най "демократичната" фашистка държава да видя за пръв път бездомни хора, да не говорим че лежаха директно на голия тротоар. И имат наглостта да плюят по соца и да се наричат "демократи" а са просто фашисти. А колко такива "демократични" фашисти има и вече в БГ, не е за говорене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xmmm

    10 Ное 2023 7:33ч.

    добре че ми казаха за Барселона, досега ги подкрепях за отделянето им ама щом са такива либерасти нека Мадрид да ги мачка, да ги в прошляците, щели да го "купят" , надминаха и комунистите, ама се оказа че са били прави, на такива "загрижени" за бездомните - народен съд и конфискация до последното пени. А тоя новоизлюпен кмет се вижда че къде мине само ще го плюят, дано се удави в плюнката на цял народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AHKA

    10 Ное 2023 7:46ч.

    Това вече е дебелоочие от класа, как така ще купувате имтите на хората без тяхно съгласие бе, вие чувате ли се какви ги мислите, в ада да горите боклуци долни, колко трябва да си безумен да го помислиш дори. Само за тази идея че му е минала през главата директно да отива до живот в затвора. Аз лично живея в чужбина, на квартира съм, но имам собствено жилище в София, наследство, и не съм си идвала повече от 2г по разни причини, но не смятам да го продавам, ще си живея след някоя година в него, иначе си идвам за отпуск около месец. Не стига че те гонят от държавата тия фашаги, ами и на единственото ти жилище посягат, дано ви се случи същото и на вас и на поколенията ви и цялата ви продажна рода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyy

    10 Ное 2023 7:51ч.

    Уууу, колко са противни тия на снимката , ухилени като маймуни, дори по-скоро садистично като да изпитват голямо удоволствие от пъклените си планове, защото това нали се сещате че няма да реши въпроса с бездомните, ама никак. А и сметката все някога идва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ухилени като маймуни,

    10 Ное 2023 10:36ч.

    Е, хайъде сега, дюкянът на фотографа е бил разкопчан, сетили се момчетата за едно нещо и се усмихнали едновременно, много са готини даже, стават за Мъже на годината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    10 Ное 2023 8:22ч.

    Проблемът е в това, че хора, които не постъпваме правилно ние самите в личния си живот, искаме да имаме перфектно управление. Измамниците идват на крилата на абсурдните нереалистични утопии - видиш някоя крива плочка, недомислен проект, злоупотреба и искаш промяна, управление без ама никаква корупция, идва някой, който казва, че ще оправи нещата. Естествено, той ще се опита да нареди плочките по-добре, но ще дойде със своите оше по-тежки грешки и зависимости, които тепърва ще лъсват. Понякога познатото несъвършено е по-добро от непознатото обещано, защото може да протестираш, да осмиваш Фандъкова и тя да се поправя, сега тепърва предстои откриване бъговете на промяната, които са мнооого по-тежки. И все се чудя, кога исторически е имало съвършено управление, че хората да го очакват? В много редки случаи, когато самодържецът е бил дълбоко почтен и съвестен, съвременният ред не предполага такава диктатура, която да наложи доброто. Съвременният ред предполага самоорганизиране на всякакви „тъмни“ сили, които ще управляват през всякакви демократични модели, особено поради малоумието на „верващи" и очакващи спасители. По-малко наивност, повече реализъм и повече натиск в конкретиката, това можем да правим, а не да очакваме „спасители“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На "архитект" Панев

    10 Ное 2023 9:26ч.

    една жена му казала каква е политиката в Барселона. Станалото - станало. Ама не му казвайте каква е политиката в Пхенян!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като излезли от гей-списание

    10 Ное 2023 10:23ч.

    Кой е подаващия и кой - поемащия, питам аз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БКПноменклатура ДСагентура

    10 Ное 2023 10:52ч.

    Поради произхода, възпитанието и обучението си насочват политиката на "Смучи София"+ПП-ДБ към прилаганите от дедите им комунист.практики по незачитане на частната собственост, стигащи до обобществяването и отнемането й ( http://is.gd/hU8h9f ) по патрийно-олигархична и мутро-чиновническа целесъобразност! Суфлиращата "юридически" адв. Цвета Лилкова Йоцова - Стоева ( http://is.gd/CuHt9e ), натискаща се за сладък юридически пост в СтОбщ, е дъщеря на починалия на 05.11.2023г. бивш гл.военен прокурор ген. Лилко Йоцов Петров (изявяващ се в обществото по съветски образец само с личното и бащиното си име)! Длъжността Гл. военен прокурор е била и е в най-висшата степен на номенклатурната стълбица на комунист.държава и назначаването му е било само след разрешение от Москва! В юристдикцията му са армията, милицията, КАТ (Кокор), пожарната (БОКо-ва фамилия), всички спец-служби (ПГУ, 3.Упр.ВКР-Терзиеви, ДС-НТР-таткоПетко, ВГУ, ДС-6.Упр., ....), гранични, вътрешни, транспортни и трудови войски, БДЖ, БГА-Балкан, БТК, Затворите, Концлагерите, Възродителния процес, .... ! Съпругата Елена Хр. Йоцова е също бивш прокурор от Гл.Прокурат.! Дъщерята адв. Цв. Йоцова ( http://is.gd/0QZaFO ), както и синът адв. Борис Лилков Йоцов са с изключително мизерен юрид.потенциал - в сянката на бащата и майката и техните привилегии, облаги, имоти и пенсии, главно са регистрирали Юрид.Лица със и без стопанска цел - тук е и връзката им със "Смучи София", Бобо Бонев, Терзиев, Киро Петков, ПП-ДБ, ....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Beco

    10 Ное 2023 12:21ч.

    Нищо по жилищна, социална и каквато и да е политика е тяхно, всичко се спуска от господаря сащ, и стига до нас чрез ЕС, за което е именно този съюз. Идеята е бежанците главно от усрайна да се настанят удобно, на никой не му пука за нас, тия просто изпълняват спуснатите програми..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто подмяна на герберастката управа с ПП/ДБ управа

    10 Ное 2023 12:30ч.

    Тези избори бяха просто подмяна на герберастката управа с ПП/ДБ управа, даже там където са някакви "граждански сдружения" и не знам какви си, са прикрита ПП/ДБ кандидатура. Със сигурност и мутрата и киро лъжецо си поделиха баницата преди това, беше ясно че тулупа отстъпи софия, разбира се ПП-то го прецакаха за Варна и платиха повече от него,но знаят че Баце и да се сърди и кара няма да разтури сглобката, така че къде можаха краднаха от парчетата на Баце. Нищо не се сменя за хората, на който не му е ясно пак да кажа, държавата е тотална катастрофа вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??????

    10 Ное 2023 12:39ч.

    Добре бе, на всички тоя беше ясен още като му издигнаха кандидатурата, Другарката и тя стана ясна че е нищо по-различно от тях, същата седераслиберастка, и с нея същото. Ама да питам "умните и красиви"софиянци защо не гласуваха за кандидатурата на Възраждане, по медиите само се обясняваха кой от ПП/БСП (не е на бсп, а е на станишевците, които са същи ПП) е по-достоен. Бе те двамата боклуци ама народа се чуди. Възраждане имат съвсем различна програма, такава каквато наистина е нужна на софиянци.Колко прост трябва да си да оставиш тия двамата да се доредят до поста, със зъби и нокти софиянци трябваше да ги разкарат и да се сложи Възраждане. Ама кой каквото дроби да си го сърба, а не да ми пробутва тяхната попара и на мен, кой си я дроби да си я сърба. Та някой ако може да ми обясни тия логики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи