Новак Джокович получи медицинско изключение за Australian Open

Новак Джокович получи медицинско изключение за Australian Open
Сръбският тенисист обяви, че потегля към Зеления континент да защитава титлата си.Световният №1 в тениса Новак Джокович ще защитава титлата си от Откритото първенство на Австралия, след като все пак е получил специално медицинско разрешение да играе, без да е ваксиниран срещу COVID-19.

 

Както е известно австралийските здравни власти обявиха, че няма да допуснат до турнира в Мелбърн неваксинирани хора и че няма да направят изключение за Джокович. Същевременно сърбинът отказва да обяви публично дали е ваксиниран, заради което участието му бе под въпрос.

 


Сега обаче Ноле, който има рекордните 9 титли от Australian Open съобщи в своя профил в "Инстаграм", че ще играе в Мелбърн от 17 януари. В съобщението си Джокович честити Нова година и съобщава, че е получил медицинско изключение и тръгва към Австралия.

 

"Честита Нова година на всички! Пожелавам здраве, любов и щастие във всеки един момент и да изпитвате любов и уважение към всички същества на тази прекрасна планета! Прекарах фантастично време с обичаните от мен по време на почивката и днес с отправям към Австралия с медицинско разрешение. Давай, 2022!", написа 34-годишният сърбин.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

 • Първо място за Балканите! Поздрави за Джоко!

  04 Яну 2022 16:39ч.

  Дебелите кратуни от Балканите трябва да се поддържаме, да работим и живеем заедно като нормални съседи. За сведение, както ние сега подкрепяме Ноле, така и сърбите искрено се радваха на успеха ни на световното по футбол през 1994 година, особено след победата ни над Германия. Поздрави за всички готини балканци! Много щастливи и успешни следващи години!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Flick

  04 Яну 2022 16:50ч.

  Алчността на организаторите надделя над австралийските политически мерки:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  04 Яну 2022 17:00ч.

  на 04.01.2022 в 16:39 За да живеем добре на Балканите, моторът трябва да е България, като гледам нито един друг народ не се справя с добросъседството, споменатите от теб сърби продължават да си играят своята игра в Македония, която е антибългарска. Не забравяйте, че спрямо България повечето от околните народи винаги са водили антибългарска политика. Ползват вярата, културата, езика и азбуката ни, но биха предпочели да ни няма, за да не ни дължат благодарност. Поздравления за Джокович и че разклати решителността на властите да направят ваксинирането неизбежно. Но този прецедент трябва тепърва да се обсъди, за да може да послужи за по-дълбока промяна в правилата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Чергов

  04 Яну 2022 17:00ч.

  Moже ли да е толкова велик Джокович – и като спортист, и като човек?! Обичам Марадона (царство му небесно), но Джокович е просто най-великият спортист. До последно си държа на принципите и Ковид-талибаните от Австралия накрая клекнаха и го пуснаха да играе без ваксина. Искаха да го унижат, да го накарат да се ваксинира против волята си, за да може така да „спечелят голяма политическа победа“ – да покажат нагледно с Джокович, че всеки трябва да се подчинява и да свежда глава пред управляващия глобалистки режим – дори най-успешните, популярни и богати. И така тотално да смачкат волята за съпротива на обикновените хорица. Ноле можеше спокойно да си изкара фалшив сертификат за ваксинация. Всеки лекар в Сърбия (и почти всеки лекар на Балканите) с удоволствие би бил на Ноле обикновен медицински разтвор (за пред камерите), след което би му подписал сертификат за ваксинация. Това би устроило идеално и Ковид-талибаните: тях не ги интересува дали е реално ваксиниран или не, тях ги интересува да покаже подчинение пред тях в очите на публичното мнение. Тях ги интересуваше да има заглавия в медиите: „Джокович клекна и се ваксинира“. Такова фалшиво ваксиниране щеше да е на пръв поглед идеална „сделка“ и за двете страни. Джокович реално не си слага никаква ваксина, а Ковид-талибаните го използват като пример за подчинение и свеждане на глава пред управляващата класа (какъвто е основният смисъл на тези сертификати). Обаче Ноле до последно си държа на принципите. Не е въпросът в кирливия сертификат – той може да си купи хиляда сертификата за ваксинация и никога няма да разберат дали наистина е ваксиниран. Въпросът е в това, че не могат да го шантажират и да го карат да прави неща против волята си. Ноле показа нагледно защо едно обикновено момче от Балканите от обикновено семейство от средната класа стана най-великият спортист в елитарен спорт, доминиран от богаташки синчета от богаташки държави. Показа и какъв е източникът на тази негова несломима воля, непримиримост и фанатична вяра в себе си. Тази вяра не пада от небето, тя е следствие на реалните му дела – просто той никога и за нищо на света не предава себе си и принципите си. Тази морална победа на Джокович е за всички нормални хора – показа нагледно на всеки обикновен и „малък“ човек как никога не трябва да се свежда глава. И показа всъщност колко крехък този иначе изглеждащ „всесилен“ либерастко-глобалистки режим. Крепи се изцяло на страха, подчинението и конформизма на хората. ВЕЛИКИЯТ ДЖОКОВИЧ И КОВИД ТАЛИБАНИТЕ. МОРАЛНАТА ПОБЕДА НА НОЛЕ ПОКАЗА НАГЛЕДНО НА ВСЕКИ „МАЛЪК“ ЧОВЕК КАК НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СВЕЖДА ГЛАВА. И ПОКАЗА КОЛКО КРЕХЪК Е ИНАЧЕ „ВСЕСИЛНИЯ“ ЛИБЕРАСТКО – ГЛОБАЛИСТКИ РЕЖИМ, КОЙТО СЕ КРЕПИ ЕДИНСТВЕНО НА СТРАХА, ПОДЧИНЕНИЕТО И КОНФОРМИЗМА НА ХОРАТА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кико

  04 Яну 2022 21:09ч.

  Тихомир Чергов, страхотен коментар! Много точен и верен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи