Нинова: Г-н президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

Нинова: Г-н президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

"Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието. Със задкулисие и мафия не се преговаря. Просто сменете Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция", призова Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на "БСП за България".

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“

В последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погром върху държавността и принципите на правовата държава. Ще припомня събитията с дословни цитати:

2 април, Бойко Борисов: „Не се месим за служебното правителство“.

9 април – Бойко Борисов: „Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство“. Категорично сте ги излъгал, г-н Борисов – посланиците на ЕС.

15 април, Бойко Борисов: „Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие“. Няколко часа по-късно външният министър е сменен.

5 април, Димитър Главчев: „Не виждам кой би ме убедил да направя промени в кабинета“. Е, сега, г-н Главчев, видяхте ли кой би могъл да ви убеди да направите промени в кабинета? Не да ви убеди – да ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите, ще има тежки последици за вас. Ако не сте го видял кой  е – целият български народ го видя, а и европейските ни партньори, които Борисов персонално е излъгал - също го видяха.

Това е пуделщината в политиката.

Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите? И тях ли ще изпълни?

Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа – узаконяване на беззаконието, погром над държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите и честни избори. Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов – навремето по телефона на шефа на митниците, на Висшия съдебен съвет, сега вече директно на служебния премиер.

Мафията е не просто срастване на престъпността с властта – мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки - пионките обслужват кукловодите.

Това е моделът Борисов – 15 години в България, за малко разклатен и твърдо възстановен, с промените в Конституцията и т.н. съдебна реформа на демократичните сили.

Разбира се, от това положение има изход и не бива да се губят нито надеждата, нито желанието за промяна – онези от 2020 г., които бяха потъпкани.

И ние се обръщаме на първо място към президента Радев:

Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието. Със задкулисие и мафия не се преговаря. Просто сменете Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция – освободете този премиер и изберете друг. Този е доказано партиен кандидат на ГЕРБ. Но, освен това, 48 часа вече е доказан послушко и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов. Какво ни гарантира, че оттук нататък това няма да се случва всеки ден? Нищо не може да ни го гарантира.

Обръщаме се към европейските посланици да реагират:

Борисов е седял на вашата маса, гледал ви е в очите и ви е излъгал, че ГЕРБ няма нищо общо със служебния кабинет. Този кабинет, който трябва да бъде равно отдалечен партийно и да гарантира честността на изборите.

Уважаеми европейски посланици, нека заедно да застанем зад принципите на Европейския съюз – за прозрачност, за честност на изборите, за разделение на властите, за правова държава и за борба със задкулисието и мафията във всички държави-членки на ЕС.

И накрая, най-важното обръщение – обръщението към българския народ:

Скъпи български хора, граждани, преди малко Борисов е казал: Пълна случайност е, че Главчев е сменил външния министър след моето изказване. Докога? Докога ще търпим тази гавра – с българския народ, с принципите на съществуване на държавата, с устоите на държавността? Докога един човек ще се подиграва със всичко, което България е била и може да бъде и в бъдеще? Всичко е във вашите ръце. Зависи от вас съвсем скоро. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Жозеф Игнасий Гилотен

  17 Апр 2024 11:04ч.

  Г-н президент, единственото което трябва да разпишете на момента е заповед за разстрел на целия политически "елит" !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уаууу😀

  17 Апр 2024 11:42ч.

  Каква красива идея!!!! Може би на нац.стадион, в подходяща празнична атмосфера, с водещи, с музиканти, артисти и т.н.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аква

  17 Апр 2024 13:13ч.

  ЗАЩО СЕ БАВЯТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ СЪДИИ С РЕШЕНИЕТО СИ ЗА ПРОМЕНИТЕ В ЧАСТТА СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ??? КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА СЕ РАЗМЪРДАТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  17 Апр 2024 15:27ч.

  Такъв юридически цирк съдиите не са и сънували, и в момента гледат поредица от сеири !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Личинки на мухи и други насекоми. Това представлява нашата политическа класа.

  17 Апр 2024 11:18ч.

  Ние си мислехме, че има Пета Българска държава, а то всъщност е все още неизяденият докрай труп на НРБ. А тия от снимките към статиите тук са просто личинки, хранещи се с тези тленни останки. И това се отнася не само за България. Всички подхегемонни "държави" са част от фермата за трупове на глобалистите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така е

  17 Апр 2024 13:43ч.

  Точно описание на съвременната Антибългария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантик за колесник

  17 Апр 2024 14:34ч.

  Перфектно описание на състоянието на "територията"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  17 Апр 2024 11:47ч.

  Без обръщение към европейските посланици явно нищо не става в държавата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тогава първата стъпка към освобождението е излизане от ЕС и НАТО и закриване на посолствата на държавите членки в София

  17 Апр 2024 12:00ч.

  А втората стъпка е закриване на всички НПО, които са създадени след 1989 г. Третата стъпка е затваряне на границите за всеки, забъркан с НПО. Четвъртата стъпка вече трябва да включва изобретението на мосю Гилотен и едни особени плетени кошове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  17 Апр 2024 12:28ч.

  България никога няма да излезе от ЕС защото няма да покрие критериите. Когато остане сама там пак ще плаща такса на ЕС, с която такса ще оперират трети страни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може и без Гилотен

  17 Апр 2024 13:47ч.

  Известен прецедент има вече - стадиони и безплатни разходки с хеликоптери!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вън!

  17 Апр 2024 11:57ч.

  Главчев е кучката на Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много е зле

  17 Апр 2024 11:59ч.

  Пак иска с чужда пита- помен да прави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валентин Христов

  17 Апр 2024 12:55ч.

  Г-н Борисов,вие сте най-слабият и безхарактерен ,страхлив и върти лопата човек когото най-новата история на България познава като политик от такъв ранг.Засрамете се и си отидете мирно,защото Българският народ един път става,но после става страшно. И бягането ви в друга държава няма да ви помогне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И с кой да го смени?

  17 Апр 2024 13:03ч.

  Може би със зам.-шефа на БНБ от променкаджиите? Щото други мераклии освен Главчев нямаше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  17 Апр 2024 13:09ч.

  Политическата кукла Главчо е създадена лично от Негово Високотиквие. Моментът на сътворението не е толкова отдалечен, колкото зараждането на живота на Земята. Дори все още има живи свидетели на това чудо. Затова не е никак трудно да си го представим. И така, всичко започва в един есенен следобед на 2008 г. Около 16.37 ч. Главчо бива въведен в резиденция на Демиурга. В този момент създателят на банкянската вселена почти е достигнал до нирвана. Благоутробието му е пълно, ненужните газовете - отпърдени в закачливи неравноделни тактове. Преди малко е похапнал печен дворен заек, глазиран с акациев мед, фарширован с фурми, пармска шунка, сос Saint Emilian и дукеси с маково семе. Демиургът е запалил пура, отпил е и от любимото си уиски "Мата Хари". Обзелото го благословено усещане за гурме ситост приятно се допълва от космическата пустота, настанила се в главата му. В този деликатен момент въвеждат Главчо. Тиквун с любопитство го разглежда. Есенното слънце е тръгнало на заник и като в огледало блести в олисялата Главчова глава. Игриви отблясъци като слънчеви зайчета, припкат и сладко слепят очичките на Тиквун. Той закачливо ги присвива и загадъчно като Мона Влиза се усмихва. Радва се на нещо свое, но най-вече на вида на Главчо - странна амалгама между чиновник-плъх и току-що захвърлена от капризно дете кукла "педя човек нито косъм брада". "Има нещо пленително в това човече" - казва си Тиквун. Дръпва от пурата и продължава наум да си мисли - "Сигурно жена му го бие в свободното си време. Полезен ще е, а едва ли ще посмее да поиска голям надник". На другия ден Главчо е нает. Днес творението на Тиквун е премиерин на България. Играе си с министрите като разглезено извратено дете - съблича ги, бърка им в дупетата, а после ги захвърля на пода. Нищо чудно за Първи май Главчо да уволни по чисто естетически причини Мундуров - фамилията му звучи грозно Бедни, бедни Главчо! Защо не умря в Сметната палата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гръм

  17 Апр 2024 13:51ч.

  Не те знам кой си ти доценте, но оригиналните коментари в тези тъмни моменти от политическото дередже са лъч светлина!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лошо Баце, май не те излекуваха от деменцията?

  17 Апр 2024 13:10ч.

  Баце вие като обсъждате с Шиши и Галка постовете от 1 месец не си записвате, че толкова бъркате имената на министрите дето ви ги проучват и снасят от посолството? Разбираемо е, щото и двамката сте с висок холестерол и малко мозък, като Евроатланта дедо Байдън, но явно яденето, пиенето и еб...то покрай офшорките от Магнитски и Барселона са ви дошли в повече! Вземете мерки, че сте на възраст и се излагате! Смешници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нелегален

  17 Апр 2024 13:26ч.

  "целият български народ го видя, а и европейските ни партньори..." - не лягаме и не ставаме без тия пусти "партньори". затова и накрая ще се борим да преминем 4-процентовата граница. нали, гусжа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  17 Апр 2024 13:32ч.

  Нинова #КОЙ: 1. Предложи Радев за президент? 2. Влезе в четворна коалиция с ПП-ДБ? 3. Поломи най-старата партия, свеждайки я до "борба за влизането й в парламента"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  17 Апр 2024 14:11ч.

  Президент се става с избиране, а не с предлагане или с вкарване - във властта, имам предвид.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • егер

  17 Апр 2024 13:56ч.

  К.Нинова "Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието. Със задкулисие и мафия не се преговаря. "С контрабандистка на оръжие и ликвидаторка също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

  17 Апр 2024 15:31ч.

  Браво на Нинова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи