Нидерландия спира ваксинацията с AstraZeneca на лица под 60 години

Нидерландия спира ваксинацията с AstraZeneca на лица под 60 години
Нидерландия спира използването на ваксината, произведена от британско-шведската компания AstraZeneca, при хора на възраст под 60 години. Това съобщи Министерството на здравеопазването, социалните грижи и спорта на страната. Отделът обясни това решение с такъв страничен ефект на лекарството като възможно образуване на кръвни съсиреци.

 

По-рано днес центърът "Lareb", който изследва рисковете от употребата на лекарства, заяви, че след 400 000 ваксинации са установени 5 случая на подобни усложнения при жени на възраст 25-65 години. Една от тях е починала.

Както уверява временният вицепремиер, министър на здравеопазването, благосъстоянието и спорта Хуго де Йонге, не трябва да има съмнения относно безопасността на ваксините.

"Основният въпрос е дали тези усложнения се появяват след ваксинация или се появяват дори преди ваксинацията, подчерта той. "Много е важно случаите в Нидерландия да бъдат внимателно разследвани от Европейската агенция по лекарствата. Но е по-добре да се презастраховаме, поради което спираме употребата на ваксината за хора под 60-годишна възраст като предпазна мярка."

Според министъра решението ще засегне около 10 000 души на възраст под 60 години, които вече са уговорили час за ваксинация. По-рано подобни решения бяха взети от Германия и Канада. В Германия ваксинацията е спряна за хора на възраст под 60 години, а в Канада - до 55 години.

Преди това като предпазна мярка редица страни прекратиха употребата на ваксината на AstraZeneca поради съобщения за образуване на кръвни съсиреци, но след известно време повечето страни възобновиха употребата на лекарството. EMA смята, че ваксината, която сега се нарича Vaxzevria, е безопасна и ефективна и ползите надвишават рисковете. В същото време агенцията не изключва лекарството да има тези странични ефекти и провежда допълнителни изследвания за това.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Така така

    02 Апр 2021 20:46ч.

    Над 60 г. да мрът... Боже мили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор Семов

    02 Апр 2021 21:00ч.

    Не търсете логика, няма такава. По принцип с напредване на възрастта нараства рискът от тромбози, агрегацията се влошава. Не младите, а основно възрастни пият аспирин протект, клопидогрел, бриликс... Основно възрастни с прекарани сърдечни инциденти, флебити , белодробна емболия ... пият перорални антикоагуланти. Това е ясно изразена възрастова патология. В контекста на този ФАКТ спирането на АЗ за младите, и продължаването й за тези над 60 г., е медицинска идиотия. Пълна нелепица. Противоречи на логиката на самите ковидисти... Всъщност, ковидисти и логика ?? Баф...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    02 Апр 2021 21:06ч.

    „Така, така“, та нали една от целите на тези сатанисти е това, старите “излишни“ хора да си идат! А след това хронично болните и идва ред и на по-младите!!! Всичко върви по план, с този изкуствено създаден вирус, като похарчените пари за създаването му трябва да се върнат във стократен размер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    02 Апр 2021 21:39ч.

    Води се класическа Война, само че тя вече е биологична - Третата световна при това. А може би следващите дни и седмици ще започне и горещата фаза в бишканата от САЩисаните Окрайна. Мнението ми не е обтекаемо, за жалост, но ако се вгледате и съберете на куп всички данни по векторите в развитие, ще видите, че е така. И няма значение дали сте "правоверни" от генерираната секта "ко-свидетелите от Последните дни" или вярващите обратното или тези убедени в Световният заговор. Факт безспорен за всяка единица плебс, моно и чифтокопитни, пентакопитни и пр. е, че Светът се намира във активна фаза на преораване и се е надвесил вече доста навътре над Пропастта за към Армагедона. - Така, че обявеното на практика официално началото за ликвидацията на възрастните хора е нито случайно, нито изненада. Просто властеимащите, прислугата на сатанистите, вече не се крие и маскира, а действа бързо, ефективно, конкретно! Смазаха стадото със страха, побъркаха го в шок и ужас и сега обезсилени, няма кои да се изправят насреща. Даже и когато се отнася за живота ни, този на децата ни и на близките ни. Стоим пасивни и чакаме - даже Годо няма да дойде... Какво пък - значи сме си го заслужили!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    02 Апр 2021 22:21ч.

    Пандемията се провали и сега минават в план Б, мислят, че ще вкарат Украйна във война с Русия, но нищо няма да стане ... стойте и гледайте, всичко е нагласено, нито една държава няма да се самоубие заради разлагащият се запад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Eisblock да кажа

    02 Апр 2021 22:22ч.

    пропуснах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звън®

    02 Апр 2021 22:58ч.

    Любопитно е дали войските на Украйна, подкрепяни от НАТО, ще спазват противоепидемичните мерки на трите Д "дисциплина, дистанция, дезинфекция". "Ъпдейтнати" ли са военните устави и правила за водени на полеви операции в условия на карантина? Регламентирано ли е минимално допустимото отстояние между бойците в окопите? Какви са санитарните изискваният към екипажите на танковете? Обособени ли са помещения в бойните кораби за карантиниране на заразените матроси? Какъв е процентът на командирите, които са ваксинирани? Как ще се процедира с овирусените врагове, попаднали в плен? И т.н., и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звън®

    02 Апр 2021 23:45ч.

    Очевидно е, че британско-шведската компания AstraZeneca понесе жестоки удари от подлите си конкуренти. Повечето наблюдатели на подмолните фармацевтични битки смятат положението й за отчайващо - класическо десперадо. Брокерите приемат залози за затваряне на нейни фабрики за ваксини с коефициент 1:1.09. И в този критичен момент идва зашеметяваща новина! Нучаваме, че AstraZeneca ще направи не само спасителен, но и печеливш ход. Произведените стотици милиони ваксини няма да се излежават като готованци във фирмените складове, а ще намерят ново приложение. Оказва се, че ваксината на AstraZeneca е превъзходен компонент за авангардната молекулярна гастрономия. Така например, само една петмилилитрова доза от тази ваксина, сипана две минути преди финализирането на шкембе-чорба, предизвиква мощни химически реакции. Те водят до ускорена дехидратация и сферификация на класическата гозба, превръщайки я в малки желирани топчета. Вкусът им е очароветелен. Според топ-експерти дегустатори, техният вкус е неповторим и надминава този на най-прочутите образци, сервирани в елитните парижки гурме ресторанти. Редуцираната чрез ваксината шкембе.чорба е по-удобна за съхранение и консумация. Може да я носите в джобовете, да я смучете в метрото или просто да си играете с пъстрите желирани топчета, получени чрез магическата AstraZeneca ваксина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи