Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за шеф на НС

Нинова: Кирил Петков ми каза - оттеглете хартиената бюлетина и ще подкрепим Вигенин за шеф на НС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Връщането на хартиената бюлетина е влязло в преговорите за председател на парламента, разкри лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БТВ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков оказал брутален натиск върху колегите си в парламента. Петков влетял на председателски съвет и направил грозен пазарлък. Заявил й: оттеглете си промените в Избирателния кодекс и тогава ще подкрепим Кристиан Вигенин за първия пост в НС. 

Нинова бе категорична, че е предложила Вежди Рашидов за председател на НС от името на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”, за да се отпуши парламентарния блокаж. Постъпихме държавнически. Това не е коалиция за управление, ние няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”, каза Нинова. 

"Подкрепихме Вежди Рашидов, за да извадим България от евентуална много тежка криза. Той не е избран като представител на една партия. Избрахме го, за да не блокираме държавата. Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС и "Български възход". Ние няма да приемаме такова правителство", коментира лидерът на левицата.

Тя заяви, че БСП не отстъпва от идеята си за връщане на хартиената бюлетина. Искаме избирателите да имат избор – машини или хартия, каза тя. И обясни, че причината за това са странните съобщения „Дневникът е подправен”, които се появиха на машините в три области: Варна, Велико Търново и Пазарджик. За тези области знаем, ами ако има други, риторично попита Нинова. 

Тя очаква подкрепа от ГЕРБ, ДПС и Български възход за връщането на хартиената бюлетина.

За БСП промените в Изборния кодекс, касаещ хартиената бюлетина е важна тема, но не е най-важната.

Като по-важни теми Нинова открои да има безплатни учебници за децата, майчинството за втората година да е равна на минималната работна заплата. 

БСП е свързана с „Продължаваме промяната“ и Демократична България в борбата с корупцията и реформата в съдебната система.

БСП обаче няма да подкрепи износ на оръжия за Украйна, макар че най-вероятно ГЕРБ, ПП и ДБ ще гласуват да изпратим оръжие в Украйна.

Нинова предполага, че ще има плаващи мнозинства в парламента. Тя очаква за бюджета и за Плана за възстановяване и устойчивост да има по-голямо мнозинство в Народното събрание.

Според нея Бойко Борисов прави много странни неща в последните няколко дни. Имало контактна група за правителство, а сега предлага контактна група за бюджет с президентството, недоумява Нинова.

Тя определи още "Български възход" на Стефан Янев като многофункционални и неопределени в парламента.

По отношение на работата на БСП с президента Румен Радев, Нинова отбеляза, че служебните министри на държавния глава не трябва да се месят в работата на парламентарната група на социалистите. Това работа ли е на един служебен министър? "Просто спрете, в предизборната кампания достатъчно работихте срещу БСП", призова Корнелия Нинова.

В партийния и политическия живот също трябва да има някакви принципи и морал, посочи Нинова като даде пример да не се купуват изтребители сега. Тези социалисти в кабинета какви са - представляват себе си или партията, недоумява Нинова, като ги призова, ако искат да отидат на "Позитано" 20 и да изложат възгледите си за партията, щели да бъдат изслушани.

"Няма да подкрепим мандат с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“,  увери още председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на bTV. 

Източници: бТВ, "Епицентър"

 

Коментари

  • мислещ

    25 Окт 2022 9:21ч.

    Много прозрачни тези ПП-та, няма що. То е ясно на всички, че без машините те са извън парламента, да видим кого ще успеят да купят, за да провалят връщането на хартиените бюлетини този път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • татко му му е казал...

    25 Окт 2022 9:30ч.

    Чрез поредното си бизнес предложение на безмозъчният кире признава, че пипат машините и при едни честни избори са аут!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на Честни Избори

    26 Окт 2022 5:33ч.

    можем да се надяваме само ако използваме българските табулатори по разработката на БАН (акад Бл Сендов), с които резултатите не могат да бъдат манипулирани (не използват Интернет). SmartMatic технологията е дискредитирана, и тр. да се отървем от тях, както правят по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 142 000 000 лв. за машинките на Сиела

    26 Окт 2022 5:44ч.

    и по-добре да ги пропилеем и тях в лутането ни към прогреса, отколкото пладнешкия обир, който ни организират ГЕРБ, ПП, ДПС и ДБ през последните 30 години с откраднатия вот чрез фалшификации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    25 Окт 2022 9:45ч.

    БСП ако върнат хартията да се закриват, освен че изпуснаха възрастните и младите няма се излъжат повече за тях. С тия хартиени бюлетини СИК-овете на ГЕРБ и ДПС вършееха по време на избори - драскаха допълнителни хиксчета, за да е невалидна, пускаха допълнителни бюлетини, подправяха протоколи ... Няма се изненадам ако върнат хартията ГЕРБ да имат 100 депутата на следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Плевналиев стана Президент

    26 Окт 2022 5:35ч.

    с 600 000 невалидни бюлетини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    25 Окт 2022 9:46ч.

    Машинен вот- синоним за бъгване и манипулиране от задкулисието. Демокрация -похабена,празна дума,оксиморон. С хартиения вот пак имаше издънки, но можеше все пак нещо неочаквано да се изплъзне от очите на сатанистите. С машинния вот хватката е желязна и няма мърдане. Чудя се на овчедушието и наивността, с които се приеха тези машини от народа ни.. от това което остана от него..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    25 Окт 2022 9:51ч.

    глупости, ПП подкрепяха Вигенин, нинова е тази, която се отказа от своя кандидат, за да гласува за рашидов, който напсува българския народ "да ви е.а циганската нация", изборът на рашидов е дело на БСП, без тях нямаше как да мине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    25 Окт 2022 10:14ч.

    Фактите нямат значение! Така че няма нужда да ги изтъквате. Важна е Правдата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правдата, обаче

    25 Окт 2022 13:11ч.

    е кривда според евроатлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Окт 2022 10:18ч.

    Много е важно безплатните учебници за децата да не са от НПО-тата, а от държавата. Не бива чужди агенти да бъдат допускани до училища и университети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    25 Окт 2022 10:28ч.

    Тя очаква подкрепа от ГЕРБ, ДПС и Български възход за връщането на хартиената бюлетина.************************************* Събрахме се! Разума надделя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялото Столипиново, което избра

    25 Окт 2022 10:49ч.

    последните гербави кметове на Пловдив не гласува на последните избори с машини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съмнения

    25 Окт 2022 10:57ч.

    Колкото и да е вредна хартиената бюлетина, започват да надделяват съмненията, че за да бъде на първо или второ място след изборите, партията на случайниците в политиката - ПП е на тези места, благодарение на вероятното влияние върху машините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    25 Окт 2022 11:04ч.

    Това доказва колко е важна машинната манипулация на вота за тях, не случайно машинният вот беше първото искане на протестите, всеки нов играч в политиката тръгва от изборните правила, БСП подкрепиха това против естествения си интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега си отчитат грешката

    26 Окт 2022 5:48ч.

    след дъжда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Окт 2022 11:26ч.

    Нинова се превърна в една квалифицирана клюкарка,за която лъжата и демагогията са нещо обикновено. Предложи дясното мъ.о на Борисов, мюсюлманинът,да седне на най високия стол в държавата.Все някой й е виновен.Ако не К.Петков,то президента Радев,а за опозицията на "Позитано",няма да говорим.На следващите избори,мъката и тъгата на бсп,ще са до небето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:32ч.

    Ако Нинова смята, че има манипулации с маш. вот - да го каже ясно! Пък да вземе и да го докаже! Никоя партия не оспори резултатите. Доколкото сега масово не им вярвам (ВЪОБЩЕ и за НИЩО), специално потърсих мнението на Костадинов. Казал е лично: Приемаме без резерви резултатите от изборите. ВЪПРЕКИ ДАЛЕЧ ПОІПОЗИТИВНИТЕ ОЧАКВАНИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:36ч.

    Костадинов не е Син на Бог, че да е олицетворение на самата ИСТИНА, но с оглед на заявените очаквания, Възраждане трябва д а са най-недоволни от резултатите си от тези избори. Нищо подобно - приемат ги! Изводът е: 1. Коректни отразяват вота! Ние можем да искаме това или онова, но животът е това, което е! и 2. Костадинов е американски агент! Помислете защо? Абсурд! или Абсурд?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    25 Окт 2022 13:55ч.

    3. Никакъв шанс да го докажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 15:19ч.

    Хелеборус, не разбрах еднозначно, кое точно визираш! Според някои колеги излиза, че отредената на Костадинов роля е - с приказки и действия ДА ЛЕГИТИМИРА МАШИНИТЕ! А пък РОЛЯТА НА МАШИНИТЕ е да вкарат в НС /респективно да завишат резултата на проамерик. партии. Ерго, КК е агент, машините амер. мушенгия. Това са болни дрънканици на смахнати хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Окт 2022 8:18ч.

    Исках да кажа, че не е искал да се захване с тема, по която няма съмишленици, нито доказателства. Борисов, например, ясно заяви, в поредица интервюта, че е уверен в подмяната на вота чрез машините, но няма да го оспорва. Атакуването на машинния вот е тема табу за абсолютно всички, има някакво единоначалие по нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:40ч.

    Отказвам да разбера Нинова. Някъде бях чел, че изгубеният "потенциал" на БСП заради машините и около 60 К. и намалява. Заради битките с президента, преследване на врага с партиен билет (стар техен навик) и най-вече - заради превръщането им в ляво-центристка, либерална партия (каквото и да значи това) губят няколко пъти по 60 К.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:43ч.

    Какъв е този бесен натиск за хартията. Та нима хартията си заслужва ТЯ ДА ПОДДАДЕ РЪКА НА БХ? Защото тя именно това прави! Не знае ли, че не трябва да се докосва политическата проказа?! Пък и нека първо се замисли и даде отговор на въпроса: Защо му е на БХ хартията?! Толкова ли не знае отговора?! Тя се оправдава с възрастни избиратели, а на него за какво му е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:49ч.

    Нинова, нещата са пределно ясни! Геппса има 600 к. гласа - корупционери, зависими, назначени, объркани. Оттам нагоре всичко е купено по най-примитивния начин. Сега циганите (но не само) не гласуват и БХ стои на място. При хартия - БХ веднага ще качи! Дори БСП да вземе +60к, хората на БХ в СК, ще направят невалидни 60++к бюлетини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    25 Окт 2022 11:49ч.

    Доказа се, че ДПС са партията на разума и успеха! Съвсем не случайно управлява от 20 години. Народа реши да управлява още поне 20!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    25 Окт 2022 13:13ч.

    Преформатираха Държавна сигурност в Движение за Партийна сигурност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:51ч.

    И доколкото говорим за право на избор на хартия, но машините изцяло си остават в големи секции - изборите отново ще поскъпнат драстично. Отново ще започне онзи ужас с големите чували и омазаните протоколи. Отново хоря ще спят по пода буквално с дни! Нинова, опомни се! Това ли искаш?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Tуин пийкс

    25 Окт 2022 11:52ч.

    Или нищо не това за което ни се представя!Няма нормална опозиционна партия която би приела изборния резултат когат е излязал надпис ''Дневника подменен''Няма ЦИК която би оповестила изборен резултат без да е решен казуса ''Дневника подменен'' Или "'евроатлантическото мнозинство'' се случи последните 3часа на изборите.Как изведнъж избирателите на Янев се събудиха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • както на посл избори в САЩ

    25 Окт 2022 22:01ч.

    в Илинойс (ако не се лъжа) по малките часове "пристигаха по пощата" 90000 гласа за Байдън в границите на минути. Демокрация бате, за нея скачахме като маймуни по снега и леда 1997 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Чесни избори

    25 Окт 2022 11:59ч.

    Има тогава когато никой ,НИКОЙ,НИКОЙ не се съмнява в резултата!За 30г ''демокрация'' с безграничните усилия на ''демократите'' малцина вярват на изборите.Целенасочено,умишлено постигнат резултат.За 99% от народа демокрацията е = на възможност на избор.Това далеч не е така но и тази им възможност е отнета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 12:05ч.

    Генерално няма да се бъркам в съмненията и подозренията ви. Има данни - погледнете броя на всички избиратели в секциите с ''Дневника подменен''. После вижте резултатите от изборите в тези секции, също резултатите от миналите избори. Правите съответните наблюдения, разсъждения, изводи и преставате с облъчването! Хартия ли искате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кой Ви гарантира, госпожо,

    25 Окт 2022 22:04ч.

    че машините, които не са изписали "Дневникът е подменен" не са манипулирани?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В САЩ имаше ХИЛЯДИ, повтарям ХИЛЯДИ

    25 Окт 2022 22:08ч.

    избиратели, готови да СВИДЕТЕЛСТВАТ ПОД КЛЕТВА за манипулации при избора на Байдън. Вярвам, знаете, че за лъжесвидетелство ПОД КЛЕТВА в САЩ може да отидеш в затвора за десетки години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • там пък съдиите им не ги допускат

    26 Окт 2022 6:02ч.

    да свидетелстват под клетва... Та все тая: резултатите се предрешават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 11:59ч.

    Появата на нашето местното визионерстко явление в лицето на ненаподобимата лалка ми напомня за още един ефект от хартията. При машините гласовете на дпс от Турция постоянно падат. Това добре ли е за българската "демокрация"?! В извънредни условия там могат да извадят примерно 150 к. А на последните избори само 51 к. Ноем.2021 - 85 к. Нинова???!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    25 Окт 2022 12:06ч.

    С такива политици война не ни трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-днес

    25 Окт 2022 12:06ч.

    Имаме 1,5млн руска армия.Р.армия която ще се увеличава.Р.армия която за 8м е унищожила въоръжение=на поне половината европейско.На изток от Днепър се ражда страховита армия!На която Европа няма какво да противопостави.До къде ще стигне руската армия???В такава външна среда да си играеш на шикалки в собствената държава е ПРЕСТЪПНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 15:13ч.

    О, Желев, о-оо Бан! Защо си си глътнал езика?! Изкажи докрай. Руската армия ще смачка Европа, да Атланта, но заедно с Исландия и Гренландия и оттам с един отскок ще лапне Аляска и ще се спре на Северната граница на Канада! Не и трябват Кирилите:) Това е отредено на една СТРАХОВИТА! Защо не се доизказа. Какво се правиш на скромен?! Ей, момче, да знаеш добре, че главата драматично не те слуша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    25 Окт 2022 12:08ч.

    Какво значение има дали са машини или хартия, след като официално има над 1 000 000 "мъртви души" и никой не иска да ги изчисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 12:14ч.

    Ето, слагате пръст в раната! При цялата административна бъркотия, вакханалия, умправленска импотентност, нечистотия, корупционерство - това ли е най-големият проблем. И то при условие, че вече са дадени десетки милиони и похарчено невъобразимо време и усилия за да се излезе от ТРЕСАВИЩЕТО ХАРТИЯ! Кой с всичкия си ще каже, че в Бг хартията е по-добра!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • можем лесно да излезем от тресавището "хартия"

    26 Окт 2022 6:12ч.

    ако използваме БЪЛГАРСКИТЕ ТАБУЛАТОРИ (механични сметалА) по разрабоптката на БАН, с личното участие на акад. Благовест Сендов. Видяхме ги на протестите. Машините които "Сиела" внесоха и които техните IT поддържат са дискредитирани. SmartMatic e дискредитирана в световен мащаб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 12:10ч.

    Заради самия факт от наличието на дискомфорт, съмнения, заради съществуващата потенциално възможност НЯКОЙ, НЯКЪДЕ, НЕЩО да пипне (при което задължително ще останат следи), светът не харесва особено машинното гласуване. Ние сме доста странна държава. Поради културни и манталитетни особености и, при условие че се се прилагат всички възможни контролни механизми, МАШИНИТЕ СА ДОБРИ ЗА БЪЛГАРИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре де

    25 Окт 2022 14:07ч.

    Разбрахме колко пари чиниш, какво искаш и колко ти е акъла! Айде скрий се вече! Изкара надника !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban до Схемата и за схемата

    25 Окт 2022 12:17ч.

    Практиката,практиката ,практиката е КРИТЕРИЙ ЗА ИСТИНОСТ.Какво показва практиката ;1.Машинките са лесно манипулируеми."'Дневникът подменен'' демонстрира този факт пред цяла държава 2.Именно поради т.1 практиката ПРАКТИКАТА,ПРАКТИКАТА в 90% от държавите е да се гласува с хартиени бюлетини

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-адепта

    25 Окт 2022 12:19ч.

    .3.САЩ действат по изпитани схеми.НИЕ НЕ СМЕ ПЪРВА ЖЕРТВА НА СХЕМАТА.Но схемата се роди и се защитава от про американски партии.Нищо странно нали? 4.Защо ли адепта на схемата Схемата ползва няколко ника според случая???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 13:03ч.

    Вие аргументи нямате, очевидно ви е непостижимо да разсъждавате! За сметка на това изливате емиции и правите внушения и заклинания! Лошо, j.jelevban! Допускате видима слабост - вие сте били предопределен за шаман, а се изказвате по политически въпроси! Търсете друго поприще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уеи

    25 Окт 2022 12:31ч.

    Върнат ли хартиената бюлетина измамите на дб и пп ще увиснат дб са аут с 1% реална подкрепа а пп ще паднат под 10%

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Окт 2022 13:08ч.

    Ако ЦИК си бяха "направили труда" още след преброяването от 2011г. да обновят списъците, някои от партиите, участващи в изборите/според мен/ щяха да са с други резултати. Този номер го повториха /ЦИК/ и след последното преброяване 2021г-удобно се обявиха резултатите от НСИ на следващият ден. Ясно е кой има полза от това... ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А решението е толкова просто

    25 Окт 2022 13:15ч.

    Въвеждане на активна регистрация за предстоящите догодина избори

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    25 Окт 2022 14:50ч.

    Напълно Ви подкрепям предложението - за активна регистрация за следващите избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Окт 2022 15:22ч.

    Присъединявам се! Е, има опасност да отидем на 25 % активност, но каквото - такова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шансът да се случи нещо подобно

    25 Окт 2022 17:16ч.

    за съжаление е нищожен. Политическият ни елит цигански колелета ще прави но няма да го допусне.. Инак ползата от подобин почин е безспорна.. Най-малкото проблемът с " мъртвите души" в избирателните списъци ще бъде окончателно изчистен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    25 Окт 2022 18:18ч.

    Тези машини специално не са добри за България, всички се досещат защо. Но грешката ни е, че не заложихме на българските, които не са зависими от интернет, а са най обикновени сметачни машини, с каквито подобни на тях работят всички търговски организации! При тях има ли недоволство?? Няма и няма да има, защото няма как да се влияят от външна намеса. Станахме евтини на брашното и скъпи на триците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    25 Окт 2022 18:31ч.

    Да можехме да продадем въпросните машини и да купим българските...Надали ще се намери наивник да ги купи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Току що прочетох

    25 Окт 2022 18:35ч.

    по горните постинги! Това е много добро предложение АКТИВНА регистрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи